Ajassa viime kevääseen

Päätin näyttää kuvia ennen ja jälkeen sisäremontin meidän yläkerrasta. Talon yläkerrasta löytää tosiaan sen toisen olohuoneen jossa me lähinnä oloillaan. Ja makuuhuoneet.

Kuvat remppaavasta Mr. S :stä & komesta parrasta (miehen kavereita oli auttamassa) on otettu ennen kuin huomasimme seinien kaipaavan sisältäkin hieman apua.

Yläkertahan oli otettu varsinaiseen asuinkäyttöön 2000-luvun puolella, joten se oli aika hyvässä kunnossa noin muutoin. Aulan ja makuuhuoneiden tapetit menivät vaihtoon. Kaunis panelikatto sekä lautalattia tietenkin säilytettiin, maalattiin vain valkoiseksi.

Käytän valkoisessa maalissa aina kermanväristä sävyä nro. 4737. Sillä on sudittu katto ja lattia. Aulan lattiaan en ole tyytyväinen; olisi vaatinut vielä yhden kerroksen maalia. En muista onko siinä kaksi vai jopa kolme kerrosta Betolux Aquaa, mutta yhden ois saanu vielä vetää. Makuuhuoneiden lattiat ovat onnistuneet, ja niistä taitaakin löytyä se yksi ylimääräinen kerros maalia.
Mies hioi ja pohjamaalasi puulattian ennen varsinaista maalausta. Maalauksenkin tuo suoritti ihan itse. Kynnykset on YHÄ maalaamatta. Alakerrasta saatiin ruokahuoneen ja kakkosolohuoneen välinen kynnys vedettyä jo. Hieman kestää.

Mutta on ollut kaikkea "tärkeämpää".
Niin kuin vaikka yläkerran kattovalaisimien asennus (hankin vanhat Ornon pallovalaisimet sinne ja hieman piti fiksailla että saatiin sopimaan uusittuihin sähköjuttuihin).


Maalasimme yläkerran pikkuvessan vinon panelikaton valkoiseksi. Laitoimme Lotan makuuhuoneeseen sisäpuolelle ovenkarmit ja maalasimme ne. Tapetoimme Vernerin huoneen vaatekomeron seinät, maalasimme sieltä katon. Asensimme hyllyjä.


Putkimies kävi toissapäivänä selvittelemässä alakerran pesuhuoneen viemärin lemua, (kissanpissan haju) ja syy selvisi. Saunan lattiakaivo oli aivan tukossa kaikkea rakennuspölyä ja jätettä. Hyh.
Haju lähti. Vain tullakseen uudestaan takaisin ... eli putkimies pitää nyt saada uudestaan paikalle. Mies korjasi itse kodinhoitohuoneen vuotavan vesihanan putken siinä sivussa.

Olemme vesipellittäneet ikkunanaluset (työmiehet + nosturi), kuistin kattopeltiä nostettiin enemmän ulkoseinälle (siinä on jokin säädös että sen pitää olla 30cm ja meillä se ei sitä ollut). Piippuihin on asennettu piipunhatut. Katosta korjattiin yhtä saumaa, joka kaipasi korjausta. Sekä paikattiin reikiä.

Ulkona olemme harventaneet kuusipuuta ja vallatonta syreenipusikkoa.
Kylväneet lisää nurmikkoa naapureiden kanssa.
Pinonneet varaston takaa löytämämme ison kasan vanhoja takkapuita hienommaksi pinoksi (kun kaikki puut oli jätetty sekalaiseen kasaan sikin sokin, ja niitä oli paljon! Tarkoitus polttaa uuneissa jossain vaiheessa, ehkä ensi vuonna, niiden kestää kuivua hieman ...).

Siivosimme / raivasimme tontin kulmaa ja iskimme siihen pyörivän pyykinkuivaustelineen (ihanaa kuivata kesällä pyykkiä ulkona).


