Kivoja kuvia ja kuulumisia


Pieni inspiraatiopäivitys.
Lastenhuoneista mistäs muustakaan ! Tuossa yläkuvassa muuten samaa tapettia kuin meidän makuuhuoneessamme mutta eri värisenä. Meillä siinä tummassa kuosissa.
Ja sitten kuulumisia lyhyesti: perjantaina pitäisi olla valmista. Eli summa summarum. Kuukausi meni koko vesivahingon korjaamiseen. Muistatteko putkiremontin ja keittiöremonttimme Käpylässä? Sama porukka joka teki keittiömme, kävi katsomassa nyt talolla silloin kuin vesivahinko paljastui. Mies halusi ammattilaisen, vanhoista taloista tietävän tyypin spekuloimaan kanssaan. Arvioivat korjaamisen kestävän kuukauden. Moni muukin kävi katsomassa. Toiset enemmän. Tämä remonttifirma, joka homman sitten teki (ja hitsin hyvä porukka onkin! Erikoistuneet kengittämään hirsitaloja ja peruskorjaamaan rintamamiestaloja) on eri, mutta kuukausi heiltäkin men(i)ee.
Opin jotain. Opin sen vanhoista taloista, että on kauhistelijoita ja niitä, jotka sanovat että: "ei kun hihat heilumaan!" On niitä jotka sanoivat meille että: "perukaa kauppa, NIIN ISO juttu tämä". Ja niitä, jotka sanoivat että: "on kuule nähty paljon pahempaakin -ei huolta".
Eli --------
Viikonloppuna siivotaan. Sitten ehkä kamat sisään ja paikoilleen (suurinpiirtein paikoilleen, nyt kaikki suuri on tungettuna ruokahuoneeseen). Maalataan lattiat loppuun yläkerrassa. Toivottavasti ensi viikolla tapetoidaan aloitetut seinät loppuun ja maalaillaan. Ja sitten onkin jo Vappu ja saadaan nautiskella.
Kuvat on Living etc:n nettisivuilta napsittuja. Photos Living etc. gallery.


28 comments

 1. Voi pöhköys miten tuli tyhmästi tuo teksti ! En jostain syystä pysty editoimaan tekstiä , siis tekemään kappalejakoa ! Tyhmä blogger! ;)

  ReplyDelete
 2. Voi, kuinka hienoa, että asiat menevät eteen päin! Siispä vappua odottessa...;).
  Niina

  ReplyDelete
 3. Ihania uutisia! Oon niin iloinen teidän puolesta!

  Toi pätee muuten ihan kaikkeen muuhunkin: puolet ihmisistä vaan voivottelee tilannetta ja toinen puoli käärii hihat ja alkaa hommiin tilanteen korjaamiseksi.. Ei se siitä voivottelusta parane!

  ReplyDelete
 4. IHANAA!! Eipä siinä kauaa mennyt!
  Juu ja se on totta että pessimistejä tuntuu olevan enemmän kuin optimisteja ;o)
  Meidänkin kohdalle osui taloa ostaessa niitä kauhistelijoita, että "älkää semmosta ostako, hirveesti tekemistä". Onneks ei kuunneltu vaan tehtiin päätös itse. Onhan tässä hommaa, mutta tekeminen on kivaa (ainakin useimmiten), saa omannäköistä ja on vanha talo. rakentamiseen en olis ryhtynyt ikinä, eikä se olis ollut sama asia kuin vanha.. Ja tämmöstä tonttia ei olis saanut MISTÄÄN!
  Eipä kannata välittää muiden kommenteista, vaan tehä niinku ite jaksaa ja tahtoo :) innolla odotan uusia kuvia kun olette päässeet tapetointi- ja maalauspuuhiin.

  ReplyDelete
 5. Aivan loistavaa että remontti tuli nopeasti valmiiksi! Parasta :) :)

  ReplyDelete
 6. Mahtavan hieno juttu! Upea porukka kun noin nopsaan toimivat;)

  ReplyDelete
 7. ihania lastenhuoneen kuvia, varsinkin tuo ensimmäinen.

