Pahoittelen, pahoittelen ... päivitysten vähyyttä ! Kuviakaan ei ole. Tai on, mutten saa niitä tänne! Help!


Me ei saada nettiä toimimaan millään kotona. Piuhat tulee naapurista ja meidän tukiasema ei anna jotain sígnaalia sinne vaikka liikenne näkyy ja oman koneen verkon salasana oli hukassa ja kaikenlaista. PLÄÄH. Kun itse olen maailman surkein tietokoneiden kanssa. Ja mieskin. Että ollaan patti nimisessä tilanteessa nyt. Kyllä me se varmaan saadaan jossain vaiheessa mutta tämmöstä tää.

Mutta kuulumisia! Ei tuhlata aikaa surkutteluun! Tänään menemme miehen kanssa teatteriin katsomaan Kvartettia. Kauan olenkin odottanut tätä. Näytelmä on ollut huikean suosittu. Ennen näytöstä menemme syömään uusittuun Cafe Pirittaan. Lupauksen teatteri-illasta sain "lahjaksi" ystävänpäivänä mieheltäni ja nyt sitten mennään. Näkisitte listan jonka tein ystävä J:lle joka tulee vahtimaan lapsia :D Heh, taas on listattuna varmaankin kymmenen asiaa jonka jokainen maalaisjärkinen tajuaisi mutta semmonen mä oon.

Huomenna on aamulla tiedossa lisää hemmottelua, kampaamossa. Tätäkin odotan ! Leikkautin nimittäin pitkän tukkani noin reilu kuukausi sitten lyhyeksi polkaksi ja tätä mallia pitääkin trimmata sitten ihan urakalla. Haa, saattoi tulla yllärinä teille kamuille kauempana. Historiaa, mulla on ollut piiiitkä tukka jo vuosikausia. Olo on ollut kevyt ja ihana tässä lyhyessä. Tosin joutuu käyttämään suoristusrautaa latvoihin päivittäin kun mulla taipuu luonnostaan juuri sinne väärään suuntaan hius.

Perjantai aamuna lähden hyvän rakkaan ystäväni kanssa pitkäksi viikonlopuksi Tanskaan, Kööpenhaminaan. Jes jes, jes. Muutamana muunakin vuonna olen siellä piipahtanut. Tuolta sivupalkista jos käy kurkkaamassa osiosta "matkalla" , löytää kuvia ja tarinoita edellisvuosien Köpiksen reissuista. Kunhan ei tulisi tuhkapilveä nyt!
Köpiksen matkasta huolimatta hullaannuin Babyshop:in sivuilla ja tilasin Lotalle nuo paidat kuvissa ! Kuvat olen ottanut babyshopin sivuilta. Siinä on aivan ihanan värinen Mini A Turen ohut neuletakki, jota Lotta on jo pitänyt, samoin tuota Paul Frankin paitaa. Småfolkin mansikkapaita on niin reilu koko, että Lotalle se vielä odottaa.

Sisustusrintamalla ei ole tapahtunut juurikaan. Kunnostimme sen vanhan talon alta löytyneen rautasängyn ja huomasimme sen olevan ihan täyspitkä. Joten se nyt seilaa, kun ei ole himskatti löytänyt paikkaansa. Mietin sitä aulan toiseen päähän löhöilypaikaksi, sohvaksi. Tila on kuitenkin aika pieni sille, kun siinä on juuri veskin ovi jonne pitää olla esteetön kulku, ettei yöllä törmäile mihinkään unenpöpperössä. Painaa kun synti , eli ylös alas sitä ei kanniskella. Saimme sen raahattua yläkertaan -siellä pysyy. Paikka tosiaan hakusessa.
Sitten -naapurilla on kaksi vanhaa mustaa korkeapäätyistä (nuppeineen!) rautasänkyä. Toinen on nyt meillä "lainassa" Vernerin huoneessa. Tosin vielä vaan pääty, heh. Verkun runkopatja on 190cm ja sänkyyn mahtuu 180cm patja ! Mietin vielä, laitammeko sänkyä Vernerille koska pitäisi ostaa uudet kunnon patjat sitten tätä projektia varten. Sänky on kyllä upea ja saisimme (ilmeisesti?!) lainata sitä pitkään. Eli ... onnenpotku tämäkin.

Sisustaminen on vähän jäissä. Moni tavara on ollutkin liikaa tai typerän näköinen paikalla, jonka olen sille miettinyt. Että ne nyt lähinnä odottelee inspistä ja paikkojaan sikin sokin. Kokeilen ja pähkäilen.
Aurinko paistaa ja koivuallergia helpottaa. Sitähän on runsaasti siis koivun siitepölyä mutta sain vihdoin lääkkeet jotka toimivat. Onnea on!

10 comments

 1. Ai, ihanaa, Köpikseen. Meidän matka tyssäsi tuhkapilveen kuukausi sitten, mutta nyt on kyllä hyvät mahikset päästä perille!

  Ihanaa teatteri-iltaa ja ihanaa Köpis-reissua! Nauti minunkin puolesta!

  ReplyDelete
 2. Teillä siellä tiedossa vaikka mitä ihanaa! Haimme meille tänään mitä ihanimmasta käpyläläispuutalosta vanhan pikkusohvan ja tulit mieleen :) Aivan ihanaa siellä päin, ymmärrän hyvin ihmisten hinkuamisen sinnepäin asumaan, ah. Mahtavaa matkaa! Edelleen nuolen haavojani kun oma kevätreissu peruuntui, matkarahatkaan eivät vielä ole palautuneet tilille enkä siksi raaski vielä uutta tyttöreissua ruveta suunnittelemaan.

