Sunday, March 12, 2017

10v. blogi !
Kestättekö hieman rennompaa läppää tänä aamuna? 
Olen blogannut yli kymmenen vuotta. Tätä samaa blogia! Uskokaa tai älkää, sillä olen poistanut muutaman ekan vuoden muistaakseni - koska kuvat katosivat. Käytin silloin Picasaa kuvien säilytykseen ja jotenkin, kun poistin sen ja niin edespäin, katosivat kuvatkin täältä blogista. On niin hassua lukea vanhoja juttuja, tuntuu siltä etten olisi edes kirjoittanut niitä.

Ensin aloitin aika henkilökohtaisilla jutuilla. Kerroin siitä, kuinka haaveilen omasta vanhasta puutalosta.
Muutenkin jutut olivat aika päiväkirjamaisia. Kirjoitin mitä tehtiin ja missä mentiin. Kymmenen vuoden aikana on syntynyt kolme lasta lisää ja otettu myös koirakaveri perheeseen. Ja tosiaan, hankittu tämä ihana vanha puutalo.

Asuminen tässä on ollut leppoisaa. Tosin vähän erilaista kun mitä kuvittelin alkujaan unelmissani. Väitän, että normaali lapsiperhe ilman tukiverkostoja pääkaupunkiseudulla, jossa vanhemmat ovat töissä kahdeksantuntisia ja yli päiviä arkisin (ja viikonloppuisinkin menee lasten harrastuksissa tovi) - ei oikein ennätä suorittaa tätä ihannoimaani tanskalaisen maajussin elämäntapaa. Tai Strömsöillä. Niin monet kerrat olen illan pimetessä jo oikeastaan yöksi haravoinut pihalla syksyisin. En ole ihan joka kesä pystynyt panostamaan pihan kukkaistutuksiin tai edes vaihtamaan kevätkukkia pois ruukuista. 
Tällä hetkellä meillä on vielä pihalla jouluvalot - päällä. Vaikka on maaliskuinen sunnuntaiaamu.

Sisäremontteja olemme joutuneet tekemään ja ollaankin niissä onnistuttu kiireestä huolimatta oikeinkin hyvin.
Mieheni ei silti vieläkään nikkaroi minulle mitään kalusteita tai istuta ulos puita. Kyllä hän vieläkin katselee sohvalla urheilua tai nukkua posottaa vapaa-aikansa, sen vähäisen.

Ja viime Vapun kylppäriremontin jätepuut - niitä ei ole poltettu. Vaan ne kärrätään kohta kaatikselle, koska menetän hermoni rumiin röykkiöihin talon päädyssä. Siellä ne on vettyneet ja voitin vetoni siitä miehelle, että "katsotaas, niin ne on vielä Joulunakin tuolla!" ... olihan ne.

Silti, kaikesta tästä huolimatta minua jaksetaan pyytää sisustusjuttuihin - lehtiin yms. Kuvat yllä on saksalaisesta We love living - lehdestä 2016/1,  jonka vasta nyt sain itselleni.
Tämä yllättää joka kerta - kun en ole sisustanut vuosikausiin yhtään mitään. Täällä näyttää tismalleen samalle kuin vuosi sitten tai kaksi vuotta sitten.
Heitän vaan nämä kamat johonkin ja kaivellaan varastoja, että mikä laitettas kylppärin tasoksi? Ehkä tämä vanha ovi joutaisi?

Oikein hävettää, jos kaverit kyselee sisustusvinkkejä tai kivoja kauppoja kaupungilla. Niin harvoin tulee mitään tosiaan ostettua kotiin. 
Nyt olen keväällä auttamassa kahdessa pienessä sisustusjutussa pitkästä aikaa ja kihisen jo ideoita. Ja kyllä, olen vähän päivittänyt mieltäni sisustuksen suhteen.

Perjantaikimppuni sentään haen joka viikonlopuksi. Nyt se oli ihan vain muutama nätti leinikki sekä kukkainen oksa. Ihana ja herkkä!

