Otin kesällä kuvia makuuhuoneesta uudessa kukassaan. En ole näitä julkaissut koska nykyään en jaksa enkä pysty panostamaan kuviin juurikaan. Meillä on epämääräisiä kasoja joka puolella ja leluja ympäri huushollia. Kuvat on semmoisia räpsittyjä otoksia vaan.

Kunnes älysin, että vaikka nautin katsella kauniita koteja ja siistejä asetelmia lehdissä ja blogeissa, totuus on varmastikin lähempänä omaani. Ei kai kukaan asu jatkuvassa sisustuslehdessä?

Allekirjoitan tosin Anna-Leena Härkösen joskus kirjoittaman lauseen "kun pään sisällä on kaaos on paikkojen oltava aina tiptop" tms. Tämä on vapaa siteeraus, en muista millä tavoin sanasta sanaan hän sen kertoi. On lukemani mukaan himosiivooja.

Sen verran on minussakin himosiivoojaa, että joka ilta noukin lelut pois. Olen joskus vieraillut kodeissa joissa kirjaimellisesti pitää kahlata reittinsä eteenpäin. Ja se on minusta aika kaameaa.






Viikonloppuna me olimmekin vaan kotona. Ja minä tartuin maalipensseliin, lopultakin! Tuunasimme miehen kanssa nuo meidän uudet vanhat tuolit. Vanhan maalin poistaminen ja rapsuttelu oli aikaavievää.

36 comments

  1. Moikka!

    Eipä täällä ainakaan asustella sisustuslehdessä, vaikka joskus niiden äärellä kylläkin. Rakastan järjestystä, mutta paukut eivät oikein riitä aina pitämään paikkoja tip top, kun on yritys, kaksi lasta jne... ;) Joskus on hyvä ottaa vähän rennomminkin ja se on vain elämää. Mutta en minäkään lelujen seassa tykkää kompastella.

    On muuten tosi ihana tuo teidän jalkavalaisin. Olen etsiskellyt jotain tuollaista, kunpa se osuisi joskus kohdalleni.

    Mukavaa viikkoa :)

    ReplyDelete
  2. Joo, näkisitpä vaan tämän meidän huushollin viikonlopun jäljiltä!! Sit siivoilen alkuviikon ja sama kaaos edessä ihan pian. 6-henkisellä perheellä kun sitä tavaraa on ihan jo vaatteista lähtien... :-)

    ReplyDelete
  3. Kuten jo tiedätkin, rakastan teidän kotia! Siinä on vaan sitä jotain :D

    Meillä on aina melko järkyttävän näköistä. Olen karsinut tavaraa ja se on ollut paras siivousratkaisu ikinä. Kun ei ole paljon mitään millä sotkea, ei synny sotkua. Tosin vauvan myötä pyykkikasat ovat vallanneet jokaisen vapaan pöytäneliösentin.
    Mutta jep, kyllä kodin täytyy olla myös eletyn näköinen. Hotellihuoneet on asia erikseen!

    Terkkuja!

    ReplyDelete
  4. Huomenta! Oi miten kaunis makkari! Toi tapetti on todella hieno. Onko se Tapettitalosta? Meillä oli vanhassa kodissa myös meidän makkarissa tapettitalon kukkatapetit.Mulla on niin ikävä välillä niitä tapetteja. Mä ajattelin kanssa laittaa halliin jotain tapettia sitten kun o aikaa ja rahaa. Mistä sä aina löydät noita ihania vanhoja jalkalamppuja? Mä olen yrittänyt myös etsiä mutta en ole löytänyt. Toi Lotan sänky on niin ihana:) Meillä myös kasoja siellä kasoja täällä. Aina saa ensin raivata kamaa pois tieltä ennen kuin voi ottaa kuvia. Siis järkky kaaos.
    Mutta ei sellaista lapsi perheen kotia varmaan ole kellään missä olis aina niin siistiä.