  ReplyDelete
 3. Oido, Köpiksenmatkaonnea! Sun on varmaan pakko myydä toi rautasänky jos sille ei löydy paikkaa...hehehe..ostajakandi ilmoittautuu. Meillä on tuvassa keinutuoli, kustavilainen kalusto ja Pentikin vihreä kaappi-kröhöm...tarttis kans vähän kannella kalusteita.

  ReplyDelete
 4. Hyvältä kuulostaa. Voisitteko kenties tehdä siitä rautasängystä sellaista "yhdistelmä"-sängynpäätyä itsellenne (sinulle ja miehellesi), että siis laittaisitte vierekkäin molemmat päädyt ja tulisiko niistä tarpeeksi leveä pääty teidän sängyllenne? Vai oliko teidän sängyllä jo pääty? Tämä oli vain tämmöinen ajatus joka juolahti mieleeni heti silloin, kun näin kuvan siitä ihanasta löydöstä! :)

  ReplyDelete
 5. Vanhoissa sängyissä on just se ongelma että ne on eri mitoilla kun nykypatjat... Ja sängyt on yleensä aika lyhyitä. Meillä talossa on kolme puista vanhaa sänkyä, jotka on kaikki takuulla liian lyhyitä meidän pojille kun muutamme joskus taloon takaisin..ainakin jos pojat tulevat isäänsä. Ja kun alkavat olla vähitellen teini-iässä niin pituuttahan tulee ropisemalla juuri näinä vuosina (paitsi toistaiseksi ei keskimmäiselle, joka kasvaa vain maata pitkin). Sängyt ovat kuitenkin niin leveitä, ettei niitä saa yläkerran rappusista alas... Eikä ne tule ikkunastakaan kun ikkunoissa on keskellä välipuu. Jotenkin ne on remontin aikana saatava alas ettei poikien huoneessa ole lopulta 6 sänkyä;)

  Metallisängyissä (mökissä ja yksi talossa) meillä on ihan tavalliset vaahtomuovipatjat ja ne ovat pidempiä kuin puusängyt, joten niiden kanssa ei ongelmaa onneksi! Ja rautasängyt saa taitettua jopa litteeksi kasaksi, joten niiden liikuttelu onnistuu huoneesta toiseen.

  Ihanan kutkuttavaa teidän talo- ja sisustamisjutut just nyt:)

  ReplyDelete
 6. Nonna
  Voi pahus sitä tuhkaa ! Nyt en todellakaan toivoisi sitä ilmoille tussahtavan ;D
  Täytyy sanoa, että Cafe Pirittassa oli hyvä ruoka ja tunnelma :)
  Istuskeltiin terassillakin, eka kerta tänä keväänä / kesänä, jos jo kesä on ...
  Kvartetti sentään oli noh, mukavahan se oli seurata näitä "tähtinäyttelijöitä" ihan likeltä vaikka näytelmä sinänsä oli jossain kohdin aika puuduttava ...

  Rebecca
  Käpylä on kyllä niin ihana paikka.
  En koskaan lakkaa ylistämästä Käpylää vaikka se alkaakin kuulostaa jo perin typerältä mutta näin se vaan on :D
  Sinullakin peruuntunut ... voi ei !!!
  Pirun tuhka! :D Tulivuoret, pysykääs nyt ruodussa !!

  Nina
  Pidän mielessä ;)

  Julia
  Sängyn päädyt eivät ole irroitettavissa tässä minkä me löysimme. Enkä ala sitä rikkomaan :)
  Idea on hauska mutta en usko että tarvitsemme päätyjä omaan sänkyymme. Itseasiassa haaveilen salaa futonista tai ihan vaan paksuista patjoista lautalattialla :D ;D
  Sängyn päädyt kaikkine koukeroineen ovat liian romanttiset meille "aikuiseen makuun".

  ReplyDelete
 7. Elina
  Nimenomaan ! Puhut asiaa ! Ja meillä kanssa ikkunoissa välipuut joten ikkunoista niitä ei saa ulos.

  Tuo löytämämme rautasänky on semmoinen, joka menee kasaan päädyistä, mutta painaa kyllä kun rautaa on. Pystyimme tuomaan portaat ylos. Puusängyt ei mahtuisi.
  Tämä jonka saisimme lainaan on aivan upea, päädyt voi irrottaa.
  Pitää katsoa saisiko siihen jo kunnon isonpojan patjaa, pelkään että vaahtomuovi ei riitä.

  Lotan pieneen rautasänkyyn ei ollut sopivaa patjaa joten otin mitat ja leikkautin Etolassa vaahtomuovipatjaa mittojen mukaan.
  Ja Lotta on niin kevyt että vaahtomuoivipatjan ja pienen petarin kanssa nukkuu kyllä hyvin. Ei ilmeisesti paina. Sängyssä kun on se verkkopohja.

  ReplyDelete
 8. http://www.ranskalainenmaalaisunelma.fi/

  Oletko täällä vieraillut? : )

  ReplyDelete
 9. Anonymous
  Oon kyllä käynyt, tuttu paikka ;)

  ReplyDelete
 10. Ihanaa reissua!Kuulostaa niin hyvältä1

  Anu

  ReplyDelete