Helmireunustettu kaunokainen
Meillä oli lauantaina menoa toiseen kaupunkiin, kun oli kummitytön syntymäpäiväjuhlat. Mikä ihana tekosyy  -  nimittäin, olin katsellut torissa ilmoitusta tästä vanhasta kattolampusta, jossa helmiä ja lasisia pillejä roikkuu kauniisti sen reunoista ja mikä ihmeellisempää, se on täysin ehjä. Näitä joskus tulee vastaan esim. Fidassa tai kirpparilla,  mutta yleensä osa helminauhoista puuttuu. Antiikkikaupoissa hinta on sitten paljon huimaavampi.

Nyt tämä ihanuus roikkuu katosta meidän pienellä kuistilla. Se oli myynnissä paikkakunnalla jossa kummityttöni asuu. Saimme siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jos näin voi sanoa - kumpikaan ei ole tosiaan mikään kärpänen! Upea, vanha ja täysin toimiva valaisin. Myyjän mukaan hänen äitinsä on ostanut lampun antiikkikaupasta aikoinaan.

Meidän pieni kuisti onkin ollut jo pari vuotta aika kamalassa kunnossa. Ilman toimivaa tai kaunista valaisinta, ikkuna on aivan likainen ja lattia jatkuvasti rapainen - enkä ole siihen oikein verhojakaan löytänyt enkä lattiamattoa. Se on ollut semmoinen huomenna huomenna  - kohde.
Mutta nyt, kun rapakelit lähtee niin laitan sen kuntoon.

Tästä valaisimesta olikin mukava aloittaa. Viikonloppu meni rennosti ja juhlien. Perjantaina minulla oli jo tupa täynnä naisia vaatekutsujen merkeissä - ja kuohuvan sekä ihanien naposteltavien kera. Parannettiin maailmaa taas hetkinen.
Tänään, kun tässä istun, minulla on vielä kylpytakki päällä ... toki olen siivonnut - ja illalla tarkoitus olisi vielä urheilla. Mutta nyt nautitaan vielä hetki pelkästä hyggeilystä ja hyvästä musiikista kynttilänvalossa kypytakki päällä. Kun pikkuiset on vielä päiväunilla.

Hyvää sunnuntaita ihanat! Ja kovasti kiitos Lindalle, jolta sain perjantaina tämän kauniin keväisen kimpun helmihyasintteja.

2 comments