Mukavaa sunnuntaita ja hyvää synttäriä minun jo kymmenen vuotta vanhalle blogilleni. Tavallaan tämmöiselle talopäiväkirjalleni.

11 comments:

 1. Lämpimät 10-vuotis onnittelut blogillesi <3 Tätä on niin kiva seurata :-)

  Ihanan keväisiä päiviä ja kaikkea muuta mukavaa ...

  Toivottaa, Johanna

  ReplyDelete
 2. Onnea pitkälle blogitaipaleellesi ja kiitos niin ihanan elämänmakuisista jutuista! Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja tykkänyt sinun tavastasi kertoa asiat aidoisti. Kodistasi ja perheestäsi ei voi olla pitämättä, kun seuraa tällä tavoin teidän menoanne! Ja jaksat blogata vaikka tekemistä varmasti riittää muutenkin;). Kiitos ja kummarrus ja ihanaa kevään alkua sinulle ja perheellesi:)! Titi

  ReplyDelete
 3. Onnea 10 vuotiaalle!
  Yhtä kauan olen blogiasi seurannut ja itse edelleen vain haaveilen omasta vanhasta talosta. Vanhassa toki asutaan,mutta ei omakoti/puisessa paritalossa.Ja 3 lasta tännekin samassa ajassa syntynyt.
  Minusta vain hyvä,että et kokoajan sisustusta uudista ekologisempaakin niin:)

  ReplyDelete
 4. Onnea 10-vuotiaalle ♥ Pitkä ura bloggaajalle kun itsellä on kasassa vasta neljä vaivaista vuotta.
  Jatka vain samaan malliin ♥

  ReplyDelete
 5. Onnea! Minusta teillä näyttää niin ihanan elämänmakuiselle, että tykkään seurata tätä blogia, vaikka koko ajan ei tulisikaan muutosta (paitsi lapsiin jotka kasvaa). Meilläkin 3 lasta, nuorin 4 kk ja hymähdin itsekseni mm. tuossa jouluvalokohdassa. Mielessä on ollut huomauttaa miehelle, että ehkä ne vois jo sammuttaa, mutta en ole saanut aikaiseksi. Itse myös tykkään ajatuksesta, että sisustus ei koko ajan muutu, varsinkaan niillä ostettavilla jutuilla, vaan on on asujansa näköinen ja siksi kestää paremmin aikaa plus että koko ajan ostamalla tulee usein päälleliimatun näköistä. Kiitos sulle, että viitsit blogata, on ilo lueskella täällä päässä :)

  ReplyDelete
 6. Onnea rakas ystävä ❤️ Muistan, kun aloittelit blogia ja pyysit mua lukemaan sitä ja olin et, mitäs tämä tällainen blogi oikein onkaan! Kyllä on kymmenen vuotta hurahtanut nopsaan! Ja mehän ollaan ikuisesti nuoria eiks yeah! ;)

  ReplyDelete
 7. Paljon Onnea ihanalle blogillesi!

  ReplyDelete
 8. Onnea blogille! Seuraamisen aloitin, kun kaksosenne olivat tuloillaan ja hyvin olen viihtynyt. Tuosta olen kanssasi samaa mieltä, että pihanhoito ruuhkavuosina ei juuri onnistu, mutta nopeasti lapset kasvavat ja sitten on aikaa sille pihalle. Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 9. Oi onnea! Mahtavat 10 vuotta!

  Mä aloitin 2009 ja tulin sittemmin poistaneeksi ton ekan vuoden postaukset liian henkilökohtaisina (lapsetkin esiintyivät blogissa silloin omilla nimillään). Nyt tietty vähän harmittaa, oisinhan vaan voinut editoida niiden nimet, mutta eka blogikriisi tais tulla, kun yhtäkkiä mulla oli 100 lukijaa päivässä! Heh.

  Ihanaa sunnuntaita!

  ReplyDelete