    ReplyDelete
  5. Voi mikä ihana vaippapylly siellä lattialla! Ja tuo tapetti kyllä sopii makkariinne kuin nyrkki silmään, hih ;)

    Minä kyllä yritän ja yritän pitää paikat kunnossa kodissani, mutta usein se kestää sen 5 sekuntia. Sitten on taas hujan hajan. Ja vähän hujan hajan saakin olla, mutta likaisuutta en kodissani katsele. Tosin päässäni on myös usein kaaos. Eli allekirjoitan tuon sanonnan minäkin!

    ReplyDelete
  6. Ihana tuo tapetti! Vaikka itse olen juuri tuollainen himosiivooja, niin kumma kyllä viihdyn paljon paremmin muiden kodeissa, silloin kun siellä on sotkuista ja haaveilen itsekin, että osaisin jättää tavarat omassa kodissakin vaan hujan hajan. Mutta tuossa Härkösen lausahduksessa on tosiaan perää.

    ReplyDelete
  7. Nämä kuvat ei näytä todellakaan kaoottisilta, päinvastoin, rennon eläväistä ja ihan valmiina kuvaan :) Meillä valtaa alaa helposti superkaaos, ei aikaa eikä jaksamista kaiken muun rinnalla siivota tasaisesti, ja ei lapsia edes haasteena tässä, niin että hatun nosto näin siististä hetimiten. Ihana muuten lastensänky ja tuo jalkalamppu, todella herkku!

    ReplyDelete
  8. Oi, teillä on niin kivan näköistä!!! Olen saikulla ja yritän raivata kämppää viikonlopun jäljiltä -toivotonta! Ei tässä jouda sairastamaan tai täys kaaos on päällä. Jos jo muutenkin...

    ReplyDelete
  9. Jotenkin näistä kuvista tuli mieleen Kaisa Rastimon elokuvat! Tuo tapetti on aivan ihana...

    ReplyDelete
  10. Joka lelua ei ehdi poimia,posti silputaan heti kun se luukusta lattialle kolahtaa ja keittiön kaapit rymsteerataan monta kertaa päivässä.Sekaista saa olla,ainakin tässä elämänvaiheessa;pienen kanssa,muttei likaista.Mies on niin boheemi ettei häiriinny parista ruokalusikallisesta hiekkaa eteisen lattialla tai sentin pölykerroksesta sohvan alla.Itsellä pölymakkarat seinänvieruksilla saa verenpaineen kohoamaan joten meillä toimii aika hyvin se että siivoa se ketä häiritsee.Ukot ulkoilemaan ja koti kuntoon.Dublot ja muu pikkusälä löytää tiensä takaisin lattialle samantien muttei häiritse kun tietää ettei siellä pyöri roskaa ja pölypalloja seassa..

    ReplyDelete
  11. Mä olen myös miettiny tota sisustuslehdissä asumista;)
    Ei onnistu ainakaan meillä!
    Valkoiset koditkin on niiiin ihania-vaan ei passaa tänne, täällä tarvitaan väriä!
    Tykkään sun väreistä ja kivasta "maanläheisestä" ajattelu tavasta- seuraillut blogiasi tiuhaan-kommentoinut harvoin:)

    ReplyDelete
  12. Lotan sänky on kyllä kaunein näkemäni! Pirtsakka mobile takaa ettei kokonaisuus ole yltiöromanttinen vaan just eläväinen.

    ReplyDelete
  13. IIIHANAlta näyttää makkarinne. Taas voin vaan ihailla miten mahtavasti osaat kääyttää värejä. Tuo tapetti on kaunis ja sänky tosi houkutteleva.

    Meillä ei todellakaan eletä missään sisustuslehdessä. Veranta ja kuisti pidetään siisteinä, mutta muuten annan tavaroiden olla. Iltaisin minäkin sitten siivoan ennen nukkumaan menoa. En halua herätä aamulla, jos tiedän kaaoksen odottavan. Ja jos vieraita on tulossa, siivoan aina. EN välttämättä isosti, mutta sillai pienesti.

