Pieniä ajatuksia Joulusta





Oletteko lahjoja jo miettineet näin lähestyvänä Joulun aikana ? Itse ajattelin lauantaina jo hieman tonkia ja tehdä taustatutkimusta kaupungilla. Samalla treffit hyvän , ihanan ihanan ystävän kanssa ja glögiä. Tällähetkellä Helsinki näyttäytyy meille lumisena ja kovin kauniina, toivon, ettei lauantaina olisi vesisadetta ja loskaa mutta minkäs teet jos näin on. Eilen ei vielä Espalla loistaneet puut jouluvalojaan, mutta Kappeli oli ainakin ihan jouluinen, kun sinne piipahdin työkavereiden kanssa illalla.



Minun pakettini ovat tänä vuonna värikkäitä ja hmmm... haluaisin, että löytäisin jotain erittäin hauskaa ja omaperäistä jokaiselle jolle lahjan ojennan. Vernerin koululta, viime viikonloppuisilta syysmarkkinoilta, löysin kivoja lasten itse tekemiä pikkuisia pakettikortteja. Niissä oli sitä jotakin !


Herkuttelen ajatuksella, että voisin kasata lahjat kauniiksi asetelmaksi kuusen alle. Tämä EI toteudu meillä. Meillä on kaksi pahemman luokan tahmatassua taloudessa kilistelemässä ja kolistelemassa kääröjä heti kun selän kääntää ... joten PUKKI se on joka tulee tänäkin vuonna lahjasäkin kanssa. Meillä ovat käyneet niin kaksi muoria yhdessä autolla (ei reellä) kuin pukki ja teinitonttukin (tontulla ei asusteita). Mutta aina on ollut kuitenkin hauskaa ja JÄNNITTÄVÄÄ (äidistäkin) kun pukki oveen on kolkuttanut.


Pikkuhiljaa olen lueskellut suosikkijoululehtiäni (kirjoja en ole vielä kurkkinut, mutta ehkä tänään) sekä ... ai niin ! - tunnustan, olen kuunnellut pari kertaa iki-ihanan lumiukko kappaleen Spotifysta. Miettinyt kuusen (kuusien!) paikkaa sekä kransseja, joulupöydän antimia, kakkuvuokaa ...

Kuvat / photos: Rie Elise Larsenin sivuilta (mun idoli!)


24 comments

  1. Lunta tulee myös täällä itäisellä Uudellamaalla. Voisi nyt pysyä maassa ja kaunistuttaa maisemaa!

    Lahjoja en ole juurikaan miettinyt. Yleensä kerta taikka kaksi kaupungilla riittää noihin hankintoihin.

    Pientä koristelua saattaisi tässä kuitenkin laittaa... : )

    Mukavaa loppuviikkoa!

    ReplyDelete
  2. Lapset möyrivät pihalla lumessa ja yritän saada itseni innostumaan siivouksesta. Sitten voisi muutaman joulukoristeenkin jo laittaa esille. Joululahjoja valmistuu tasaista tahtia. Kiitos inspiroivista paketointikuvista!

    ReplyDelete
  3. Ihania suunnitelmia :) Minäkin ajattelin tänä vuonna panostaa hieman paketteihin, tahdon niistä kauniita ♥ Ennen en ole ymmärtänyt, miten joku viitsii tehdä niistä nättejä, kun roskiin ne paperit kuitenkin joutaa, mutta nyt jotenkin lasten myötä tämänkin ajattelu tapa on heitetty romukoppaan! :D Meillä vielä nippanappa, voi osan lahjoista laittaa kuusen alle, mutta ei varmasti enää ensi vuonna ;)

    ReplyDelete
  4. Itärajallakin lunta tulla tupruttaa.Poika peuhaa pihalla,isänsä vaihtaa vihdoin niitä talvirenkaita.Siivota pitäis mutta tässä istun..Puolet,ellei ylikin ,lahjoista on jo valmiina,loppuihinkin jo ideat.Paketissa ei sentään ole,se on aatonaaton traditio.Ruskeaa pakettipaperia,narua ja kotitekoinen kortti tänäkin vuonna.Tosin mietin että paperiin voisi potaatilla painaa jotain mutta saas nähdä toteutuuko..

    ReplyDelete
  5. Mä ajattelin tehdä sen alustavan kaupunkikierroksen huomenna, kun muu perhe pakkautuu Savoon.

    Itse asiassa ajattelin jo jotain ostaakin. Kummipoika on innokas skeittaaja ja toivoo jotain skeittivaatetta, kuten hupparia. Sä olet taatusti sen sortin vaateasioissa jo aika pro, joten kerro heti, mihin suunnistan huomenna!?

