Iltavillit

Hassuja juttuja, pusuja, piiloleikkejä, karkuunjuoksemista, eihalutanukkumaan, luetaanvielä, äitiäikävä, en halua sukkia, haluan sukat - kaikkea tätä ja kertaa kaksi. Ja kyllä, se toinen on se paras kaveri. Ilman sitä toista ei haluta mennä mihinkään. Ja aina tarkistetaan, että toinen on mukana.

Yöt on menneet nyt ihan parilla herätyksellä. Joskus jopa ilman - en uskalla vielä sanoa ääneen että ehkä helpottaa. Nukahtaminen on nyt puolestaan vaikeutunut ja siihen keksitään vaikka mitä keinoja että ei tarvitsisi.

Ystäväperhe, jolla on kaksoset on pariin otteseen kertonut, että kyllä se on kolme vuotta se ikä, kun alkaa helpottaa. Ja nyt oikeasti alkaa tuntua siltä, että ehkä se niin on. Se ei ole kolme kuukautta, se ei ole se kun aletaan syömään kiinteitä, se ei ole se ikä kun siirretään omaan makuuhuoneeseen tai pois pinnasängystä tai kun päiväkoti alkaa tai kun oppii puhumaan. Se taitaa ihan oikeasti olla se kolme vuotta, joka tulee syyskuussa täyteen. Odotellaan ja nautitaan kesästä ja toivotaan. Kyllä ne on kasvaneet, kun kuvia katselee. On vaikeaa selittää muille kun tuplavanhemmille - tuplavanhemmilla tuntuu olevan se klikki, me tiedetään. Me ollaan arjen supersankareita (väheksymättä yhtään ketään muita vanhempia ja tilanteita sitten pätkääkään).

Nämä kuvat ovat vain satunnaisia räpsyjä, otettu puolitoista tuntia sitten. Kaksoselämää.

3 comments

 1. Jep jep. Aikuisten kaksosten äitikin vielä muistaa, että tuo kolme vuotta on tosiaan melko maaginen raja elämän helpottamisen suhteen. Ja minusta tuntuu, että ehkä jo hieman ennenkin. Mutta ei sitä kaksoselämää kyllä oikeasti muut ymmärrä kuin toisten kaksosten äidit. Enkä väheksy yhtään esim. koliikkivauvojen äitejä. He ovat varmasti toisinaan vielä kovemmilla kuin me. Mutta kuten tuttavani kaksosäiti sanoi saatuaan yhden vauvan, että hänellä on aivan valtavasti aikaa...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yhden vauvan kanssa on niin helppoa! Muistan sen, kun toinen lähti toisen kanssa esim. kauppaan - tuntui, ettei olisi vauvaa ollenkaan ;D Nyt alkaa oleminen helpottaa. Kinastellaan toki ja tönitään toista mutta pihallakin leikitään jo pitkät pätkät kahdestaan omia juttuja. Viime kesänä ei ollut aikaa / mahd. edes Hesaria lukea (tärkeää! hihi!) pihalla kahvin kera mutta nyt se onnistuu kun on suht nopea :) Ihanaa Juhannusta ja kesää sinulle :)

   Delete
 2. Meidän kaksoset täyttävät tänä vuonna jo 8 vuotta! Kyllä aika rientää! Olisi kuin eilen, kun pitelin kahta vajaa kaksi kiloisia sylissä....nyt toinen on alkanut enemmän venkoilemaan nukkumaanmentäessä, luetaankin salaa huoneessa tai rakennellaan legoja. Uskoisin, että on joku ikäkausi. Ollaan muka jo niin isoja, että voisi valvoa pidempään. Toinen on niin erilainen, nukahtaa heti tyynyn ja peiton nähtyään. Ihania kuvia! Niissä näkyy se ilo ja energiä, ja kaksosten side. :) Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete