Taululöytöjä



Uusia vanhoja homeisia löytöjä taas! Ylempi taulu on hankittu Romuritarista Lotan uutta huonetta silmällä pitäen. Taulu on ruotsalainen, vanha, lasikehys ja hieman kuluneet raamit. I- H - A - N - A, vaikka itse sanonkin. Kuva on ilmeisesti Jenny Nyströmin tuotantoa, muttei siitä olla varmoja kuitenkaan. Taulu on hauskan muotoinen pitkula, sopii tosi hyvin senkin päälle katseenvangitsijaksi.

Alemman painokuvan kehyksineen löysin Huutiksesta huikeaan yhdeksän euron hintaan. Sekin on vanha ruotsalainen, omenatarhassa, Carl Larsson. Ihastuin siksi, että meidän tontilla on tuollainen vanha suuri omenapuu! Mun kuvauspaikat hieman hakusessa, kun ei näitä tosiaan tänne enää ripustella minnekään. Tuossa lattialla vaan ovat.

Näillä pakkasilla, kun täällä meidän viiskymmentäluvun asunnossa on ihan HIRVEÄN kylmä ja ikkunoista vetää, mietin sitä mihin ollaan menossa ...
... siitä tulikin mieleeni. Minulla hakusessa kaksi kappaletta suuria vanhoja itämaisia mattoja. Onko jollakulla hyvä haisunenä mistä löytäisi halvalla; tai siis niistähän saa kuitenkin pulittaa, muttei yhtä paljon kuin uusista, ja mulle kun on tosiaan parempi mitä kuluneempi on. Mielessäni olisi Huutokaupat. Huutiksessakin on antiikkimatoissa mutta on niillä hintaa. Varaudunko vaan maksamaan ? :D

20 comments

  1. Tuo taulu on ihana. Tulin juuri Romuritari-reissulta Joensuusta, haettiin yksi "kaapinrähjä" kotiin ja pikkupöytä. Miten en ollutkaan huomannut Romuritarin nettisivuilla, että tuo taulu on noin ihana! Toinenkin on söpö.

    ReplyDelete
  2. Onpa tosiaan aivan ihanat taulut. Olen aina tykännyt Carl Larssonin tauluista (tietämättä kyllä edes taiteilijan nimeä). Voi kun löytyisi jostain hänen tauluja meillekin vaikka lastenhuoneen seinälle uuteen kotiimme.
    Jos yhtään lohduttaa niin tämä meidänkin nykyinen kotimme, vuonna 2000 rakennettu rivarimme, on myös todella kylmä näillä pakkasilla :(

    ReplyDelete
  3. Onpa tosiaan aivan ihanat taulut. Olen aina tykännyt Carl Larssonin tauluista (tietämättä kyllä edes taiteilijan nimeä). Voi kun löytyisi jostain hänen tauluja meillekin vaikka lastenhuoneen seinälle uuteen kotiimme.
    Jos yhtään lohduttaa niin tämä meidänkin nykyinen kotimme, vuonna 2000 rakennettu rivarimme, on myös todella kylmä näillä pakkasilla :(

    ReplyDelete
  4. Onpa tosiaan kauniita tauluja. Nuo lastentaulut sai ainakin mun mielikuvituksen pienenä laukkaamaan. Näki niin paljon asioita kuvan "takana" = )

    ReplyDelete
  5. Oiiii! Tuo alempi kuva kirvoittaa monta muistoa lapsuudesta. Meillä oli kotona peltinen tarjotin jossa tuo sama kuva oli. =)

    Kauniita hometauluja oot löytäny.=)=)

    ReplyDelete
  6. Onpa söpöt taulut!!

    Älä sitten osta liian isoja itämaisia mattoja. Ne painaa ihan tautisesti ja jos hommaat liian ison, on sitä lähes mahdoton viedä esim ulos ja nehän tykkää ulkona olosta, etenkin lumihangessa pyörittelystä! Tulevat tosi kauniiksi ja kiiltäviksi.
    Että käy vähän nostelemassa ennen kuin ostat ;) Ja siis suuren suuria on jo kaksin aika tuska kantaa.

    ReplyDelete
  7. Matoista en osaa sanoa, mutta taulut ovat kyllä kauniit! Voih!

    ReplyDelete
  8. Ihanat taulut!
    Meidän talon matot on hankittu eräästä loppuunmyynnistä, kirpparilta ja kierrätyskeskuksesta. Ei ne nyt mitään aitoa vanhaa itämaista ole, mutta 100% villaa ja ennenkaikkea lämpöiset. Niissä muutamassa huutokaupassa missä on käyty ei niitä mattoja ole ollut, mutta kyllä niitä niissä kuulemma liikkuu.

    ReplyDelete
  9. I-h-a-n-a-t! Taulut!
    Matoista en minäkään osaa kertoa mitään! Mutta löydät joka tapauksessa ne jostain...maltti on valtti!

    Meillä yläkerrassa nyt +18C. Iso talo, vanha, aina vetää jostain, eihän se muuten noin vanha olisi =)

    Halit.

