Kuvista



Elämäni pyörii nykyään vain oikeastaan lasten ympärillä. Minä, joka vannoin, etten ala hössöttämään vauvasta liikaa huomaan sitä tekeväni.

Vauva sairastaa ja koko huusholli on sekaisin. Eilen saunavuoron jälkeen oma nenuni alkoi vuotaa ja aivastelin. Nyt tuntuu tukkoiselta. Taas! Kolmas flunssa tämän vuoden puolella. Masentaa. Olen aina kuulunut niihin ihmisiin jotka saavat yhden lyhyen flunssan vuodessa.

Otimme Lotan kanssa itse itsestämme kuvia.Se oli hetken mielijohde. En ehtinyt miettiä mitä laittaisin päälle, mitä kuvassa näkyisi taustalla, onko Lotalla tukka kammattu.

Mieheni ei pidä siitä, että laitan blogiini kuvia esimerkiksi Verneristä. Itse tahtoisin laittaa tänne kuvia meidän koko perheestämme. Minulla on niin paljon ihania kuvia lapsista koneella! Voi kumpa voisin näyttää niitä täällä. Mies on ehdottomasti sitä vastaan. Hän ajattelee, että joku katselee, että ompa tuossa ihana perhe. Ja sitten, alkaa vaania ja ahdistella meitä. "Kaikenlaisia hulluja on liikkeellä" mieheni sanoo. 

Taannoin kesällä kun olin kaupungilla Vernerin ja ystäväni kanssa, meidän Verneri tunnistettiin blogini perusteella. Tunnistaja oli Kanerva. Olen myöhemmin tavannut Kanervan livenäkin. Minua se ei haittaa. Onko teitä tunnistettu blogienne perusteella ja missä se on tapahtunut? 

Siksi, tässä vain pieni pilkahdus minusta.

20 comments

  1. Voi miten ihania kuvia! Ihana vauvaperheen tunnelma. Tuo onkin vähän hankala aihe. minäkään en usein laita kuvia lapsista tai perheestä. Se tuntuu liian yksityiseltä. Aiemmin en laittanut omia kuviakaan, mutta kun jossain vaiheessa bloggasin työn takia omalla nimellä ja kuvalla, niin blogin nimettömyys meni siinä. Yksi on tainnut minut kuvista tunnistaa.

    ReplyDelete
  2. Minut on tunnistettu. Minusta se on ihan ok, ei haittaa.
    Itse asiassa luulen, että kaikki tunnistajat eivät siitä tule sanomaan. Itsekin olen bongannut vaikka ketä, mutta aika harvoille olen siitä sanonut. Sinua olisin kyllä silloin kesälläkin napannut hihasta jos olisin nähnyt :)

    ReplyDelete
  3. Minulla on suht`uusi blogi, olen rajannut perhekuvat kokonaan pois, yhteisestä sopimuksesta. Sinänsä sääli ,koska lasten kuvat toisivat blogiin ihan uusia ulottuvuuksia ja tunnelmaa. Vauvakuvasi ovat ihania!

    ReplyDelete
  4. Tosi kivat kuvat! :) Juu, samaa mietin minäkin, kun joskus noita lastenkin kuvia blogiini lisäilen..Voiko laittaa vai ei,että onko sitä liian sinisilmäinen tälle maailmalle...? Tiedä häntä?
    Tunnistamisesta en oikein osaa sanoa,kun omalla nimellänihän kuitenkin jo bloggailen, mutta yksi juttu mun on nyt tässä yhteydessä ihan pakko tunnustaa...:)Viime kesänä, Lintsin porteilla taidettiin törmätä teidän poppooseen :) Olin vaan niin mamis, etten tohtinut tulla nykimään. :D Tyhmä minä!

    ReplyDelete
  5. Onko Lotta jo noin "iso"? Huisia miten nopeasti lapset kasvaa..

    Minun on tunnistettu kerran. Pepin päiväkotikaverin äiti tunnisti. Tai tämä on ainakin ainut kerta kun asiasta on minulle mainittu! Ja uskotteko, etten todellakaan ole aamutuimaan ihan parhaimmillani tulla tunnistetuksi. Toppatakki, toppahousut, pipo vedettynä syvällä päässä peittämässä yön aikana pystyyn nousseet hiukset. Meikittä ja nenän varsi punaisena. Voi vitsit, että nolotti suorastaan! Jutella siinä nyt sitten sen näköisenä blogeista ja nettikaupoista. YYH!

