Matkakuumetta ja puutaheinääSilitättekö te liinavaatteet? Mankeloitteko? Minä en, niin kuin kuvasta näkyy. Aikoinaan Englannissa ollessani jouduin silittämään niin paljon ja jokaisena arki-iltana, että siitä virisi oikea silityskammo. Toki silitän kaikki työpuserot ja hameet ynnämuut ykköset, mutten todellakaan tuhlaa iltaisin tuntejani silitysrautaan ja lakanoihin. Joillekin se taas sopii -olen kuullut.

Nuo ovat ne lakanat, (kuvassa tosin vain tyynyliinat) joita metsästin pari kuukautta sitten ympäri pääkaupunkiseudun Ikeoita. Kuulin huhun netin kautta,  että kyseinen ruusukuosi on Cath Kidstonin suunnittelema. Niin kuin se aikoinaan (noin neljä vuotta sitten!?) Ikeasta hankittu Paisley-kuosinen tuplalakanasetti, joka on onneksi myös kaapissani , ihan lempparit vieläkin. Tiedä totuutta Kidstonin ja kuosin suhteesta mutta minä ainakin tahdon uskoa.

Ja vaikkei tämä tähän aiheeseen kuulu haluan purrrrrrrnata! Soittelin pankkiini Visan puitteissa (ai kuka muka on huomenna aamukuudelta lentokentällä lähdössä kohti Köpistä, kuka muka?!) ja ai että meni herrrrrrmot!
Meinasin nyt, kun en ole töissä,  että voisihan tuo Visan lyhennysprosentti olla muutakin kuin sen täysi 100%. Mutta eihän sitä niin vaan muutetakaan pienemmäksi...
Tunnin erinäisten puhelujen, yhdistelyjen, odotusmusiikin pimputuksen kuuntelemisen (2xpankki ja 1xLuottokunta)jälkeen totesin lakonisesti monennellekohan tädille puhelimessa, että kuule, ei muuteta sitä sitten. Annetaan olla. Mä en jaksa enää.
Ois lopulta onnistunut, mutta se olisi astunut voimaan vasta kesäkuussa. No, mitäs jätin asian viime tinkaan. Ajattelin, ettei heidän tarvitse sieltä kun muuttaa joku kohta tiedoistani näyttöpäätteeltään. Ei se sitten onnistunutkaan.
Asiahan on sitten niin, että reissun jälkeen olen a) köyhä ja b) luultavasti kuitenkin onnellinen.


Nyt pesen viime hetken pyykit mukaan. Siivoan jälleen ruokottomaan kuntoon ehtineen vaatekaappini. Pakkaan matkalaukkua. Pesen hiukset. Puuhailen. Kaikki on sitä semmoista pientä paniikin poikasta mitä lähtöä edeltävä päivä pitää sisällään. Lotta sai onneksi mukaan reseptillä jotakin nenäsumutetta jota laitetaan ennen lentoa pikkuisen kuonoon, ettei tulisi painetta korviin. Toivotaan, että onnistuu. Neiti on vielä hieman räkäinen.
Köpikseen on luvattu aurinkoa koko viikonlopuksi ja lämmintä kevätsäätä.

Tapettipostaukseen otetaan vielä vastaan mielipiteitä.

Ja toivottelen kaikille ihanat viikonloput!

14 comments

 1. Ei silitetä meilläkään, joskus kauan sitten mankeloitiin, mutta nyt ei riitä aika. Vaatteita ostettaessa pyritään ottamaan huomioon myös tämä näkökohta.

  Mukavaa matkaa!

  ReplyDelete
 2. Mä vihaan silittämistä. Pari kertaa vuodessa jos on ihan pakko silitän kaikki silitystä vaativat paidat, pyrin ostamaan silittämättä siistejä vaatteita. Verhoja vielä silittäis mutta vaatteita ei... Pojilleni piti jouluksi silittää kauluspaidat ja se oli vihoviimeinen urakka. Hyvää tanskan matkaa teille ja turha vissiin sanoa että nauttikaa lomasta.

