Kovissa kansissa


Muistatteko kun me kuvattiin syksyllä 
Kokeilin tehdä kuvakirjan ja onnistuin ! Lopuksi leikin kirjailijaa ja laitoin hieman imelät kiitokset ...  

Kirjan tein blurb.com palvelussa. Kuvat on Krista Keltasen meidän perheestämme ottamia. Tuntuu, kun ois jossain oikeassa kirjassa, jossa on meidän lärvit (oikea kirjahan se onkin, siltä se näyttää, tuntuu ja painaa)! Ihan outoa ... kyllä maailma on muuttunut sitten sen kun tiputin filmirullan Anttilan kuvapalvelun luukkuun tavaratalossa tai mustaan ifipussiin. Ja tungin pussin tietenkin postilaatikkoon kohmeisin sormin kyläraitilla, juuri kun olin hiihtänyt postilaatikolle kakskyt kilsaa yksin pimeässä ja monot solmussa ... no joo joo, blaa blaa.
Jep jep JEP ;)
Suositteluni ! Tekeminen oli helppoa ja nopeaa, kivaa.

Torstaina 3.3.2011
Kävin tänään syömässä kaverini L:n kanssa Kitchissä ja leffassa katsomassa Hella W:n. Tarina jäi minusta aika löyhäksi. Kitchissä on hyvää ruokaa ja plussaa on se, että siinä vieressä on Nudge ja siellä Ipanajamit. Kiitos L & H seurasta ! Väsynyt olo ja jutuistahan sen huomaa.

22 comments

 1. Ihana kirja! Muutaman blurb toteutuksen olen täällä blogien välityksellä nähnyt, ja täytyy sanoa, että hieno juttu. Taidanpa kokeilla joskus itsekin.

  ReplyDelete
 2. Täytyy kyllä koklata tuota kirjantekoa, näyttää niin hyvältä.

  ReplyDelete
 3. Mä olen tehnyt kirjan yhden toisen sivun kautta, mutta toi näyttää ehkä sata kertaa laadukkaammalta!

  Olispa vielä joskus aikaa tehdä kuvista kirja. En ole saanut pitkiin aikoihin teetettyä edes yhden ainoa paperista versiota. Nykyään tää on niin "helppoa", etten varmaan siksi saa aikaan. Paljon enemmän tuli niitä paperikuvia muinoin juurikin ifin pusseista. Ja jos halusi mustavalkokuvia, piti ostaa mv-filmirulla, joka oli paaaaljon kalliimpi :)

  ReplyDelete
 4. Mahtava idea tehdä oma kirja ikään kuin kaupan kirjaksi kiitoksineen! :) Täytyy kurkata blurb. Mulla Shutterflyllä kirjanteko kesken. Olen tykännyt niistä. Jännä juttu tuo suoraan hirrelle tapetointi myös. Kaipa yleensä kuitenkin pinkopahville.

  ReplyDelete
 5. Ihana ihana kirja! Mekin ollaan tehty reissuista kirjoja. Näppärästi voi sitten matkaa muistella;)

  ReplyDelete
 6. Hieno kirja ja mukava sit myöhemminkin katsella :) Joka vuodesta vois tehdä kirjan ;) Tosiaankin laadukkaan näköinen ja ihanat kuvat :) t:Heli.A.

  ReplyDelete
 7. On tosi kivan näköinen,laadukasta jälkeä.Tuleeko tuollaselle kirjalle lähetyskuluineen minkä verran hintaa?Extrafilmit ynnä muut ifit tarjoaa niin luokattoman ankeita vaihtoehtoja että tuo kyllä kutkuttais.

  ReplyDelete
 8. Erittäin ihana kirja! Olen katsonut sitä blurb.com ennen, täytyy myös tehdä jotain, kuvia löytyy mutta aikaa... :-)

  ReplyDelete
 9. Anne
  Mä ajattelin, että mulla ei koskaan ole aikaa tehdä tuommoista kirjaa ! Mietin, että jos sitten kesälomalla teen aamusta iltaan jne.
  Tämän tekemiseen mulla meni noin kaksi päivää. Työpäivää ... kröhäm
  :S :D ;D
  Hääkuvat odottaisi kanssa toteutusta ! Kääk, kaksi levyllistä kuvia ! Siinä on hommaa.
  Sitten tahtoisin tehdä kuvakirjan kesästä 2009 ja 2010. Noista kesistä on paljon ihania ihania kuvia ja muistoja ystävistä, tutuista , lapsista ja paikoista.

  RUMBO
  Kannatan !

  nanna
  Suositteluni ! Mulla on paljon myös teetettyjä mutta pitäs mennä ostamaan kehyksiä :D En saa aikaiseksi ...

  Tuire
  Joo kuule ! Siinä on kirjalla nimi, kirjailija, kuka ottanut kuvat ja hyllyssä näyttää aivan oikealta kirjalta siellä muiden joukossa.

  Mari
  Kiitos :)
  Joo, ehdottomasti kannattaa ! Me kun ostettiin tää huusholli niin ei enää paljon matkustella :D
  Ei vaan ... just varailtiin lentoja miehen kanssa -tosin erillisille matkoille !!! Hah hah !
  :D Ei mahduta enää samaan koneeseen tai edes samaan maahan ...

  hihih

  Heli.A
  Oi kiitos kommentistasi ! Niin juuri ! Joka vuodesta kirja jos on kone täynnä kuvia jotka on hyviä resoluutioltaan eikä kukaan jaksa selailla niitä koneen näytöltä.

