KakkureseptiEkan kuvan päärynä - inkiväärikakun ohje tulee tässä (sitä on pyydetty enkä ole unohtanut ... on ollut hoppua) siivitettynä vanhoilla leivonta- ja kakkukuvilla, joita kaivoin koneelta. Viime kesäisen keittiöremontin jälkeisiä ekoja kuviakin - avohyllyt aika mielettömän tyhjiä kuvassa ... näkisittepä hyllyt nyt! Täynnä tavaraa. Vaikka päätin karsia ja elää hieman vähemmällä keittiökrääsällä - on ihania purkkeja ja kaikenmaailman tavaraa siunaanutunut jälleen ihan kivasti liikaa.
Suursiivous on tulossa ennen elokuisia pojan rippijuhlia. Jos sitten kävisi jokaisen nyssäkän läpi silleen huolella - eli kysyen ... "tarvitsemmeko tätä teepurkkia todella?". Ja niinkuin stailaisi hyllyt uudestaan.
... no mutta tässä se ohje -  och detta recept endast på svenska!Päron- & ingefärskaka

175 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker (tavallista sokeria)
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten (eller kräm!)
3 päron

Sätt ungen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1 1/2 liter. Vispa smör  och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet eller kräm. Skala päronen, halvera, kärna ur och skär dem i skivor. Häll hälften av smeten i formen. Lägg i hälften av päronen. Häll över resten av smeten och lägg ut resterande päronskivor på toppen.

Grädda kakan i nedre (alatasolla!) delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten (irtoaa reunoista) och en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.

Tämä kakkuresepti ruotsiksi, kopioin sen suoraan -se on ruotsinkielisestä lehdestä, Tove. Nopsempi kopioida, kun suomentaa. Vinkki - kakku mehevöityy mun mielestä paremmaksi, jos sen antaa olla seuraavaan päivään. Itse en jauhota vuokaa, vaan vuoraan sen leivinarkilla. Käytän irtopohjavuokaa. Ei muuta kun päärynäkakkua tekemään ja nauttimaan jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.

*

2 comments

  1. Kiitos upeista kuvista taas kerran och tack för receptet, skall testa det redan nästa vecka inför 1-årskalaset! ;)

    ReplyDelete
  2. Onpa ihania kakkuja! Oikein vesi herahti kielelle!

    ReplyDelete