    Tavaroita olen minäkin Nannan tavoin karsinut ihan ronskisti. On paljon helpompi pitää paikat ojennuksessa, kun romua on vähemmän;)

    ReplyDelete
  14. Kivoja kuvia!
    ***
    Selailin juuri Marimekon syksy-esitteen ja luin siitä jutun uusista, tulossa olevista astioista. En muista kumpi suunnittelijoista (muotoilija, vai kuvittaja, Maija Louekari) sanoi, että oikeissa kodeissa on höhhää, niitä tavaroita jotka tekevät kodin tunnelman, jotka ovat väärällä paikalla ilman tarkoitusta ja joiden ansioista kotia katsellessa ei tarvitse aprikoida, asuuko täällä kukaan, vaan voi miettiä kuka täällä asuu. Tai jotain sinne päin. Mutta oli minusta hyvin mietitty.
    ***
    Meillä on tuota "höhhää" kyllä välillä liiankin kanssa.

    ReplyDelete
  15. No höh, minä odotin kaoottisia paljastuskuvia mutta nämähän ovat kodikkaan näköisiä eikä sotkua missään :)

    Meidän koti taitaa välillä edustaa sitä kahlattavaa mallia ;)

    Tapetti näyttää kauniilta, etenkin tuossa kuvassa jossa on pinnasänkykin. Voimakas mutta ei yhtään päällekäyvä.

    ReplyDelete
  16. Kaikille jotka kyselevät niin minähän vastailen , hih :)
    Eli jalkavalaisin on Huutonetistä. Meillä on toinenkin vanha olohuoneessa ja sekin on samaisesta paikasta, Huutis rulettaa.

    Yhden jalkalampun olen tosin löytänyt Kirppikseltä Tikkurilasta ja yhden vanhan ihanan lampetin kirppikseltä Loviisasta.
    Mulla olisi vielä tilaus yhdelle tämmöiselle kaksi lamppuiselle vanhalle jalkalampulle, missä olisi valkoiset samanlaiset varjostimet. Yhden kerran bongasin Huutiksesta mutten ollut tarpeeksi nopea!!

    Ja tapetti on Tapettitalosta -rrrrakastan niiden tapetteja!
    Tykkään tosin monista monista muistakin mutta kun ne on paperitapettia ja vintagekuosit niin oon sulaa vahaa ...

    ReplyDelete
  17. Höhhää ! Loistava nimitys! :)
    Suuret kiitokset kommenteistanne. Kuvat ovat itseasiassa aika outoja ja huonoja, oikeasti tapetti on aivan upea paikallaan.

    Niin ja kunnianosoitus minulle jos verrataan Kaisa Rastimon elokuviin. Ainakin Heinähattu ja Vilttitossu elokuvassa on aivan mahdottoman ihana lavastus :)

    ReplyDelete
  18. Tuo lamppu!!!!

    Muutenkin teillä on niin nättiä:)

    ReplyDelete
  19. Kyllä täältäkin joskus kaaosta löytyy, erityisesti silloin jos minä en ole kotona :)

    Aivan ihana tuo Lotan sänky! Toivottavasti mahtuu siihen vielä pitkään kun on niin hurmaava.

    ReplyDelete
  20. Teillä on kyllä niiiin herkullisen näköistä :) Upeat nuo tapetit.

