Sananen lastenhuoneista





Sisustan mielelläni lastenhuoneita.
Rakastan kaikkia pieniä humoristisia esineitä.
Tykkään kehystää värikkäitä lastenjulisteita tai mainoksia. Ripustaa lasten piirrustuksia esille... Mottoni on : mitä enemmän väriä sitä parempi. Pidän hauskoista valaisimista -ja niillä voikin hassutella lastenhuoneissa ihan täysillä nykyään. Löytyy sienilamppuja, loistavia pupuja ja ankkoja , barbababavalosarjaa, paperilyhtyjä ... vaikka mitä!
Hassuja kattolampun varjostimia näkee usein kirppiksillä, semmoisia missä on jotain retrohtavaa lastenhahmoa. Ne on just niitä hassuja!

Rakastan leluja! Mailegia, kaikkia puuleluja, pikkuhahmoja, pelejä, kirjoja. Näissäkin -mitä hassumpi hahmo ja mitä värikkäämpi, se yleensä löytää tiensä meille. Inhoan Disneyhässäkkää ja muovia. Vaikkakin kaikki kunnia Disneyn vanhoille upeille lastenelokuville, joita meiltäkin löytyy levyhyllystä. Nämä oheistuotteet eivät ole niinkään upeita. Paradoksaalista on se, että lapsethan rakastavat näitä piliseviä ja päliseviä äänteleviä palloja ja leikkitietokoneita ...

Lasten lakanat ja petivaatteet ovat aivan huikeita. Kaikki hieman retrot. Pöllökuosit, Finlaysonin Muumilakanat, raidat niinkuin esimerkiksi Gripsholm ja jotkut Marimekotkin. Tällähetkellä just himoan Marimekon Kulkue kangasta Lotan uuden huoneen verhoksi.
Cath Kidstonilla on ihastuttavia kuoseja lapsille -ja aikuisillekin !

Löytyy vaikka minkälaisia tapetteja ja kuoseilla voi leikkiä. Väreillä voi leikkiä. Sisustushan on vain hetken lapselle. Lapset kasvavat, ellette ole sitä huomanneet. Ja sitten sisustus muuttuu taas.

Lapsille on niin paljon kaikkea ja mahdollisuuksia laidasta laitaan. Liitutaulumaalit, liitutaulut, helmitaulut, kynät, värikkäät lehtiöt piirrustushetkiin ... Tällähetkellä ammennan inspistä Paumesin lastenhuonekirjoista.

Voisin elää pelkästään sisustamalla lastenhuoneita. Harmi vaan kun toinen oma kasvaa jo ulos lastenkengistään kovaa vauhtia.

First picture from here / ensimmäinen kuva : Kidshome dk

16 comments

  1. Mä ja tykkään kaikkein eniten sisustaa lastenhuonetta.Mä niin rakastan kaikkee värikkäitä lasten tavaroita.Haaveena oliskin et laitettas täällä kotona iso makkari lastenhoneeksi.Koska mun mielestä makkarin ei tartte olla iso kun siellä ei niin paljoo olla.
    Mä antaisin mielelläni tilan lastenhuoneeksi.Mies kun ei vaan partsin takii suostu siihen.Mutta jos kauan asutaan tässä niin se on vähä pakko rako.Tykkään ostella muksuille noita pahvisia matkalaukkuja johon saa kaikkee pikku sälää piiloon.Kävin just tossa Marimekon liikkeessä aamulla kun vein muksut hoitoon sinne oli tullut ihania ötökkäsalkkuja.Muhun iskee nyt kaikki retro kuosit.Käytiin lauantaina tapettitalolla.Taidan iskee lastenhuoneeseen jonkun tapetin.
    Toi Lotan tapetti on ihan mahtava.Tykkään kovasti. Jos mulla olis tyttö en sisustais vaaleanpunaiseksi huonetta vaan laittaisin Värikkääksi.
    Kävin muuten hakemassa pojille sen sienilampun.Voi vitsit et tykkään siitä..joo ja pojatkin tykkää:):)

    ReplyDelete
  2. Mä taas en tykkää sisustaa lastenhuonetta oikeen yhtään... juuri niiden muovihärveleiden takia. Ja niiden muovilaatikoiden, joissa niitä muovihärveleitä säilytetään ja jotka mahtuvat sängyn alle, YÖÖÖK! :-)

    Jos siellä olisikin vaan nättejä Maileg-pupuja ja kivoja puuleluja niin sitten ehkä... pakko on välillä vähän päivittää esim säilytysratkaisuja kun rojua tulee lisää, eikä yhdestäkään vanhasta tietenkään voi luopua..:-)

    ReplyDelete
  3. Sun pitää lyödä leiviksi kun lapset kasvaa: Lastenhuonesuunnittelutoimisto pystyyn! :)

    Mä haaveilen isommasta lapsen huoneesta. Mitä kaikkea ihanaa sinne voisikaan tehdä ja laittaa...

