Joulun puuhia

Mailegin perinteisen joulukalenterinissen lisäksi meillä on nämä hauskat joulusukat kalenterina keittiössä. Näihin saa jokainen perheenjäsen jotain pientä jännää - lähinnä kaksoset  - vauvojen pieniä kuvakirjoja, rusinoita ja pientä syötävää, duplopalikoita tai jotain pikkunäprättävää. 
Lotalle on tärkeää että kaikki meidän lapset saavat tontuilta paketteja. Nämä sukat hankin viime vuonna ja ne ovat Mailegin myös.

Amarylliksiä keittiön hyllyille vanhoihin Arabian pyttyihin. Valkoinen ja punainen, punainen vielä nupullaan. Näistä se tunnelma pikkuhiljaa rakennetaan.10 comments

 1. Amaryllistä huutaa meidän koti jo kanssa. Kaunis<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Amaryllis on ihana ja hyasintti, niitä sitten lähempänä Jouluaattoa. Minulle hyasintin tuoksu tuo Joulun.

   Delete
 2. Teillä ihana joulukoti <3
  Täällä kaksospojat 9,5kk ja yöt edelleen..pahoja/pahentuneet. Ollaan sairastelukierteen (flunssaa, yskääm korvia, ripulia, vesirokko...KYLLÄ :S) vuoksi aivan puhki ja odotetaan pääsyä unikouluun...
  Tuija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei vaan! Niin ne teidänkin palleroiset kasvaa. Meillä kaksoset tulee pian 1v.3kk ! Mutta mutta ... tiedän tunteen. Meillä nimittäin ei vieläkään nukuta öitä kunnolla , ei todellakaan. Yksivuotisneuvola oli myöhään, taisivat olla jo vuoden ja kuukauden, sitä ennen käytiin 8kk. neuvolassa. Terveydenhoitaja oli ihan ihmeissään kun kerroin, että herään todella tiheään yöllä. Noin 14-20 kertaa varmaankin. Olin todella rikki ja itkua pidättelin. Hän sitten soitti minulle perään, että jos joulukuuhun odotellaan ja ellei ole mitään muutosta, sairaalan unikoulua voitas miettiä. Nyt on joulukuu - ei muutosta. Tosin vaihtelee. Joukossa voi yllättäen ollakin erittäin hyvät yli 2h päiväunet ja yö jolloin poika nukkuu kokonaan ja tyttökin menee vaan parilla kolmella tutin laitolla hiljaiseksi yöllä. Näitä ei ole montaa ollut mutta joskus yllättävät. Ja sitten tuleekin seuraavaksi yö from hell, jolloin lohdutellaan vuoronperään täysiä huutavia lapsia ja sorrutaan taas antamaan syliä ja maitoa, koska ei vaan jaksa mitään muuta. ETTÄ me nukuttais edes joskus! Onneksi telkkarista tulee öisinkin (laadukasta, heheh heh) ohjelmaa ;) Aamulla ei ole kivaa herätellä seitsemältä koululaisia, kun on nukkunut muutaman tunnin jotka nekin rikkonaisia.

   Meillähän tämä kaikki yömeno on vaikuttanut aivan kaikkeen. Olen nyt jotenkin, oisko se Joulu vai mikä niin ihan hyvillä mielin. Mutta ... parisuhde on todella tiukilla. Tottakai se vaikuttaa kun olen valvonut yli vuoden tässä yöt putkeen. Lähinnä alkaa se toinen aikuinen näyttää kanssa lapselta ja ei jaksaisi yhtään katsella sitä täällä. Kun on ne omat jutut ja rutiinit niin se toinen on vaan jotenkin ihan liikaa.

   Mutta kuten sanoin, olen jotenkin lempeämpi nyt kun Joulu lähestyy. Se tuskin tulee pelastamaan mitään, mutta ainakaan me ei tapella koko ajan :D tai no kopkop.

   Haluaisin jotain keskusteluapua tai vastaavaa, koska olemmehan me todella tiukilla ilman apua aivan keskenämme. Mutta miestä ei kiinnosta. Joten me vaan odotellaan ilmeisesti mitä tässä tapahtuu kun nämä kaksi kasvavat.