  Rimpsukaisa
  Olen nähnyt yhden aika luokattoman kuvakirjan ja siksi innostuin tästä, niin hyvälaatuinen ja hieno tuli !!!
  Hintaa on hieman enemmän. Kirjalle tuli semmoset 45.95,-

  ReplyDelete
 10. Lundagårdiin -
  Suositteluni :)
  Jag förstår ! Jag tänkte först detsamma :)

  ReplyDelete
 11. Meillä on valokuvat ihan retuperällä :( Kun siirryttiin digiaikaan, niin into jotenkin lopahti. Filmirulla-aikana teetin tunnollisesti kuvat, valikoin ja kiinnitin albumeihin. Pojille tein omia kansioita. Matka-albumeihin kiinnitin myös pikkumuistoja: pääsylippuja, matkalippuja, kortteja...

  Onneksi valokuvaava ja muutenkin viitseliäs siskoni teki poikani viime kesäisistä rippijuhlista hienot kansiot sekä pojalle että äidille.

  En ole tuollaista kuvakirjaakaan saanut aikaiseksi, vaikka sen tekeminen on monen mielestä mukavaa ja helppoa.

  Mun pitäisi kai ajtuksen voimalla siirtää kuvat jonnekin ja sitten odottaa kuvakirjaa postiluukusta...

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 12. Se on todella hieno! Loistava kokonaisuus kuvista noin, täytyykin kokeilla tuota blurbia :) Mutta siis erityisen makea kirja noin, tuonhan tekee isovanhemmillekin omat lahjaksi ja mitä kaikkea muuta :)

  ReplyDelete
 13. Ihana kirja :) Mä kadehdin äitiäni, joka edelleen teettää digikuvat paperisiksi ja asettelee albumiin. Sellaisiin, joissa on läpikuultavat välilehdet. Niin ihanaa. Mutta niitä digikehyksiä mä vihaan. Voi kaameus, jos sellaisen joku mulle toisi. Joskus tekniikka ja kehitys kyllä menee väärään suuntaan ja paljon!

  Mutta siis ihana kirja. Pitäis kans joskus tehdä joku tollanen, kun vain jaksaisi. Toisaalta omat kuvat ei oo niin kivoja, että niitä viitsis ihan koviksi kansiksi teettää. Noi Kristan ottamat on kyllä ihan huippuja!

  Suloista viikonloppua sinne! :)

  ReplyDelete
 14. Kristiina
  Digiaika toi paljon hyvää mutta myös jätti kauniit kuvat koneelle kovalevylle ... :(

  Parolan asema
  Kiitti, paljon ois vielä näytettävää sivuilta mutta en jaksa liikaa kohkata ...

  Emilia
  Kyllä mä meinasin ihan oma-ottamistanikin kuvista laittaa kirjaa :)
  Niin ja hääkuvista kun ne on ammattilaisen ottamia (kuten myös nämä) ! Mä olen innostunut ! :D

  ReplyDelete
 15. Upea kirja! Niin hyvän näköistä!

  Iloista viikonloppua!

  Anu

  ReplyDelete
 16. Oi vitsi, tuo on kyllä kiva ja ihana muisto jää lapsillekin. Minullakin suunnitelmissa ollut vaikka kuinka ja kauan, mutta pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja aloittaa vaikka vähän kerrallaan...Ja tosiaan niitä paperikuviakin vielä tuolla kaapissa notkuu vinot pinot, yhtään ei huvittais laittaa niitä, blaah!

  ReplyDelete
 17. Mullakin on joskus ollut mielessä valokuvakirjan tekeminen, mutta aina se on jäänyt. Kai siinä on suurimpana esteenä se, että MITÄ kuvia siihen sitten valitsisi...

  Tosiaan se ifipussien aika oli sellaista.. sähläämistä. Ihan arpapeliä se kuvien onnistuminenkin. Innolla odotti uusia kuvia ja sitten niistä oli ehkä pari onnistunutta. Ou jee. Kyllä nykynuoret pääsee helpolla ;D

  ReplyDelete
 18. Ihana kirja. Olen tehnyt vain Lulu.comin avulla, koska en ole löytänyt muuta joka toimii Macilla. Otan kyllä vielä filmikuviakin ja lähettelen pusseja.

  ReplyDelete
 19. Näyttää tosi upealle! Ihania muistoja ja tunnelmia taidolla ikuistettuina ja kiva fonttikin. Mä olen tehnyt pari kirjaa ifolorilla ja laatu oli melko hyvää ja tekeminenkin tosi helppoa. Täytyypä tutkia blurbkin. Laita lisää kuvia vaan!

  Johanna

  ReplyDelete
 20. Hei sen verran vielä, että fontin voi vaihtaa siellä mieleisekseen niin kuin joka paikassa uskoisin missä näitä voi tehdä. Itse tein tuollalailla koska kirja on PERIAATTEESSA Lotan 2v. kuvista koottu ja yritin hakea siihen lapsenmielistä ja käsinkirjoitetun oloista fonttia ... :)

  ReplyDelete
 21. Hieno kirja ja ihania kuvia! Tota vois kokeilla...

  ReplyDelete
 22. kiitos vinkistä! Ollaan teetetty muutama kirja ifin ja extrafilmin kautta. Se ifin pikuinen kirja oli oikeastaan ihan kiva (no ei nyt ihan niin pro kuin tuo teikäläisen tekemä). Mutta tosi söpö muisto ja kiitos kummeille ristiäisistä. Taidanpa kokeilla minäkin tuota blurbia, kuvien valintaan vaan menee tuhat vuotta kun niitä otetaan räpsimällä...huoh.

  Ja kiitos mukavasta ja kauniista blogista, käyn täällä useinkin vaikken kovin ehdi aina kommentoimaan :)

  ReplyDelete