Friday, September 18, 2015

Kaksoset vuoden vanhoja!
Kaksoset juhlii tänään 1v. synttäreitään. Leivoimme Lotan kanssa kakun. Emme malttaneet olla maistamatta ennen sankareita!! Ei kauheen onnistunut suoritus - mutta maistuu ihan jees. 

Vuosi on ollut aikamoinen myllerrys. En tiedä mistä alottaisin. Yöheräilyt vieläkin kiusana. Laskin, että heräsin toissa yönä esimerkiksi neljätoista kertaa! No kidding!
Kroppa kai tottuu pätkäuniin. Päiväunia on kahdet ekat noin 11.00-12.30 Ja toiset noin 16.00-17.00. Yöunille mennään 21.00 maissa ja heräilyt alotetaan heti kun mamma kömpii vuoteeseen (ihan liian myöhään, tykkään kun vihdoin on omaa aikaa!). Vuorotellen sitten änistään ja itkeskellään, istutaan sängyssä, pyöritään niin että pinnat kolisee. Toisiaan herätellen tietenkin välillä. Useinkin niin, että molemmat ipanat alkaa parkua samaan aikaan ja toisen meistä aikuisista on mentävä alakertaan rauhottumaan toinen kainalossa. Välillä trafiikkia öihin tuo myös vessassa ramppaava ekaluokkalainen, joka matkalla puhuu ja toimii oudosti unissaan tai sätkyn saava russeli, joka kiertää talon kynnet lautalattiaa vasten rapisten. Eli joo, luit oikein. Tätä kirjoittaa zombie. Ainoa hyvin nukkuva meillä on varmaankin teini. Joka nukkuu sitten liikaakin.

Päivisin ei jää aikaa lakkailla kynsiään, koska lyhyiden päikkyjen aikana siivoan ja teen padallisen ruokaa, pesen pyykkiä yms. Kotipalvelu käy vielä hoitamassa vauvoja kerran viikossa, mutta kuitenkin aika vaihtelevasti - kolme tuntia kerrallaan. Tällä viikolla heillä ei ollut esimerkiksi resursseja tulla ollenkaan. He ovatkin ainoa apuni miehen lisäksi. Sillä aikaa olen käynyt uimassa vielä sitkeästi. Käyn myös lenkillä ja jumpassa. Moni kysyy kuinka jaksan mutta siksi just varmaan jaksan. Syön aika paljon herkkuja väsymykseeni ja ihan vaan ketutukseen, että pysyn edes samassa painossa, en tosin laihdu mutta joo ... pointti tuli varmaan tässä selkeesti taas ...

Ja sitten nämä sankarit! Kaksoset melkein kävelee. Seisovat ilman tukea ja kävelevät kun pitää kädestä kiinni, mutta ei vielä yksin. Muutama sana tulee kuten kakka, kukka, äittä (äiti)  - Alva sanoin eilen "nenä" kun toistelin sanaa ja leikin hänen kanssaan kutittamalla nenän nöpöä.
Vauvat on onneksi olleet aika terveenä. Yksi syksyn flunssa - huh, ei mennyt korviin eikä keuhkoihin. Meillä kun esikoinen oli todellinen sairastelija - sitä aina pelkää näitä kierteitä. Iloisia ihania palleroita. Alvalla on valtava oma tahto tällä hetkellä, Vinskillä lepposampi vaihe. Huomenna voi olla taas aivan päinvastoin. Välillä meinaan, että itkeä vai nauraa. Ihan oikeasti - en tiedä! Valitsen naurun. Mutta ovat todella villejä ja aktiivisia, verratuna meidän muihin lapsiin samassa iässä.

Meillä ei ole isoja kemuja tällä kertaa. Ihan vaan omassa perheessä keskenämme. En tosin käännytä ystäviä ovelta poiskaan - jos ilmestyy!

Ihmeellistä se on, että olen kantanut vatsassani näitä kahta ihanaa sydäntä. Ihanaa rakasta lasta.
Toden totta, en olisi ikinä maailmassa uskonut olevani joskus neljän lapsen äiti. 
Nyt olen ja I'm feelin it !!!! 


47 comments:

 1. Onnittelut päivänsankareille! Ja tsemppiä öiden kanssa, itse olisin jo varmana pehmustetussa huoneessa hoidossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) No näille kun ei mitään voi. Mutta nythän tämän pitäisi alkaa helpottaa ;) ...

