Tapettijuttu 3
Uuden asunnon alakerrassa me emme tee minkäänlaista pintaremonttia oleskelutiloihin. Alakerran olo- ja ruokahuoneen seinät, keittiö ja eteinen on tapetoitu edellisen asukkaan toimesta Tapettitalon matskuilla. Ne passaa ja saa olla toistaiseksi.

Hirren päällä on pinkopahvit ja sitten tapetti. Pinkopahvi on jostain paikoista hieman kuprullaan, tiedä sitten olenko ihan omituinen, mutta minusta se tuo vaan fiilistä taloon.

Eteisessä on tuo keltainen Jalo-ohdake, Wiener-Jugendit ovat ruokatilassa (vihreä) sekä olohuoneessa (harmaa), keittiössä on mielestäni tuo Hyasintti vihreänä tai sinivihreänä (apua, tekeekö mun muisti tepposia?!). Tapetit ovat juuri siltä aikakaudelta kun talon hirret on siirretty paikoilleen (1915, talo siirretty 1917).

Sen sijaan "puramme pois" keittiöstä suuren jääkaappipakastin yhdistelmän, joka on upotettuna kalusteisiin. Meidän Smegi lähtee nimittäin mukaan täältä. En ole vielä päättänyt jätetäänkö seinä hirrelle siitä kohdin mistä kalusteet puretaan pois, vai pinkopahvitetaanko ja tapetoidaan. Tapettia on kyllä jäljellä, sanoi entinen omistaja S, joka on aivan mielettömän mukava tyyppi. Mies haluaisi ehkä pitää hirrellä, ja olisihan se mukava jos jossain kohdassa sitä näkyisi ...

Aikomuksenani on ottaa paljon "ennen jälkeen kuvia" tänne blogiin puuhastelustamme, kunhan saadaan helmikuun viimeinen viikonloppu vihdoinkin avaimet käteen.


Siinä on pari viikkoa aikaa tosiaan puuhastella. Yläkerrassa maalataan sisäkatot ja lattiat. Tapetoidaan ja maalataan seiniä. Portaisiin pitää asentaa portit Lottaa varten. Jos joku ihmettelee kuinka voidaan vanhassa hirsitalossa päästä näin vähällä, että tapetteja vaan kattellaan ja istutaan kaffepöydässä, niin hälle tiedotettakoon että edellinen porukka on tehneet aivan hirvittävän suuren työn ja laittaneen koko talon lattiasta kattoon seinistä ja ikkunoista saakka ihan joka kolkan kuntoon.

Meille jää vain pieni meikkaus ja hormien kunnostus. Että päästään asumaan. Ajan kanssa katsellaan sitten mitä kaikkea "kivaa" tuleekaan eteen. Elämähän on seikkailu.


17 comments

 1. Hei vain.
  Todella mahtavaa, että unelmanne on vihdoin toteutunut ja saitte haaveilemanne kodin. Kivoja vanhoja tapettikuoseja,entiset asukkaat on tehneet työtä vanhaa kunnioittaen, mahtava homma:)

  ReplyDelete
 2. Ihanaa, ihanaa seurata teidän ''pientä pintaremonttia'' :) Mullekin passais kyllä tollanen paketti, ettei tarviis ihan alusta asti kaikkee tehdä itse. Sais nopeemmin valmista! Kauniita tapetteja olit valinnut, kiva nähdä miltä näyttävät seinällä.

  ReplyDelete
 3. Oi kun ihana kuulla edistymisestä!Hyvät tapetit on edelliset valinnu,oletin että siun valinnat ennen kun ehdin lukea tekstin.Ootte tainnu tosiaan löytää helmen..

  ReplyDelete
 4. Voi että, mä odottelen niin innolla kuvia :-)

  ReplyDelete
 5. Onpa onnekasta, että ei tarvi kaikkia pintoja vaihtaa. Vaikka se tuntuu pieneltä summalta jos vertaa isoon remonttiin, niin kyllä siihenkin saa rahaa uppoamaan kosolti! Ihanaa päästä suunnittelemaan = ) Minä myös odotan innolla kuvia...

  ReplyDelete
 6. Hyvältä kuulostaa, että noin vähällä pääsette!