    Inhoan kans muovileluja ja Disney-krääsää. Järkytyin lapsen kaverisynttäreillä kun erään pienen pojan huone oli sisustettu kokonaan Salama McQueen reksvisiitalla, verhoja ja huonekaluja myöten! Uh.

    ReplyDelete
  4. Heipparallaa!

    Meillä lapset ovat samassa huoneessa olosuhteiden pakosta. Onneksi ovat sentään samaa sukupuolta. Kolmen vuoden ikäero on kuitenkin jo sen verran iso, että omaa tilaa ja rauhaa tarvitsisivat. Täytyy nyt kuitenkin elää näissä puitteissa, mitkä ovat.

    Mä haluaisin poikien seinälle kehystettyjä vanhoja julisteita ja mainoksia. Esim. vanha cokis-mainos olisi hieno. Isompi sanoi, että " tänne ei sellaisia ripustella". Itse hän haluaisi päällystää seinät manga-julisteilla. Mä inhoan niitä! Annoin ostaa yhden laminoidun mangakuvan ja laittaa huoneen oveen ( sisäpuolelle ). Tämä kompromissi tyydytti kaikkia osapuolia. Tykkäisin myös kehystyttää valokuvia kaupungeista, joissa olemme matkailleet:tehdä niistä mustavalkoisen kollaasin.

    Toisella pojalla alkaa olla iso kokoelma pokaaleja ja muita palkintoja. Niille onneksi löysimme Ikeasta lasiovellisen seinävitriinin. Aloin jo hermostua, kun joka hyllynreuna oli täynnä pokaaleja. Kivahan se tietenkin on, että palkintoja tulee... Eivät ole kuitenkaan helppoja sijoiteltavia. Palkintokaapin alle kiinnitin uusvanhan peltikyltin, jossa lukee Wish it, dream it, do it. Sopii urheiluteemaan tsemppaukseksi.

    Nyt poikien huoneessa on jotenkin harmoonisempaa, kun ovat ohittaneet varsinaisen leluvaiheen. Ei ole tavaraa ja rompetta ympäriinsä.

    Yst.terkuin: Kristiina

    ReplyDelete
  5. Yksi asia jota en jaksa katsella on Disneyprinsessat... Melkein kaikki muut Disney hahmot vielä menettelee mutta ne prinsessat ja niiden ärsyttävän pinkin värit, blah. Ja tietenkin neiti eskarilainen niistä tykkäisi :)

    Vaikka meillä on väriä ja lapsellisuutta joka puolella niin lastenhuoneessa sitä on kyllä eniten. Ja saa ollakin! Lapset tykkää ja äiti tykkää ;)

    ReplyDelete
  6. Ihanainen pussilakanasetti.

    Meillä on kesän aikana viimeistään lastenhuone uplift tiedossa, kun esikko aloittaa koulun syksyllä ja halutaan vähän päivittää. PulleNah boordi skrabataan irti - valkoista ja perusvärejä (aiemmin keltaista ja lilaa).

    ReplyDelete
  7. Oman odotusaikani käytin varmasti pohtiessa ihan yhtä paljon tulevaa äitiyttä ja lastenhuoneen sisustamista.
    Nyt eletään tylsää vaiheta, kun mitään ei oikein voi tehdä ennen kuin pinnis on poissa pelistä ja vanha kunnon kerrossänky kinnostettu käyttöön.
    Lelujen suhteen meillä on sama ongelma. Miten ne voivatkin olla niin rumia ja meluisia nuo nykyvehkeet!
    Meillä on otettu mokomista patterit pois, jo ihan minunkin mielenterveyteni vuoksi. Onneksi miehelle tuo musiikki on niin iso juttu, että hän ei voi sietää mitään tekosoittimia ym. härpäkkeitä!
    Melkein kaikki lapsen saamat lelut on kätketty arkkuihin. Voi kuulostaa julmalta, mutta eihän pieni lapsi jaksa innostua kovin monesta jutusta.
    Ja olenhan itsekin kasvanut suht normaaliksi mollamaijoineni. :)

    ReplyDelete
  8. Jepulis, samaa oisin valmis sanomaan vaikka heti. Tosin huomasin yhtenä päivänä miettiväni, mahtaako meidän koko koti näyttää jo lastenhuoneelta :P Haitanneeko tuo mitään - ehtiipä sitä elellä vähemmän värikkäästi joskus tulevaisuudessakin, kun lapset ovat kasvaneet isoiksi. Jos siis nimittäin haluaa..

