Mitä kuuluu ?




Saatiin lunta tänne Helsinkiin! Heti tuli Jouluinen fiilis. Tämä viimeinkin tarkoittaa meille kaikille pikkulasten vanhemmille ihanaa. Nimittäin toppapuvun pukemista! Lotta on ainakin just viimeiseen saakka rimpuileva ja naama punaisena karjuva, täysin jäykkä pötkylä ... siinäpä vasta urakka. Toinen tahtojen taistelu käydään, kun istutan Lottaa rattaisiin, voi hyvänen aika kuinka vaikeaa on saada tuo jäykkä pötkylä rattaisiin. Päiväunille nukahtamista vastaan otetaan toki myös nykyään mittaa. Rattaiden selkänojaa ei voi enää laskea makuutasoon lenkille lähdettäessä, koska neitonen ei tähän suostu (teen sen sitten hänen ollessaan unessa) vaan nukahtaa lopulta kaksinkerroin istuma-asentoon. Siis niin kuin taittuu keskeltä kuin nitoja tai jokin nipsu, joka loksahtaa auki asennosta kiinni. Ilta- tai aamupuuroja ei taaskaan hyväksytä. Hyvin alkanut "jugurtinsyömisura" katkesi heti alkuunsa. Kaikki on yht'äkkiä kovin kovin hankalaa ja kaikesta tulee suuri poru. Tai suuttumus. Nipistetään naamaani pikkukynsillä, purraan vaippaa vaihtavaa kättä ynnämuuta hassun hauskaa. Aamulla herätään jo viiden, puoli kuuden aikaan. Voitte kuvitella, että en tykännyt tuosta kellojen siirtämisestä sitten yhtään.

Mukavaakin on tapahtunut tässä ohessa lasten kanssa. Kävimme eilen Vernerin kanssa ihan kahdestaan kaupungilla. Hyppäsimme illalla bussiin. Verneri tarvitsi muutaman vaatteen ja uudet kengät. Täytyy sanoa, että nautin isomman lapsen kanssa shoppailusta. Kiertelystä. Katselusta. Keskustelusta. Vernerihän on tosi muotitietoinen ja tietää merkit ja kaupat minne mennä. Kaikkea haluamaansa ei tietenkään voi saada. Yleensä kuitenkin nämä hieman hintavammatkin hupparit käytetään loppuun joten - jos niitä on pari, minusta se on ihan vaan säästöä. Helsinki on mielestäni niin kaunis ja tunnelmallinen iltavalaistuksessa vaikka Verneri ihmettelikin, että mahtaa kulua paljon sähköä kaikkiin näihin valoihin.
Jouluvalot vielä kehiin niin sitten vasta kuluukin.

Lotta on ollut ihmeen rauhallinen hetken ja sain kuin sainkin blogattua teille hieman. Nyt on mentävä, sängyt petaamatta. Meillä isäntä lähti tänään kesärenkailla liikenteeseen. Toivottavasti on päässyt perille. Ei ole ainakaan kuulunut mitään soittoa, että : "*** kele , oon täällä ojassa ... " Koputetaan puuta.

Lumista päivää!

Kuva / photo: Sköna Hem.

15 comments

  1. Heippa!

    Mukavia lumisia pakkaspäiviä sinne etelän suuntaan! Punaiset posket ja aurinkoinen pikkupakkanen ovat parhautta <3

    ReplyDelete
  2. Uhma-arkea? Mukavasti kirjoitit, vaikka uhh..voin kuvitella...

    Voimia, tsemppiä ja juuri sitä oikeaa asennetta, jota siulla näyttää löytyvän!

    ReplyDelete
  3. nyt en millään jaksa uskoa, että lotta on ärripurri...niin aurinkoisesti aina hymyilee kuvissa :D sopuisia talvipäiviä!

    ReplyDelete
  4. What??? Helsingissä lunta??? Ja meillä täällä Kajaanissa ei yhtikäs. Tylsää ja epäreilua! Tahtoo lunta, tahtoo lunta... Kun on niin pilkkopimeetä ja väsyttävää muuten.

    Mukavaa torstaipäivää uhmiksista huolimatta!

    ReplyDelete
  5. oletko ollut meillä vakoilemassa? Ensimmäinen kappale kuulosti niiin tutulta! Miten ihmeessä se pieni käsi tungetaan sinne rukkaseen niin, että peukalo menee omaan 'lokeroonsa'...?! Helpottaisi, jos lapsi olisi edes HETKEN paikallaan!
    Täällä myös lunta. Laitoin Novan jouluradion soimaan... Täällä nyt fiilistelen ja siivoilen :)
    Mukavaa loppuviikkoa!

    ReplyDelete
  6. Anki
    Tulin juuri ulkoa ja sain punaiset posket!

    anni
    Kyllä vaan, heh. Joskus loppuu kärsivällisyys mutta tsempillä pystyy olemaan suuttumatta.

    sku
    Kuvat huijaa.

