Mittumaari, Juhannus, keskikesän juhlaPerjantaina nukkumaan mennessä Lotta laittoi tyynynsä alle seitsemän erilaista kukkaa. Aamulla hän tuli höpöttämään aikaisin korvaani: "äiti, se taika ei toimi enää! Se ei toiminut. Se taika. En nähnyt unta kenestäkään pojasta - enkä edes nähnyt keskiyöllä peilissä ketään!" Voi harmi. Ensi vuonna uudestaan!?


Sitten otettiin jälkkäriksi kahvit ja pavlovat. Pavlova näyttäs olevan tämän kesän hitti! Niin helppoa tehdä. Omaani laitoin kaksi kerrosta valmiita marenkilevyjä ja kermavaahtoa, päälle tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita sekä mintunlehtiä. Nautittiin myös vaniljajätskin kanssa.


Ja niin oli jokainen auringonsäde, jonka eilen saimme kasvoillemme, oi kovin odotettu - meidän helsinkiläisen kaupunkijuhannuksen kruunasi todellakin kaunis sää. Olo oli kuin mökillä, vanhassa huvilassamme. Ympäröivillä pihoilla oli hiljaista - meidän pihallamme ei. Ystäväni Nova miehensä ja lastensa kanssa pyöräili paikalle sekä Lotan kummisetä perheineen. Tytöt kesäheinät on tunteneet toisensa jo siitä saakka, kun Lotta syntyi. Side on vahva.

Olimmekin koko päivän kirjaimellisesti pihalla. Pihapelejä ja grillailua ja hengailua. Semmonen Juhannus tänä vuonna ja ihanaa ol' !!

ps. löysin facen kirppissivulta makean vanhan tanskalaisen puulootan, johon on hyvä pihalla heittää tyhjät limutölkit ja muut roskat.

4 comments

 1. Kaunista! Kerrotko mistä olet ostanut kylpyhuoneen lasihyllyn ja nuo ulkovalot? Mä en ikinä tee noin kauniita löytöjä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi ! Lasihyllyn tilasin Ruotsista, semmoinen nettikauppa kun Sekelskifte, löytyy ihan Googlella ja nuo valot , ne on ihan vaan jotkut ClasOhlssonin valot. Ne ei itseasiassa enää toimi kunnolla koska olivat koko talven ulkona, apua! 😀😀 Vai mitä valoja tarkoitat ? 😊

   Delete
 2. Ihanat kuvat ja tunnelmat!
  Kaupunkijuhannusta vietettiin täälläkin. Meidän pihalla raikui naapuruston ollessa hiljainen. Pavlovan ainekset oli hankittuina, mutta mulla jäi tekemättä, kun marengit olivat (miehen) kauppakassiin pakkaamina menneet tuhanteen kappaleeseen. :D.
  Ihania kesäpäiviä sinne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hanni, katselinkin sinun blogista että aika sama meininki siellä kun meilläkin täällä! :o))) Ymmärrän, miehiä ei pitäisi päästää pakkaamaan kauppakasseja ollenkaan ;) ;)

   Delete