Taas ihan vaan puuta heinää




Haalin näitä Peppi-kortteja Riimikosta kesällä kun luin jostain, että niiden tekeminen loppuu. En tiedä onko se totta, mutta muutaman vielä löysin näiden esillä olevien lisäksi. Pyörittelin niitä milloin missäkin pinoissa kunnes yks aamupäivä iskin ne tuohon keittiön ikkunasyvennykseen pikku näyttelyksi.

Löysin uuden ruokahimon. Paahdettu paahtoleipä, voimariinia ja itse tehtyä omenahilloa viime syksyltä (pakkasesta). Tajuttoman hyvää, taivaallista! Nyt on vaan niin, että lähtee viimenen paahtis paahtimeen. Kuten näette, mun on turha laittaa kuvaan jotain herkullista kun se jo solahtaa masuuni.

Tämä ihan siksi sallittakoon koska kävin eilen töissä piipahtamassa ja työkaveri sanoi minun laihtuneen. Jippii! Palkinnoksi siis.

Lotta on nukkunut ulkona jo oudon kauan. Olemme pistäneet merkille, että tyttö nukkuu sateessa tai sateisessa ilmassa ulkona paljon paremmin kuin normiolosuhteissa (mitä ne nyt ovatkaan). Otan tästä ihmeestä kaiken irti ja nostan jalat ylös tuon Stieg Larssonin kanssa. En ole vielä lukenut, kaikki kehuvat. Ja sitten vois katsella sen leffankin perään.



20 comments

  1. mutta niinhän sateessa nukuttaa aikuistakin - kesäsade, viileä aitta ja pehmoinen täkki - parhautta!

    nauti kirjasta!

    titta

    ReplyDelete
  2. Voi, melkein olis voinut jättää lukematta ton paahtiskohdan :) Nyt tekee julmetusti mieli edesmenneen mummoni itsetekemää ruislimppua. Siitä ohuenohuita viipaleita paahtimeen, päälle voita ja kotitekoista omppuhilloa. Herkkua!

    ReplyDelete
  3. Mulla on toinen Larsson menossa ja leffa odottamassa.. tuntuu vaan ettei aika riitä.. jos tietokone menis rikki ehtisi varmaan vaikka mitä.. :-)

    Sulla on oikea hyvän mielen blogi!

    ReplyDelete
  4. Nostalgisia peppi-kortteja!

    Haikeana haikailen omaa vuoden takaista aikaani kotiäitinä ja noita korvaamattoman tärkeitä huilihetkiä päikkäreiden aikaan.

    Minulla sama kirja yöpöydällä :)

    ReplyDelete
  5. Kivoja kortteja! Minusta eka Larsson oli tosi hyvä. Toisessa loppupuoli meni överiksi ja kolmanteen on takakannen mukaan sotkettu valtio, joten minulta meni maku.

    ReplyDelete
  6. Ihanat Peppi kortit, itse ostin samanlaisia jokin aika sitten Punavuoren peikosta.

    Linda

    ReplyDelete
  7. Omenahillo on herkkua! Samoin puolukkahillo :)

    ReplyDelete
  8. Ombrellinon myyjä taisi mainita tuosta Peppikorttien loppumisesta. Taisi olla jonkinlainen kiista Astrid Lindgrenin omaisten kanssa(?). Ne piirretyt kortit säilyvät, mutta elokuvien henkilöistä tehdyt kortit loppuvat.
    Aika tylsää, koska "minun Peppi" on ainakin kuten tuo elokuvan tyttö. Hassua muuten, että näyttelijä (Inger Nilsson) on oikeasti jo 50-vuotias!

    ReplyDelete
  9. titta
    Todellakin, parhautta.

    Neiti Nimetön
    Tänään olen jatkanut samalla himolla. Leipä vaan vaihtui Cochon Bakeryn sipulileiväksi. Hillolla sekin. Sopi ihan, vaikka meinasin, ettei sovi.

    Mannukka
    Mun kone oli eilisen loppupvän ja tämän päivän (tähän saakka kaput! Jouduin käyttämään Macpeoplestoressa ja pyytämään APUA, mun virtalaturi oli menny rikki, nyyh)kiinni. En silti ennättänyt lukemaan. Tänään sitten illalla taas.

    Minttumaari
    Kerro sitten mitä pidit kirjasta! Mä vasta aloitin.

    Ano
    Hyvä tietää! Näin on usein. Minä inhoan kirjoja joissa on jotain valtiosalaliittojuttua -menee ihan yli hilseen enkä jaksa keskittyä yhtään. En muutenkaan pidä mistään politiikkahutusta.

