Kuri & järjestys


Silloin Vapun aikoihin viime vuonna kun muutettiin tänne asumaan, mietin minne kummaan me sijoitettaisiin täällä meidän kirjakaappi (josta ei kyllä luovuta!). Viskattiin se sitten ruokahuoneeseen. Se näyttää hassulta ruokailutilassa, mutta sille ei ole muuallakaan tilaa. Kuulostaapa vielä hassummalta kun meillä on iso talo. Se, ettei ole tilaa.

Noh, kirjojen päälle kasaantui jo vanhassa kodissa kaikki laskut, härpäkkeet, paperit, käyntikortit, kokeet ja piirrustukset ja hyllyt näyttivät aina sotkuisilta. Eilen hieman järkkäsin papereita ja päällystin yhden kenkälaatikon lisää, tapetilla. Oli muuten todella terapeuttista askarrella pitkästä aikaa, vaikkakin se oli vain yhden halvatun laatikon päällystäminen tapetilla.
Sitten asetin sinne kirjojen päälle myös pari Bloomingvillen mintunväristä pahvirasiaa. Ja kas, kaikki laskut, vakuutuspaperit ja muut kivat jutut sulkeutuivat laatikoihin. Ja pysyvät siellä mistä niitä aina ekaksi haetaan. Eli Fasaanissa. Kirjakaappi on ostettu melkein kymmenen vuotta sitten antiikkiliike Fasaanista Korkeavuorenkadulta. Ja meillä sitä kutsutaan tuttavallisesti Fasaaniksi.

- missä mun veroilmoitus on ? 
- Fasaanissa !


Ja ruokapöydälle ne kaikki paprut levitetään sitten Fasaanista, vaikka ylhäällä olisi se kirjoituspöytäkin ... ja meidän läppäritkin on aina ruokapöydällä. Mikä on hyvä asia koska niistä voi katsella lastenohjelmia kun syö. Se jos mikä rauhoittaa kiukuttelevan lapsen ! (Dr. Niina täällä paasaa, älkää ottako ohjeestani vaaria ei kun neuvoa ei kun oppia ... PLÄÄH !)
Joskus olen miettinyt, että huitsiin joutas koko laitos, mutta sitten taas en. Eikös tämä ole juurikin sitä, että
elämisen jäljet saavat näkyä ?

Ja sitten voinkin tästä lähteä uimaan perheeni kanssa avantoon. 
Ei vaiskaan -kun uimahalliin !

ps. kaikenlaista ihme kukkukirjallisuutta sitä muuten omistaakin !

28 comments

 1. Ei saa vaan niiden tulee näkyä! Ei meillä ainakaan jakseta "viivasuorassa" aina elää.. :)

  ReplyDelete
 2. Elämä saa näkyä ja komiasti se näkyykin teillä! Ja hei, munkin alkoi tekemään mieli uimahalliin, taidankin ehdottaa lapsille ;)

  ReplyDelete
 3. Kivalta näyttää. Minä olen suunnitellut monta vuotta päällystäväni noita laatikoita, mutta suunnitelma-asteella yhä... Jospa nyt, vaikka samantien!

  ReplyDelete
 4. Kirjahyllyt ovat ihania ja persoonallisia! Mä tykkään kyläpaikoissakin silmäillä ihmisten hyllyjä ( ei liian avoimesti ;)). Tuntuu jotenkin tyhjältä, ellei ole yhtään kirjaa, lootaa tai koristetta missään näkyvillä.

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 5. Kaappi on hauskasti sisältöinene vinksin vonksin ;) ja nuo lipat ja lappuset, laskut ja paperit, niitä kerääntyy aina vääriin paikkoihin! Pitäisi olla yksi järkevä paikka, helppo ja lähellä, mutta kun ei ole. Meillä kenkälaatikkopino odottelee lastenhuoneessa, mutta nyt tuntuu että en ehdi/saa aikaiseksi koskaan, ikinä yhtään mitään...

  ReplyDelete
 6. Kivalta näyttää, ja niin käteviä nuo laatikot ja rasiat! Meillä on pieni postilaatikko eteisen seinässä ja sinne sullon aina heti laskut ym.
  Ja elämisen jäljet saa tosiaanki näkyä! Varsinkin jos ne näkyy tuolla lailla kun teillä. :) Aika tylsäks menisi jos kaikki olisi aina ja kokoajan tiptop.

  ReplyDelete
 7. Meil on kans kaikki mahdollinen silppu purkeissa ja päällystetyissä laatikoissa,kivempi katsella kuin sitä pikkusälää pitkin hyllyjä.Meillä on vasta kuukauden ollu kirjakaappi,yli vuosi etsittiin ennen kuin mieluinen tuli vastaan.Ja sinne ei kuulemma laiteta kuin kirjat ja dvd:t..Pah,pari täkkiä ainakin päälle!Ja se silppu saa asustaa rasioissa kirjoituspöydän yllä olevassa hyllyssä,keitiössä isossa kulhossa,laatikoissa,keittiönpöydällä...Teil on ihana tuo ruokailutila,pitkä pöytä ja kirjahylly on ihan nappiin,oikein hyväntuulinen,peppipitkätossumainen kokonaisuus :)

  ReplyDelete
 8. Heh, meillä on homo-kaappi. Kukaan sukulainen ei tajua meidän huumoria, kun puhutaan homo-kaapista :-D Johtuu siitä, että kaksi umpihomppelia, ihanan taiteellista mieshenkilöä piti sisustusputiikkia Vancouverissa ja tää kaappi on sieltä. He jopa mainostivat itseään niin, että heillä on töissä vain homppeleita :-D Pakko oli kertoa, kun teillä on toi fasaani!

