Kyllä se siitä valmistuu!


Voi että kun olen tyytyväinen tulevaan kylpyhuoneeseen, kaunis tulee. Ei, se ei ole vielä valmis. Huokaus. Mutta jospa ensi viikolla!  Kattopaneeleita maalaamatta, listoja puuttuu paikoiltaan, silikonisaumat puuttuu, ikkunan listat yms. puuttuu mutta ovat valmiina, komeroa ei ole vielä tehty, suihkut ja amme odottavat - putkimies tulee tiistaina asentamaan. Semmosta kaikkea!

Mutta hei, pitkälle on tultu siitä kun kannoimme pölyistä turvetta pois lattian alta. Ja oi että ihanasti muuttuu lattian väri aina ilta-auringossa tai aamulla - miten valonsäteet nyt osuvatkaan ikkunasta huoneeseen. Tässä on nyt minun öljyllä käsittelemäni laatat.
Vielä vaha päälle. Laattojen väri muuttui muuten (mutta ei ihan hirvittävän oleellisesti kuitenkaan) jo pesun jälkeen, olivat niin kivipölyssä. Jokaisen käsittelykerroksen jälkeen pikkuisen paremmaksi ja paremman tuntuiseksi.

Ja niin uusi pesukone ja kuivuri ollaan myös jo hankittu ja tänään, kun saamme vahan lattiaan, nostamme ne paikoilleen ulkoa tuohon kaapin alle, asennuksen tekee tietenkin putkari. Väliin askartelemme tason vanhasta puuovesta. Tuolta täytyy vielä silikonisaumata lattian reunat mutta se sitten kun muutkin.

Lattialaatat ja kaikki käsittelyaineet hankin Domus Classicasta. Sieltä tuli myös hankittua kaikki suihkut ja hanat. Lisää kuvia sitten kun on valmista! En malttaisi odottaa!

Ruotsista tilaamani kattovalaisin osuu kun nenu päähän, lähemmäksi ammetta ja suihkuja hankin Ikeasta yllättävän kauniin posliinikantaisen pallolampun, (jossa on korkeampi IP).

Jos kysytään mikä on tähän saakka yllättänyt on ainakin se, että aikaa kuluu. Nyt on mennyt jo pian 2kk. Kaikki olisi kannattanut hankkia etukäteen ja ottaa selvää. Esimerkiksi just nuo meille tulleet Unidrainin seinäkaivot ja niiden kaikki mahdolliset osat kun piti tilata erikseen Tanskasta. Ja niitä sitten odoteltiin ja tuli väärän korkuiset ja sitten väärät kiskot ja mitä kaikkea. Ja se myös yllätti, että huonekorkeus madaltui entisestään että saimme entisen saunan kaikki ilmastointihormit tms. piiloon ja muutenkin tekniikalle enemmän tilaa. Että kun on muualla semmoset 3m huonekorkeus niin tuntuu tuo 2.40m todella matalalta. Aluksi, nyt siihen on tottunut.

Palataan ennen Vappua ja katsotaan tilanne sitten taas uudestaan ja uusia kuvia koko tilasta.

25 comments

 1. Oi miten kaunis lattia. Meillä vaihdettiin juuri keittiönlattia... ja se ei ollutkaan valmiina niin kiva kuin kuvittelin. Otettiin vinyylikorkkia. Ja ihanaa. Saatte uudet pesukoneet ym. pyykinpesukin on kivaa kun on uusi kone:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kiitos ! Pyykkiä tulee meidän huushollissa niin paljon että siihen voisi hukkua, eikä mulla ole koskaan ollut kunnon kuivuria. Nyt on!

   Delete
 2. Nyt jo niin kaunista!! Tyhmä kysymys, mut miks laatat pitää oljytä/vahata? Tehdäänkö se useinkin vai vain kerran?
  Toivottavasti saatte pian valmista. Odotan innolla kuvia! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka, ei ole tyhmä kysymys ollenkaan. Nämä ovat sementtilaattoja jotka on käsin tehty vanhan mallin mukaan. Laatta on erilainen kun meillä yleensä myytävät lasitetut laatat. Nämä ovat huokoisia ja ne käsitellään ensin öljyllä likaa ja vettä hylkiväksi ja sitten lopuksi vielä viimeistellään vahalla. Laatat ovat erittäin kestäviä ja ne ovat ekologinen ja hengittävä vaihtoehto vanhaan taloon. Mutta ilman käsittelyä ne imevät kaiken niihin tippuvan lian ja veden.

   Laattaa ei suositella asennettavaksi suoraan suihkun alle - kuulin, että värit haalistuvat ajan saatossa käsittelystä huolimatta. Meille tulee kuitenkin kylpyamme ja viereen ns. varasuihku pikkuisten suihkuttelua varten tms. kurahaalareiden huuhteluun ja semmosta. Luulen, että kestää sen verran siihen suihkuttelua ja ellei niin sitten ei. On olemassa nanokäsittely jonka vielä tahtoisin ottaa lattiaan sitä suojaamaan mut en ole ihan varma siitä vieläkään.
   Käsittelyn voi varmaan uusia silloin kun siltä tuntuu, mutta en usko että usein. Tuon ekan vahakerroksen jälkeen on jo aika täpäkkä pinta laatoissa :)

   Delete
  2. Ok, kuulostaa mielenkiintoiselta. En olekaan ennen törmännyt tuollaisiin laattoihin. Kauniita ovat!

