Friday, February 12, 2016

Rockyroad brownies






Eilen oli aivan törkeä makeanhimo! Illalla Lottaa partiosta hakiessa kipaisimme kauppaan ja hain tarvikkeet näitä Rockyroad brownies leivoksia varten. Selasin kakkuhimoissani Leila Lindholmin mainiota kirjaa  - Vielä yksi pala! Sieltä poimin tämän reseptin, rakastan rockyroadia (koska sitä ei tarvitse syödä kuin se yksi tai kaksi palaa, niin on makeanhimo taltutettu!).

Tein pellillisen ja söin juuri kahvin kanssa kaksi palaa ja olen aivan että PLÄÄH " plääh, kuinka makeaa!".
Voisin kuvitella, että leivos menisi pienenä palasena jäätelöpallon ja lasillisen skumppaa kanssa todella hyvin jälkkärinä. Mutta hätäisesti, kotiäidin kahvihetkellä ,suuhun tungettuna suurina haukkuina, tuli todellakin ähky ja pähky olo.

Kehuin vuolaasti lapsilleni leipovani tänään ystävänpäivän kunniaksi mutta tiedän, että hekään eivät tätä herkkua pysty tuhoamaan montaa palaa. Ja tosiaan, minulla on jääkaapissa se pellillinen. 

Täytyy kysyä jos naapuriston äidit pääsisivät illalla piipahtamaan ja tarjoaisin skumpan myös oheen. Ei tätä pysty muuten kukaan syömään kokonaan pois. Mutta hyvää on ja ihanaa! Helppotekoinen myöskin. Tässä ohje:



Rockyroad -browniet

PERUSOHJE 1 PELLILLINEN / 24 PALAA
350 g pehmeää voita
6 dl sokeria
3 dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
1/2 tl suolaa
6 luomukananmunaa
3 dl vehnäjauhoja

1, kuumenna uuni 175 asteeseen.
2, vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3, sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.
4, lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten koko ajan. Kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
5, laita reunallisen uunipannun pohjalle leivinpaperi ja täytä pohja taikinalla.
6, kypsennä kakkua uunin keskiosassa 30-35 min ja kokeile välillä tikulla kypsyyttä; sen pitää jäädä vähän tahmeaksi, kun kakku on kypsä. Jäähdytä kakku.


FUDGEKUORRUTE
3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl vaaleaa siirappia
400 g tummaa hyvälaatuista suklaata (kaakao 70%)

ROCKYROAD - PÄÄLLYSTE
1/2 pss Dumle- toffeeta
1 dl pistaasipähkinöitä
2 dl suolapähkinöitä
2 kourallista pieniä vaahtokarkkeja

1, kypsennä kakku perusohjeen mukaisesti ja jätä jäähtymään.

2, kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi. Ota kattila sivuun ja anna jäähtyä pari astetta.
3, hienonna suklaa ja sekoita kuumaan nesteeseen. Anna sulaa joukkoon.
4, levitä kuorrute kakun päälle ja sirota pintaan pähkinät ja karkit.
5, jäähdytä kakkua kunnes päällinen on jähmettynyt ja leikkaa sitten neliöiksi.

                                                                           *

6 comments:

  1. Hyvin säilyy pakastimessa ja sieltä voi näpsiä aina herkkuhampaan kolotukseen.

    ReplyDelete
  2. Heippa!
    Kiitos ihanista kuvista, nautin tosi paljon väreistä ja kuvioista ja kaikesta vaikka oma koti ja tyyli onkin värittömämpi ja yksinkertaisempi ( en nyt keksi väsyneenä parempia sanoja). Suunnittelen meidän esikoisen 1v juhlia ja olisin kysynyt mistä oot ostanut kuvissa näkyvät sydämet tikun päässä? Selasin ruoka-aiheisia kuvia taaksepäin ja sain paljon inspiraatiota tuleviin juhliin, kiitos! Siellä vanhemmissa kuvissa oli myös samantyylisiä koristeita joissa luki eat me jne. saanko kysyä mistä ne on? Asutaan ihan eri puolella Suomea mutta pääsen ensi vkolla päiväksi Hkiin jolloin voisin tehdä täsmäiskun, kun vaan tietäisin minne! :D
    Toivottavasti ehdit auttaa. Ihanaa viikon alkua teille!
    Marie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marie, kiitos ihastuttavasta kommentista <3 Olen ostanut ne Sörnäisten Moko Marketista . En tiedä löytyykö niitä Punavuoren Mokosta. Hei, soita Mokoon ja kysy ettet mene turhaan vaikka Mokossa käynti ei oo kyllä ikinä turhaa :)

      Delete
  3. Voi kiitos vinkistä! En oo koskaan käynyt Mokossa vaikka oon monesti lukenut siitä eri blogeista. Meen käymään joka tapauksesss! Kiitos. Mietinkin just et ois kiva löytää joku uus sisustuskauppa missä käydä. Mut jos vielä näet tämän ennen keskiviikkoa, niin pääseeköhän mokon liikkeisiin vaunujen kanssa?!
    Marie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa! Kyllä mielestäni pääsee vaunuilla ☺

      Delete
  4. Hei! Kiinnostaisi tietää, mitä kaakaojauhetta olet käyttänyt? Tuskin sitä tummaa kuitenkaan, kun määrä on noin suuri? Jos vaikka viikonloppuna leipasis...:) Terv.Maria

    ReplyDelete