  Jättäisin itse sitä hirsiseinää vähän näkyviin, se tuo oman mukavan tunnelmansa. Meidän vanhassa talossa Oulussa oli hirsiseinää näkyvissä eteisessä ja keittiössä, ja aina sitä ihailin. Tosin meillä se oli maalattuna.

  Puhuit noista porteista portaisiin. Meillä tehtiin sellainen päätös ettei laitettu portteja, ja kas, kaksosemme oppivat ihan kuin itsestään menemään nätisti pylly edellä portaat alas. Koin jotenkin että kun heidän kulkuansa ei rajoitettu, portaista ei tullut sellaista 'tuonne-ei-saisi-mennä-ahaa-siis-taidankin-mennä'.

  ReplyDelete
 7. Mieletön tuuri(?), että juuri tuo Talo osui kohdallenne kaiken etsimisen ja odotuksen jälkeen. Aika ja asuminen näyttää, mitä talo ja te tarvitsette, ei kannata hötkyillä.

  Mekin jätimme portit laittamatta. Muutimme rint.taloon kun esikoinen 2.5, kuopus 4kk. Vaati vähän enemmän työtä ja valppautta, mutta peppuedellä-systeemi opittiin nopeasti :)


  Seuraan ihanaa blogiasi säännöllisesti, mutta viime vierailusta tai sitä edeltävästä on sen verran aikaa, että uuden Talon sijainti on mennyt ohi. Onko sekin Käpylä-kumpula -seudulla?

  Maija

  ReplyDelete
 8. Meillä on kaikki tapetit Tapettitalosta. Vuosien suhteen ei olla oltu niin jämptejä kuin teidän talossa, mutta tykätyt tapetit ovat.

  ReplyDelete
 9. Pinkopahvin kuuluu olla kuprulla! Ei se muuten mitään pinkopahvia olisikaan :)


  Kuvia tosiaan odottelen!

  ReplyDelete
 10. Ihania tapetteja talosta jo löytyy, ja noille valitsemillesi vain huokailen ihastuksesta :) Voi kuinka kaunis koti teille tuleekaan! :)

  ReplyDelete
 11. Tuo Jugend harmaa on juuri se mitä olen kuolannut kauan meidän olohuoneeseen. Lattian maalauksen jälkeen (harmaaksi) Ashleyn tapetit ovat olleet niin epäsopivat...mutta pakko säästää ennenkuin saan ne. Ovat ihanat!

  Eli ihania tapetteja teillä!
  piiu kotielämää blogista

  ReplyDelete
 12. Miten tää on jäänyt multa ihan huomaamatta aiemmin!?

  Mielettömät tapetit jo valmiina. Toi hyasintti etenkin on ihana ja toiset aika sopivan rauhallisia.

  Sekin on kivaa, ettei tarvitse tehdä ihan kaikkea alusta alkaen, vaikka sekin toisaalta ihan hauskaa on :)
  Varmasti voitte asua monta vuotta tekemättä juurikaan mitään. Pakko kyllä sanoa, että niinä hetkinä, kun ei tarvitse tehdä mitään, kantsii repiä rahaa kasaan niitä tulevia juttuja varten.. Pienellä kokemuksella voisin sanoa, että ne tulee aina yllättäen, heh :D
  Minä ainakin elän näissä vanhoissa taloissa aina jonkinlainen pelko persukkeessa, että mistä seuraavaksi joku pamahtaa. Tosin siihenkin tunteeseen tottuu ja sopeutuu yllättävän hyvin!

  ReplyDelete
 13. En ole aiemmin kommentoinut täällä, joten ensimmäiseksi onnittelut talosta!

  Olemme remontoineet Käpylässä vanhaa taloa viime syksynä. Nyt ollaan voiton puolella, mutta niin ihanaa kuin remontointi olikin, niin oli se myös todella raskasta.

  Oman kokemukseni perusteella mainitsemasi pari viikkoa vaikuttaa kovin lyhyeltä ajalta seinien tapetoimiseen ja katon sekä lattioiden maalaamiseen.
  Lattiamaalien pitää antaa kuivua vuorokauden verran ennen kuin voi maalata toisen kerroksen päälle ja parin päivän kuluttua maalaamisesta ei vielä kannattaisi kantaa tavaroita niihin tiloihin. Ja lattian maalaus kannattaa tehdä vasta, kun katto on maalattu ja seinät tapetoitu. Lattia pitää varmaankin myös hioa ennen maalaamista?

