Poikkeustila ja puutarhaunelmia






 Tällä viikolla olen leiponut, siivonnut, kylvänyt siemeniä esikasvatukseen sekä suoraan ulos. Jännityksellä odotan lähteekö ne itämään! Mietin tätä tehdessäni että laitan omat leikkokukkani kasvamaan ulos niin säästän - koska en vain voi olla ilman kukkia maljakossa! Ah, suuri sekalainen kimppu sotkuisia kesäkukkia. Tavoite!

 Olen suunnitellut perennapenkin muokkausta, roikkunut puutarhapalstoilla netissä, selvitellyt lasten tunteita, lenkkeillyt, juonut kahvia ja tehnyt ruokaa. Päivät toistavat toisiaan. Viides viikko kotona. Päätimme myöskin istuttaa päärynäpuun. Kirsikkaa ja omenaa meillä jo on ja naapurin tontilla aidan takana päärynä viihtyy hyvin. Miksei siis meilläkin! Se voisi olla kaksosten oma päärynäpuu.

 Aikaisemmassa elämässäni meillä kävi kerran kuussa siivooja joka mm. kuurasi meidän kylpyhuoneen. Panostin siihen silloin kun kaksoset olivat pieniä ja voimat eivät riittäneet kaikkiin kotitöihin. Siivouskulut saa myös vähentää kotitalousvähennyksenä verotuksessa. Mutta siis ... aivan älytön homma tuo kylppärin siivous! Minulla meni siihen koko päivä ja todellakin osaan siivota en pyörittele peukkujani. Täytyy kyllä myöntää etten ole rempan jälkeen siivonnut kylppäriä näin perusteellisesti.

 Ikkunanpesu olisi tiedossa seuraavaksi.

 Saa nähdä koska poikkeustila muuttuu normaaliksi. Sitä odotellessa. Ylioppilasjuhlat mitä ilmeisimmin siirtyvät. Mikä ei ole hauskaa mutta pakollista.

 Kuvissa esiintyy ihan tavallinen sokerikakku, johon puristin mukaan puolikkaan sitruunan mehun sekä lisäsin unikonsiemeniä kakkutaikinaan. Kahvin kanssa - just täydellinen kakku!

 Tsemppiä päivään ja paljon iloa, revitään se nyt jostain kivenkolosta kuitenkin! Viimeistään siinä kun käy ovesta ulos jäätelö kädessä. Päätin, että tänään ilon kautta!

No comments