    ReplyDelete
  6. Kivat kuvat:) Sulla on ihanan paksu tukka! Ja Lotta on taas niin suloinen;)

    Lapsien kuvia olen laittanut aiemmin aika paljonkin blogiini, mutta nyt vähän vähemmän... Mies ei kyllä ole asiaan puuttunut vielä, mutta itsestä nyt vaan tuntui siltä. Minut kun aika moni tunnistaa aiemmin pitämäni kaupan takia. Se vähän tuppaa välillä jopa ärsyttämään:/

    Mukavaa sunnuntaita:)

    ReplyDelete
  7. Nuttula
    On joo aika hankalaa. Tekisi mieli aina laittaa kuvia mutta joko niissä on kaikki, mies ei vaan anna laittaa, tuttuja ja kavereita, kavereiden lapsia ... oon aina kysynyt luvan kun postaan jonkun jutun ja kuvan jossa on muitakin kuin omia lapsia. Aina lupa on saatu :)

    Kanerva
    Joskus miettii, että "onkohan tuo se ...?", mutta harvemmin sitä uskaltaa kysyä. Muutaman kerran olen myös vastaanottanut sellaisen uteliaan katseen, mutta voihan toki olla, että muuten vaan.

    Olen muutenkin saanut useamman kerran kuulla olevani saman näköinen kuin "joku" tai olenko jonkun "sen" sisko. Omaan varmaan semmoisen pärstän, että monilla on samoja piirteitä ?? Tiedä häntä.
    Nyt kun on äitiyslomalla ei ole yhtään sen näköinen kun silloin ennen raskautta ja työelämässä ollessaan. Olen ihan vaan verkkariäityli kaikkine ylimääräisine kiloineni. Matkaa takaisin omaan ominaiseen kehooni on vielä. Vaikea selittää.

    sanika
    Kiitos paljon kommentistasi.
    Lasten kuvat tuovat tosiaan paljon.

    satu
    Ihanko totta?? Huh, olisit tullut vaan! Muistaakseni me kävimme kerran lintsillä ja samassa porukassa olivat ystäväperheemme lapsineen. Minulla oli punainen mekko, mustat legginsit (kirjoitetaanko tuo muka noin, ompa hassu sana!) sekä iso massu. Olinhan raskaana vielä tuolloin. Vieläkö tuntuu siltä, että se olin minä? HIH! :)

    Mai
    Kyllä se on Lotta. Puolta vuotta kohti jo mennään. Kamalaa!
    Mai kiitos ihana taas mitä kaikkea kivaa olit laittanut mukaan pakettiin. IHANAN kortin ja jne.
    Voi vitsi sinua !!
    Ihastuin siihen Mailegin jellonahelistimeen ihan täysin, onneksi Lottakin pitää siitä :)
    Tiedän tunteen, ettei kaikista kamalimmissa lookeissaan tohtisi keskustella kenenkään kanssa. Muutaman talon päässä meiltä asustaa yksi kiva perhe jonka äiti on myös ä-lomalla. Ja aina kun törmään häneen ja hänen poikaansa, olen IHAN KAMALAN NÄKÖISISSÄ RYYSYISSÄ ja rapalenkkareissa :( :(
    He asuvat ihanassa talossa ja minä aina salaa kadehdin sitä asumusta. Ja sitten vielä kuvittelevat varmaan, että me ollaan jotain ryysyläisiä :D :D

    Mari
    Puotipuksuna ollessasi sait osasi julkisuudesta ja se osa on nyt vaan sitten kannettava :D :D Hih.
    :)

    ReplyDelete
  8. Olen samaa mieltä miehesi kanssa. Valitettavasti on olemassa kaikenmaailman pöpejä. Kerran kuvani oli lehdessä ja eräs täysin tuntematon mies soitti ja kertoi haluavansa vaaleatukkaisen tyttöystävän, joten alkaisinko seurustella hänen kanssaan. Oli oikein kaivanut yhteystiedot esiin.

