Yllätysvieras



Vanha ystävä H soitti alkuviikosta ja tuli tänään tapaamaan minua! Kiva ylläri.
Kesken aamupäivän tohinan havahduin siihen, ettei minulla ole mitään tarjottavaa. 
En ihan jauhelihakeittoa ajatellut appelsiinikahvin kanssa sitten.
Päiväkävelyllä hain Lotan kanssa K-kaupasta Pirkan kermavaahtotäytteisiä tuulihattuja. Pakastealtaasta ja tosi herkullisia! Voitko kuvitella! Työkaverini aikoinaan tutustutti näihin pikkuveijareihin. Siitä saakka ... nami!

Itse vieras ei ottanut yhtään ainoaa, minä sen sijaan otin!
Naaa - mmmm - iii !

***

Sattuneesta syystä meille kerääntyy paljon pieniä lasipurkkeja. Piltti syö pilttiä. Minulla ei ole mitään kaunista pussia tai muuta säilytysjuttua näille. Millä veisin lasinkeräykseen sitten?  Tilasin Lasten Metsolasta Mairon kernikassin. Tällä on mieluisa kantaa purkit pois. Mitään kassin koosta ei tiedoissa ollut. Ei varmaan mikään kamalan iso ole, pitää vaan tyhjentää sitten useammin. Tuolta saa myös tätä ihanaa Mairon Tiny Elephant kuosista kangasta. Himoitsen sitä.



10 comments

  1. Tuulihatut ovat tosinamia. Ovat niin kevyen tuntuisia, että helposti tulee syötyä useampi kerrallaan ja vasta hetken päästä seuraa ähky.

    Onpa pirteä norsukuosi. Itse haikailen sen norsukuosin perään, mitä on melkein jokaisessa ruotsalaislehdessä aina sohvatyynynä.

    ReplyDelete
  2. Niin ja piti vielä sanomani että tuulihattupaketti maksaa alle kaksi euroa!
    Halvaks tuli verrattuna siihen että ois itse yrittänyt tehdä. Tuulihatut on aika vaikeatekoisia ... ainakaan meikäläinen ei niissä ikinä onnistu :(

    Merruli, tuokin on ruotsalaista.

    ReplyDelete
  3. Tosi kiva fanttikassi!
    Voisin huolia minäkin...

    Noi tuulihatut ovat oikeesti superkäteviä ja edullisia! Tosin en enää edes kuvittele niiden säästyvän vierasvaraksi omassa pakastimessa ;D

    ReplyDelete
  4. Joo, ei ne meilläkään taida vierasvaraksi asti yltää;)
    Namia!
    Mä olen ainakin kiitollinen noista valmis/puolivalmisteisista leivonnaisista. Tykkään kyllä leipoakin, mutta joskus on oltava nopea!

    ReplyDelete
  5. Heh, minunkin työkaverini tarjosi kerran noita ja siitä lähtien olen kahvipöytään palleroita pakastealtaasta nostanut useasti itsekin. Oli vieraita tai ei! ;D Supernamia!!

    ReplyDelete
  6. Miten meikäläiseltä nuo maasta taivaisiin kehutut pallerot ovatte jääneet tyystin huomaamatta ja rekisteröimättä!??????
    Harvemmin kyllä könyän kaupan pakastealtaasta muuta kuin sekavihanneksia säkkitolkulla ja jäätelöpaketteja monen monta.
    Noita palleroita täytyykin tähyillä oikein antaumuksella,kun seuraavan kerran kauppaan suunnistan....
    Ihan rupesi suu lurpsaamaan,kun kehujanne kuuntelin!!!
    Kassia oivallista minäkin olen havitellut,mutta en yhtikäs yhtään tiedä mikä kuosi nappaisisi...
    Minä en noista retrokuoseista juurikaan hetkahda...en kyllä tiedä mistä muustakaan liikahtaisin....ja suurelle kassille olisi tilausta...
    Kuosi kolahtavainen kadoksissa ja karkuteillä!!!Huhuuu...Missä olet!?

    ReplyDelete
  7. Nuo tuulihatut ovat kyllä niin hyviä!
    Eikä niiden tekeminen oikeasti ole vaikeaa!!
    Meillä niitä tehdään useinkin, lapsiin uppoaa erityisesti suolaisella tuorejuustolla täyttettyinä =) Nyt ei tosin olla pitkään aikaan väkerretty niitä, hyvä kun muistutit...

    Aiemmassa postauksessasi oli ihania koiruuksia - parsoni on mullakin toivelistalla lenkkikaveriksi, nykyiset hulit kun ovat vähän turhan isoja siihen hommaan. Ja westin olen aikonut ottaa sit kun lapset on muuttaneet pois kotoa ja laitan valkoisen sohvan ; ) Tai oikeasti olen sanonut et sit kun oon eläkkeellä...

    Blogissani on sinulle haaste =)

    ReplyDelete
  8. Hellurei! Nuo Pirkka-tuulihatut ovat olleet meidän vieraiden keskuudessa huippusuosittuja. Itse en juuri ole syönyt, kun en syö paljon yhtään pullaa tai makeita. Tuulihattu homejuustotäytteellä, se on jotain mistä tämä tätsy tykkää ja himoitsee tälläkin hetkellä... Hoviahan voisi kyllä syödä, kun on tehty pastoroidusta maidosta, mutta ei ole tullut sitäkään nyt syötyä.

    Jätin muuten edelliseen postaukseen miljoonaviiskyt kommenttia, vähän myöhästyin, mutta siellä ovat jos haluat käydä lukemassa :-)

    terkuin Hannis

    ReplyDelete
  9. Hannis
    Kiitti ihan hirvittävästi noista kommenteista!!
    Tarvitsen kaikenlaisia kokemuksia ja neuvoja tähän penruasiaan! :)

    ReplyDelete
  10. Hupsis, kirjoitusvirhe ... pentuasiaan :D tarkoitin...

    ReplyDelete