  Oman remontin kohdalla aikataulu venyi suunnitellusta ja loppuvaiheessa piti tehdä tarkka tehtävälista joka päivälle, jotta pääsimme muuttamaan suunniteltuna päivänä. Remonttia tehtiinkin usean viikon ajan yötä myöten.

  Odotan innolla teidän remonttikuvia ja uskon, että saatte remontoitua talostanne todella kauniin.

  ReplyDelete
 14. Anis
  Älä muuta sanos! Kyllä mua myös jänskättää kovin ...

  Kirsikka
  Toisaalta hyvä toisaalta ei ... mutta kyllä mulle passaa. Vanhat asukkaat kertoivat kaikki nukkuneensa alakerran yhdessä huoneessa kun koko muu kämppä oli rakennustyömaata ;D

  Rimpsukaisa
  Hienot ovat minustakin :) Oikein sopivat.

  Hannis
  Niin mäkin ;D

  Kotivalo
  Totta! Mutta toisaalta ...

  Merja
  Olen monilta kuullut samaa portista! Mutta uskon, että laitetaan. En pysty vahtimaan koko aikaa kun laittaa ruokaa ja puuhaa niin heti kun silmä välttää neiti on jossain roikkumassa :S

  Maija
  Kts. yllä.
  Talo on tässä ihan lähellä. En laita tarkempia tietoja tällä kertaa yleisön pyynnöstä. Mulle voi laittaa meiliä jos tuntuu että meidän porukka muuttaa naapuriin ;) HIh.

  Katja
  Meillä on kans täällä Tapettitalosta kaikkee. Ikävä tulee mun Kirsikkapuita :(

  Emilia
  Niinpä ! :)

  Inka
  Et arvaa kuinka ihana on laittaa pian ... sormet syyhyää jo!

  piiu
  Kiitos!
  Meillä kans on harmaa lattia siinä ja sopii tuo Jugend-harmaa siihen kauniisti.

  nanna
  Joo, mua pelottaa se hormi homma että tulee maksaan maltaita mutta minkäs teet :S

  suhmura
  Mitäköhän taloa te täällä remppaatte?? !
  Minä kans luulen että aika ei riitä millään. Onneksi on jonkun verran apuja tulossa talkoisiin. Lattioiden kanssa mietin että kunhan aula ja meidän makkari saataisiin tehtyä niin lastenhuoneet vois tehdä hitaamminkin. Nehän voi majoittaa meidän huoneeseen siksi aikaa jos venähtää. Vai kuinkakohan sitä lattiamaalin hajua kestää nenä ? Vai onko niin tujua kamaa että pitää olla pois?

  ReplyDelete
 15. Me maalattiin lattiat Betoluxilla, joka on ilmeisesti aika voimakkaan hajuinen maali. Teknoksen maali ei kuulemma ole niin tujun hajuinen, mutta ammattimaalarit neuvoivat meille, että Betolux on miellyttävämpi jalan alla sisätiloissa, joissa ollaan paljon sukkasillaan. Kehuivat sitä myös kestävämmäksi. Jos te päädytte Betoluxiin, niin vinkkinä mainitsen, että sitä sai Bauhausista aika edullisesti. Oulunkylän K-Raudan valikoimiin se ei yllättäen kuulunut lainkaan.

  Me saatiin viimeisienkin huoneiden lattiat maalattua muistaakseni 4 päivää ennen muuttoa ja ainakaan siinä vaiheessa haju ei meitä häirinnyt. Joku muu voi olla herkkänenäisempi.

  Keväällä voisi olla otollisempaa maalata lattioita, jos remppa venähtää. Silloin tarkenisi pitää ikkunoita pidempään auki ja tuuletus olisi helpompaa. Valokaan ei ole pahitteeksi :)

  ReplyDelete
 16. Suhmura
  Kiitos! Betoluxia minä olen meinannut vetää. Katsotaan miten käy.

  ReplyDelete
 17. Onpa teillä hyvä tuuri talon kanssa! Kivaa, ettei ole ainakaan pakko remontoida, vaan muutoksia voi tehdä sitten vähitellen jos haluaa. Ennen- ja jälkeenkuvia odotellessa....

  ReplyDelete