   Delete
 2. Ihana kirjoitus Niina <3

  Joo, on päiviä ja etenkin öitä joita ei välttämättä haluaisi elää, ainakaan uudestaan ;) Rankkuutta ei käsitä varmaan kukaan joka ei ole ite kokenut. Ja sitten se lasten erilaisuus. Meillä pojat tänään 7kk ;) perässä tullaan, mutta valvottavat jne. joten tuttua paljon..

  Silti, onhan ne ihania <3 nauravat jo toisilleen jne.
  Kovasti onnea teidän pienille..mieti, vauvavuosi hujahti, ja hengissä ollaan :)) Kaikesta kai selviää kun on pakko. Ja ehkä tää kaikki palkitsee sitten kun kasvavat..onnea siis äidille erityisesti, olet superi <3

  Tuija ja pojat x4 (sis. miehen;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tuija! Vinski on aivan vallaton kiipeämään myös! Tuoleille, sohvalle, selkämyksille, kaikkialle ... portit on portaissa lähinnä Vinskiä varten. Tänään herra roikkui jo ikkunalaudasta kiinnipitäen ja vetäen itseään kohti avointa ikkunaa. Eli - tämän kanssa saa olla silmät selässä ja joka puolella. Ja ikkunat kiinni tästä lähtien. Oikeastaan muuta ei voi tehdä samalla. Imuroida voi, koska se on kaksosista hauskaa ja seuraavat imuria perässä kontaten :)))
   Mikä onkin hyvä näin koirakodissa - kun imuroidaan usein! ;)

   Joo, uskon että meidät niin palkitaan kun nämä kasvavat! Tsemppiä sinne ja suuri halaus!

   Delete
 3. Paljon onnea sekä lapsille, että vanhemmille! Selvisitte vauvavuodesta :-)

  ReplyDelete
 4. Onnea Alva ja Vinski 👫❤💙niin ja koko teidän ihana perhe. Tulen taas tässä hakemaan Vilppua lenkille jonain päivänä..Halauksin Riitta 😊

  ReplyDelete
 5. Voi, onpa vuosi vierähtänyt nopeasti! Onnea 1-vuotiaille! ♥

  Onneksi joku päivä voit vielä nauraa tälle kaikelle, sillein kivalla tavalla. Sitten, kun hullunmyllystä on kulunut riittävästi aikaa. Ihana perhe teillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toisaalta niin nopsaan toisaalta ei ... :) Mutta kyllä nämä semmoset sydänkäpyset ovat <3 Kiitos toivotuksista Sally!

   Delete
 6. Onnea kaksosille ja äidille joka jaksaa :) koko perheelle iloa syksyyn.

  ReplyDelete
 7. Onnea kaksosille ja toivottavasti jaksat, saisitkohan sukulaisilta apua vaikka sisaruksiltasi? Iloista ja rauhallista viikonloppua!

  ReplyDelete
 8. Kiitos, välitetään onnittelut :o) En kyllä valitettavasti saa sukulaisapua :/// Sisko on ihana ja on hoitanut yhden yön keväällä kaksosia miehensä kanssa. Mutta meillä se tilanne, että hän asuu toisella paikkakunnalla ja heidän elämässään paljon muuta tällä hetkellä (mm. selkänsä pahasti loukanneen äitini auttaminen) että en nyt kyllä häntä enempää kuormittaisi ;) Mutta ehkä taas joskus on tilanne erilainen! :o) Ja varmasti onkin!
  :o)

  ReplyDelete
 9. Onnea yksivuotiaille! Nostan kyllä hattua, 14 kertaa yössä! Alkaa oma n. 2-3 kertaa yössä heräily herra kohta 3-v:n (ja yleensä hyvin nukkuva isoveljensä 4-v) takia kuulostaa ihan leppoisalta meiningiltä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se määrä johtuu siitä kaksosuudesta :) jos vaikka yhdellä vauvalla on kausi, että herää noin 7 kertaa yössä meillä se on tuplana :D

