Thursday, September 22, 2011

Karhunpoika sairastaa ...
Pitkään saatiinkin odotella että joku meillä sairastui ! Lotta kuumessa. Mietitiin juuri miehen kanssa, että johtuukohan vanhasta, hyvästä hengittävästä puutalosta, kun emme enää usein sairastele ?

Verneri oli viimeksi keväällä kipeänä. Lotallakin ollut ihan vain pieniä, helposti ohimeneviä pikkukuumeiluja, muutaman päivän juttuja. Ei yhtään pitkäkestoisia yskiä tai nenämatosia.

Tai sitten kaikki on vain sattumaa,  ja pian olemme räkiksessä koko jengi !

Yksi hyvä puoli päivällä kotona olemisessa on. Ehdin pähkäillä munatemperamaalimaalausta!  Tilasin Kymin Palokärki - nimisestä yrityksestä pigmenttejä sekä titaanivalkoista. En vain muistanut millään ensin,  mikä oli se valkoinen,  jonka tarvitsisin puuhaan.

Siksi oli hyvä, että kaapissani on Vintagen viemää (Parolan aseman Katjan kirjoittama) - kirja. 
Ohje löytyi sieltä ! 

Olkkarin kaappi saa munatemperamaalia pintaansa,  sitten kun on taas aikaa. Sormet oikein toisaalta syyhyää,  kun tiedossa on jotain uuden jutun kokeilemista. Pitkästä aikaa.

Lotan 3v. synttäritkin lähestyy. Kutsut voisi askarrella tänään. Yhdessä Lotan kanssa. Teemaa ei ole vielä lyöty lukkoon. On keskusteltu Batman-, hirviö-, prinsessa- sekä perhossynttäreistä.
On mistä valita !!
11 comments:

 1. Sairastaminen on kurjaa :( Toivottavasti on joku tarhasta napattu kuumetauti, joka menee nopeasti ja yhdellä potilaalla ohi.

  Eilen just ajattelin, että minäkin käyn tänä vuonna influenssapiikillä. Viime vuonna rokotuksen saivat vain pojat. Mulle tuli sitten se influenssa joskus helmi-maaliskuussa ja olin todella kipeä ja voimat veks kymmenen päivää. Karmeaa! Ei ihme, että sellaiseen esim. vanhukset heittävät henkensä :(

  Useinhan Lotta on perhosen siivet selässään, joten perhosteema olisi hänelle ominainen :) Muutkin vaihtoehdot kivoja.

  Meillä Akseli täyttää 16 v. viikon päästä. Ei halua juhlintaa - ainoastaan kakkua ja rahaa.

  Voikaa hyvin!

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 2. Voi hyvinkin olla talon ansiota että olette olleet terveinä, toivotaan näin! Oih Perhossynttärit, Lotta valitse ne, niistä olisi mukava nähdä tunnelmointia. :)
  Mekin olemma keskustelleet lähestyvistä 3v kemuista, täällä toiveena Keltaiset synttärit. Ja tulevan vauvan nimeksi pitäisi tulla Gul, hohoijjaa :)

  ReplyDelete
 3. Moikat,
  varmaan tarhassa ollut jollain pojalla batman-synttärit, kun on jostain keksinyt nyt tuon. Hirvö-synttärit juontaa juurensa Samu & Salla kirjasta Nämä juhlat eivät ole sinun tms. mikä monesti iltasatuna luetaan. Muuten Prinsessa yms keijut mielessä leikeissä, joka päivä :)

  16 v .... siihen on hetki vielä meillä aikaa. Viisi vuotta ! Hui ! Totta, Verkkukaan ei tahdo enää juhlia. Järkkään silti aina sukulaisille pienet.
  ;)

  Bambi
  Enää ei ole kauaa kun Gul -syntyy ?
  Mä laittelen sitten kuvia. Viimevuotisista juhlista on kuvia myös tässä

  http://niinanunelmia.blogspot.com/2010/10/lotan-syntymapaivajuhlat.html

  Hellurei, ei uskois että tuosta pvästä on vuosi aikaa ! :D

  ReplyDelete
 4. Niinhän ne sanoo, että vanhat talot on nitä terveimpiä taloja asua. Tuuletus pelaa automaattisesti ;)

  Tottahan toki jostain voi saada kuumeen/flunssan, varsinkin nyt kun sitä tuntuu olevan jokaisella:(
  Toivotaan, että teillä menee ohi nopeaa!!
  Meillä vanhimalla tytöllä ollut jo kolmatta viikkoa (astma auttaa tietysti vähänasiaan) ja mies lähti aamulla töihoin 38 asteen kuumeessa... -typerys kun on ;)

  ReplyDelete
 5. Mä kans olen miettunyt joskus että johtuu talon hengittävyydestä että ollaan oltu paljon terveenä.Ei ole ilma kuivaa ja sopivan viileää lämpötilaa pidetään sisätiloissa.ja siis puulämmitystä käytämme paljon.Tai sitten kaikki on vain tuuria. Vuoden parin päästä sen näkee kun yläkerran seinät ja kaikki on uutta.
  -Anu

  ReplyDelete
 6. toivottavasti pikku potilas paranee pian! juu perhossynttärit kuulostas ihanilta :) innolla odotan millasia ideoita tyttösen kanssa keksitte.

  ReplyDelete
 7. Voi, nyt on kyllä kovasti liikkeellä flunssaa, itsekin juuri paranemassa siitä.. Mutta toivottavasti teillä menee äkkiä ohi, ettekä joudu kaikki käymään tautia läpi!

  ReplyDelete
 8. Munkin on pitänyt, heti kun joskus ehdin, maalata yksi iso vaatekaappi sillä munatemperamaalilla. Onkin jännä kuulla miten sulla sujuu sillä maalaus ja millainen on lopputulos! Sä kun varmaan jaat sen tiedon meille muillekin?:) ja ehdit kuitenkin siihen hommaan ennen mua...

  ReplyDelete
 9. Joo, tottakai mä sitten näytän mitä tapahtui ! :o)

  ReplyDelete
 10. Maalikokeilu kuulostaa kiinnostavalta. Kerro sitten kun olet kokeillut! Paranemisia Lotalle, toivottavasti muut pysytte terveinä. Täällä toistaiseksi kaikki hyvin sillä rintamalla, kop, kop :)

  ReplyDelete