Nettaillaan

tietokoneesta? Hankimme siis minulle kannettavan. Ja koska mieheni tekee välillä töitä kotoa käsin,  meidän olohuoneessamme olevalla ruokailupöydällä on aika usein vastaava näkymä.

Ja siinä me , me olemme nenäkkäin. Vastakkain. "Nettaillaan ja tsättäillään" hihitämme. Vai sanotaanko miehistä,  että ne hihittää?

Verneri on välillä aika ihmeissään ja näreissään,  koska hän mieltää meidän pelaavan. Miksei meillä ole pelipäivää tai miksi me aikuiset saamme olla netissä,  mutta hän ei? Miksei koneisiin saa koskea?
Onkohan tämäkään nyt oikein poikaa kohtaan?

Olen yrittänyt (ja kaiketi hyvällä menestyksellä) selittää, että äidin ja isän täytyy tarkistaa sähköpostit. Siellä saattaa olla jotakin tärkeää TÖISTÄ (mikä on ainakin minulta vale .. nyt ei voisi työt vähempää kiinnostaa, anteeksi vain työpaikka). Aamuisin äiti ja isi lukevat uutisia. Isi tekee töitä(kin). Olen motkottanut mieheni satunnaisesta pokerin peluusta netissä, että tekisi sen iltaisin kun Verneri nukkuu.  Uhannut jopa verbaalisesti: "pian sinullekin laitetaan pelipäivät!" Onneksi sain herran ymmärtämään uuden aikakautemme.

Tyttö vai poika? Miltä tuntuu? Joko vauva on syntynyt? Joko joko joko? Puhelin soi. Viestiä pukkaa. Meiliä sataa. Vauvasta tuli syyskuun sijasta lokakuinen. 

Katselin vauvalle hankkimiani vaatteita, ja vaikka olen ollut muka hankkivinani semmoisia, jotka sopivat molemmille sukupuolille,  huomaan samointein, että aika poikamaisilla mennään. Yhden pojan äitinä sitä ei ainakaan uskalla haaveilla ääneen tyttärestä.
Niin poikaorientoitunut olen tähän tulokkaaseen.

Aikoinaan ajattelin,  etten löpise tänne mitään vauvasta mutta tähän tämä on mennyt. Että ihan vauvanvaatteita myöten.

Kiitos kaikille ihanaisille tsemppaavista kommenteistanne. Minä vetäydyn tämän postauksen myötä hetkeksi keskittymään muihin hommiin. Syys on tosiaankin täällä.

Kuvan apinabody on Seimi Shopista.

ps. mikä ihme bloggeria taas vaivaa! Antaa ihan ihmeellistä sekasotkua kun julkaisee, pläääääääääh.

27 comments

 1. Oih, teidän ruokailu/nettailutila näyttää IHANALTA! Olen ihan kade!

  Suloisia viimemetrejä, toivottavasti pääsette tutustumaan tulokkaaseen pian!

  Cajsa

  ReplyDelete
 2. Nyt olin jo AIVAN VARMA, että vauva on päättänyt syntyä:) Jään odottamaan... Ihanalta näyttää kuvissasi. Teillä on ihana värimaailma:) Ai niin, ja minäkin liian usein sanon lapsilleni tekeväni työjuttuja koneella...

  ReplyDelete
 3. Juu minäkin just about 2 tuntia sitten kuvittelin sinut jo synnärillä, kun ei ollut blogi päivittynyt.. ja sitten yht'äkkiä, hups, uusi päivitys ja vauva vieläkin lymyilee :) Mutta se mitä piti kommentoida on tuo body; aivan ihana !!! Superihana, mä kun fanitan kaikkia eläinkuoseja ja suren sitä, että en löydä omaa kokoani mitään noin ihanaa... niinkuin en niitä kumppareitakaan.. Mutta onneksi pikku-piiperoiselle on noin ihana paituli.
  Voi kun on jännää aikaa!
  minski

  ReplyDelete
 4. Jaksua loppumetreille ja sujuvaa synnytystä kun sen aika koittaa.

  Turhan usein olen minäkin vain puolittain läsnä eli koneella. Neljävuotias on saanut luvan PikkuKakkosen nettisivuilla seilaamiseen viikonloppuna, vaikka hänelläkin mieli jo tekisi useammin koneelle. Uskon kuitenkin, että tämä on yksi niitä asioita, joissa vanhemmilla on erioikeudet kuin lapsilla. Onpahan jotain odotettavaa siltä kun kasvaa isommaksi.

