Taas PorvoossaTorstaina ajelimme Porvooseen. Ihana retkikohde -automatka Helsingistä kestää puolisen tuntia. Lotta protestoi jo tätäkin matkaa, joten pidemmälle en enää jaksa matkustaa hänen kanssaan ellei muutosta tapahdu,  kun vaihdamme ensi viikolla isompaan istuimeen. Nyt en puhu mistään pienestä kitinästä takapenkillä vaan suorasta hikisen rimpuilevan vauvan huudosta joka kestää ja kestää. Olkoon päiväuniaika tai ei. Lotta ei nukahda.

Porvoo on meidän porukan kesäkohde numero yksi. Kierretään Vanha Porvoo fiilistellen, käydään kahviloissa, jäätelöllä ja syömässä. Oli taas aivan liian ihanaa,  ja kotiinpaluu tuntui tylsältä. Onneksi hykerryttävän hienot löytöni lämmittivät laukussani. Löysin mukaani Antiikkikaupasta Arabian vanhan Ping Pong pilkkukannun,  joka on miltei virheetön sekä kaksi kannellista Riihimäen lasin tölkkiä viis euroa kipale! Kannu ei ollut viittä euroa, vähän enemmän, mutta huokeasti senkin sain. Pyysivät torilla samaisesta, huonossa kunnossa olevasta yli satasen. Vallen aitassa olisi ollut muutama vanha kahvipurkki vitosella mutta nyt pistin stopin. Tosin nyt hiukan harmittaa ... heh.

Kävimme myös ekaa kertaa kirkossa tulipalokorjausten jälkeen. Sisäkatossa oli jälkiä , mustaa. Muutoin ei kyllä arvaisia että tuolloin muutama vuosi sitten paanukatto oli ilmiliekeissä.


Kukas se siellä kurkkii ? Pyysin miestä ottamaan varta vasten kuvia myös minusta, koska meidän reissuissa käy yleensä niin, että kamera on minun ahkerassa käytössäni ja kun puran kuvat kotona koneelle ... minä en ole ollut koko reissussa ilmeisesti edes mukana kun en missään näy ...Kirkolta.Näitä taloja voisin kuvata ja katsella pienen ikuisuuden. Niin kauniita. Kuin karkkeja. Onnekkaat ovat, jotka niissä asuvat. Miehellä on lomaa enää ensi viikko ja vielä olisi sännättävä Puuhamaahan ainakin. Minä haluaisin myös Hankoon mutta katsotaan nyt, kuinka tyttäremme ottaa tämän turvaistuimen vaihdon. Täytyy myös kääntää neito nenä eteenpäin.12 comments

 1. Voi, huokaus mitä kuvia!

  Porvoo ON ihana ja myös meidän poppoon ykkös ja pakko päästä kerran kesässä - kohde! Maanantaina mennään...Jihuu, jihuu, jippii!!! Täytyykin painaa tuo antiikkikauppa mieleen...Tarttiskohan ottaa peräkärry matkaan :)

  Peukkuja Lotan istuimen vaihtoon, varmasti helpottaa ja pääsette rennoin mielin reissaamaan Puuhikseen ja muualle. Mukavaista viikonloppua!

  ReplyDelete
 2. Teillä on ollut mukavaa!! Porvooseen täytyisi vielä tämän kesän aikana raahautua. Toisaalta tekisi mieli laajentaa reviiriä ja käydä Raumalla!

  Oliko muuten ihana living auki?

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia. En ole koskaan käynyt Porvoossa, joten oli kiva nähdä tunnelmallisia kuvia :)

  - Kirsti

  ReplyDelete
 4. Hitsit, kun meiltä on Porvooseen ihan älytön matka! Me ollaan muutenkin huonoja autoilemaan, sillä Peppi voi autossa pahoin, enkä minäkään automatkoista nauti. Ehkä ensi kesänä sitten..:)

  ReplyDelete
 5. satu
  Torin luona on myös antiikkikauppoja. Toisesta ostin ne lasitölkit, tuosta josta kuva on, sen kannun.

  nanna
  En muistanut koko Ihanaa! No jaa, en ainakaan nähnyt missään liikettä, niin en usko että se on auennut, tai ainakaan ihanan nimellä.
  Voi hitsi, unohdin kokonaan!!
  Kyllä mä aika tarkkaan kolusin noi putiikit.

  Stormby
  Kiitos! Suosittelen :)

  Mai
  Niin, teillä on matkaa. Ens kesänä sitten. Viette Pepin lintsille samalla reissulla :)

  ReplyDelete
 6. jag tycker so mycket om Borgå också!vastikään siellä piipahdin...:)

  ReplyDelete
 7. Kivalta näyttää. Mäkin lähden ensi viikolla kaverin ja vauvan kanssa tuonne retkelle, esikko saa jäädä isin kanssa kotiin. Saa sitten katsella rauhassa.

  ReplyDelete
 8. Mahtavia kuvia, on teillä ollut kiva reissu! Jahka miehen kesäloma alkaa, niin Porvooseen on päästävä. Nih, on se nyt jo korkea aika! :)

  ReplyDelete
 9. Vanhat kaupunkikeskustat ovat kyllä parhaita, ne kadut ja ne sikinsokin talot ilman mitään ruutukaavaa, aina ihana käppäillä ja koittaa eksyä :) Hyvin sait Porvoon parhaita tunnelmapaloja kuviin!

  ReplyDelete
 10. Ah, mun lempikaupunkini. Siellä pitäisi käydä joka kesä.

  ReplyDelete
 11. Mekin kävimme tänään Porvoossa. On se vaan ihana!!! Ja Ihana Living taitaa olla nykyään vain pieni nurkkaus erään puodin (nimeä en muista) sisäänkäynnin vieressä.

  Anski

  ReplyDelete
 12. Meidän tyttö oli samanlainen automatkoilla ihan vauvasta asti. Mummola oli parin tunnin ajomatkan päässä ja yhtä huutoa koko matka. Huoh, nämä huudot loppuivat vasta kun tyttö voitiin laittaa kasvot menosuuntaan päin. Tietty lapsikin oli jo siinä vaiheessa isompi.

  ReplyDelete