Kaksosten kuulumisia


Kaksoset kasvaa ja elämä helpottaa pikkuhiljaa. Jes! Muutamana yönä ollaan nukuttukin jo todella hyvin - omissa sängyissä ja hipihiljaa. Toisina iltoina ja öinä on vielä rumba jäljellä. Mutta voin kertoa (tiedän, että samassa veneessä olevia seuraajia on), että nyt kun ikää on 2v1kk ja risat ... on nämä kaksi palleroa mitä ihastuttavimmassa iässä kertakaikkiaan.
Ja kun on se kaveri aina mukana ja nauru raikaa heidän kahden välillään - on sitä vaan ihana seurata.
Alva jo puhelee monenkin lauseen juttuja ja osaa kertoa omia tuntemuksiaan - mikä itkettää ja mitä tapahtui. Vinski ei vielä osaa kun muutaman sanan vain. Hänellä on muita keinoja millä ilmaista itseään. Esimerkiksi hänen eleet ja ilmeensä ovat niin mainioita.

Päiväkodissa menee hienosti! Yllättävintä lähinnä on ollut se, että kahden lapsen päiväkotimaksut on aika suuria. Meillä kun ei koskaan kahta ole kerralla siellä ollutkaan. 

Työn ja perhe-elämän sovittaminen on mennyt yllättävän hyvin. Vaikka öisin tulee vieläkin satunnaisesti ja useinkin valvottua, liikkeelle lähtö aamuvarhain ei tuota minulle ongelmia. Unihiekka karisee silmistä siinä vaiheessa, kun varttia vailla kuusi vien koiran lenkille. Hieman ennen seitsemää starttaan fillarin kohti keskustaa. Muut vielä nukkuvat tässä vaiheessa kun lähden. Mies vie aina kaksikon tarhaan ja laittaa tokaluokkalaisen koulumatkalle. Tästä osaan kyllä nauttia. Muistan itse, millaista tuskaa oli aina esimerkiksi toppakamojen saanti kaksosille. Toinen riisuu sitä mukaan, kun saat toiselle päälle, ja sitten on jo jommalla kummalla kakka housussa ja ei kun uudestaan ... siinä vaaditaan lehmän hermot ja kunnon aikataulun. Eli runsaasti varattua aikaa - kiireessä ei kaksosten kanssa oikein pärjää. Yllättyy, jos pääsee ajoissa tai jopa etuajassa jonnekin.

Mietin tässä, että en ole kyllä sitten keväällä valmistuneen kylppäriremontin toteuttanut mitään sisustusjuttuja. En mitään. Kuistille pitäisi saada joku pieni, vanha kattovalaisin. Sitä voisin ruveta etsimään jostain. Ja kynttilävarastot pitää täyttää syksyä varten.14 comments

 1. Voi miten ihania pikku tyyppejä <3 Ja onni kun on aina kaveri, meidän melkein 2v ja 5v tuntuu olevan hyvässä symbioosissa mutta ai että kun joku kehtaa viedä toisen väri kynän niin näistä lähtee ääntä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo tiedän ! :o) Nämä on kyllä aika sopuisat yhdessä ja kuulemma p-kodissakin yhdessä paljon.

   Delete
 2. They are so lovely - muuta ei voi sanoa :-)
  Ihanaa uutta viikkoa!
  /Johanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, niin ovat! Välillä töissä tulee kyllä iso fyysinen ikävä saada nämä kaksi syliin :O) Mutta välillä sitten jo yhden viikonlopun jälkeen on ihan että - huh huh, mikä meno ;)

   Delete
 3. Ihana vauhtikaksikko! 2-vuotiaat ovat kyllä mainioita! :) Meidän kohta puolitoistavuotias nukkuu niin huonosti, että mietin monesti, etten ikinä jaksaisi töissä näiden öiden jälkeen. Onneksi olen vielä kotona, joten onnistuu vaikka päikkärit jossakin välissä päivää, jos on kova väsy. Meidän esikoinen alkoi nukkua yöt heräämättä aika tasan 2-vuotiaana ja tuo keskimmäinen vasta 3-vuotiaana. Jospa tämä pieninkin kohta...Ja ehkäpä se järkikin päässä lisääntyy tässä seuraavan puolen vuoden aikana niin, ettei koko ajan tarvitse olla takkaa nuohoamassa tai tekemässä muita hölmöyksiä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedän! Meillä nyt kyllä nukutaan niiiin paljon paremmin kun ennen mutta silti tossa esim. Halloween kaverijuhlien jälkeen toinen nukkui koko yön kun tukki ja toinen heräsi seitsemän kertaa :/ :D hahha. On tää. Mutta hei, parempaan päin kuitenkin. Kaksi vuotta on jo semmonen rajapyykki, että silloin mäkin odotin jo helppoutta uniin. Ja kyllä, se tuli! Mutta ei nyt ihan niin kuin Strömsössä mutta paljon parempi kun ennen! :) Jes.

   Delete
 4. Voi miten ihania kuvia iloisista kaksosista. Kiva kuulla, että helpottaa ja päiväkodista on tullut rutiinia kaksosille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Joo nyt sain ihania kuvia. Tuo missä herra V kurkkii peuran alta on söpöin! :)

   Delete
 5. Ihania kaksivuotiaita <3 Nyt läikähti ihan sydämmessä kun oma "vauveli" tulee talvella jo viisi. Elämä se vyöryy eteenpäin :) En muista olenko koskaan kommentoinut, mutta tuo teidän Vinski on aivan Vinskin näköinen. Tulee ne Vinski kirjat elävästi mieleen. Ja Alvallekin sopii nimi ihanasti.

  eepu

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Ihana kuulla että nimet sopii ulkomuotoon :) Ja oikein kivaa että jätit kommentin minulle tänne. Tulin hyvälle mielelle.

   Delete
 6. Kyllä ne tuossa iässä alkavat olla ihan parhaimmillaan. Ja se on niin merkillistä seurata se yhteys, joka kaksosilla toisiinsa on. Meillä huomaa nyt kun toinen kaksosista muutti keväällä pois kotoa, niin ikävä sitä toista kohtaan on edelleen valtava ja pois muuttanut tuntee kovaa yksinäisyyttä. Mutta kyllä he siihenkin sopeutuvat tai sitten muuttavat hetken päästä samaan asuntoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Oi ihana kuulla että kaksosside on niin vahva että vielä tuossa iässä ja mikseipä - kaipaus on olemassa. Nämä kaksi kulkevat tarhassakin yhdessä. Ja kun kysyy Alvalta, joka siis puhuu - Vinski ei ... niin Alva sanoo "Vinkkin kanssa" :)))) Ihana.

   Delete
 7. Hei, mistä nuo ihastuttavat peurat? ovat, mitkä kaksosilla on leikeissään?
  T:Eva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka moi ja anteeksi etten ole ehtinyt vastata sinulle :) Peurat on ostettu muistaakseni Smallable nettikaupasta. Tai Ombrellinosta ... mutta kyllä ne taisi olla Smallablesta ? :)

   Delete