Kimppu ajatuksistani








Blogin alaotsikko on family ja lifestyle. Mitä lifestyle sisältöä blogini sitten tarjoaa?
Ehkä hieman hitaanpaa elämää, kierrätystä, inspiraatiota perheelle, tavallisia pieniä arjen juttuja - jotka pyrin tekemään vähän kauniimmalla tavalla. Kivoja juttuja saa aikaan kun kattaa ihan arjessakin ruuan vanhoihin astioihin (joissa on paljon patinaa), hakee leikko- ja puutarhakukkia pihasta tai kukkapelloilta, leipoo ja tekee itse ruokaa takeawayn sijaan. Tämmöisiä pikkuisia juttuja tuli mieleeni ihan tästä lähipäiviltä. Käy kirpputoreilla - se on hauskaa, ekologista ja edullista! Tuo maljakko on mm. viimeisin löytöni. Auringonkukkia voi käydä poimimassa esimerksi Tuomarinkylästä tai Haltialasta ihan ilmaiseksi (pääkaupunkiseudulla). Kaunis kimppu auringonkukkia toimii aina!

Ruuanlaitto tai leipominen on minulle rauhoittumista ja prosessi, joka saakin kestää.
Kokeilen mieluusti uusia reseptejä eri julkaisusta - mutta en mitään liiallisuuksia. Minulta jää yksisarviskakut tekemättä, en jaksa stressata - sillä minulla on ollut taipumusta tavoitella täydellisyyttä. Jossain vaiheessa myös kuvittelin itsestäni aivan liikoja ja valitsin aina ne kaikista vaikeimmat leivontajutut ja koska en onnistunut, kadotin ilon. Minulle toimii myös ne yksinkertaiset jutut ja hetket. Kuten tiikeri- tai sitruunakakku kahvipöydässä. Niitä on helppo leipoa!
Syksy tuo taas mukanaan ihanat helpot pataruuat.

Viimeisen puolen vuoden aikana olen opetellut olemaan stressaamatta asioista joihin en voi vaikuttaa. Sen sijaan pyrin tekemään asioita joista saan onnea. Keskittymään niihin, kuten kotiin, rauhoittamaan mieltäni kotona. Aluksi tuntui mahdottomalta olla kotona ja tunsin suurta riittämättömyyttä ja masennusta kaikesta, mielikin kävi ylikierroksilla. Se ei ole palautunut vieläkään täysin hektisestä työelämästä.

Onko meillä sitten mahdollisuuksia parempaan elämään ja esimerkiksi lyhyempään työviikkoon ja itsensä kehittämiseen sillä saralla, minkä kokee itse mieleisekseen ja olevan tarpeen? Saatan kokeilla tätä kaavaa!

Aloitan uudessa työssä ensi viikolla. Kuitenkaan - ei sekään ei ole kiireetöntä, päinvastoin!
Keskityn pääosin opiskeluun ja teen lyhyttä viikkoa. Tai ainakin näillä aloittelen.

Kuvassa on ihana maalaissalaatti jonka teimme viikonloppuna. Siinä on rapeaksi paistettua pekonia, kananmunia, kapriksia (varrelliset toimisi kauniimmin kuvissa, mutta niitä ei ollut), savulohta, tomaattia, kevätsipulia yms. Kastike sekoittuu oliiviöljystä, täysjyväsinapista, suolasta ja pippurista ja lirauksesta punaviinietikkaa sopivassa suhteessa.

Kivaa päivää kaikille!

No comments