  ReplyDelete
 5. Lokoista oloa viimemetreille ja tsemppiä synnytykseen (sitten kun aika on).

  ReplyDelete
 6. Minä tiesin Nyyttiä odottaessani sukupuolen ja ajattelin, että onpa kiva ostella poikavaatteita etukäteen. No, sitten en kuitenkaan uskaltanut kävellä kaupassa vaatteet käsissä, jos joku tuttu tulee vastaan! :D Ei tullut mieleenkään lipsauttaa tarvittaessa valkoista valhetta ystävälle juuri syntyneestä vauvasta tms. Heh.

  Olin kerran kuuntelemassa loistavaa Olavi Sydänmaanlakkaa ja hän puhui juuri noista Merrulin kommentoimista aikuisten/vanhempien erioikeuksista. Vaikka jurnutusta ja purnausta kuuluu, niin vanhemmilla on erioikeuksia piste.

  Tsemppiä taas... :) Muistan niin elävästi itse nyt tammi-helmikuun vaihteen ;D

  ReplyDelete
 7. Jaksamista viime metreille! Ne ne taitavat olla ne kaikkein pisimmän tuntuiset :)

  ReplyDelete
 8. Olin ihan 100% varma, että kun tuun tänne, on sulla jo uutisia :-) - pakko aina ehdottomasti keretä katsomaan sun uutiset, jos vaikka mitään muuta ei ehtisi. Nyt siis eikun odotellaan edelleen. Tsemppiä ja jaksuja!! Kohta se pikkuinen on siellä sylivaavina! IHAN PIAN!!!

  Terkuin Hannis

  ReplyDelete
 9. Ihana body! Samanlaisista minäkin tykkään :) Harmi vaan, että tuolle pyllerölle alkaa moni ihanainen pikkuruinen body jo jäädä pieneksi... Mutta ehkäpä jollekin niistä voisi olla käyttöä teidän vaavilla!
  Hihii, minä lupaan enää olla jokottelematta :D Muistan itsekin, kuinka raivostuttavaa se oli raskauden viime metreillä. Itsekin olisi jo halunnut poksahtaa, mutta joutui vaan selittelemään yli-innokkaille kyselijöille, että "juu, ei vieläkään..."
  Toivottelen hyvää synnytystä ja kovasti tsemppiä!

  ReplyDelete
 10. Samoja koottuja selityksiä lipsahtelee minunkin suustani ja jokaikinen päivä saan kuulla olevani nörttien nörtti,kun nenä kiinni koneessa istun..hih :)) Nörtti!!? Justiinsa juu...

  Tämä menee nyt saman toisteluks, mutta tsemppistä ja puhtia!!
  Kalkkiviivoilla jo...:)

  - satu

  ReplyDelete
 11. Poikaystäväehdokkaani oli vasta käymässä, ja oli hetki, jolloin meilläkin oli molemmilla läppärit esillä... (No, ko. mies on kyllä sellainen nörtti, että läppäri taitaa olla hänen jatkeensa. :) )

  Ihana tuo apinabody, kyllähän sitä käyttämään jo sietäisi syntyä! Ystävälläni oli la 12.9., ja loppujenlopuksi käynnistämisen jälkeen vauva syntyi 28. - vitsailin, että odottaa neuletakkia, jota olin neulomassa.

  Kaikkea hyvää ja jaksamista odotukseen!

  ReplyDelete
 12. Ihana body!
  Voi että mitkä ikuisuus päivät ovat varmasti meneillään, tuo kysely, puhelimen pirinä ja tekstiviestit...luulevatkohan ihmiset..läheiset, että heille ei kerrottaisi ja ilmotettaisi kun se maailman pienin ja suurin ihme syntyy viimein..hassua :D
  Itsekin jo kovin odotan uutisia..toivottavasti saat levättyä ja kerättyä voimia ennen h-hetkeä <3

  ReplyDelete
 13. Voi että kuinka monta kommenttia!

