Nokia - Tampere - Pälkäne


Perjantaina Tuulan, Lotan ja Roopen kanssa kaupungilla hieman katselemassa.



Sisustusliike My Country Home Tampereen keskustassa. Täynnänsä ihanaa tanskalaista sisustustavaraa ja vintageakin jonkin verran. Mukaani tarttui mm. suloinen Madonna sekä hurmaavan tuoksuista Isabella Smith Apothecary Cottage Garden - käsivoidetta. 

Pikku putiikissa oli NIIN paljon kuhinaa ja väkeä ja minulla vauva ulkona rattaissa ähisemässä, etten ehtinyt jäädä kyselemään saati rupattelemaan vaikkakin tiskin takana olevat kaksi naista vaikuttivat todella mukavilta tyypeiltä. Tuulalle tuskailinkin, että ihan jees kun on futismammameiningeissa kaupungilla. Kirpparihame, AC/DC t-paita sekä hapsottava tukka. Suoraan kentänlaidalta! Ja Tuula vain ylistää tyyliäni yhdistellä vaatteita. Heh heh, taivaalle kiitos ystävistä!




Vieressä oli tämä suloinen kukkakauppa. 

Lauantaina olinkin sitten kentän laidalla Nokialla ja pääsin vasta iltapäivällä myöhemmin Tampereelle. Kävimme "isäntäperheemme" kanssa syömässä täällä. Ihan mielettömän hyvää jokiravunpyrstösalaattia! Meillä oli pienimmät mukana ja onneksi nukahtivat ruokailun ajaksi rattaisiinsa. Lähellä Aleksanterinkadulla oli muutama tosi herkullinen lastenpuoti mm. jokin lelukauppa sekä lastenvaatepuoti mutta ne olivat juuri menneet kiinni kun pääsimme ruuan ja juoman äärestä! Harmitti vietävästi. Tämä on tätä minun kuuluisaa tuuriani. Tää nyt tarkottaisi uutta Tampereen reissua, heh. Niin jäi kaivelemaan mieltä.

Matkalla yöpaikkaan Pälkäneelle kävimme Keltaisessa Talossa. Ihana paikka. Suosittelen. Sisustustavaraa, puutarhajuttuja, Pajutalli, kahvila ja majoitusta ihanissa huoneissa. Pajutallissa oli kestikievari-näyttely. Sieltä muutama kuva. Huonekalut 20-luvulta kuuluvat näyttelyyn,  eivätkä olleet myynnissä (ehdin jo ilostua että olisivat kun astuin Pajutalliin). Nuo lasipariovet Pajutalliin --- huh.









Lotta nukkuu aamupäivätirsoja Pälkäneellä vierasmajassa. Pääsimme tuttujen kesäpaikkaan lojumaan ja loisimaan pariksi yöksi.
Seura, ruoka ja juoma (mm. omatekoista raparperimehua!) olivat mitä parhaimmat ja muutenkin, puitteet mieleeni. Vanha hirsitalo. Lautalattiaa, lasikuistia sitä semmoista mistä tykkään ja missä viihdyn. Suurkiitos vielä O ja A, jos tänne eksytte.





Emmä tiedä ... kuinka monta kertaa käytin sanaa IHANA tässä blogikirjoituksessani ?
Aika monta. Mutta niin oli reissummekin. Just semmoinen. Ihana. Kaikinpuolin. Pojatkin pelasivat hyvin. Ja olihan se hieman sitä kuuluisaa parisuhde-aikaakin. Makoilla illalla nukkumaan mennessä saunanraikkaana vierasmajassa, kuunnellen vauvan tuhinaa ja sateen ropinaa ... ja vain pitää kiinni siitä toisesta,  jolle ei aina arjessa muista kertoa saati osoittaa,  kuinka tärkeä se on kaikesta huolimatta.
 
Perskutarallaan, käyttökatkos just nyt kun olin tätä julkaisemassa. Pahoittelen, että tänne eksyi hetkeksi "raakile".

16 comments

  1. Tuo uusi sisustuspuoti onkin vielä kokematta, mutta viereinen Kukkaikkuna on ehdottomasti Tampereen tyylikkäin kukkakauppa. Kuulostaa oikein onnistuneelta reissulta!

    ReplyDelete
  2. Kyllä tuollaisesta reissusta sietää ylisanoja ja IHANAA käytellä useasti! Kotimaanmatkailua pitäisi harrastaa paljon enemmän, meillä on paljon kivoja kaupunkeja omassakin maassa.

    ReplyDelete
  3. Kivoissa paikoissa olette vierailleet ja varsinkin tuo teidän ystävien koti vaikuttaa ihanalta.

    Kyllähän se on niin, että arjen tuoksinassa eiaina muista parisuhdetta vaalia ja aika ajoin huomaa, että kyllä se toinen on vielä ihana.

    ReplyDelete
  4. Hyvä, että koko viikonloppu meni ihanasti :) Olen monesti hinkunut tuonne Keltaiseen taloon. Pitää varmaan joskus raahata mies sinne - jos vaan joskus ehdittäisi, plääh...
    Tehkää ihmeessä uusi reissu tänne! Kyllä täällä riittää kaikenlaista IHANAA :D

    ReplyDelete
  5. IHANAlta kuullostaa ja näyttää! Niin upeissa paikoissa olette saanut aikaa viettää.

