Arkea ja juhlaa

Ja niin juhlittiin synttäreitäkin kivalla porukalla ja hauskaa oli. Päivänsankari sai kirjekuoria.
Leivoin päärynäpiirakan johon tulee inkivääriä. En muista, olenko laittanut tänne reseptin, mutta olen tehnyt tätä kakkua jo vuosia ja se on niin hyvää.
Muuten paistettiin rennosti "vaan makkaraa" grillissä, oli tonnikalapiirakkaa ja halloumivesimelonisalaattia, maalasleipää ja juustoja ja porkkanakakkua tietty! 

Juhannus jo mielessä. Me lähdemme tällä kertaa pidemmälle Suomi-matkailemaan, mieheni kotiseudulle Kainuuseen.
Sunnuntaina pitää jo ajella takaisin, kun täällä synttärisankarilla alkaa maanantaina rippileiri.

Itse en ole riparia käynyt, mutta olen kuullut hurjia tarinoita.
Salaisia yöllisiä tapaamisia saunakamarissa ja karkuretkiä ikkunoista. Nuoruus. Niin kai sitten. Tunnen itseni niin vanhaksi  ja kurttuotsaiseksi.

Tänään on tulossa Lotalle yökyläkaveri ja just äsken tavoitin Alvan syömästä koiranraksuja, aaaaarggggh! ... joten - mun on mentävä puuhaamaan. Tekemistä kyllä riittää! Tavataan taas kohta täällä blogissa. Toivottelen vielä kunnolla Juhannukset ennen kuin sulloudutaan autoon kuin sardiinit purkkiin.


3 comments

 1. Hei,
  Jaksaisitko kirjoittaa tai laittaa linkin päärynäpiirakastasi.
  Ja siitä halloumivesimelonisalaatistasi myös =)
  Tiina

  ReplyDelete
 2. Alva taitaa kaivata lisämuonitusta ;) ...riparileirit on kivoja, meillä poika kävi viime vuonna ja hienot muistot jäi reissusta <3

  ReplyDelete
 3. Mä olen ainakin tehnyt sun reseptillä Päron & Ingefärskakaa. Se on ihanaa! Ja se päärynäkakku, johon tulee creme fraichea on myös ihana. Sen reseptin olen tainnut myös sulta napata.

  ReplyDelete