  Cajsa
  Kiitos kivasta kommentistasi :)

  mari
  Moni muukin on ollut aivan varma, myös allekirjoittanut , hihih, mutta mikäs tässä lomaillessa!

  minski
  Kiitos , että jaksat aina kommentoida tänne ja tsempata! Kiitti kamu, että olet olemassa.

  merruli
  Pikku Kakkosen sivut ovatkin tosi kivat mielestäni.
  Niissä on jopa jotakin "kehittävää" lapsille. Meillä ne eivät enää kelpaa Vernerille -rajut pelit on silti pannassa ja minä valvon aina kun poika pelaa nettipelejä.

  tuatara
  Kiitos! :) Olen ottanutkin aika lokoisasti, vaikkakin puuhaa aina riittää! Olen jopa jaksanut ulkoilla päivittäin reippaasti ja shoppailla siinä samalla...

  tanya
  Sinä viisas sen sanoit taas ; oikeasti, meinaan aina unohtaa aikuisten oikeudet. Alan niin sääliä lasta. Pitää muistaa se, että aikuisten tulee tuottaa (niin kamalalta kun se kuulostaakin) pettymyksiä lapsille.
  Niin se vaan on. Eivät kai koskaan oppisi elämään, elleivät osaisi käsitellä pettymyksiä ja vastoinkäymisiä.

  inka
  Totta puhut! Asiasta kukkaruukkuun ... Odotan kuin kuuta nousevaa sitä Onni putiikkisi, Kööpenhaminan lastenhuoneet Paumesin kirjaa! Kurkin joka pvä joko se olisi tullut jo valikoimiin :)

  hannis
  Heh, niinpä! :) Kiitos tsempistä!

  tuula
  Mutta sinun kamusi putkahti ihan ajoissa!! Minun la on huomenna jo VIIKON myöhässä. Pelottaa ajatella, että ensi viikolla käynnistävät, ellei täältä tule itsestään. Mutta hei, me mennään sitten niin eteenpäin, ei kai tässä auta parkua.

  satu
  Kiitos paljon ja mukava kuulla, ettemme ole ainoita nörttejä, hih.

  scaredy-cat
  Kiitos paljon kommentistasi! On se vaan minusta aika hassua istua noin nenukkain. Näppäimistön naputus vaan kuuluu...

  piparminttu pipsa
  Kiitos kehuista bodyn suhteen :)

  ReplyDelete
 14. Minua rupesi vähän ärsyttämään viimeisillä viikoilla ne kyselevät tekstarit ja soitot - ihan niinkuin sitä ei ilmoittaisi ystävilleen kun vauva syntynyt! Onnellisia viimeisiä hetkiä yhtenä kappaleena! (Ja kyllähän noita vauvajuttuja lukee tosi mielellään... )

  ReplyDelete
 15. Tsemppiä kovasti ja ehkäpä niitä supistussäteitä?!!:)

  Ystäväni kyllästyi totaalisesti myös kyselyihin ja alkoi vastata kaikille: "Kyllä vauva jo syntyi, monta päivää sitten, en vain viitsinyt ilmoittaa." Loppui kyselyt;D

  Ihana tuo body. Minä tiesin jo alkumetreiltä odottavani poikaa ja vaatteet oli senmukaisia. Siis se oli vain intuitio, ei tieto. Nyt en osaisi ollenkaan ajatella, että meille tulisi tyttö, olen jotenkin myös niin poikaorientoitunut. Siis jos nyt ylipäätään tulisi;)

  ReplyDelete
 16. Hey honey!
  Vauva taitaa tykätä olla äidin masussa, lämmintähän siellä varmasti on :) Tuo loppuajan kyselyrumba oli minustakin välillä ärsyttävää, vaikka Typy syntyikin tarkalleen laskettuna päivänä! Nyt tämän "kakkosen" kohdalla olen välttänyt kertomasta laskettua päivää, sanonut vain, et siinä maaliskuun loppupuolella... Aivan ihq apinabody, tahtoisin Typylle tuollaisia paitoja!
  Lepäile nyt vielä, kohta niitä voimia tarvitset!!! -A-

  ReplyDelete
 17. Jänskättää!!!
  Kohta teikäläisellä tuhisee pienen pieni ihmisenkakru käsien ulottuvilla ja sinä olet totaalisen myyty tuolle pirpanalle(iosveljestä puhumattakaan)!!!
  <3<3<3
  Vaan ennen sitä
  tuskastuttavan
  h i t a a t päivät,
  kun laskettuaika tulee
  ja se myös menee....
  Meillä kuopusta sai odotella 9 päivää yli...
  Seuraavana päivänä olisivat käynnistäneet....
  Vaan tulihan tuo meitä ilahduttamaan ja ei tarvitse enää odotella..yhtikäs missään,niin vauhdikas tapaus tuo on,että oksat pois!!!!
  Mistähän se vauva tietää,että on aika tulla tutkailemaan maailmaa!?Miten kummassa se osaa lähteä etsimään ulospääsyä!?