    ReplyDelete
  9. Hih, vitsit kun asuttaisi lähempänä niin voitaisi ryysyillä yhdessä. Taatusti voittaisin sinut mennen tullen :D Paras kampauskin on ehdottomasti ponnari edelliseltä illalta...

    Minä myös toisinaan saan sellaisia hymyileviä katseita, jollaisia ei nyt suomessa ihan normaalisti saa. Ajattelen aina, että lukeekohan henkilö blogiani.
    Olen sitä mieltä, että "hullut" eivät välttämättä näillä foorumeilla (sisustusblogit) pahemmin viihdy ja ne tulee kimppuun ihan muita reittejä. Haluan uskoa, että pahimmillaan pahantahtoisuus ja kateus ilmenee vain ilkeinä kommentteina.

    ReplyDelete
  10. Juu, juu siehän se! Hihii..:) Verneristä kylläkin bongasin, tultiin niin nenut vastakkain. Te ulos, me sisään...:)No, jos ensi kesänä osutaan samaan aikaan, niin nykäisen. Hehee ;D

    Ja vielä tuosta bongailusta sen verran, että eniten mulle on tullut hassuja viestejä ja kommentteja yhdestä lehtijutusta. Blogista taas olen saanut kommentteja jopa Pepin päikkytädeiltä ja hauskinta on aina asiakkaiden, sekä tuttavien kanssa jutellessa tajuta rivien välistä, että noihan lukee mun blogia...:)Kukaan harvemmin vaan kertoilee niin tekevänsä. Mikähän siinäkin on?

    ReplyDelete
  11. Minut on tunnistettu kirpputorilla, tosin tunnistaja ei ollut varma eikä viitsinyt tulla sanomaan hei. Valitettavasti, koska luen tunnistajan blogia ja tapaisin hänet mielelläni!

    Itse olen tunnistanut useamman bloggarin, mutta jostain syystä aina sellaisen, joiden blogeihin en ole kovin paljoa kommentoinut, ja sitten tulee sellainen olo, että eihän sitä nyt viitsi mennä selittämään, että luen muuten blogiasi...

    ReplyDelete
  12. Hei,
    Eka kertaa blogissasi monen mutkan kautta löysin=)

    Mielenkiintoinen aihe. Oman blogni sydän on lasten kuvat.

    Minua on tunnistettu ja ihan hyvä fiilis on jäänyt. Useimmat eivät taida silti tulla jutulle, vaikka tunnistavat.

    Olen saanut hyviä ystäviä ja tuttavia bloggailun kautta, joten olen täysin saamapuolella asiassa=)

    ReplyDelete
  13. En ole laittanut mitään kuvia itsestäni enkä lapsistani, miettinyt kyllä olen moneen kertaan erityisesti noiden lasten kuvien laittamista. Minulla olisi heistä niin paljon ihania kuvia. Mutta sen jälkeen kun sain asiattomia kommentteja (joista pahoittaa mielen) blogiini päätin etten halua paljastaa yksityisyydestäni juurikaan mitään. Harmi sinänsä koska suurin osa blogini lukijoista on varmasti todella mukavia ihmisiä, mutta tuollaiset kommentit saa todella miettimään että millaiset kaikki ihmiset blogiani lukevat. Eikä sen jälkeen kauheasti halua paljastaa elämästään.

    ReplyDelete
  14. Tuula
    Kiitti! Onhan mulla tää sama look ollut jo tovin mut nyt kun viimeksi kävin kampaajallani, kerrostettiin tukkaa ja tykkään paljon! Kuvassa se ei tosin näy.

