Karhunvatukkavadelma clafoutis


Karhunvatukkavadelma - clafoutis*

*ranskalainen jälkiruoka, joka valmistetaan yleensä niin, että marjat ladotaan uunivuokaan ja tämän päälle kaadetaan jonkinlaista pannukakkutaikinaa, ja vuoka paistetaan uunissa!
(oli pakko tarkista wikipediasta mikä oikeastaan on clafoutis)

4-6 annosta

300 g karhunvatukkaa ja vadelmaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl maitoa
4 munaa
1 vaniljatanko (raaputa sisästä vanilja)
 luomusitruunan raastettu kuori
4 ruokalusikallista vehnäjauhoja
 hyppysellinen suolaa

Tarjoile kermavaahdon kera!

Uuni 225 astetta. Voitele uunivuoka. Lado marjat pohjalle, kaada sokeri päälle. Vispaa maito, munat, vanilja ja sitruunankuori. Lisää pikkuhiljaa vehnäjauho ja lopuksi suola. Paista noin 20 min.  Kunnes pullistuu ja tulee ihanan kullankeltaiseksi.

Ohje on Lantliv - lehdestä. Paitsi siellä tehty ainoastaan karhunvatukasta. Testasin eilen jälkkäriksi. Hyvää oli!

3 comments

  1. Tämä näyttää taivaalliselle! Karhunvatukoita ei ole kyllä tullut syötyä kuin jonain valmisjogurtin tms. muodossa.

    ReplyDelete
  2. Kiitos ohjeesta Niina :) menee kokeiluun.

    ReplyDelete