    ReplyDelete
  6. Anne
    Työkamuni tuossa jo hieman katseli että pakkasta on luvattu joten lumi kai pysyy maassa jonkin aikaa, jee. Parempi kun loska !
    Kiitos, sinulle myös kivaa loppuviikkoa :)

    Sunna
    Ole hyvä ! Rie Elisen sivut ovat todella inspiroivat :)

    Nanna
    Muakin harmittaa joskus jos joku vaan heittää kaikki kääreet roskiin mitään sanomatta 8o
    !!
    Itse olen semmonenkin höppänä, että säästän kaikki muiden tuomat ihanat nauhat ja pakettipaperit tai paperipussit ja käytän niitä askarteluihin tai uudestaan. Ja joskus joku ihana paketti on hetken aikaa vaan koristeena kun en raaski avata edes :D

    Rimpsukaisa
    Voin vaan kuvitella mitä koulujen pihoilla ja päiväkodin pihassa puuhataan tällähetkellä :D Märkiä lapasia ja vanuneita sukkia heh.
    Meilläkin isäntä aamutuimaan vaihtoi renkaat, voi hyvänen aika sentäs ! :D

    nanna
    Hyviä kauppoja tuohon tarkoitukseen löytyy Kampin ostoskeskuksen ylimmästä (tai toisiksi ylin?! korkeelta kumminkin :)) kerroksesta jossa on mm. Union Five, Lamina ja Streetstyle.
    Simonkadulla on sitten tämä Ponkes, elikkäs matkanvarrella Kampin keskukseen :)
    www.ponkes.com

    :)

    ReplyDelete
  7. Odotan jo lauantaita, kivaa ♥♥♥

    Meilläkin lienee toiveajatusta vain sellainen kaunis keko lahjoista kuusen alla. Vähän jännittää koko kuusi, että pysyykö pystyssä, kun on tuo pienempi vilperi...

    Lahjoja olen jo kovasti haalinut, mutta tänä vuonna aiomme laittaa lapset mummolaan joku päivä ja lähteä miehen kanssa yhdessä jouluostoksille "romanttisesti". Saas nähdä kuinka hänen (tai minun) hermot kestävät, hih!

    ReplyDelete
  8. Mä tiesin, että sä olet pro :DD Eli sinne siis, heh. Uusi valtakunta mulle valloitettavaksi

    ReplyDelete
  9. Moikka!

    Mulla ovat lahjaideat ihan hukassa! Joudun varmaan turvautumaan lahjakortteihin. Olen hankkinut ihania lahjapapereita ja nauhoja, jotka eivät juurikaan kulu, mikäli lahjat ovat lahjakortin kokoisia ;)

    Meillä pojat ovat oppineet avaamaan lahjansa varovaisesti, koska minä olen aina hamstraamassa paketeissa olleet ihanat nauhat, koristeet ja joskus paperitkin. Mun sisko väkertää ihania paketteja, joita ei raaskisi avatakaan. Itsekin yritän panostaa pakettien ulkönäköön.

    Menestystä lahjojen etsintään!

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  10. Ihania inspiroivia pakettikuvia! Taidankin tänä jouluna kääriä lahjat värikkäisiin paketteihin. Yleensä olen luottanut voimapaperiin ja paperinauhoihin ja tuonut väriä piparminttukarkeilla tai muilla koristeilla.

    Kyllähän se joulu alkaa pikkuhiljaa valtaamaan mielen, mutta joululahjojen kanssa olen aivan onneton. Joka joulu koitan keksiä jokaiselle täydellisen lahjan ja pahimmillaan olen ollut aattoaamuna tekemässä hätäostoksia, kun en ole sellaista keksinyt :)

    Ihanainen blogi sinulla. Olen jo jonkun aikaa seurannut sivusta ja koitan nyt aktivoitua välillä kommentoimaankin :)

    ReplyDelete
  11. Mulla on jouluajatukset pikkuhiljaa hiipimässä päähän vasta. Muutama lahja on tehtynä ja muutama tilattuna! (Main pussukkapuodista tilasin muuten...) Eli hyvällä alulla sanoisin!

    Tuollaiset värikkäät lahjat kuusen alla olisi aivan loistavaa. Mutta ei toteudu kyllä täälläkään ihan heti...

    Mukavaa lauantaista shoppailukierrosta! Saas nähdä kuinka tuon lumen kanssa käy... Pelkään pahinta! =)

    ReplyDelete
  12. Minäkin kiitän hupparikauppa vinkistä.

    Paketointiin en ole vielä ajatuksissani päässyt -ehkä jotain ruskeaa punaisilla nauhoilla ja piparminttunami somisteilla. Tylsän mielikuvituksetonta.... Nyt ajatukset pörräävät lähinnä lahjojen valmistuksessa. Onneksi on vielä monta viikkoa aikaa värkätä.

    Kauniista lumisateisesta Porvoosta
    Piiu

    ReplyDelete
  13. Hei ihana, sait pelastettua mun sairaan huonon päivän ja rupesin soittamaan joulumusiikkia. KIITTI!!!