    Meillä on 95% ajasta ihan kamalan näköistä - ruokapöytä täynnä epämääräisiä lehtikasoja, paperipinoja, talouspaperimyttyjä sekä sinne, tänne ja tuonne menossa olevia tavaroita. Koskahan ne vaan päätyisivät sinne minne pitäisi? :D Sitten ne lattiat... Leluja lojuu siellä täällä ja parissa kohtaa on tuolibarrikadit estämässä poikaa mönkimästä ihan joka paikkaan. Varsinainen esterata siis tää meidän huusholli!
    Joskus valitettavasti ehtii ne pölytkin pesiytyä nurkkiin ennen kuin ehtii ne siivoamaan pois. Se kieltämättä ahdistaa :(

    ReplyDelete
  21. Ihana on. Tuo tapetti on vaan niin kaunis. Minäkin olen pyöritellyt tuon tapetin mallipalaa milloin missäkin huoneessa tulevaa kotia ajatellen. Nuo värit on niin herkut. Ehkä uskallan. Onneksi sinä uskallat. Lopputulos on niin kiva.

    ReplyDelete
  22. Ai miten niin, että ihmiset eivät asuu siten kuin sisustuslehdissä?! =))) Olen aina ihmetellyt että miten kaikilla on aina tyhjät naulakot eteisessä ja pari kenkäparia vaan??? No tietenkin se näyttää kuvissa paremmalta ja ihmiset tykkää katsoa sellaisia enemmän kuin sotkuisia koteja.....mutta tykkäsin kyllä katsella Sillä siistiä ohjelmaa. Siitä tuli jotenkin niin helpottava olo.

    Niina, minun mielestä Sinun ei tarvitse ollenkaan vähätellä kuviasi. Ne ovat täynnä elämää ja näyttävät herkiltä!

    ReplyDelete
  23. Jihuu mikä rauha minun pääni sisällä vallitseekaan kotimme suloisessa kamaluudessa
    :D
    Ei stressaa pätkääkään. Joskus vähän ahdistaa. Siivooja ois kiva.
    Hakke

    ReplyDelete
  24. Ihana. Eikö toi vaippakansalainen jo pääse karkuun tuosta sängystä? Meidän koti on muuten aina ihan kuin sisustuslehdestä. Ei esimerkiksi ole ruokapöydällä hiekkaa ja legoja.

    ReplyDelete
  25. PS: Kerran oli Living Etc:ssä valkoinen koti, jossa myös kaikki jääkaapin ruuat olivat valkoisia (jääkaapissa oli läpinäkyvä ovi). Silloin kyllä lehteen tuli kirjeitä että jotain rajaa sisustuslehdessäkin...

    ReplyDelete
  26. Tuo tapetti on kyllä ihana! Ja Lotan sänky, todella kaunis.
    Olen kerran päässyt näkemään sisustuslehtikuvia asunnosta, jossa myös vierailin. Täytyy sanoa, että kuvissa näytti sekä siistimmältä että avarammalta - joten lohduttaudu sillä, että lehtien koteja (varsinkin lapsiperhekoteja) on puunattu ja järjestetty pari päivää, ja sitten ammatti-ihmiset vielä valitsevat esineet, jotka näyttävät parhailta yhdessä ja kuvaavat ne taitavasti! :)

    ReplyDelete
  27. Ai niin, edellisessä kommentissä unohdin mainita, että SUPER SULOINEN MAKKARI!

    ReplyDelete
  28. Iik, ihana kokonaisuus. Makkari on niin kaunis.

    Valitettavasti meillä ei näytä lähimainkaan sisustuslehdeltä.Töissä työpöytäni on järjestyksessä ja paperit mapeissaan - ei toivoakaan samasta kotioloissa.

    ReplyDelete
  29. Ooh, ompas täällä käynyt vilske. Kiitti paljon kehuistanne :) :)

    Hakke
    Moiiii, hauskaa että ennätät kurkkia tänne ja kommenttiakin jättää! Minä kanssa voisin haluta siivouksen -ainakin ikkunanpesun :D

    Matroskin
    Lotta ei ole vielä ymmärtänyt että mahtuisi noista pinniksen väleistä poiskin :D :D
    Pohjaa pitäisi laskea. Onhan tuo vanha aika epäkäytännöllinen kun pitää aina valvoa kun siellä leikkii, ettei luiskahda pois. Yöllä onneksi nukkuu hyvin rauhallisesti ja jos herää niin istuu siellä itkemässä kunnes nostetaan syliin ...