   Delete
 10. Onnittelut! Ja niin tiedän, mistä puhut! Jollakin tavallahan elämä helpottuu, kun vauvat jo 1 v., mutta voi mahdotonta sitä, kun alkavat enemmän liikkua! Ja kaksi ehtii kolmen edestä! Muistan, että tuolloin ei pystynyt hetkeäkään istahtamaan ja relaamaan. Ei puhettakaan siitä, että luenpa tässä lehteä sohvalla, kun kaksoset leikkivät. Vaikka joka tuoli oli nostettu pöydälle, niin aina ne johonkin kiipeili. Tai muuten vain löysivät kielletyt paikat. Uskallan luvata, että 2,5 v. kohdalla tulee helpotus. Alkaa älliä olla jo hieman tuon ikäisillä. Tsemppiä kaksosarkeen! - Kuuden äiti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ei kyllä oikein muuta voi kun seurata missä menevät. Täytyy alkaa puistossa käymään enemmän kun kävelevät kunnolla, saa siellä purkaa energiaa ja nukkuvat sit toivottavasti aina hyvin päikyt :D - niin varmaan :) ! niinhän mä luulen ... :D ;D

   Delete
 11. Tästä olen kuullut pelkkää hyvää:
  http://kasvuntaika.fi/luennot/uni/

  T. Toinen unelmoiva Niina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaima vinkistä! Täytyy tutustua :)

   Delete
 12. Paljon onnea taaperoille! :) ja tsemppiä yöheräilyjen kanssa! Noistakin aina selviää kun koittaa miettiä että tämäkin on yksi vaihe joka menee ohi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan! Meillä vaihe on kestänyt jo vuoden mutta luulen, ettei enää ehkä kestä kun sen toisen vuoden ;) :)

   Delete
 13. Varmasti jokaisella äidillä sydänalassa läikähtää, kun tietää, mitä äitinä koet. Ihania ipanoita!
  Hyvä, että pidät tiukasti kiinni omista hetkistä. Ne ihan tosissaan pitää tuona aikana järjissään!!
  Jos jotain pientä rohkaisun sanaa osaa sanoa, niin eikös juuri tämä vaihe, kun aletaan liikkumaan, opettelemaan kävelyä yms. on sitä levottoman unen aikaa, sekin....
  Onnellista syntymäpäivää;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kiitos, ihanasti kirjoitettu! Nämä kaksi ovat kyllä täyttä kultaa :o)

   Delete
 14. "Koti jossa asuu yksi vuotias, omistaa elävän auringonsäteen" Teillä niitä säteitä on kaksi :) Tuplaonnittelut!! Soisin että ne säteet vaan nukkuisivat yöt hyvin... Onnellisia päiviä ja hyvin nukuttuja öitä toivon Niina teille kaikille <3 t.Reetta

  ReplyDelete
 15. Onnea pikku muruille <3 Mä vieläkin ihmettelen miten kukaan pärjää kahden vauvan kanssa, kun tässä yhdessäkin on hommaa valtavasti, tosin mulla on super villi ja huomionkipeä 4v joka kyllä keksii äidille päänmenoa jos vauva ei... Ja syyllistyn itsekin herkkujen mättämiseen kun vähän ketuttaa. Illat/yöt on loistavaa omaa aikaa ja aamulla kiroaa sitä kun ei mennyt ysiltä nukkumaan. Tsemppiä sinne! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Joo, sama homma! Illalla mäkin tykkään lojua ja lukea lehtiä, olla facessa ja katsella leffoja ja sitten huomaa että kello on jo keskiyö ja enemmän :D Aamulla on ihan kuollu. Mutta arvaa mitä, viime yön vauvat taas yllätti! En käyny kun kolmasti huoneessa :) Jeeee!

   Delete
 16. Onnea kaksosille. Halaus unettomiin öihin. Meillä huono nukkuja oli esikoinen. Kaksoset oli unelmia nukkujia. Mutta tuon villin ja aktiivsen allekirjoitan. Sitä ovat edelleen neljän ja puolen vuoden iässä ja rauhoittumista ei näy. Onneksi olet saanut omaa aikaa, se on tärkeää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kiitos kuoma! Joo, ei Lotta ja Verneri olleet vauvana näin vilkkaita! Ei tarvinnut ottaa tavaroita pois mistään. Nyt pitää ruokapöydän tuolitkin kääntää nurinpäin ellei halua, että koko ajan kolisee.