Mies nakutteli verkot kissanluukkuihin.
Eihän ne kaikki hommat tietenkään tuossa ole mutta sitä on riittänyt ihan kivasti koko ajan keväästä saakka. Hormit ois nyt se seuraava tärkeä homma. Että saataisiin uunit rätisemään elävää tulta

:)

muoks muoks ! Tosiaan, en ole itse ottanut toiseksi alinta kuvaa Vernerin huoneesta vaan sen on kuin onkin ottanut ihana kamuni Krista Keltanen.

27 comments

 1. Onhan sitä jo tuossakin ihan kiitettävä lista! :)

  ReplyDelete
 2. Mä sanoin jo teidän edellisestä kodista joskus, että se on blogikodeista suosikkini!
  Julkeasti ilmoitan, että sama juttu jatkuu uuden kotinnekin suhteen. Se vaan on kerta kaikkisen ihana!!

  Mä käyn parhaillani täällä joulukoristeita läpi. Täytyy sanoa, etten voi ymmärtää aina itseäni... niitä on ihan kauhea määrä!

  ReplyDelete
 3. Heippa,
  Hauska nähdä ennen ja jälkeen kuvia. Meiltäkin niitä löytyisi paljon. Tykkään kovasti teidän kodista kuten tuli kotivinkki -postauksen yhteydessäkin kaiketi sanottua.
  Yhdistelet tosi rohkeasti ja erittäin onnistuneesti.
  Niin kodikasta:)
  t. M

  ReplyDelete
 4. Heippa! Vanhan talon remppaajana myös suosittelen tarkistamaan, ettei tämän haisevan pesuhuoneen lähistöllä ole seinissä kastunutta villaa, se nimittäin haisee ihan kissanpissalle...

  mutta toisaalta jos haju hetkeksi lähti, ei pitäisi kyse olla sellaisesta, mutta eiköhän asiantuntijat löydä syyn. :)

  -E-

  ReplyDelete
 5. Jopa olette olleet ahkeria! Mutta jälki on niin kaunista. Rohkeaa ja iloista. Tuolla kelpaa lasten temmeltää = )

  ReplyDelete
 6. Niina K
  Kiitti ! Listaa ois joo ja lisää tulee :)

  nanna
  Heiii, ei tarvii kehuskella kun kävin kuolaamassa teidän keittiötä
  :D ;)
  Kiitos silti. Tiedän, että pidät. Meillä on niin samanlainen maku.

  M
  Kiitoksia !
  :) :) En itse pidä itseäni rohkeana sisustajana. Seuraan vain vaistojani :D

  -E-
  Joo, muakin huolestuttaa tuo!
  Ja koska kaikkea muutakin on saatu korjailtua vastaremontoidussa talossa, ei tulis yllätyksenä. Pesutilat on rakennettu 2000-luvun puolella. Päällisinpuolin ei mitään mistä etsisi syytä !
  Putkimies oli ammattilainen ja sitä mieltä että selvä homma, haju tulee saunan lattiakaivon putkesta joka on yhteydessä pesuhuoneen lattiakaivoon. Ja siellä ei ole hajulukkoa.
  Kuulemma haju voi tulla puhdistuksen jälkeen uudestaan mutta lähtee kyllä. Sanoin miehelle eilen, että tasan viikon mä haistelen ja ellei helpota putkari uudestaan paikalle.
  Putkissa ei kuulemma ole mitään vikaa. Ne on uusittu kanssa 2000-luvulla.
  Mä pelkäsin että ne on laitettu väärin kun ei ole piirrustuksiakaan olemassa. Putkari osasi sanoa, että putket on tehty oikein ja haju ei johdu mistään väärinasennuksesta tms.
  Mä googlettelin tuota ongelmaa ja sain samansuuntaisia viittauksia hajulukottomaan lattiakaivoon yms.
  Mutta tätä selvitetään ja kerron ihan varmasti jos löytyy jotain esimerkiksi joudumme pasauttamaan koko pesuhuoneen taivaan tuuliin. Sopisi mulle ! Saisin laittaa uudestaan kaakelit jotka ei nyt ole ihan sitä mun makuani :D
  Haju tulee myös aina kun käytämme suihkuja. Muutoin, kun on kuivaa, hajua ei tule.