    Perheen, jolta sänky ostettiin, tytär nukkui siinä kaksi vuotiaaksi. Luulen, että meillä myös. Ja tuonhan saa vaikka sitten niin, että ottaa toisen reunan kokonaan pois. Sohvasängyksi :)


    scaredy-cat
    Joo, itselläkin kokemuksia kotikuvauksesta :D
    Muutti kyllä käsityksen sisustuslehtien kuvista täysin. Järjestelyä ja tavaroiden siirtelyä yms.

    ReplyDelete
  30. Moron vielä Niina
    Joo ei tullut kesälomalla hirmusti keikuttua koneella mutta nyt taas on töissä aikaa ;)
    Asian vierestä, mutta tuli tossa vähän kirjaimellisesti sählättyä kesälomalla -tyyliin sterilisaatioon menossa ja sillee..- ja eipä se montaa sekuntia tarvinnut niin paksushan minä otin ja pamahdin. Vähän on fiilis mikä sattuu milloinkin, mutta eteenpäin nyt mennään ja sterilointi lykkääntyy keväälle. Eli tulevaisuudessamme kodissamme vielä kammompi kaaos, ellei me koko perhe hukuta sinne jossain vaiheessa. Tää nyt ei ehkä ole ihan oikea paikka kertoa tätä mutta menee tässä sivussa ja kun ei mua kovin moni muu täältä kuitenkaan tunnista..
    Lotta on jo iso söpöläinen!
    Hakke

    ReplyDelete
  31. Hakke :o :0 :O .... .... :D :P
    Heh, no mutta onneksi olkoon!!!!!!Ettekö te ole pähkäilleet sen kolmannen kanssa jo kauan ? Että tekiskö vai ei ? Ja nythän se asia ratkesi ihan itsestään :D Hiihhhhih! Ihanaa minusta. Olisi kiva nähdä. Taidankin soittaa sinulle tänään.

    ReplyDelete
  32. Heissan!

    Löysin blogiisi jotakin kautta ja olen tässä nyt ihastellut ihania kuviasi ja kotiasi! Tuo tapetti on kaunis! Kiva nähdä sitä seinällä, kun itsekin aikoinaan harkitsin juuri tuota tapettia makkariin kunnes päädyin yhteen toiseen. Varmasti olisin kans tuon valinnut seinällemme, mutta koska huone on iso ja vain yksi pieni kuusiruutuinen ikkuna isossa huoneessa, pelkäsin että tekeekö tapetti huoneen liian pimeäksi. =/ Teillä se ei kuitenkaan näytä ollenkaan liian synkältä! Ihana kertakaikkiaan. :)

    Mukavaa alkusyksyä sinne!

    terkuin uusi lukija Etelä-Pohjanmaalta =)

    ReplyDelete
  33. Kirsi
    Kiitos ! Voi kuinka kiva kuulla, että pidät. MInäkin pidän :)
    Ja uusi lukijakin, voi kuinka hauskaa ... ! Hyvällä mielin voinkin tässä käydä unille.

    ReplyDelete
  34. Suloinen on Lotan sänky ja tykkään värisekoituksista makkarissanne! Ja sekaistako?? No ei todellakaan..

    ReplyDelete
  35. Oi miten ihana makkari, kaikki just nappiin!

    Kukapa sitä sisustuslehdessä haluaisikaan asua. Mutta tiedän kyllä mitä tarkoitat, itse inhoan kaaosta mutta olen hyvä aiheuttamaan sitä.

    ReplyDelete
  36. Merja
    Tattis!

    Neiti Nimetön
    Juuri niin, hih ;)

    ReplyDelete