  Hyvä että hommat etenee

  ReplyDelete
 8. No mutta sehän kävi loppujen lopuksi tosi rivakasti! Mahtava juttu, sitten vaan nauttikaa tapetoinnista ja kohta saa muuttaa oikeasti :)

  ReplyDelete
 9. Voi, kuinka mukavia uutisia! Hienoa, että pääsette kohta nauttimaan talostanne.

  ReplyDelete
 10. Hienoa, että löytyy vielä kunnon ammattimiehiä, jotka tekee työt sovitusti. Onnea jatkoonkin! Ihana tulee talosta ja kesästä.

  ReplyDelete
 11. Hienoa! Nopeastihan se aika meni ;)
  Ja ihan pian on se vappukin! :)

  ReplyDelete
 12. Mitäs mä sanoin ;))

  Mä muuten inhoan kaikkia, jotka kertoo "mitäs mä sanoin"! Mutta sanonpa nyt kuitenkin, kun musta tuntuu, että siitä on vasta pari viikkoa, kun valoin suhun uskoa ja nyt teillä jo valmistuu!

  ReplyDelete
 13. Kaima Niina :)
  Kiitos kommentistasi ! Kyllä, kuohuvaa Vappua odotellessa. Siskon perheineen kutsuin jo kyllään Vapuksi. Voi olla aika sekaista vielä mutta seura sit kuitenkin parasta, hah :D

  Mannukka
  Täytyy tunnustaa että melkein sorruin voivotteluun itsekin mut sitten en kuitenkaan ! Jeee!

  Lotta
  Totta turiset! Tiedän, ettei meidän talon moista olisi saanut yhtään mistään. Ei oo samanlaista. Ei tuu koskaan samanlaista kivijalkaa. Nykyään ei enää tehdä samanlaista.

  Parolan asema
  Kyllä, alkaa jo valoa näkyä tunnelin päässä :)

  Mari
  Upea remppajengi tosiaan. Ja mun mieskin. Jaksaa kanssa laittaa :) :) Vaikka pientä on hänen remppansa tämän ison rinnalla arvostan häntäkin NIIN paljon. Arvostus vaan kasvaa.

  Rumbo
  Eikös olekin aika magee kuva! Verneri vois hyvinkin asustaa tuolla.

  Pilvitarha
  Kiitos kommentoinnista ! Totuus on kuitenkin se, että mä pyöritän kotia ja lapsien juttuja työnteon lisäksi ja mies maalaa lattioita ja tekee kaikkea muuta minkä töiltään ehtii ja tapetoinnin tekee alakerrassa uusiksi remppaporukka ja yläkerrassa mun tädin mies :) :)

  Liina
  Ois kanssa sitten ne pihahommat ;D Hah.

  Nalle
  Tämä jengi on kyllä tullut aina sovitusti ja tehnyt mitä sovittu. Hyvä homma!

  Marielisa
  Joskus on tuntunut toooosi pitkältä ajalta odottaa ja odottaa ...

  nanna
  Sinä se olit kanssa joka loi toivoa minuun ! ! !
  Mahtavaa ! :)

  ReplyDelete
 14. Hei miten hieno juttu! Eipä siinä sitten kuitenkaan kauan nokka tuhissut :) Hyvä että saitte hyvän remppaporukan. Ehkä ne kauhistelijat kauhistelivat juuri siksi, ettei ollut tarpeeksi tieto-taitoa. Sellaisia riittää noilla markkinoilla kuuleman mukaan...

  Hyviä siivouksia sekä maalaus- ja tapetointihommia sinne! (Täällä vielä ähistään yhtenä kappaleena, puuh ja lääh...)

  ReplyDelete
 15. Kuulostaa perin mainiolta. Ihanaa muuttoa ja uuteen kotiin asettumista!

  ReplyDelete
 16. Ai nyt jo? Loistavaa!!! Ihana, että pääsette kotiin. Meidän kavereista suurin osa (ja todennäköisesti sukulaisistakin) on ollut lähinnä kauhuissaan, kun tähän taloon muutettiin. Ja keittiöremontin tekijää etsiessä suurin osa ei suostunut tekemään lautalattiaa, kun siihen tulee rakoja lähes väkisin. Pelkäävät, että ensin halutaan lautalattia ja sitten valitetaan perästä tekijälle, kun lautalattia näyttää lautalattialle. Varmasti näinkin tapahtuu... Tehdään sitten itse se lattia. :)

  ReplyDelete
 17. Voi miten kivaa että pääsette niin pian takaisin omaan kotiin! Varmasti ihanaa päästä laittamaan sitä omannäköiseksi..

