... että ne asiat, jotka pitäisi tehdä, lopultakin tehtäisiin ...
Sain yllätysvieraan (niin ihana ystävä) toissapäivänä, joka kiikutti minulle kauniita tasetteja. Kevät pakotti myös siivoamaan ylimääräistä tavaraa pois huoneista - jälleen huokaus, syvä. Haluan mahdollisimman vähän tavaraa nykyisin. Ei yhtään purkkia tai purnukkaa lisää, ei mitään turhaketta. Vaikeaa kun olen luonteeltani keräilijä, mutta jotenkin haluan tilaa hengittää ja olla.

Haaveilen uudesta pienestä sohvasta olkkariin. Ja siitä, että saisin tuon nojatuolin rohjakkeen verhoiltua (tai vietyä verhoiltavaksi). Oi että se olisi kaunis kun siihen saisi uuden kankaan. Jos muistatte niin toisen vanhan nojatuolin verhoilutin luumunvärisellä kankaalla.

Jos(pa) kylpyhuoneen remontointi inspiroisi myös näihin asioihin! 1)korjaamaan kaikki irronneet pistorasiat (ei sähkötöitä mutta nämä irronneet kotelot yms.) ja listanpalaset ympäri huushollia

2)Lotan huoneen vaatekomeron oven lukon ja kahvan korjaaminen (olleet rikki ihan kokonaiset 5v.) 

3)maalaamaan yläkerran aulan seiniä (osa on mennyt jo ajansaatossa likaiseksi ja niissä on saippuakuplaa ja leikkilimaa, lyijykynää ja huulipunaa, kynsilakkaa ...)

4)yhteinäistämään listoja (eteisessä on puolipanelin päällä jotain ihan ihme listaa, varmaan alunperin meidän vanhan keittiön koristelistaa??? ... muutenkin seinissä jossain kohdin ihan hanurilistoja) 

5)putsaamaan tulevan uuden kylpyhuoneen oven puupinnalle ja maalaamaan sen ja sen karmit uudestaan ihanalla vaaleanharmaalla sävyllä (tai vanhalla roosalla, josta unelmoin salaa ... ) ja etsimään siihen jonkun superihanan vanhan patinoituneen ja koristeellisen ovenkahvan ja lukon (se on vanha peiliovi)

6)myös etsimään kuistille lasisen kattolampun (joku pieni ihana ja tietenkin vanha)

7)siivoamaan eteisen isot kaapit roinasta ja heittämällä ne tavarat roskiin - ei jemmailua! 

8)portaat saisi myös hioa (joku muu kun minä mielellään) täysin puupinnalle ja maalata uudestaan! Niissä on sata ja yksi isoakin kolhua, jotka on alkaneet ärsyttää minua - ja maalikin on kolhuista lähtenyt (lapset heitelleet tavaroita yläkerrasta portaisiin, ilmeisesti???). 
Tosin näin Lantliv-lehdessä kuvan vanhasta portaikosta, joka oli pelkällä puupinnalla (siis askelmat, kaiteet ja ympäristö oli maalattu) ja niissä oli vaalea vaha päällä. Ihanat! 

... siis tämmöisiä ajatuksia tänään mutta mistä aika?

6 comments

 1. Hiii, mähän justiinsa postasin mun vanharoosamaniasta :-) Sinäkin siis!! Mä niin tykkään niistä teidän portaista. Meillä Suomessa kans puuportaat kaipaisivat kunnonkohotusta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Postasitko ☺ Pitääkin lukaista! Mä sain idean oikeastaan ihanasta Pömpeli blogista ☺ mutta mä taidan silti taipua harmaaseen tuon oven suhteen. Kylppärin ja kodinhoitohuoneen laatat on samantyyppistä sitten oven kanssa ☺

   Delete
 2. Aika pitkä tuo to do lista sinulla :) Kun kaksoset vähän kasvavat ja tulee kesää niin ehkä sitten aikaa jää enemmän...tai sitten tulevaisuudessa.

  ReplyDelete
 3. Kyllähän sitä puuhaa riittää, pala kerrallaan tulee valmista. Ja aina on mukava olo kun jotain pientä saa tehtyä. Tavarapaljoudesta olen samaa mieltä, vähentää pitäisi. Voi miten nuo pienet ihanat ovat kasvaneet!

  ReplyDelete
 4. Ihana tuo olkkarin (ja keittiön) tapetti :) näyttäis olevan pihlgren ja ritolan wiener&jugend? Kumpana värinä tuo on? Sininen vai harmaa :) tosi kaunis! Ite ettiny sinertävää tapettia olkkariin ja tuo näyttää vähä sinertävältä ainaki kuvissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on olohuoneessa siniharmaa ja ruokailuhuoneessa vihreä :)

   Delete