    ReplyDelete
  10. Mielestäni moiset matot ovat kirppiksilläkin kamalan kalliita, usein kaupataan tyyriillä jopa polyesterijäljitemiä. En siksi ostaisi esim Huutonetistä, ihmisillä tuntuu siellä olevan todella huono materiaalien tuntemus, ja saatat päätyä muovimaton omistajaksi. Jos olisin rikas, ostaisin meille aidot itämaiset silkkimatot! Ne olisivat allergian kannalta parhaat.

    ReplyDelete
  11. Niin kauniit taulut! Matoista ei täälläkään hajua. Mutta etsivä löytää, ennemmin tai myöhemmin :)

    ReplyDelete
  12. Kyllä sinun kuule pitää nyt tulla ihan paikan päälle Romuritariin:)Kauppiaat ovat ihan ylimukavaa sakkia! ..ja sitten meille kahvittelemaan!

    ReplyDelete
  13. Miia
    Kommentoinkin sinun blogiisi että IHANAN kaapin olet löytänyt. Romuritari on kyllä HYVÄ shoppauspaikka, heh.

    Pibu ja Tinde
    Kannattaa aina välillä silmäillä Huutonettia ja vaikka ihan googletella niin saattaa löytää kaikenmaailman hauskoja tauluja. Huutiksessa jos laittaa hakuun vaikka vanha painokuva niin saa sillä aika kivoja sattumia joskus ;)

    Kotivalo
    Kyllä, minusta on ihana että lapsi saa nukahtaa sänkyynsä ja siitä on näkymä johonkin jota voi katsella ja kuvitella kaikenlaista. Minulla oli pienenä muuten tapana liikutella sormea pitkin seinää, sänky seinässä kiinni, viedä sormea tapettikuvioiden välissä , niin kuin etsien uusi polkuja eteenpäin ja eteenpäin ... vähän niin kuin labyrintti. Kunnes nukahdin.

    HaHa
    Ai tarjotin! Huippua. Hassua! Se vasta olisi ollut magee juttu mehukannun alle kesää varten ajatellen ja puutarha kekkereitä silmällä pitäen :)

    nanna
    Mä himoan just oikein isoa mattoa olohuoneeseen. Heh heh. Haba kasvaisi kun kiskoisin sen aina ulos kerran vuodessa tai sitten joku muu kiskois, hih!
    Laura Ashleyllä on myös ihania mattoja. Niitä kanssa tahtoisin mutta saas nähdä KOSKA se tapahtuu. Voi kun voittas lotossa!!

    Emilia
    KIITTI! :)

    Katja
    Kiitti vinkistä! Meillä onkin Kierrätyskeskus ihan vieressä joten taidampa käydä ihan huvikseen huomenna päiväkävelyllä sillä suunnalla.

    Krista
    Kyllä, samaa mieltä. Mullakin aika hyvä vainu löytää hyvää kamaa.

    Matroskin
    Voi kun mäkin olisin rikas! :)

    Inka
    Kiitos paljon :)

    Teija
    Kiitos kommentistasi :) Ja taulukehuista. Itsekin olen ihan ihastunut niihin.

    Mai
    Niin ovat tosi kivoja! Olen meilaillut heidän kanssaan puolin toisin. Kaikenlaista pientä olen sieltä hankkinut. Niin kuin just tuon taulun, yhden emalikupin, sienijakkaran mitäs muuta ... ;)
    Joensuu aika pitkällä! Huiiiks. Harmi kun ei siellä asusta edes sukua niin ei kai tule käytyä koskaan. Tai eihän sitä tiedä! :) :) KIITOS KUTSUSTA!

    ReplyDelete
  14. Suloiset taulut! Voin jo kuvitella ne siellä uudessa talossanne :)

    ReplyDelete
  15. Hei Niina.Katso www.carpetvista.fi, siellä on antiikkimattojakin. Itse olen tilannut ko. putiikista 2 kakkoslaatu mattoa edullisesti ja ollut tosi tyytyväinen mattoihin ja palveluun.Mattojen paino riippuu kyllä myös lankalaadusta, -pituudesta ja solmutiheydestäkin.Onnea uuden vanhan kodin suunnitteluun, tiedän, että se on ihanaa ja raastavaa.Lea

    ReplyDelete
  16. -A-
    Kiitos! :)

    Lea
    Joo, katsoinkin sitä sivustoa tuossa muutama viikko sitten ja ihastelin niitä mattoja! Juuri sellaisia kuin haen. Mietin vaan paikan luotettavuutta -ja sinähän olet kokeillut ja tyytyväinen. Hyvä homma! Laitankin samantien sen sivuston mun suosittuihi.

    ReplyDelete
  17. Auts miten ihanat taulut, etenkin tuo ylempi!!
    Tulin tänne kurkkimaan mitä teidän koirakuummeelle kuuluu ;)

    ReplyDelete
  18. Tiina
    Kuume on yhä, ei siitä pääse! Ystäväperheellä on koiruli tässä ihan liki niin siihen pääsee aika usein käsiksi ;) :) Ihana mäykky. Meillä on muuttohässäkkä & elämänmuutos kun muutetaan isompaan asuntoon ja vanhaan semmoiseen. Jossainvaiheessa piski kyllä otetaan meidän rakastavaan perheeseemme :)

    ReplyDelete
  19. Tiina: voisitko blogissasi käsitellä koulukiusausta?

    ReplyDelete