Högsåra












Roadtrip Högsåraan, pieneen idylliseen saaristolaiskylään. Ajoimme lossille Svartnäsiin autolla Kemiönsaaren läpi kauniissa maisemissa. Olimme sopineet ystäväperheen kanssa että tapaamme lauttalaiturilla, he ajelivat Turusta. Autot voi perille päästyään jättää ihan hyvin myös lossirantaan, mutta meillä oli pieniä mukana ja tavaraa auto täynnä, ajattelimme että otamme siksi autot.
Saaresta löytyy parkkipaikka Farmors Cafen takaa.

Autot osottautuikin hyväksi ratkaisuksi meille. Pienet valittivat kävelymatkaa Kejsarinsatamaan uimaan. Saari on kyllä niin pieni että kävely täysin ok (olisi onnistunut myös). Saarella on hyvät uimarannat ja vesi oli kirkasta. Sää oli aivan mainio! Aurinko paistoi eilen pilvettömältä taivaalta koko päivän, mitä on vaikea uskoa kun nyt katsoo ulos ikkunasta.

Farmors Cafe saaressa tarjoaa yleensä ilmeisesti jonkinlaisen buffetpöydän ja kakkubuffankin, mutta koronasta johtuen olivat nämä poissa ja asiakaspaikkojakin rajoitettiin. Siksi päädyimme ottamaan mukaan pizzat ja juomat ja kävelimme näiden eväiden kera Kejsarinsataman uimarannalle. Pizzat tehdään juureen ja paistetaan puu-uunissa. Tilasin itselleni Högsåra-pizzan johon tuli sitruunacremeä, parsaa, karhunlaukkaöljyä, parmesaania ja ruohosipulia. Oli oikein hyvää!

Uimisen jälkeen suuntasimme Rumpan Bariin jälkkärijätskeille ja kylmille juomille. Rumpan on Lillbacka Bryggalla ja siellä on myös oikein ihana uimaranta lapsille leikkipaikkoineen. Veneilijät olivat lähteneet liikkeelle koska sää oli niin upea ja tunnelma Lillbacka Brygganilla oli huikea.

Kävelimme Rumpan Barista pienen matkan lammashakaan ja lampaat olivatkin koko reissun kohokohta, koska antoivat lasten paijailla. Lapset olivat aivan haltioissaan lampaista. Saarella laiduntaa ilmeisesti myös lehmiä, mutta niitä emme nähneet missään.

Sandvikissä myös telttailumahdollisuus. Jos lähdet reissuun Högsåraan muista - tee kauppaostokset ennen, saaressa ei ole kauppaa. Katso lautat ennen, niitä menee aika harvoin - tarvittaessa kyllä ilmeisesti ajetaan useammin.
Varaa nyt korona-aikaan pöytä Farmors Cafesta jos tiedät monelta ja milloin aiot syödä. Ota uikkarit mukaan!

Ajoimme noin 3,5h Helsingistä Svartnäsin lossilaiturille. Tosin, me pysähdyimme matkalla kerran Kemiönsaaressa. Pysähdyksemme syy oli Tjuda Skolan antiikki- ja vanhantavaranpuoti. Jos teette pysähdyksen Tjuda Skolanilla,  tarkistakaa heidän aukiolot netistä tai laittakaa vaikka sinne viestiä etukäteen. Suosittelen pysähdystä! Olisin viettänyt siellä enemmänkin aikaa ellei lapset ja mies olisi kyllästyneet odottamaan minua. Tjuda Skolan on täynnä tavaraa ja astioita, joten ei kannata laskea lapsia sisälle riehuloimaan. Meillä ainakaan eivät usko mitään ja siksi pysyttelivätkin ulkona. Tjuda Skolanissa käy ainoastaan käteinen.

Oikein kiva retkipäivä!





No comments