Tanskalainen kodinhengetär





Nannan vinkistä uusimmasta Divaanista 2/2009 tanskalaisen Isabella Smithin koti! Sattui käymään niin ohraisesti, että kaadoin täyden maitolasin suoraan uunituoreen Divaanin päälle ja sain pelastettua siitä vain nämä sivut, repäisemällä ne ripeästi irti lehdestä. Nanna oli aivan oikeassa siinä, että minä tykkään kovasti. Joskus tuntuu, että vain valkoisten kotien ystäviä hemmotellaan kuvilla ja meitä, jotka pitävät värikkäämmästä ei.

Itse rakastan tuota tunnelmaa. Isabella Smith on saanut vaikutteita sisustukseensa taidemaalari Vanessa Bellin talosta, Charlestonissa, Etelä-Englannissa. Talosta tuli jonkin sortin taitelijakommuuni. Maison Belle ?

Isabella Smith luotsaa Maison Belle kodinhoitotuotteitaan ympäri maata. Meiltäkin niitä löytyy! Sama nainen on Tanskan toiseksi suurimman koti-ja puutarhalehden Isabellasin takana. Tosin sen tekoon hän ei enää osallistu, lehti on jutun mukaan nyt toisissa käsissä. 

Alimmassa kuvassa oleva ruokapöytä on muuten maalattu -mustaksi. Aika upea mielestäni. Pitäisikö sipaista?


Kuvat :Christian Petersen
En muuten yhtään osaa sanoa onko tämä "laillista", laittaa tänne blogiin kuvia suoraan lehdestä. Osaako joku sanoa saako näin tehdä? 

19 comments

  1. Uh, mä unohdin ostaa tuon lehden viime kiskareissulla! Voi mun kanssani. Pitää siis tehdä pian uus reissu lähimpään kaupunkiin, eihän meillä täällä "maalla" mitään lehtiä myydä.
    Näyttää ihanan värikkäältä, kiitos kuvien jakamisesta! :)

    ReplyDelete
  2. Vaalean kodin omistavaisena, TYKKÄÄN hurjasti paljon tuon
    mamma himasesta!!!<3
    Värikkäästä kodista on mukava ja helpompi bongata herkullisia yksityiskohtia,kun ne eivät häviä johonkin,niin kuin valkoisissa kodeissa tuppaa mielestäni tapahtumaan....
    Yksi osa minua rakastaa tuota tavaranpaljoutta,värikylläisyyttä ja bomeehisuutta aivan älyttömästi,mutta ainakin tällä hetkellä oma koti on vaalea,seesteinen ja pliisu.
    Ehkäpä ajallaan,joskus
    värit valtaavat kotini.
    Nyt tässä elämäntilanteessa
    kesä tuo puutarhaan värit ilokseni!!!!=O)
    Voi tätä ristiriitaisuutta,
    joka repii kahtia meikäläisen sisustus,-ja pukeutumismakua!!!*huokaisee*

    ReplyDelete
  3. Onneksi sait kuvat pelastettua maitotulvasta!

    Mielessäni juttua lukiessa hihkuin, että jee!, kerrankin joku maalaa jotain mustaksi!
    Meidän on ollut koko syksyn/talven tarkoitus äitini kanssa käsitellä hänelle Juvilta ostettu ruokapöytä mustalla Osmo-colorilla. Kunhan saadaan se aikaiseksi, täytyy ottaa kuvat.

    ReplyDelete
  4. Ihanan kodikas on Isabellan koti! Alkoi tehdä hurjasti mieli hankkia kukkia kotiin. Mietin sitä, miksei meillä ole sohvatyynyt/kirjat yms. noin kodikkaan nätisti?! Tavarat on aina sotkuisena kasana...

    ReplyDelete
  5. Niistä pussilakanoista tulin kertomaan: kävin pari viikkoa sitten Espoon Ikeassa ja siellä oli ainakin sänkyosastolla noita vinot pinot, kahta eri väriä. Ne oli siis siellä sänkyjen keskellä, sattumalta huomasin.

    ReplyDelete
  6. Matroskin
    Voi ei ! Onkohan ne jotain vanhoja? Nimittäin Vantaalla täti just sanoi, että heillä on viimeksi ollut noita noin kolme vuotta sitten ja samaa muistelen minäkin. Outo juttu !!! !!!

    Täytyy katsella jaksaako tässä illalla lähteä Espooseen ? Hih!

    ReplyDelete
  7. Vaikka minäkin tykkään valkoisesta sisustuksesta, niin tässä kodissa on juuri sellainen boheemi tunnelma jota rakastan.

    Kirsi

    ReplyDelete
  8. Heips,

    Ikea tavarataloilla näyttää tosiaan olla aika useinkin eri tuotteita myynnissä. Itse himoitsin yhtä lamppua ja sitten sitä ei ollutkaan Espoossa, pelkästään Vantaalla ja vastaukseksi sain että Vantaan tavaratalo niin paljon suurempi, höh!

    Asiasta toiseen, minua himoitsee myös tuo Milk lehti joka löytyy kirjapinostasi :) onko se ihana? Minkä tyylinen?

    Kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

    Linda

    ReplyDelete
  9. Ei kerrota kellekkään näistä lehtikuvista,hih ;)
    Kiva kun laitoit ja aika elämäniloinen koti tosiaan, upea.

    ReplyDelete
  10. Hei,
    Kävin tänään pe iltana Espoon ikeassa ja ruusuisia pussilakanoita oli vielä. Ei lakanaosastolla vaan sänkyosastolla kuten joku mainitsikin. Valkoisella pohjalla enemmän ja sinisellä vähän vähemmän. Hauska sattuma että niistä puhuttiin täällä...

    ReplyDelete
  11. Voi että, taidan joutua minäkin hakemaan lehden huomenna... Vaikka ihastelen kuvista joskus vaaleitakin asuntoja, niin kyllä tuollaiset kuvat saavat aikaan ihan eritasoista säpinää selkäpiissäni :)

    ReplyDelete
  12. Hei vaan kaikille ja kiitos kommenteista!

    Itseasiassa en ole koskaan aiemmin ostanut Divaani-lehteä. Olen sitä joskus kassalla selannut ja jättänyt ottamatta mukaani. Vinkit tuohon numeroon / kotiin sain tosiaan Nannalta.

    Anolle terveisiä että minäkin kävin sitten ihan Espoossa saakka lakanaostoksilla :)
    Otin kolmet. Kahdet sinisellä ja yhdet valkoisella pohjalla olevat :) Jeee! Harmi, ettei noita ollut tuplaleveenä. Meillä on nimittäin parisängyssä yksi iso peitto. Pian pitää hankkia molemmille omat peitot että saa nukkua noissa ruusuisissakin vaikka lähinnä ajattelin ostaa jemmaan. Niin kuin vierasvaraksi, Lotalle kun kasvaa jne.

    Ihanaa lauantaita koko blogijengille!

    ReplyDelete
  13. Minäkin olen jo kolme Ikea-reissua pyöritellyt niitä lakanoita. En todella tajua miksen ole ostanut, mutta eilen aamulla ostin viimein. Ikeassa varmaan ihmettelevät, kun niitä yhtäkkiä rohmutaan :D

    Meille lähti siniset, mutta nyt kun sanoit ostaneesi molemmat värit, alkoi minuakin se valkoinen vielä kutkuttamaan...

    ReplyDelete
  14. Tarttuivatpa minullekin valkoiset mukaan tänään, ovat ihan mielettömän ihanat! Kiitos vaan vinkistä ;)

    Ai niin, eikös kahdesta tavallisesta täkkipussista saisi ommeltua yhden tuplaleveän? (ei kokemusta asiasta, joten siksi ihan tyhmänä tällaista kyselen...)

    Kiitos Niina muuten noista Isabella Smithin kodin kuvista. Värikkäät kodit ovat mieleeni.

    -N

    ReplyDelete
  15. Näiden kuvien kodissa on hienosti hallittu runsaus. Tuollaiseen näkemyksellisyyteen kun sisustuksessaan pääsisi, niin lopputulos taitaisi olla hieno.

    ReplyDelete
  16. Minustakin tämä koti oli aivan upea ja teinkin inspiroiduttuani omaan blogiini postauksen aiheesta samaan tyyliin kuin sinä, tosin sitä postausta ei enää ole, koska blogini on telakalla (olen lopen kyllästynyt valkoisten, samankaltaisten kotien esittelyihin -- siis minä en saa niistä mitään uutta inspiraatiota, vaikka kauniitahan sellaisetkin kodit voivat olla).

    Lisää näitä toivoisin minäkin!

    ReplyDelete
  17. PS: Jos kuvaat niin että näkyy, että ovat sinun ottamiasi kuvia lehdestä, esim kätesi+lehti, pala pöytäliinaa+lehti... on ihan laillista laittaa kuvia, koska ne ovat silloin sinun valokuviasi, joita saat julkaista. Tosin koko lehteä tai kirjaa ei tietty saa kuvata. Nämä kuvat nyt toimivat lähinnä mainoksena, naiset ryntäävät kiskalle :).

    ReplyDelete
  18. Heippa ja kiitos kommenteista,
    varsinkin Matroskin joka tiesi kuvajutskista. Täytyypä pitää mielessä!

    Linda
    Tykkään MILK lehdestä paljon! Miten sen nyt kuvailisin. Se on ehkä enemmän lapsellisten (siis lapsiperheiden) sisutusnumero. Ihana ja sekalainen, semmoinen rento. Minä ainakin pidän. Ei ole yhtään valkoista romanttista kotia, että ei ehkä sellaisille kenen sielu on niissä. Mutta miksei! Inspiroihan se kaikin puolin :) On modernia ja vintagea -uutta ja vanhaa sovukkain samassa lehdessä.

    ReplyDelete
  19. Hei Niina,

    kiitos kommentistasi Milk lehdestä, taidanpa tilata sen, en kestä enää olla ilman sitä :) hassua, ei pysty olemaan ilman jotain jonka sisältöä ei tiedä... hmmm.. onneksi mieheni ei lue näitä kommentteja!

    Linda

    ReplyDelete