    ReplyDelete
  14. Onpas kauniita lahjapaketteja, tosi ihania. Täällä suunnalla ei vielä ainuttakaan lahjaa ole ostettu, ehkäpä viikonlopun aikana panostan sitten siihen :)

    ReplyDelete
  15. -A-
    Ihanaa ! :)
    Saada jutella pitkään ja hartaasti ihan vaan naisten kesken ;D
    Me ollaan monena vuonna käyty M:n kanssa kaksin kaupungilla romanttisesti ostoksilla :D
    Viime vuonna taisi jopa sataa ihanasti lunta oikein leijaillen kun juostiin ympäri kaupunkia kauheessa kiireessä :D :D Että se siitä romanttisuudesta ! Hihih.
    Tänä vuonnakin tottakai ja nyt ihan hartaudella kun mulla on loma vko ennen Joulua niin voi vaikka aamusta lähteä ja mennä brunssille jonnekin.

    Kristiina
    Hyvä juttu ! Pitäähän äidille paprut ja nauhat säästää, tottakai :)

    Liisa
    Oi kiitos sinulle. Tulin oikein hyvälle mielelle kun luin kommenttiasi. Ja kyllä, Joulu alkaa jo valtaamaan mieltä.

    Nonna
    Niinhän se menee, että useasti pienistä nettipuodeista saa parhaimmat lahjat :)

    Piiu
    Minä olen yrittänyt sisään blogiisi enkä pääse. Oletko vaihtanut salasanaa ?
    Pystytkö laittamaan mulle meilillä salasanasi ? :)

    Hannis
    :) Kivaa ! :)

    Johanna
    Viikonloppu on hyvä aika panostaa lahjoihin ja papereihin :)

    nanna
    oleppas hyvä, kyllä multa aina vinkkejä saa ! :)

    ReplyDelete
  16. Osa lahjoista on tehtynä ja osa hankittuna, pari vielä puuttuu. No ei mun kovin montaa lahjaa tarvitse hankkiakaan, että siksi jo näin hyvällä mallilla.

    Viime vuonna käytin ruskeaa paperia ja tein enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi sinettejä paketteihin. Tänä vuonna ajattelin käyttää useamman vuoden aikana keräämiäni silkkipapereita ja nauhoja, niitä kun löytyy vaikka minkävärisiä ja -kuvioisia.

    Oon mieheltä salaa kuunnellut yhtä suosikkijoululevyäni viime viikonloppuna. Se kun vaan pyörittelee silmiään, että nytkö jo...

    ReplyDelete
  17. Niina,
    laitan salasanan tulemaan. Kerro, jos ei tavoita sinua.
    piiu

    ReplyDelete
  18. Ihania kuvia! Mä en oo antanut vielä joululle ajatustakaan. On niin järkky kiire koko ajan. No ens vuonna on sitten ihan eri meininki:)

    ReplyDelete
  19. Hienot ovat paketit! Tykkään myös niitten värikkyydestä! Kohta sitä pitäisi alkaa kai miettimään...ollaan muuten mukana Tapanilan elävässä adventtikalenterissä, luukku nro21. =)

    ReplyDelete
  20. piiu
    Kiitos ! Kävinkin jo mutten ennättänyt kommentoimaan :) Teen sen kyl vielä , sun blogisi on niin hauska.

    Mari
    Oh well ... ymmärrän TÄYSIN.
    :)

    Krista
    Laittelin sulle meiliä kun mun tuli niin ikävä sua yht'äkkiä.
    :)

    ReplyDelete
  21. Niina,
    Kommentit ovat aina kivoja.Kiitos jo etukäteen. Siihen nähden kuinka moni blogissani käy niin todella pieni prosentti jättää mitään kommenttia.Piiu

    ReplyDelete
  22. Piiukka
    Tein just havainnon tänään ... työkoneella en pääse blogiisi salasanalla mutta omalla privaattikoneella pääsen ... eli meillä töissä jotkin nyt estää sen etten pääse työajalla nauttimaan sun blogistasi ja siitä tämä johtuu :D :D

    ReplyDelete
  23. Niina,
    o-nou, varsinainen suodatin:D Minulle olisi katastrofi jos en yövuoron vaikeinpina hereillä pysymisen tunteina (aamuyö kello 4-5) pääsisi töissä suosikkiblogeihini!

    Hyvä, että jostain pääset.
    piiu

    ReplyDelete
  24. Ihan tässä tarttuu joulumieli,salamyhkäisyys, kupliva ilo, joulun kauneus.Kauppojen glitterit tosin kierrän kaukaa. Yksi ihanin asia joulussa on mielestäni kauniiden pakettien suunnittelu ja tekeminen. Siksi niitä olisikin kiva kasata kuusen alle, mutta joudun minäkin tyytymään vaan kameralla ikuistettuihin kuviin jouluyönä.

    Johanna

    ReplyDelete