Friday, August 28, 2015

"Lapset nukkumassa" - suklaata!
Kun itselläni on viha & rakkaus-suhde suklaaseen oli mukava saada Pandalta ehdotus pieneen blogiyhteistyöhön ja mennä kuuntelemaan mieletöntä luentoa Helsingin kattojen ylle. Pienen keskustelutilaisuuden takana oli Panda suklaa, joka oli lanseerannut uudet suklaat kauppojen hyllyille hetki sitten. Mitäs tykkäätte? Hauska idea nuo tekstit! Niitä oli vaikka mitä kaikenlaisia ja tekstit uudistuvat - ne eivät aina ole samat.
Olen tässä maistellut eri makuja, ja hyvää kuulkaas on!

- Me ihmiset syyllistymme, kun teemme jotakin sellaista, joka on vastoin arvojamme, normejamme ja uskomuksiamme. Kun ajattelemme, että suklaan syöminen arkena ei ole sallittua, ja kuitenkin sitä syömme, seuraa syömisestä syyllisyyden tunne, eikä suinkaan arjen nautinto - sanoo psykologi , FT Annamari Heikkilä.
-Helposti käy niin, että epämiellyttävää tunnetta välttääksemme syömmekin liikaa tai ainakin enemmän kuin olimme ajatelleet. Seuraa noidankehä, joka on omiaan vankentamaan ajatustamme siitä, että arkena ei ole lupa nauttia, Heikkilä jatkaa.

Itselläni on joka kerta valtavat morkkikset suklaan syömisestä. Varsinkin nyt, kun kaksoskilot pitäisi tiputtaa lopullisesti. Lähinnä just siksi, koska en koskaan pysty jättämään siihen pariin palaseen, vaan syön koko levyn. En osaa ottaa vain paria palaa. Osaan ulkoa suklaalevyn kalorilukumäärän ja tiedän mitä kaikkea minun ikäiseni ja kokoiseni naisen olisi tehtävä, jotta ne kalorit sulaisivat. Ei tee mieli syödä suklaata, kun päässä on kaikki tämä turhauttava tieto. Pandan teettämän tutkimuksen mukaan puolet suomalaisnaisista tuntee syyllisyyttä arjen herkuttelusta.

Nyt olen nautiskellut suklaata ihan hyvällä mielellä eilisestä saakka. Kun arki on rankkaa ja väsymys painaa, suklaa antaa kivan pienen arjen piristyksen ja pienen breikin. Olen muutenkin suklaan orja, joten annan mennä sitten! Mutta oikeasti, pari palaa silloin tällöin arkenakin, niin suloista arjen luksusta.
Tiedän, että meillä avataan illalla tuo "Lapset nukkumassa" Panda suklaalevy.

Mutta hei, nyt on mentävä, taas tilanne että toinen vauva nukkuu ulkona päikkäreitä sikeesti ja toinen heräsi sieltä jo vajaan puolen tunnin jälkeen tänne sisälle ja vaatii syliä. Ja äidille suklaata nyt heti! Moikka!

14 comments:

 1. Kohta pääsee ottamaan kotimatkalla suklaata, ihanaa :D ja oli oikein kiva nähdä eilen. Huisin hyvä ilta ja makoinenkin.

  ReplyDelete
 2. Mä toivoisin tällä hetkellä "Lapset terveenä suklaata"... jos se suklaan syönnin jälkeen sitten toteutuisi... ;) onko tuo uusin Lantliv joka vilahtaa vai mikä?

  ReplyDelete
 3. Hellyyttävä postaus. Kaikkinensa. Vauvakilot, syyllisyydentunto, takaraivossa jyskyttävät kalorimäärät, idea terveellisestä elämästä, toisaalta väsymys ja halu palkita itsensä jollakin hyvällä. Niin tuttua. :)

  Nyt raskausaikana (4. lapsi) välttelen makeaa, koska se pahentaa raskauspahoinvointia ja en malttaisi odottaa, että pääsen taas suklaan pariin. Normaalisti lähes joka ilta vien mukanani sänkyyn kipon, missä parapähkinää, cashew-pähkinöitä, kuivattuja mangoja ja suklaapaloja. Aaah. Se on mun hetkeni kiireisen päivän jälkeen kotiäitinä: otan hyvän asennon tyynyjen tukemana, laitan kuulokkeet korvalle, katson kivaa tv-sarjaa netissä ja syön mun herkkukipollisen. Takuuvarma rentouttaja ja huonon omatunnon saan vaimennettua niillä pähkinöillä. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Mulla on kyllä ollut jotenkin uskomattoman rankka kesä ja joka ilta on namipussi rapissut kun lapset menee nukkuun - joskus myös viinilasillinen tai pari ;) :))

   Delete
 4. Hauskoja, ja kivoja tuliaisia viedä vaikkapa töihin tai kavereille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Oli joukossa palaverisuklaakin ;))) Ja after imurointi suklaa :D

   Delete
 5. Aargh Niina, voi slurps! Ihan hirveetä ja niin ihanaa. Tunnen sun tuskan ja oon samalla kade tosta läjästä! :)

  ReplyDelete
 6. Aargh Niina, voi slurps! Ihan hirveetä ja niin ihanaa. Tunnen sun tuskan ja oon samalla kade tosta läjästä! :)

  ReplyDelete
 7. I carefully read your article afterwards.
  I think you said makes sense!
  According to your way and I also made a little success!
  THX!
  _________________________
  I hope you like it: http://www.fifa-munzen.de/
  I put my thoughts all written here: Günstige FIFA Münzen

  ReplyDelete
 8. Voi että; leveä hymy, kun mietin luentoa suklaasta. Kuinka asiantuntija luennoi sen psykologisia vaikutuksia. Ihanaa! Enpä ole pitkään aikaan kuullut ja nähnyt näin suloista blogiyhteistyökuviota <3 ja vielä parhautta on, että pandathan valmistetaan Suomessa, eli syömällä Panda-suklaata luot Suomeen lisää työtä ;)

  ReplyDelete