   Delete
 17. Onnea yksivuotiaille<3
  Ihanat pikkuiset!
  Tsemppiä valvomisiin ja perässä juoksemisiin! Aika hyvin tiiän mistä puhut. Meidän tuplat täytti just kolme. Nyt elo jo ihan iisiä heidän kanssaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, enää siis kolme vuotta ja on iisiä ... ;) <3

   Delete
 18. Onnea pienille päivänsankareille! Ja hei: ONNEA ÄIDILLE - ekasta vuodesta on selvitty <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos naapuri! :))))))) Jee, eka kaksosluokka takana , piuuuh...

   Delete
 19. Onnea 1-vuotiaille! :) Meidän kaksoset (tyttö ja poika myös) täyttivät kesällä 6-vuotta. Niin se aika rientää....kaunista syksyn jatkoa sinulle!

  -A-

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti toivotuksista! Jos jostain muuten tykkään niin tykkään siitä, että kaksoset on just poika ja tyttö :) niin ihanan erilaisia ja näköisiä ja kokoisia pallukoita saan paijailla.

   Delete
 20. Onnittelut Alvalle ja Vinskille :) Jaksamista sulle ja muista, että tulen mielelläni avuksi vaikka joku ilta jos haluat vapaata itselleni.... <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marjo! :o) Kiitos kiitos, pidän mielessä :)))) !

   Delete
 21. Vasta muistan lukeneeni postauksesi, jossa kerroit että odotat :) Muistan elävästi myös postauksen ihanista kaksosten vaunuista, ja sänky hankinnoista. Onpas vuosi mennyt tosi nopeeta! Mutta eipä sillä- oli niitä lapsia sitten yksi, kaksi tai neljä niin johonkin se aika vaan katoaa :D

  Sydämelliset onnittelut teidän pienille yksi vuotiaille <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ne vaunut <3 en kestä. Ne oli niin ihanat :) Mulla ei ole enää niitä. Myin ne pois todella söpöläiseen kaksosodotusperheeseen, toiseen vanhaan taloon. Ihanat todella olivatkin mutta hyvä, että saavat jatko-aikaa :)

   Delete
 22. Onnea koko perheelle. Niin se vuosi kului..siitä se ajan juoksu alkaa :)

  Olen täältä taustalta seuraillut blogiasi vuosia. Kaksosraskaus-uutinen hymyilytti silloin kovasti. Olen samaa ikää kanssasi ja olin menossa juuri ultraan. Kauhulla vähän mietin, jos lapsia tulisikin kaksi :)

  Hienosti olette selvinneet. Ystäväperheessäni on pikkuiset kaksoset ja sukulaisperheessä mopoikäiset..Molemmilla poikia. Menoa riittää, juuri niin kuin kuvasit. Kaksoset varmasti aktivoivat toisiaan paljon. Hyvähän se on motoriikan ja muun kehityksen kannalta, vaikka vanhemmilla sitten kiirettä pitää.

  Sankariäidillä on lupa ottaa toinenkin pala kakkua ja taputtaa itseään olalle :) Kyllä kaikenlaisia laihdutuskiemuroita ehtii. Tärkeintä on, että teet asioita joista nautit, liikut jne.

  Ihanaa tulevaakin vuotta!

  ReplyDelete
 23. Onnittelut kaksosille ja koko perheelle! Niin tutun kuuloista oli tuo herääminen yöllä 14 kertaa. Samoin oli meillä, mutta kyllä se siitä rauhoittuu. Meillä ei saanut kotipalvelua enää lainkaan silloin kun pojat oli vauvoja. Yhden kerran sain meille kotiin hoitajan, kun itkin sosiaalitoimeen soittaessani, että en jaksa enää. Tosin en tiedä oliko siitä hyötyä, kun pojat vierastivat. Mä olisin halunnut kotihoitajan hoitavan kotia ja olisin ollut itse lasten kansa, mutta sehän ei käynytkään. He hoitivat lapsia ja minun olisi pitänyt hoitaa kotia. Ei sopinut minulle! Omia harrastuksia on pakko olla, muuten ei arkea jaksa. Hyvä, että olet osannut pitää niistä kiinni. Ihania päiviä syksyyn ja toivottavasti jo pikapuoliin parempia öitä!

  ReplyDelete
 24. Tulin pitkästä aikaa kirjoittamaan omaa blogia ja lukemaan teidän kuulumisia. Onnea Suloisille Vinskille ja Alvalle! Voi kurjuus, että teillä vieläkin yöt niin rikkonaisia! Paljon tsemppiä ja voimia! <3

  ReplyDelete