    Matroskin
    Voi ei! Huh, kyllä joo kaikenlaisia riittää. Näemmä.
    :(

    nanna
    Joo, voi kun asuisimme lähekkäin! Mutta voin vannoa, että voittaisin sinut ryysyskabassa!! :D

    satu
    Voi hitsi! Hih, no ens kerralla. Kuinka pieni voi maailma ollakaan!??

    scaredy-cat
    Kiitos kommentistasi! Täytyy tuosta kertomastasi rohkaistua ja mennä itsekin vain reippaasti juttusille, jos jonkun mahdollisesti tunnistaakin!
    Siinä tilanteessa saattaa tuntua siltä, ettei kehtaa tai viitsi häiritä, mutta jälkeenpäin sitten harmittaa.

    jarna
    Kivaa, kun olet löytänyt tiesi tänne ja tervetuloa uudestaan! Minäkin rakastan laittaa tänne lapsien kuvia koska onhan tämä myös perheblogi -koitan aina valita semmoisia mistä ei tunnista kunnolla tai sitten vaan laitan jonkun ja mies valittaa kun huomaa :(
    Vauvan kuvat on asia erikseen. Minun mielestäni kaikki vauvat on aika samanoloisia pallopäitä ja kasvavat / muuttuvat koko ajan. Vauvat toki ovat erilaisia keskenään, mutten itse ainakaan ehkä tunnistaisi bloggaajaa vaunuissa istuvan vauvan perusteella ... ? Tai mistäs sitä tietää ?

    Hanna
    Ensin, kiitos kommentistasi. Sinulla on kaunis blogi.
    Sitten, harmillista, että olet saanut ilkeitä kommentteja :(
    Saan kiittää onneani, ettei tähän saakka kukaan ole pahoittanut mieltäni täällä. En ymmärrä näitä ihmisiä jotka anonyymisti häiritsevät näitä sisustus/käsityöblogeja ilkeillä kommenteillaan! HUS pois kaikki nuo! On kai sitä muutakin tekemistä maailmassa !!

    ReplyDelete
  15. Minäkin laitoin aiemmin lapsista puolikasvokuvia tms, mutta kun tuli ilkeitä, suorastaan aggressiivisia kommentteja niin ei enää tehnyt mieli laittaa lasten kuvia.

    ReplyDelete
  16. Lämmin tunnelmaisia kuvia. Mielenkiintoinen tuo itsen ja perheen" julki tuomisen aihe". Teen työtä, jossa joudun päivittäin kohtaamaan kaikenlaista "mielenkipeyttä"ja tiedän mihin ihmiset valitettavasti halutessaan pystyvät. Sen vuoksi en laita blogiini tunnistettavia kuvia itsestäni, perheestäni tai kodistani.

    ReplyDelete
  17. Kerran eräs lukija tuli Särkänniemessä juttusilla, oli oikein kivaa, ja sitten kerran joku huusi Stockan rullaportaissa että "hei Violet" mutten nähnyt kuka!

    ReplyDelete
  18. Minä olen päättänyt pysytellä anonyyminä täällä blogimaailmassa, jos vain mahdollista. En halua laittaa omia tai mieheni kuvia, enkä ilmoita edes kaupunkia, jossa asumme. En kaipaa minkäänlaista "julkisuutta"!Lapsista saatan joitain kuvia laittaa, hehän muuttuvat kuitenkin ajan myötä. Ja lapsikuvat ovat kyllä niin ihania!

    ReplyDelete
  19. Matroskin
    En voi kyllä lainkaan käsittää tuollaista! Jo on joillain ihmisillä typerät harrastukset !! Huh.
    Hus pois vielä kerran!

    Tupu
    Kiitos kommentistasi ja näkökulmastasi. Nyt kyllä alkaa pelottaa kun olen blogannut aika vapaasti ...

    -A-
    .. niin asuinpaikkakuntani kuin kaupunginosanikin puolesta! No jos minua joskus tai meitä, aletaan vainoamaan, huomaatte sen siitä, että blogini on vain kutsuttujen luettavissa. Tai mitäpä se enää siinä tilanteessa auttaisi. Hui! On aika järkevää olla kertomatta missä asustaa. Mutta minkäs enää teen kun tällä tiellä olen ... ?
    Tykkään paljon -A- blogistasi ja sinusta ja kivaa, kun jaksat käydä täällä lueskelemassa :)

    violet
    Olisi hassua jos joku huutaisi nimeltä ja kun kääntyisi katsomaan, ei näkisikään ketään. Ihmisvilinää vain ... Varmasti jää kaihertamaan mieltä, että kuka kumma se oli ?

    ReplyDelete