Sadinkorjuupiirakka

Syys on todellakin saapunut ja meillä nokat vuotaa. Viikonloppuna pidimme perinteiset rapujuhlat kavereille - aika nopealla aikataululla - ihan kaikki halukkaat eivät päässeet, kun olivat sopineet jo muuta (katsoin vain kalenteria, että huh, nyt on pakko pitää jos aiomme pitää, koska muuten emme ehdi). Nämä pihajuhlat ovat lapsille olleet todella tärkeät joka vuosi, varsinkin Lotalle. Se tarkoittaa sitä, että saa valvoa ja pomppia trampoliinilla myöhään iltaan saakka värivalojen loisteessa ja syödä herkkuja niin paljon kun napa vetää.

Ilma pilasi ensinnäkin pihajuhlat ja ihanan kattaukseni! Voi ei. Kaikki piti kantaa jossain vaiheessa sitten sisälle loppujen lopuksi. Ja pikkuväelläkin oli kylmä.
No näin voi käydä vaikka mielessäni toivoin elokuun intiaanikesää ja lämmintä iltaa.

Kuvia minulla ei säätämisen vuoksi ole, mutta otin pari kuvaa syyspiirakoista, joita väsäsin juhliin. Koristelin ne sadonkorjuuteemalla esim. kotimaisin terttutomaatein. Heitin päälle myös pari sitruunapalaa. Helppo tehdä ja aika upeannäköinen pöydässä.

Piirakkaan tuli kaksi ruispohjaa (valmiita)
Erivärisiä paprikapalasia, fetaa, punasipulia, kanttarelleja, terttutomaatteja ja muutama krisikkatomaatti puolitettuna, sitruunaa. Suolaa ja pippuria.
Täyte 2prk ranskankermaa ja 4kpl luomumunia. Täyte kaadetaan lopuksi kaiken päälle. Ripottelin myös emmentalraastetta kauttaaltaan koko komeuden päälle aika reilusti.

Ollaan toisen kaksosen kanssa kotona tänään. Ressukalla oli kova yskä viikonloppuna, mutta onneksi nyt jo menee ohi. Itselläni on kurkku karhea ja nenää joutuu niistämään ihan koko ajan. Näin se syksy tuli - koulut ja tarha alkoi, niin tässäpä ollaan. Esikoinenkin on ollut melkein koko viikon flunssassa. Nyt lähti opiskelujensa pariin hänkin vihdoin. 

Mukavaa maanantaita kuitenkin. Mä jatkan haahuilua kylpytakissa - en taida pikkuiseltakaan vaihtaa pois tuota supermukavanpehmeää pyjamaakaan koko päivänä. 

2 comments

  1. Ihanat piirakat! Juhlat olivat silti varmasti ihan mukavat vaikka säätämistä olikin. Sehän välillä onkin kivaa, ettei kaikki mene ihan kuin Strömsössä. Tuosta muuten juuri naapurin kanssa juteltiin, että kun koulut alkaa, niin samantien alkaa myös flunssakierre. On se kumma, että kun lapset kokoontuu samaan tilaan, niin kaikki ovat heti sairaina. Pikaista paranemista teille kaikille ja mukavaa alkavaa syyskuuta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Kiitos , se on just niin. Ihana kun jaksat kirjoitella minulle tänne blogiin kommentteja ja lukea juttujani <3

      Delete