  Tuo kakkoskuvan lautalattia on hieno. Inspiroi mua todella!

  ReplyDelete
 18. Mukavaa vappua jo etukäteen=)ehkä et vielä siellä pihapuun alla tarkene itsua,mutta lähempänä jo=)

  ReplyDelete
 19. Hienoa! Tässä sitä näkee, ettei auta lannistua. Sulla oli haave upeasta vanhasta talosta ja se toteutui, vaikka mutka alkuperäiseen suunnitelmaan tulikin.
  Vapuksi simavinkki: Porvoon Wanhan Fabriikin sima on herkkua (oon ainakin Stockalta ja Prismasta löytänyt), niin ei sen laittamisesta tarvi stressata tapetoinnin lomassa.

  ReplyDelete
 20. Tuula
  Enää tuskin kuitenkaan kauan menee ... tsemppiä ponnistukseen :D

  Merruli
  Kiitos !

  Miia
  Toi rakojuttu on outo. Meillekin sanottiin kun juteltiin yläkerran lautalattian maalaamisesta, että voihan sen maalata ja raot kitata mutta kyllä se puu elää ja raot tulee näkyviin ... Mitä sitten ? Mä just haluan ne raot :D
  Ihan pöpiä. Kaikki pölyhän tietty änkee sinne rakoihin mutta sitten täytyy imurinpäällä vetästä pois :D

  Merja
  Kyllä tätä on tovi odotettukin ;)

  Tupu
  Kiitos paljon !! :)

  Tuatara
  :) Kiitti! Ja kiitos simavinkistä, tietenkin maistan. Uskon sinua ;) Hih.

  ReplyDelete
 21. Ja Vappuhan on just! (kääk) silloin on meidän muutto valmis (ai on vai!!!)Mutta onneksi olkoon teille!

  ReplyDelete
 22. Kuulostaa tosi hyvältä. :) Ja ihanaa, että olette löytäneet niitä, jotka keskittyvät tekemiseen sen iänikuisen huokailemisen ja päivittelemisen sijaan. :)

  ReplyDelete
 23. Nina
  Niin on :) Ihana ihana Vappu !

  Kati
  Hyvät remppamiehet löydettiin kyllä :) Heille iso kiitos !

  ReplyDelete
 24. Niina vau! Vihdoinkin:) Ja sit tuhatta ja sataa kalusteet sisään ja kuvia tänne:) On kato niiiiiiin turkasen kauan odottanu, että koska muutetaan:) Jippii!

  ReplyDelete
 25. Kuulostaa hyvältä ja nopealta toiminnalta, onnea uuteenvanhaan kotiin, meilläkään enää kun reilu viikko ja risat.. Ja pakkauspuuhiin voisi ryhtyä vaikka heti ;-)

  ReplyDelete
 26. Minä taas täällä viimeisten joukossa, kun olin unohtanut päivittää sun blogin tonne uuteeni, niin en sitten tajunnut päivityksen tulleen :-) Mutta hei mahtava juttu, ei teidän kauaa lopulta onneks tarvinnut evakossa olla!!

  Mulla lastenhuoneen (=vauvojen huoneen) suunnittelu kans nyt meneillään, eli kiitos kuvista!

  ReplyDelete
 27. Mahtavia uutisia! Hienoa että löysitte 'tekijöitä' ja asiat järjestyy.

  ReplyDelete
 28. Olen ollut pitkään poissa blogimaailmasta, ja tulin nyt uteliaana katselemaan. En ehtinyt vielä lukea vahingosta enempää, mutta onneksi tuntuu olevan jo enimmäkseen ohi! Vanhat talot ei ole voivottelijoita varten, niiden kanssa pitää varautua monenlaiseen (ei sillä, etteikö uudemmissakin vesivahinkoja sattuisi).

  Ihania lastenhuoneensisustuksia - tykkään kamalasti katsella niitä lehdistä ja blogeista, vaikken itse pääse mitään lastenhuonetta sisustamaan aikoihin...

  ReplyDelete