Hei hei Joulu!



Joulu on jo melkein siivottu pois. Kuusi lähti eilen. Olisin toki pitänyt Loppiaiseen mutta pentele alkoi karisemaan oikein urakalla. Epäilimme, että kuusi olisi kuivahtanut. Niin, ettei jalka olisi osunut veteen saakka. Nimittäin neulasia tippui sadoittain,  kun kuusta vain hipaisikin. Muutamana iltana myös ihmettelin vaimeaa kolinaa olohuoneen suunnalta. Kuusi oli pudottanut itsestään koristeita, palloja, lattialle. Osasta oksista oli oksanpäät ihan kaljuina. Harmi homma. Kuusi oli kaunis ja kyllä se tuoksui. Joulu oli itsessään tosi ihana. Rauhallinen. Nautin suunnattomasti siitä, että olimme tänä vuonna vain keskenämme. Telkusta tuli kaikkea hauskaa niin kuin Peppi Pitkätossu-elokuvia, Fanny & Alexander, Melukylässä tapahtuu, Marikki ja ihan hauskoja leffojakin tässä on tullut katseltua. Telkku ja sen ohjelmat on aika keskeisessä asemassa minulla nykyään kun täällä kotosalla palloilen. Eilen tuli myös aika koskettavan ihana dokkari ykköseltä, Iso poika. Kaikki oli niin tuttua. Hyvä tietää, että muillakin on samanlaista.




Meillä ISOveljen hupia on yrittää mahtua siskon vaatteisiin. Niin kuin tässä. Kun ei jalkaan mahdu laitetaanpa päähän.




Juuri äsken hän tunki itseään vauvan vaunujen kantokassiin mikä oli eteisen lattialla. Ja huusi apua kun oli juuttunut pepustaan kiinni.

Illalla on juhlat. Ah, on tämä ainaista juhlaa vaan! Taloyhtiömme hallitus on järjestänyt kemut päättyneet putkiremontin juhlistamiseksi koko talon väelle. Totta tosiaan. Vuosi siinä meni. Viimeiset asunnot valmistuivat juuri Jouluksi. Ja viime Jouluna taisi alkaa. 

Uuden vuoden lupauksiakin tuli tehtyä. Itse kärvistelen kahden kuukauden karkkilakon kourissa. Pitikin mennä lupaamaan! Lupaan myös että menen tänä vuonna huutokaupoille. Niissä on aina jännä tunnelma. Joskus kävimme paljonkin,  nyt pariin vuoteen emme ole käyneet lainkaan. 


11 comments

  1. Nyt vaan isompi asunto putkiremppaa kaipaavasta talosta, jottei elämä käy tylsäksi! Ihana tuo isoveli.

    ReplyDelete
  2. Matroskin vei sanat mun suusta :) Tai nyt se pommikunnossa oleva vanha talo, muuten teillä oikeasti on ihan liian leppoiset oltavat!

    Aika ihanaa kun jouluun on taas vuosi aikaa!

    ReplyDelete
  3. Matroskin
    Älä muuta sano! Hih, en yhtään ihmettelisi vaikka osuisi vielä kohdallemme toistekin.

    nanna
    Kyllä joo! Näin viime yönä unta että remontoin vanhaa taloa, joka kaatui minun ollessa siellä sisällä ... siis se talo kaatui. Mutta lopulta siitä tuli hieno. Kuvattiin lehteen jossa selitin, että talo kaatui kerran, mutta emme luovuttaneet. Heh. Ja tää on tosi juttu! Samassa unessa menin myös kolmatta kertaa naimisiin ja juhlissa tarjottiin makkarayllätyksiä. Jotakin"makkarajuttua" muffinssivuoassa. Olin uuden mieheni ja liudan muita daameja kanssa ratsastamassa hevosilla tyyliin unelmien poikamiehen treffit . Mulla taisi olla kuumetta. Sain nimittäin lenssun. Kuumeessa näkee aina tosi outoja unia.

    ReplyDelete
  4. Hih, sun unet on ihan yhtä hulluja kuin mulla. Omat uneni on aika klassikkoja.
    Näin joulun aikaan sellaista unta, että meillä oli käynyt siivooja (?), joka olikin vetänyt koko sisustuksen uusiksi ja koko koti oli täynnä graafisia kuvioita.. Tapetitkin oli sellaisia viivoja ja kolmioita. Kauhusta kankeana siinä samassa unessa menin kampaajalle, joka leikkasi minulle vielä huomaamatta graafisen kampauksen.. sellaisen kamalan toispuoleisen, lyhyen, joita oli 90-luvulla.
    Kohta varmaan alkaa remonttipainajaiset :D

    ReplyDelete
  5. Moikka!

    Täällä kuusi heitettiin jo 1.1. pihalle ja samalla heitin joulun myös laatikoihin. Ostin tulppaaneita tuossa pari päivää sitten ja nyt on jotenkin mukava talvinen fiilis. Pitäisi vielä vaihtaa punaiset tyynynpäälliset veks sohvilta, mutta kun en osaa päättää mitkä laitan tilalle :-)

    terkuin hannis

    ReplyDelete
  6. moi
    mun täytyykin heti googlettaa toi ohjelma, iso poika siis.. :)
    minna

    ReplyDelete
  7. Miten sen nyt voi enää nähdä kun meni ohi?? Tietääkö joku, netti-nero?
    minna

    ReplyDelete
  8. jihuu, mä löysin sen yleareenalta! Katson illalla peiton alta :)
    m

    ReplyDelete
  9. Ihana kirjoitus. Täälläkään ei ole enää joulua, ei edes yhtä kuusenneulasta lattialla!

    Teillä on kyllä villit unet! Minä aina vaan nössöilen öisin.

    ReplyDelete
  10. Mun karkkilakko lopahti melko heti kun Suomesta tuli suklaapatukka paketti. :)

    ReplyDelete
  11. Ihanaa, että Minna vinkkasin Iso poika -dokkarin löytyvän Areenasta! Harmittelin, kun se jäi vieraiden kanssa seurustellessa näkemättä ja se kiinnosti kovasti.

    ReplyDelete