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Kaunista tulee sinun suunnittelemana! Laatta ja varsinkin kaappi ihan nappivalinnat. Tsemppiä ja jaksamista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ! :))) Laitetaan sitten myöhemmin paaaaljon paremmat kuvat ja tiedot kaikesta :) mitä löytyy ja miten se tehdään ja mistä niitä saa! :) Ja kuvakulmia muualtakin, kun tästä ovelta.

   Delete
 5. en kestä...on niin freesi kylppäri tulossa että !!! oma alkaa näyttää "so last"ltä... loppu tsempit remppaan!!! hyvä suoritus kuitenkin...ottaen tiiminkoon eli laset huomioon :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, niin alkaa täälläkin eteinen ja pikkuvessat näyttämään aika kauheen kuluneilta :D hih, ei kun lisää remppaa suunnittelemaan! ;)))

   Delete
 6. Oih on kyllä ihanan näköistä! Mulla myös edessä laattojen valinta, vaikeaa on. Tai siis minähän olen nopea päätöksentekijä mutta sitten mietityttää toimiiko lopputulos käytännössä ��

  ReplyDelete
 7. Oih on kyllä ihanan näköistä! Mulla myös edessä laattojen valinta, vaikeaa on. Tai siis minähän olen nopea päätöksentekijä mutta sitten mietityttää toimiiko lopputulos käytännössä ��

  ReplyDelete
 8. Näyttääpä hyvältä :) Tuo lattia on kaunis!

  ReplyDelete
 9. Hei, me suosittelemme myös että sementtilaatat käsitellään ensin impregnaus-aineella (tile sealant), ainakin 4 - 5 kertaa, mikä tukkii huokoset. Loppusilaus öljyllä. Tässä linkki erilaisiin laatan käsittelyaineisiin: http://www.viinikantahti.com/category/5/kyllastys--laatoitus--ja-puhdistustuotteet
  Terv. Viinikan Tähti

  ReplyDelete
 10. Ah, mun sydän ei kestä, kun jo nyt näyttää niin huikean kauniilta!!! Love it love it!

  ReplyDelete
 11. NO jep, en pysty suoraan vastaamaan nähtävästi kommentteihin, joku vika Bloggerissa ? No kuitenkin siis:
  Milla: tiedän. Me kun ei saada kaksosia mihinkään tungettua niin menee kyllä ihan heidän ehdoillaan. Ovikin olisi jo rapsuteltu ja kaikki maalattu valmiiksi jos olisi vaikkapa mummula jonne lapset tyrkkäisi :) Mutta mennään hiljalleen ja heidän ehdoillaan, eli toinen tekee ja toinen vahtii sillä aikaa kaksosia.

  MHankala: tsempit. Kyllä se siitä :) Oikea ratkaisu löytyy varmasti!

  Viinikan tähti: saimme ohjeet ja aineet Domus Classicalta samalla matkaan kun laatatkin. Pesin ensin, sitten öljysin varmaan kolmesti ja primeri ja sitten vahaus ja uusin vahauksen vielä 2 x kuivattelin tietty välissä.
  Ihan niin kuin ohjeessa luki :) Saa nähdä onnistuinko sössimään kaiken silti. Se vaara aina piilee ;) Mutta ainakin näkyvästi ja tuntuvasti pinta parani.

  Marjo: kiitos. Sun täytyy tulla käymään ja kurkkaamaan joku päivä!

  MIcu: kiitos! :)))) IHana sydän sulla <3

  ReplyDelete
 12. Siis ihan unelma tuo kylppäri. Lattian kauneudelle en edes ihan heti löydä sanoja. Ja tuo vitriinikin. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Vitriini on antiikkia ja nettihuutokauppalöytö Ruotsista <3 Ihana minustakin!

   Delete
 13. Ihana tulee! Minkä kokoinen (neliöt) teidän kylpyhuone on? Ilman, että saunan laskee mukaan (ymmärsin, että se on kylpyhuoneen yhteydessä/vieressä). Onko teillä kylpyhuone ja vessa erikseen? - Pauliina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka, me purimme saunan kokonaan pois tästä ohesta eikä sitä laitettu ollenkaan.Mun mielestä sauna näin vanhan (ens vuonna 100v. ) talon keskellä ei voi olla kun kosteusriski :D Haaveilemme pihasaunasta. Kylpyhuone on kooltaan noin 12 neliötä. Meillä on ylhäällä vessa ja pieni kylpyhuone sekä alhaalla vessa erikseen - kylpyhuoneeseen ei siis tullut vessaa koska tässä alhaalla on jo veski tosiaan ... :)

   Delete
  2. Kiitos tiedoista! Postaathan myös teidän yläkerran kylppäristä! Että miten erilainen se on kuin tämä uusi jne. :) Uusihan on aivan ihana ja inspiroiva! - Pauliina

   Delete
 14. Vitsit mä olen kateellinen! Just tuollainen lattia olis niin kaunis!

  ReplyDelete
 15. Ihan mielettömän kaunista tulee! Onnentyttö :) Näin jo untakin tuosta kylppäristä valmiina, hah :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D No johan on sinulla Hanni jännittävät unet! Täällä just viimesiä viedään ... siis kh:n osin.

   Delete