    Linda
    Ai niin sielläkin on noita! Pitäs mennä sinne. Peikko ja Seimishoppihan yhdistyvät :) samaksi myymäläksi.

    Krista
    Puolukkahillo on kirpeää! Hrrr... mutta menee liharuokien kanssa oivallisesti.

    nanna
    Ombrellino on ihana pikku putiikki!
    Tosiaan, huhu on sitten totta. Täytyy vielä hamstrailla noita ihan vaan varalle :)
    Mutta vaikka Nilsson on 50-kymppinen, on hän silti kasvoiltaan vielä tunnistettavasti se aito Peppi ;D
    Oon nähnyt telkussa hänet.

    ReplyDelete
  10. Stieg Larssonia on sit pakko lukea yötä myöten.

    ReplyDelete
  11. Hih, toivottavasti lapsesi on Ruususen sukua, jos alat Larssonia lukea päiväunien aikaan... Vaikka kirjoja mielestäni olis voinut vähän editoida (ja varmaan olisi editoitukin, jos Larsson olisi eläessään ne jättänyt kustantajalle), niin niissä on kyllä niin valtava imu, että pakko ne oli yhtä soittoa lukea läpi. Mutta mulla lapset ovatkin jo 14 ja 16 vuotta - toista ole nähnyt tänään vielä ollenkaan: aamulla heräsi äidin jo lähdettyä töihin ja oli jo lähtenyt koulupäivän jälkeen kaverille, kun tulin töistä. Toinen vähän kävi murisemassa aamulla, kavereilla sekin on nyt.

    Ah, nuoret äidit, nauttikaa pienistänne. Ne ovat sitä NIIN kovin vähän aikaa!!!

    Johanna

    ReplyDelete
  12. Niina - nyt tulee kysymys ihan aiheen vierestä - muistanko oikein että tilasit H&M Home kuvastosta pilkulliset pussilakanat? Jos tilasit, millaiset ne ovat, ovatko hinta/laatu - suhteeltaan ok? Pakettihan on edullinen, pussilakana ja tyyniliina vain 10€ - vai eikö kannata? Eilen tuli kuvasto kotiin, ja houkuttaisi kovasti tilata pikkumökkiin koko perheelle samanlaiset lakanat...

    ReplyDelete
  13. Matroskin
    Kirja vaikuttaakin tosi hyvältä ! Eilen vähän lueskelin taasen.

    Johanna
    Kyllä vaan nauttia tässä yritetään ;) Muistutanpa taas itseäni. Kirjoitat asiaa. Kun katselen meidän kolmasluokkalaista, mietin minne se kaikki aika katosi tästä vauvan ja ison pojan väliltä ????

    Geranium
    En ole käyttänyt lakanaa, ainostaan tyynyliinaa, ja se ainakin vaikuttaa ihan hyvälaatuiselta. En ole pessyt vielä joten en osaa sanoa miten värit jne. säilyy.
    :)

    ReplyDelete
  14. Voi Niina, KIITOS!!! Tiedät kyllä mistä :D

    Pus pus pus

    ReplyDelete
  15. Minäkin olen Peppikortti fani! Aivan mainioita, luen muuten Peppi-kirjojakin (en lapsille vaan itselleni) =)!

    ReplyDelete
  16. Hei Niina,

    jätin sinulle pikku haasteen blogiini :) käyhän kurkkaamassa, jos haluat ottaa haasteen vastaan...

    ReplyDelete
  17. nanna
    Oleppas hyvä :) :)
    Halusin ilahduttaa vain ...

    Elisa
    Minä myös olen hankkinut Peppi-kirjoja ja niitä on myös meillä luettu Vernerille aikanaan.

    Minttumaari
    KIITOS haasteesta. Olen aikoinani vastannut haasteeseen mutta voisin päivittää vastaamalla uudestaan -nyt olen tauolla, heh, mutta sitten kun jaksan palailla. Kiitti!

    ReplyDelete
  18. Ripsaus kanelia pintaan viimeistelee omppuhilloleivän kauniiksi ja antaa makuun ytyä. Siis suositellaan tietenkin vain niille, jotka kanelin mausta pitävät.

    Liina

    ReplyDelete
  19. Liina
    Juu, tiedän tuon konstin! Nam!!! :)

    ReplyDelete
  20. Jep huomasin päivänä eräänä kun piti käväistä Seimissä että ovat yhdistyneet, hyvä homma, helpompi näin. Nyt Pino, Seimi ja Peikko ovet lähekkäin :)

    Muuten Ombrellino on kallis mielstäni, siellä on ihania jutskia mutta muualla kaikki tavarat paljon halvempia...

    Linda

    ReplyDelete