    ReplyDelete
  9. Sä voisit oikeasti perustaa sellaisen idea/suunnittelu-toimiston,joka nimenomaan keskittyy lapsiperheiden sisutukseen!

    Itsellänikin pyörii ideat ja kuvat mielessä,mutta kyllä sitä ulkopuolisen ihmisen apua tarvitsee juuri sen kokonaiskuvan hahmottamiseen;-).

    Kivoja kuvia sinulla, taas kerran!

    ReplyDelete
  10. En tykkää sisustaa lastenhuonetta. Mitä tahansa sinne laittaa, se on pian jossain rojukasassa. Kauniit lakanat mytätään leikkiin, kaikki levitellään, rojua ja roskaa ympäriinsä vaikka kuinka siivoaisi.

    ReplyDelete
  11. Ostin vastikää uuden lampunvarjostimen, maitolasisen. Virhe. Ekana päivänä se sai vahingossa miekasta.

    ReplyDelete
  12. hei!

    ihana blogi sinulla!

    pakko oli peesata tuota inkan kirjoitusta,että meilläkin varmaan koko koti näyttää lastenhuoneelta,syystä että RAKASTAMME kaikki värejä ja hassuttelua(+kirppareita:),JOTEN kotikin on sen oloinen,mutta me viihdymme täällä, omassa huvikummussamme :D

    sisustamisen iloa !

    ReplyDelete
  13. Sannu
    Me kanssa mietittiin, että annetaanko iso makuuhuone (joka on meidän tuleva huoneemme) Vernerille koska hänellä eniten ravaa niitä kavereita + yökyläilijöitä.
    Päädyttiin sitten tähän ratkaisuun koska yläkerran aulasta tulee myös ns. lastentilaa. Siihen laitellaan peli / leffahommeleita yms. lapsille. Aah, sienilamppu!

    Mannukka
    Kyllä se siitä! Lelut vähenee kun lapset kasvaa :) :)

    Laura
    Liika on aina liikaa vai mitä? Nousee iho kananlihalle jo pelkän kertomasi perusteella ;) Hih!
    Ja näähän on kanssa sitten niitä makuasioita joita ei kannata ottaa vakavasti.

    Kristiina
    Pokaalikaappi kuulostaa aika kivalta; varsinkin tuo mainio kyltti, jossa on tuo tosi hauska toteamus!

    Pilvitarha
    Mulla ei oo kokemusta vielä Disneyprinsessoista :D
    Mutta eiköhän ne sieltä tuu jossain vaiheessa kuvioihin ...

    Tuatara
    Kyllä, uplifti on paikallaan ja se tekee ihan hyvää ja piristää!

    Emilia
    Mollamaija! Mahtavaa! Todellakin se on kohdallasi riittänyt.

    Inka
    Meillä kans sama homma!

    Aamunkukka
    KIITOS sinulle ihana sanoistasi :)

    Matroskin
    Se on tuo yksi vaihe pojilla ... muistan kyllä. Majat valtasivat myös olohuoneen ... jee jeee.

    Anonymous
    Allekirjoitan todellakin saman mitä sinä kirjoitit!
    Kiitos kehuista ;)

    ReplyDelete
  14. Veit tekstissäsi sanat suustani.Pidän aidoista ja kestävistä materiaaleista, mutta muovilelujakin toki on pojalle kertynyt. Niistä parhaimpia ovat legot ja ritarit ratsuineen. Salama Mc Queenissä pystyin antamaan sen verran periksi, että yksi pyjama meiltä löytyy..heh.

    Johanna

    ReplyDelete
  15. Johanna
    Legot ja ritskut ovat POP täälläkin. Ritarit ja ritarilinna ovat vaan nyt jo kellarissa. Niillä ei enää leikitä :(
    Mutten raaski myydäkään pois.

    ReplyDelete
  16. Tiien! =) Vernerin huone oli jo niin ihastuttava! Olet todella taitava siinä...niissä kaikissa sulostuttavissa yksityiskohdisssa!

    ReplyDelete