  ReplyDelete
 3. Moi! Mä inhoan silittämistä! Teen vain Pakolliset, mut lakanat, no way!

  Ihanaa matkaa ja shoppailehan munkin puolesta!!!

  ReplyDelete
 4. Lakanoita mankeloin joskus todella todella harvoin... todellakin on muutakin tekemistä.. Ostin tyttärelle joskus 5-6v sitten Ikeasta Cath Kidstonin suunnittelemat (näin ainakin kuvittelin) pussilakanat, toisella puolella ruutua ja toisella ruusua ja kyllä nuo sinunkin ruususi näyttää samalta.. :-)

  ReplyDelete
 5. Oi, nyt ne lähtee:) Hyvää matkaa!

  ReplyDelete
 6. Ei mutta eikös se mennyt niin, että "köyhällä ei ole varaa olla pihi"? hihii
  Elämä risaiseksi vain ja sen jälkeen hetki köyhänä, mutta onnellisena!

  Hyvää matkaa!

  ReplyDelete
 7. En silitä liinavaatteita KOSKAAN. Vetäminen riittää mielestäni, sekin välillä jää. Vaatteista silitän ainoastaan juhlavaatteet ja suorat housut :)

  Nautinnollista lomaa!

  ReplyDelete
 8. En silitä, enkä mankeloi liinavaatteita. Vedetään niitä kilpaa miehen kanssa, se saa riittää :D

  Oikein ihanaa matkaa teille!

  ReplyDelete
 9. Minulla on mankeli... Nyt se on remppaa piilossa, joten en tee lakanoille tällä hetkellä mitään.

  Tosi ihana tuo kuosi noissa lakanoissa:) Oikein mukavaa ja turvallista matkaa teille♥

  ReplyDelete
 10. En tykkää myöskään silittämisestä, enkä silitä. En lakanoita enkä vaatteita. Paitsi lasten juhlavaatteet, silloin kun niitä tarvitaan.

  Tapetista: mun olisi vaikea valita (en ehkä kuitenkaan ottais samaa tapettia kahteen huoneeseen) mutta ehdottaisin että mitä jos laitat vaan yhdelle seinälle tapettia. Tykkään tuosta teidän violetista seinästä, se on hieno. Luulen että sen kanssa kävisi hyvin kumpi tahansa noista tapeteista.

  ReplyDelete
 11. En silitä lakanoita, en vain kuivata niitä rummussa täysin kuiviksi, jolloin ne saa siliämään oikein mukavasti ihan viikkaamalla...
  Mukavaa, ihanaa matkaa! Nauttikaa olostanne :)

  ReplyDelete
 12. Meillä silitetään, (siis minä silitän) liinavaateet+ melkein kaiken muun,olenkohan jotenkin outo??!!Se on mielestäni terapeuttista kun ryppyinen vaate siliää suoraksi. Yleensä silitä kun muu perhe jo nukkuu, laitan hyvän leffan/ohjelman pyörimään ja annan mennä!

  Minulla on muuten myös tuollaiset Ikean ruusu tyynyliinat, löytö kirpparilta, aivan ihanat!!
  Mukavaa matkaa!!

  ReplyDelete
 13. Minä mankeloin lakanat, mun mielestä mikään ei voita mankeloitujen lakanoiden fiilistä. Nyt on kuvioissa mukana jotkut ikean täysvalkoiset "ryppy"lakanat, mitä lie krepin tapaista, niitä en mankeloi.

  Nyt mankeli on rikki, pitäisi etsiä varaosia. Mankelin (Passeli) löysin kirpparilta 25 eurolla monta vuotta sitten.

  Tuo on ihana lakanakuosi, mutta mua kyllä kiinnostaisi todella selvittää, onko Cath Kidston -väite vain urbaani legenda.

  ReplyDelete