  Kotivalo
  Kiitoksia :) ihanasti sanottu :)

  ReplyDelete
 7. Hienoa työtä - ihanalta näyttää!

  Meillä aikoinaan Vanhan Porvoon vanhassa hirsitalossa oli aivan sama kissanpissaongelma. Se ratkesi loppujen lopuksi niinkin yksinkertaisesti, että koska siellä kävi joku kylän kissa talon vieressä ja alla pissalla. Eli jos kylppäri on alakerrassa?, niin sekin voi olla yksi vaihtoehto.

  Ihanaa syksyä sinne! Tänään olisi tarkoitus viimein hakea uusin Kotivinkkikin ihailtavaksi :).

  ReplyDelete
 8. Kylläpä on tullut erästä Kotivinkin numeroa selailtua ahkeraan. Aivan ihania kuvia ja tunnelmia teiltä. Samoin oli kiva katsella nyt näitä ennen jälkeen -kuvia. Tuo valkoisen sävy pitää painaa mieleen. Mä olen vetänyt kattopaneeleihin ihan sävyttämätöntä valkoista, mutta vois olla järkevämpää pehmentää vähän. Muuten olen käyttänyt ns. listavalkoista. Lattian maalausta mietinkin yksi päivä, että jos maalaisi valkoisella niin millä ihmeen sävyllä.

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Sori, sekoilen komsujen kanssa... minä taas itse deletoin tuon.

  Heli
  Me luultiin, että se johtui tuosta. verkotettiin kaikki kissanluukut ja tilkittiin raot ettei kissat pääsisi talon alle pissaamaan. Haju on vaan yltynyt mielestäni ...:(

  ReplyDelete
 11. Miia
  Kiitoksia ! :)
  Mitä enemmän sitä selailen itse, sen enemmän mietin, että ei tässä ole mitään ihmeellistä. Ihan tyhmä koti :D
  No ei vaan !

  Ehdottomasti suosittelen pehementämään valkoista. Listanvalkoinen ja maalarinvalkoinen ovat aika kovia mun mielestä. Mielipiteitä, mielipiteitä ...

  ReplyDelete
 12. Meillä on muuten keittiössä astianpesukone erillisen hajulukon takana, koska se ei ole tiskialtaan vieressä, kuten normaalisti.

  Saiskos teille jälkikäteen jotenkin törkättyä hajulukon sinne putkeen?

  ReplyDelete
 13. Tunnistin tuon toiseksi viimeisen kuvan, sehän on Krista Keltasen ottama, eikö.

  ReplyDelete
 14. nanna
  Pitäs selvittää sekin.
  Mä itse kuvittelisin että siihen on jokin syy miksei siellä ole hajulukkoa.

  Anonymous
  Kyllä on Kristan ottama kuva. Otettu kun on käynyt meillä kylässä. Empä älynnyt siihen laittaa viereen että ei ole tosiaankaan minun kamerastani noin upea kuva lähtöisin.

  ReplyDelete
 15. Olen pian tuijottanut Kotivinkkiini reiät, kun katselen ja ihailen teidän kotia. Ihana on!

  Mukavia syyspäiviä!

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 16. Hitsi mä tykkään tuosta teidän yläkerrasta niin paljon :-)

  Vanha puutarhatontti on kyllä ihana, kun siellä voi jatkaa hommia siitä mihin ne on joskus jollain muulla jääneet. Ei tarvitse tehdä kaikkea alusta eikä odottaa kaiken kasvamista paria vuotta. Siksi olen innoissani meidänkin tulevista omenapuista ja marjapensaista!