    ReplyDelete
  6. Vai Tampesteriin sitä pitääkin joku viikonloppu suunnata ihanoita(niin kuin tyttäreni pienenä sanoi),putiikkeja pongailemaan!!!!
    On ihanaa,
    että toisinaan on niin ihanaa!!!=O)
    Sellaiset hetket laittavat elämästä hehkuttelmaan ja tärkeistä ja tavallisistakin asioista kiittelemään....
    Tuo ukkokin kun meinaa välillä valahtaa niiden tavallisten ja itsestäänselvien asioiden puolelle.
    Ja sitähän se ei kuitenkaan ole!!!
    Emmehän me ihan tavallisia urhoja olis edes huomanneet,saatika sitten naimisiin niiden kanssa menneet!!!EIKÖS!!!
    Tuonne Kukkaikkunaan on kyllä pakko päästä poikkeilemaan!!!
    Miksi Lahdessa ei ole mitään mukavia,ihania ja erityisiä putiikkeja!?
    EPISTÄ!!!!
    Nautiskelehan
    elämän
    ihanoista
    asioista!!!=O)

    ReplyDelete
  7. Merruli
    Kannattaa ehdottomasti piipahtaa.

    nanna
    Kotimaanmatkailu kunniaan! Mietinkin just mihin kaikkialle heinäkuussa kun miehellä on loma; Turkuun (ja saaristoon), Paimioon, Hankoon, Porvooseen jne.

    Anis
    Itseasiassa kyseessä on ystävien perheen (isän ja äidin) kesäpaikka. Asustavat ihan Helsingissä muutoin mutta viettävät tuolla aikaa kesäisin.

    Tuula
    Mutta eihän tuonne ollut Treeltä pitkä matka! Jospa se P sillä lähtisi jos kahvia ja pullaa saisi perillä ...

    Mari
    Kyllä :) Oli kivaa!
    Kaiken kruunasi se, että kummatkin lapset nukkuivat ihan koko kotimatkan autossa. Siitä saakka kun lähdettiin kotipihaan asti! JES!
    Toista oli tuonnepäin ajeltaessa ...

    Katinkainen
    Kyllä se olikin varsinainen elämysmatka tuo Tampesterin reissu. Minä kun en ollut siellä koskaan ennen käynytkään (keskustassa) !! Ajatteles, yli kolmekymmentä vuotta siihen meni että sinne pääsin :D

    ReplyDelete
  8. Voi, olen ihan kateellinen, ihanalta vaikuttaa. Mutta kaikista ihanin on tuo nappisilmä, muuta ei voi sanoa.

    ReplyDelete
  9. Ihanalta kuulosti tuo teidän reissunne! Kauniita kuvia ja ihania paikkoja. Kiitokset vinkeistä, itsekin suuntaamme Tampereelle parin viikon kuluttua niin tulevat tarpeeseen.

    ReplyDelete
  10. Ihanaa, ihanaa :) Niin mukavia paikkoja olette kolunneet!

    ReplyDelete
  11. Ihanalta tosiaan kuulosti ja näytti :) Kuvat ovat niin kesäisen näköisiä, missä se kesä on nyt...

    Meillä myös suunnitelmissa muutamia kotimaan reissuja loman aikana, Suomessa on ihania kaupunkeja ja kyliä :)

    Anski

    ReplyDelete
  12. Matroskin
    Nappisilmä on ihanin <3 ja isompikin nappisilmä.

    Olivia
    Tammerkosken rannassa on myös mainitsemisen arvoinen Käsi-ja taideteollisuuskeskus tms. jossa on myymälä ja ihana kahvila/terassi kosken vieressä. Ostin sielä mm. kivan pienen enkelisiipimagneetin jääkaapin sivuun (kerään magneetteja) :)

    Sanctuary
    Ihanaa oli ;)

    Anski
    Hyvät oli ilmat lukuunottamatta sitä yöllistä ukkosta, mutta se oli oikeastaan ihanan kesäisen romanttinen juttu.
    :)

    ReplyDelete
  13. Ihanalta vaikutti reissunne!!! Me palattiin juuri Turun reissulta ja kivaa oli sielläkin! Ja tuli ostettua kaikkea ihkua!!!

    Itsekin aion suunnata heinäkuussa Tampereelle (ja juuri tuonne My Country Homeen) kun menemme Ikaaliseen kylpemään! Jusseja teille!!!

    ReplyDelete
  14. Hei, olipas hauska lukea tämä reissustoori - ollaan nimittäin juurikin ylihuomenna menossa yöksi keltaiseen taloon! Juhlitaan 10-vuotispäivää miekkosen kans ;) Perjantaina jatketaan sitten juhannusreissuun ja ristiäisiin kummiutumaan. Ihania kuvia sulla taas! Hyvää juhannusta! :)

    ReplyDelete
  15. mitäpäå tähän muuta kommentoimaan ku et ihana postaus :)

    ReplyDelete
  16. -A-
    Mä itse oon ruvennu hieman tässä järkeilemään ostoksiani. Eli vaikka mieli tekisi kauheesti jotain, mietin aina pariin kertaan "tarvitsenko todella tätä?".
    Yhdessä vaiheessa tuntui siltä, että mä hukun kaikkeen krääsään. Meillähän oli onneksi pihakirppis tossa pari vkoa sitten. Päästiin muutamista eroon ;D
    Tuo My Country Home on kyllä esteettisestikin todella kaunis puoti.

    Virpi
    Ei oo totta! Mutta kylläpä kauniin paikan valitsitte! Niiden B&B - huoneet oli kyllä tosi kauniita.
    Itsekin joskus pakko kokea.
    Ihanaa juhlaa teille vaan!!

    maano
    Ihanaa ihanaa :)

    ReplyDelete