    Ira
    Juu-u. Ja vieläkin sataa. Kajaanissako ei ole ollenkaan? No mutta teillähän sitä yleensä piisaa joten oota vaan.

    Uudenkuun Emilia
    :)
    Kokeilin saada päälle Novan Jouluradiota muttei mun kone sitä suostu soittamaan, häh? Mun mielestä se Toivon tuottajien Jouluradio on ihan paras. Se alkaa ekana adventtina eli pian.
    Tämä Novan on ihan uus juttu mulle.

    ReplyDelete
  7. Totta puhut, kerkeän kyllä päästellä monet ärräpäät aamun kiireessä, kun kaivan autoa esiin lumikinoksesta ja aura-auto on jättänyt vallin auton eteen. Joten ei nyt niin ikävä sitä lunta sittenkään. Mutta hiljaa leijuen voisi muutama kaunis hiutale sataa... :)

    ReplyDelete
  8. Me saatiin eilen myös Köpiksessä muutama hiutale niskaan ja tänään on täällä tullut sitä myöden, että toivon jo kesän tulevan..
    Inhoan tätä vaatetusrumbaa!

    p.s. käväisin jo tänään postissa ;)

    ReplyDelete
  9. Vai on Lotasta tullut ärripurri! Tervetuloa joukkoon! Kai se kuuluu ikään, kun omatahto kasvaa. Vai onkohan se meillä tytöillä jotenkin geeneissä... Verkkuhan on tosi rauhallinen. Ja voi ei! Sano nyt M:lle, että vaihtaa äkkiä ne talvirenkaat!!!

    ReplyDelete
  10. Ihanan arkisia kuulumisia :) Minäkin pidän kovasti isompien lasten kanssa shoppailusta. Lapset usein juttelevat silloin sellaisista asioista, joista he eivät kotona puhu jostain syystä.
    Tietysti toiveet, vaatimukset ja mielipiteet vaatteista ovat eri luokkaa kuin taaperoilla ;)
    Täällä Jyväskylässä ei ole yhtään lunta :(

    Mukavaa alkavaa viikonloppua!!

    ReplyDelete
  11. Tykkään tuosta kuvasta kovasti.

    Muistan tuon ärripurriajan vielä. Tsemppiä ja pitkiä hermoja.
    Minä täällä viettelen nenäpäivää vuotavan nenän kanssa ;) Joten meillä on ärripurrina joku muu kuin lapset tällä kertaa.

    ReplyDelete
  12. Uhmaa, rimpuilua, kiljumista, äidin takomista, kovaa taistoa ja tahtomista - sitä on meilläkin. Uuuuh... Voi luoja, alan kohta odottaa, että heppu täyttää 18 ja muuttaa pois kotoa :D

    Täällä on lunta vasta parin hiutaleen verran, huomiseksi on luvassa lisää. Tulispa sen verran, että pääsisi pulkkaostoksille!

    ReplyDelete
  13. Minäkin tykkään siitä kuvasta. Niinahan se siinä istumassa =) Ajelin myös eilen kesärenkaille, oli senverran hurja kokemus, että renkaat mene huomenna vaihtoon....melkien olisin ajanut takaapäin toista sisään, jos se ei olisi yllättäen kääntynyt vasemmalle. Huh!

    ReplyDelete
  14. Ira
    :) Apua, voin kuvitella!

    nanna
    Olen niin kade, kun pääsitte ottamaan tuommoisen herkullisen irtioton arjesta Köpiksessä. Minä kanssa tahdon!
    KIITOS KIITOS! Tänään tuli postia (pe) ja laitan sulle meiliä myöhemmin illalla!

    -A-
    Verkku oli perusrauhallinen tyyppi -nyt, no joo. On taistelua silläkin suunnalla. Eilen jouduin laittamaan ulos jäähylle.
    M vaihtoi eilen illalla kiltisti renkaat. Oi hieman pakkokin! Huh huh, mitkä kelit. Ja lisää lunta on luvassa vissiin.

    Mar3ngi
    Kiitos , joskus on ihan mukava laittaa tänne näistä arjen pikkuiloistakin juttua.

    Heidi
    Odottelleen vaan sitten sitä kaksivuotis-uhmaa. Verkulla ei ollut mikään paha sellainen.

    Tuula
    Hassua olla kerrankin ekoja jotka kirjoittaa lumesta , kun on kyseessä kuitenkin Helsinki jossa ei ole pahemmin lunta näkynyt ...

    Krista
    Minähän se siinä! Voin kun olisinkin noin hoikkis ;D

    ReplyDelete
  15. Sori kirjoitusvirheet vilistää, mutta mulla on tässä pieni kiirus päällä. ...

    ReplyDelete