   Mä olen itse niin tottunut jo siihen, että valvon ja herään jatkuvasti että en mä jaksa mitään unikoulujakaan.Tuskin ne enää kaksivuotiaani näin heräävät koko aikaa ??? Siihen ois enää 9kk aikaa!! Tsemppatsemppa!!!
   :)))

   Vinskillä oli myös kaksi korvatulehdusta peräkkäin ja Alvalla flunssaa... oli vaikeeta. Mutta siitä selvittiin.
   Tsemppiä ja haleja sinne. Tästä pikkulapsiajasta vaan kun selvitään niin sitten ihan mistä vaan, hei eikö niin?
   Itse onneksi viime viikonloppuna sain nukkua yhden yön heräämättä - tätini otti vauvat luokseen yöksi (olivat pitäneet siellä samaa yöshowta) . Niin ihana ele! Viimeksi yökylässä huhtikuussa ... siitä lähtien olenkin nukkunut toinen vauva vuorotellen vieressä tai valvonut toisen kanssa ... huoh. En olisi ikinä IKINÄ uskonut että tämmöstä on! :D

   Pikkuhiljaa, päiväkerrallaan, pessimisti ei pety. Ja teen paljon itselle rakkaita juttuja, sisustan, käyn jumpassa, uimassa ja lenkillä. Päivällä kärrylenkillä (p-unien jälkeen kun heräävät teen pitkän lenkin koiran ja vauvojen kanssa), se piristää kun näkee ihmisiä.

   Vielä kerran tsemppiä! Ja mulle kanssa! Sorry pitkä avautuminen ... taas . en osaa olla hiljaa :P   Delete
  2. Voi Niina <3 Kiitos!!!! Musta tuntuu että niiin ymmärrät mua..oispa ihana kun asuisit lähempänä, ehdottaisin treffejä ;)
   Siis oikeasti, se on selvää ettei oikeen mitään parisuhdetta ole...siis pieniä ohikiitäviä hetkiä, jolloin kaksi väsynyttä kohtaa ;) Mutta mutta, toki apua kannattaa hakea mutta ehkä voi olla tuokin totta että kun vaan vauvat antaisi nukkua, niin kaikki helpottaisi. Itse en ainakaan ole nyt oma itseni. Ja sekin ahdistaa. Näkyy peilistä turhan usein huutava eukko :S Esikoinenkin kärsii.

   Ja en todella ois mäkään uskonut että tämmöistä..siis sairastelua ja valvomista. Mä alan olla valmis kokeilemaan kaikkea, siis vaikka tuota sairaala unikouluakin..ei oikeasti voi tajuta miten todella kaventaa elämää kun ei jaksa mitään ja sairastelujen vuoksi pitää perua kyläilyjä ym.

   Olen tosi kiitollinen että vanhempani auttavat (70vee jo tosin etten edes mieti öitä heille..) ja kuitenkin mies tosi auttavainen, hoitaa osansa ja antaa omaa aikaa joskus, muuten en tiedä missä olisin..

   Tänään otettiin tonttukuvia joulukortteihin ja kalentereihin..olipahan operaatio saada kolme pysymään aloillaan ;) Mutta onhan ne aika liikuttaviakin. Ymmärtäisivät vaan että tässä olisi kaikille paremmin jos nukkuisivat, vaikka eihän ne sitäkään tahallaan tee ;.) Voimia sinnekin ja I SO HEAR YOU <3 <3


   Tuija

   P.S. Sulla ihana täti <3 Ja varmasti Joulu tuo ihanaa sisältöä kuitenkin perhejuhla ja kotona, nautin minäkin <3

   Delete
 3. Voimia teille, anonymous/Tuija! Olen nukkunut viime aikoina huonosti kuopuksen kanssa ja kun taas tänään olen kuin jyrän alle jäänyt, tunnen aivan erityistä myötätuntoa muita väsyneitä kohtaan. Toivottavasti saatte pian nukuttua paremmin! <3

  Ja Niinan koti on ihana kuten aina! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Joo, mä olen jotenkin jo niin turtunut kaikkeen, että ihmeellisesti vaan jaksan eteenpäin. Onhan nyt ihana joulunaika - lapset iloisia ja terveitä kuitenkin. Halaus sinne!

   Delete
 4. Lämpimät tunnelmat kuvissa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Ihana, kiitos sinulle! Lämmintä Joulun odotusta.

   Delete
 5. Niin kauniin näköistä :) Olen pikku hiljaa aina vaan enemmän ja enemmän ihastunut tuohon teidän keittiöön! Kivaa joulun odotusta teille! :)

  ReplyDelete