Vielä kylpyhuoneremontistaTässä kesän aikana olemme pikkuhiljaa tehneet kylpyhuoneen loppuun saakka valmiiksi. Komeron sisäosat oli maalaamatta - nyt sekin työ on tehty. 
On kyllä pakko sanoa, että joka päivä kun kylppäriin menen, olen aivan fiiliksissä. Paras juttu ikinä kun saimme tämän remontoitua!

Remonttihan meni niin, että me purimme itse koko kylpyhuoneen maan tasalle. Rakenteet olivat pääosin kunnossa, muutamaa lahokohtaa lukuunottamatta, jotka vaihdettiin. Lattiaa tuettiin ammeen alta tukipuin maasta käsin. Talomme seisoo luonnonkivijalalla ja siinä on rossipohja, joten oli hurjannäköistä, kun koko lattia oli auki ja timpurimme työskentelivät ns. kellarista käsin eli syvästä maakuopasta. He vitsailivatkin, että tekevät meille vielä yhden huoneen kellariin. Eristeiksi valitsimme hengittävät materiaalit ja tilaan tuli lattialämmitys.

Miksi sitten remontoimme? Vanhasta kylpyhuoneesta löytyi kosteutta suihkutilasta ja laatat alkoivat irtoamaan lattiakaivon ympäriltä. Muutenkaan en koskaan pitänyt tilasta. Huoneessa oli myös pieni sauna, jonka purimme pois kokonaan. Saimme lisää tilaa ja emme koskaan ole olleet kovia saunomaan.

Laatat hankimme Domus Classicasta Erottajalta. Ne ovat italialaisia vanhanmallisia sementtilaattoja, paksuja kuin mitkä! Aivan ihania! Olin niitä kauan ihaillutkin, mutta nyt kun ne ovat lattiassa - superpaljon kauniimmat! Kaapin maalisävyn ja muutenkin kylpyhuoneen sävymaailman inspiraatio lähti laatoista.

Moran vanhanmalliset suihkut ja hanat ovat myös Domus Classicasta, olemme olleet niihin tyytyväisiä. Minusta ne ovat todella kauniit.
Kylpyhuoneen helmipontista ja puusta paikoilleen rakennettu komero sulkee sisäänsä lämminvesivaraajan, hyllyjä pyyhkeitä yms. varten sekä saan sinne sisään imurin ja muut siivousvälineeni. 
Kaapin oviin laitoimme koukkuja ja nuppeja sekä oven sulkijat myös heidän valikoimistaan.

Suihkun alla sekä ammeen takana käytimme pitkiä seinänvierustaan tulevia lattiakaivoja, joiden piti olla ainoat (ammeen alla tietenkin vielä yksi, johon ammeen vesi laskee suoraan). Lopulta päätimme säilyttää tuon yhden pesukoneiden edessä. Sen saa kätevästi piiloon pienen maton alle.

Suosittelen käymään Domus Classicassa, jos suunnittelette kylpyhuoneremonttia tai kylppärin rakentamista vanhaan taloon. Ellei oikeasti vanhaa löydy, löytyy heidän valikoimistaan ihan varmasti vanhalle hyvä vaihtoehto ja saatte vangittua vanhan talon tunnelman, viimeistä piirtoa myöten.

Tässä vielä pari vanhempaa kuvaa, että saatte käsityksen tilasta. Alimmaisessa kuvassa vielä taso käsittelemättä. Tasona käytimme vanhaa puista ovea, joka on talon alkuperäisiä ovia, mutta ylimääräinen nykyisin. Domus Classica, erilainen rautakauppa, toimi tässä remontissa Niinan Unelmien kanssa pienessä yhteistyössä, ja heille kiitokset erittäin hyvästä palvelusta!

18 comments

 1. Todella kaunis kokonaisuus! Ja ihana, että olette miettineet tarkkaan, mitä teidän perhe haluaa kylpyhuoneelta. Itse en siis ammeesta välitä, mutta jos siitä tykkään, on mahtavaa, että otitte sillä upean paikan kylppäristänne!

  Valoisaa viikkoa teidän perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Micu! Juu, kyllä tässä kuuden vuoden aikana jo ehti tulla selkeet sävelet millanen sen pitäs olla. Amme toimii myös suihkualtaana koska en semmoista halunnut meille tms. suihkukaappia. Lattiaan ei kohdistu niin suurta vesirasitetta näin. Lapset myös rakastaa ammetta. Ihanaa päivää sinullekin Micu!

   Delete
 2. Ihana <3 Niin kaunis tuo lattia ja ihanasti yhdistetty vanhaa ja uutta! :) Ihan kelpaa ammeessa köllötellä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Niinpä ! Vanhaa ja uutta, se on mielestäni hyvä yhdistelmä. Kiitos sinulle kommentistasi.

   Delete
 3. Kaunista! mietityttää, miten tuo maalattu kaappiseinä kestää vesiroiskeita? Meillä ainskin roiskuu aina, kun lapset ovat ammeessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Itseänikin se mietityttää. Ei ole kyllä roiskunut sinne vielä vettä pahemmin. Sen näkee sitten ajan kanssa mitä tapahtuu 😊

   Delete
 4. Tuo on kyllä niin ihana tila kaikkine yksityiskohtineen <3 huokaus....

  ReplyDelete
 5. Niin ihana, et saattaisin jopa haluta pyykätä. Ja tietty sen jälkeen olis ansainnut kylvyn. Kaunis ovi pysyis sen ajan kiinni, ja aukeis vaan kun joku tois lasillisen viiniä. Sijoittaisin sen tollasen kauniin laatan keskelle lattialle, koska porras olis täynnä kauniita kynttilöitä.... IIIK! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. 😊 juu pyykkivuoren kimppuun sitä on taas lähdettävä 👍😊

   Delete
 6. No en kyllä ihmettele, että olet fiiliksissä kun tuonne kylppäriin menet! Se on ihku!

  ReplyDelete
 7. Tuli kyllä upea kylppäri.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  ReplyDelete
 8. Ihana kylppäri. Tuo lattia ja taso ovat niin ihanat.

  ReplyDelete
 9. Ihana kylppäri. Tuo lattia ja taso ovat niin ihanat.

  ReplyDelete
 10. Ihana kylppäri. Tuo lattia ja taso ovat niin ihanat.

  ReplyDelete
 11. Hei! Kiitos ihanan inspiroivista kylppärikuvista! Voisitko antaa vinkkiä, mistä tuo "munanmuotoinen" valkoinen kattovalaisin on ostettu? On todella kaunis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Tilasin lampun Ruotsista. Semmoisesta putiikista kun Gyllenhaks Byggnadssvård. Etsin aika monesta paikasta tuommoista missä kanta on just tuon värinen eikä kuparinen. Toinen lamppu posliinikannalla on Ikean. Sähkäri ei antanut lupaa laittaa tätä "munanmuotoista" valaisinta liki suihkuja/ammetta koska IP ei ihan riitä. Olisin mieluusti ottanut kaksi mutta mennään nyt niin, että toinen on ihanuus ja on tuo Ikeankin pallolamppu ihan jees.

   Delete