Syy juhlaan



Eilen juhlimme miehen synttäripäivää ulkoillen Sipoossa ja sitten kahvit ja itse leivottu mutakakku, jäätelöä ja donitseja. Donitsit kaupan pakastealtaasta. Mutakakku on muuten tosi helppo tehdä ja minulla on siihen hyvä resepti jolla saa kakun tosi mutaiseksi ja meheväksi. Laitan sen tuonne perään jos joku haluaa kokeilla.
Pian on jo toukokuu!

Vappu kolkuttelee ovia ja koronan vuoksi perinteistä vappubrunssia vietetään perheen kesken. En tiedä saisinko houkuteltua naapurit "aidan yli" Vappuun.
Tänä vuonna leipomishimoissani voisin suorittaa munkkien leipomisen itse.

Lapsena rakastin serpentiiniä ja muuta vappusälää. Vappuhuiska ja pallo oli aina pakko saada. Nyt en niinkään enää välitä serpentiinillä koristella mutta esimerkiksi joku keväinen kukkaköynnös olisi aika ihana pöydän päälle askarrella. Aikuisiällä Vappu on tullut minulle tosi tärkeäksi ystäväjuhlaksi. Vappupäivän brunssille saa koottua kaverit kokoon samanaikaisesti ja vaihtaa kuulumiset. Brunssit on meillä vietetty nyyttärimeiningillä ja yleensä täällä meillä.

200 g voita
150 g tummaa suklaata
1/2 dl leivontakaakaota
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
4 munaa

Sulata kattilassa voi ja suklaa ja lisää kuivat aineet joukkoon vatkaten. Lisää munat yksitellen mukaan. Käsivispilää suositellaan mutta minä käytän sähkövispilää mutten vatkaa kauaa.
Kakku jää sisältä todella valuvaksi ja löllyväksi vaikka näyttää päältä kypsältä ja se on tarkoituskin. Tarjoile jäätelön kanssa!








No comments