  Jaksuja poikimiseen~edelleen!!!Hengessä mukana ollaan!!!!=O)

  ReplyDelete
 18. Tanaan juuri mietin etta miten netista on tullut valttamattomyys. Miten me ennen edes selvittiin ilman sita. :)

  Lisaa vaan vauvajuttuja. Ihanaahan kaikki vauvoihin liittyva on.

  Minusta tuo onesie sopii sitten ihan tytollekin. :)

  ReplyDelete
 19. Suloisia vaatteita olet ostanut! Sopii tytöllekin =).
  Kun ensimmäinen vauva syntyi perheeseemme meni kaksi viikkoa yli, ja silloin oli sama meininki, kaikki kysyivät, puhelin soi ja kysyttiin ne samat asiat =). Toivoisin silloin hartaasti, että vauva olisi tyttö, mutta olin aivan varma, että se olisi poika. Tyttö tuli. Seuraava kerta mietin jo, että on aivan samantekevää jos tulee tyttö tai poika. Monet sanoivat : no nyt tietysti haluatte pojan, kun teillä on jo tyttö, mutta sanoin: ei lainkaan, olen yhtä iloinen jos tulee tyttö! Ja poika tuli. (Luulen, että perheen isä on salaisesti tyytyväinen kun tuli poika, niin kuin minä olin kun tuli tyttö =).
  Tsemppiä sinulle! Jos vauva ei ole tullut vielä, niin sitten on vain kyse muutamasta päivästä. Ja sitten se tulee, tyttö tai poika, odotettu ja tervetullut!

  ReplyDelete
 20. ONNEA tätäkin kautta vielä!!! Ihanaa että saitte pienen prinsessan sinne miesvaltaan. :)

  ReplyDelete
 21. Vauvako on siis syntynyt..ja tyttö?:) Onnea, Onnea!

  ReplyDelete
 22. Voi ei, oletteko tekin saaneet tytön? Kaikki ovat saaneet tytön tänä syksynä! Vain ja ainoastaan me ei saada ikunakuunapäivänä yhtäkään tyttölasta:(
  Mutta ONNEA ONNEA ihan hirmuisesti!!!

  ReplyDelete
 23. HIPHEI!! Tytöt on ihania!! ;D

  "Pieni lapsi. Kirkasta kristallia. Valoisa ja puhdas. Hiottu ainutkertaiseksi. Vangitsee kaikki ihanat valot muuttaen ne sateenkaareksi. Heijastaa kauneuden takaisin maailmaan. Uudistaa kaiken." Pam Brown.

  Voikaa hyvin. Nauttikaa ensihetkistä. Tää niinkuin jo kohta nyyhkyttää täällä... Snif :)

  ReplyDelete
 24. Oih, onnea pienokaisen johdosta niin äidille, isälle kuin isoveljellekin!

  "Miten pienet tytöt valmistetaan...
  ...ensin aamukastetta laitetaan
  pieneen kultaiseen rasiaan.
  Hopeaa enkelin siivestä ripotellaan
  ja auringon valolla sekoitetaan...
  ...näin pienet tytöt valmistetaan."
  -tuntematon-

  Hymy korvissa, Nina

  ReplyDelete
 25. Siis NIIIIN paljon onnea Niina:)) Toivottavasti kaikki meni hienosti ja jakselette hyvin.

  ReplyDelete
 26. Voi ei ihanuutta! Ymmärsinkö siis oikein, teillä pieni prinsessa??!?! IHANAA, ONNEA!!! KAIKKIA KUULUMISIA ODOTTELEMME TÄÄLLÄ :-)

  ReplyDelete
 27. Voi, kun IHANAA!!!! RINSESSA!!!:))Onnea, onnea ihan hirmuisen kauhiasti koko teidän pesueellenne! Nuuskutelkaa ja nauttikaa...

  - satu

  ReplyDelete