  Ai niin, hei unohtunut postittaa sun tyynynpäälliset - täällä ne on jo nyt pakattuna. Postia lähtee ihan pian :-)

  ReplyDelete
 17. Jatkan vielä - ihan vaan sellainen että meilläkin välillä viemärit haisee, sellaiset mitä ei käytetä. Mutta kun laittaa vettä, niin se haju menee pois. Silleen vaan mietin että vedellä sen saa meillä pois - mistähän ihmeestä johtuu tuo hajun yltyminen suihkussa :-/ ?

  ReplyDelete
 18. Jatkan vielä - ihan vaan sellainen että meilläkin välillä viemärit haisee, sellaiset mitä ei käytetä. Mutta kun laittaa vettä, niin se haju menee pois. Silleen vaan mietin että vedellä sen saa meillä pois - mistähän ihmeestä johtuu tuo hajun yltyminen suihkussa :-/ ?

  ReplyDelete
 19. Kivan näköistä on!
  Sain vasta Kotivinkin käsiin ja huokailin ihastuksesta :)
  Oot kivan rohkee sisustaja!
  Yks juttu jäi vaan vaivaan, oon nyt pari päivää miettiny että mitä ihmettä on maalien parissa työskentely ;D
  Mukavaa vkonloppua, huominen enää töitä ja koulua, jippii :)

  ReplyDelete
 20. Kristiina :)
  Hih hih!

  Hannis
  Teillä on kaunis tontti ja tulee varmasti ihana talo siihen. Suihkun aikana se ei haise vaan haju tulee muutama minuutti sen jälkeen kun on suihkusta lähtenyt -tympii !

  Milla
  Kiitos ! Ihasti sanottu. Maalien parissa työskentely tarkoittaa sitä että työni on maalinvalmistajan konttorissa :) :)
  Suomessa on kaksi johtavaa maalitehdasta. Siitä voi jokainen arvailla :D Heheh. Juttuun en tahtonut ammattinimikettäni enkä täälläkään rupea enempää paljastelamaan (iiks, no en varsinkaan paljastelemaan :D).

  ReplyDelete
 21. Ihasti = ihanasti, tietenkin ...

  ReplyDelete
 22. Pitää kertoa että olemme vihdoin saanet sinulta ostama tapetti seinää, TYKKÄÄN niin paljon!!! Minäkin olen ihastellut Kotivinkin kuvia, aivan mahtavan näköistä!

  Osaatko neuvoa, meillä olisi maalarinvalkoista kokonainen tönikkä, tosi tyhmä kysymys mutta pystyykö sitä sävyttämään? En haluaisi sitä sellaisenaan seinälle mutta olisi kiva pystyä sitä hyödyntämään...

  Linda

  ReplyDelete
 23. Ainosofia
  Fiilis oli aika surkea muutaman otoksen aikoihin :) Hhehe.

  Linda
  Kiitos, että tulit tänne kertomaan miten teillä sujui sen tapetin kanssa ja oliko hyvä ostos :)
  Jo valmista maalarinvalkoista maalia voi sävyttää uudestaan mutta siinäkin on jo joku sävy pohjalla eli --- et saa kyllä ihan sitten sitä sävyä mitä tahdot. Mut jotain sinnepäin.

  ReplyDelete
 24. Tosi kaunis tuo lintuhäkkitapetti. Ihailtavaa, että olet uskalta
  nut tehdä rohkeita tapettivalintoja (tai ehkä ne ei ole rohkeita sinulle :)).

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 25. Monenlaista olette ehtineet!

  Ja luin viimein teidän kodistanne Kotivinkistä, ihana juttu oli!

  ReplyDelete
 26. Sain kanssa luettua jutun kodistanne Kotivinkissä ja nyt tuli nää kuvat. Samaa mieltä monen kanssa, että teillä on kyllä niin kaunis koti! Myös edellinen asuntonne oli kaunis ja tämä uusi koti jatkaa ihan samalla linjalla :) Rohkeaa, värikästä, iloista :)

  ReplyDelete