Monday, April 4, 2016

Foccaciaa!



Sunnuntaipaisti ja uunijuurekset tuloillaan. Seuraksi tein hetken mielijohteesta foccaciaa - italialaista leipää, jossa maistuu ihanasti rosmariini, laadukas sormisuola, oliivit, punasipuli, valkosipuli sekä kirsikkatomaatti.
Ohjeita löytyy netistä - pullollaan, mutta laitan loppuun sen, jota minä käytän.

Tänään pääsin rapsuttelemaan jo maatakin. Leikkasimme pienen omenapuun ehkä nyt liian myöhään, mutta pakko oli.
Mikään ei voita ulkona puutarhassa puuhastelua.

Remontti valmistuu pikku hiljalleen. Yksi "tiimin" jäsenistä on aina hieman pihalla ja tilailee vääriä - osia enkä se ole minä! Hidasta, hidasta mutta hyvä tulee.

Foccacia

3,5 dl lämmintä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 pkt hiivaa (tuore)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

Päälle mm.oliivia, kirsikkatomaattia, sipulia, valkosipulia, sormisuolaa, rosmariinia tai mitä vaan maun mukaan...
Valmista taikina, peitä, anna kohota lämmössä 20min.
Öljyä uunivuoka (30cmx40cm).
Kaada taikina, levitä vuokaan taputellen. Pistele päälliset päälle, loraus oliiviöljyä.
Kohota taas , 15min.
Paista noin 190 astetta ja 25min. Kohotin lopuksi lämpötilaa että sain leivälle kaunista väriä, meinasi jäädä ihan liian valkoiseksi muuten. Nam nam!!

2 comments:

  1. Hyvältä näyttää! Tein myös yksi päivä Foccaciaa.

    ReplyDelete
  2. Focaccia on kyllä yksi parhaista leivistä ikinä ja meillä lapset tykkää siitä ihan vietävästi :)
    Pitäisi opetella vielä gluteenittoman focaccian teko, että pääsisi itsekin maistelemaan..

    ReplyDelete