  ReplyDelete
 9. Elämisen jälkien kuuluu näkyä!
  Ihana Fasaani, ja askarteleminenkin on terapeuttista.

  Mä olen joskus miettinyt, että minkäköhän analyysin joku tekis mustakin kirjahyllyn perusteella. Huh, en uskalla edes arvailla :)

  ReplyDelete
 10. Mitäh ! En kestä !
  Vastasin just kaikille pitkästi !
  Ja minne meni se -huitsin nevadaan !!! ARGH ! Hävisi katosi !
  En jaksa enää kirjoittaa uudestaan vaan kiitän kaikkia kommentoijia ja hihittelen Hanniksen gaykaapille.

  ReplyDelete
 11. Nyt meillä on riitävän iso keittiön pöytä, missä mahtuu olemaan kaikki, läppärit, lasten piirrustuspaperit, ompelukoneeni ym. Vaikka lapsilla on oma iso askartelupöytä, niin usein ne tulevat keittiöön kun teen käsitöitä siinä, vaikka alhaalla olsi "ompeluhuonekin"

  Fasaani on hieno juuri tuollaisena! Meillä on keittiössä lipasto jonka päälle tai laatikoihin kaikki tärkeä laitetaan.

  Uimahalliin mekin ollaan menossa tänään :)

  ReplyDelete
 12. Noinhan niiden juuri kuuluu näkyä, väriä ja elämää :) Piti myös sanoa jo aiemmin että ihana kotikierros, on teillä vain niin ihana lämminhenkinen tunnelma ja Kaunista isolla K:lla!

  ReplyDelete
 13. Haa, miten hauska kirjoitus. Älkää vaan luopuko Fasaanista, se on kaunis.

  Jenni

  ReplyDelete
 14. Meitsi leikkasi tänään töissä yhdestä pahvilaatikosta kannet pois ja kirjoitti siihen lapun "Paperiroskat. Oppilaat hoitavat tyhjentämisen perjantaisin." Ja jestas että tuli taas niin ahkera ja aikaansaava olo, kun sai sen laitettua luokan lattialle! Tunsin itseni ihan askarrelleeksi.
  Oikeasti olisi ihana tehdä kaikkia juttuja täällä kotonakin, mutta jotenkin se vaan jää...Ja kohta kun tuo puutarha hyökkää päälle kevättöiden muodossa, niin täytynee kaikki askartelutoiveet haudalta ihan suosiolla.
  Kirjahylly säilöö meilläkin kaiken mahdollisen ja päälle laitetaan kaikki se mihin lapset ei saa koskea.

  ReplyDelete
 15. Joo, mun täytyy kommentoida sitä että suunnitteluun meni noin vuosi. Niin kauan aikaa tapettirullan hankinnasta kului siihen että sutaisin sen kenkälaatikon päälle.

  :D

  ReplyDelete
 16. Jaa laitoin kommentin mut se hävis johki...
  No uudestaan..
  Sulla on niin kivasti kaikki järjestyksessä hyllyssä.Meilläkin on täällä omat fasaanit.Ja niiden lisäksi kasoja siellä,kasoja täällä.Sisustuslehtiä joka nurkas.
  Nauratti toi Hanniksen kommentti.

  ReplyDelete
 17. Ihanat nämä Wiener-Jugend tapetit...kysyisin onko teidän pikku olkkarissa se sama harmaana...yritän hahmottaa tapetin kuviota isona pintana...Tapettitalon sivuilla ei ollut...

  Raisa Sipoosta

  ReplyDelete
 18. Karkasin taas tänne koneelle siivoiluiden lomassa. Meillä kaikkea pikkusälää kerääntyy mm. keittiön aputasolle. Sitä kutsutaankin tuttavallisesta fiaskoksi. Nyt raivausvuorossa on vintti ja viimeiset muuttolaatikot vuosien takaa.

  Teillä näyttää aina niin kotoisalta ja viihtyisältä:)

  ReplyDelete
 19. Raisa
  Kyllä on ! Sama tapetti mutta harmaana
  :)

  Sunna
  Voisin kuvitella että meilläkin saattaa olla vielä muuttolaatikoita purkamatta ... ja onkin, pihavajassa
  :D :D

  ReplyDelete
 20. Oooolalaaa, kiitos Niina!
  Nyt on stressi poissa, tapetti vihdoinkin valittu ja vielä sellainen jonka mies hyväksyy. Mies nimittäin sanoi että teidän pikku olkkari on niin hieno että tuollaista tapettia hänkin huolisi meidän huoneeseen ja ei uskonut että on tuota samaa kuin vihreä....ja nyt sitten tietty uskoi ja sanoi että "hep, tapetit tilaukseen" JEEEEEEE


  Raisa Sipoosta

  ReplyDelete
 21. Raisa
  Oo - hyvä hyvä ! Se onkin semmonen tapetti mikä menee vaikka taloudessa ois vaan ukkoja :)

  Meillähän oli noi tapetit täällä jo ennestään.
  Ois ollut mahdollisuus kyllä kovastikin vaihtaa, kun seinä revitiin hirrelle tuossakin pikkuolkkarissa vesivahingon vuoksi, mutta päädytiin laittamaan samaa.Sopi niin hyvin ja kun haluttiin se säästää ruokailtilassakin.

  ReplyDelete
 22. Niina; voitit mun blogissani, laitakko mulle yhteystietojasi.

  ReplyDelete
 23. Rumbo
  Minä kävin jo ilmottelemassa, meiliäkin laitoin :)
  Anteeksi, etten itse ole ehtinyt huomata ja jouduit tänne tulemaan ja huutelemaan mua :D

  ReplyDelete
 24. Miustakin elämisen jälkinen kuuluu näkyä, Ihana eläväinen fasaani! Tykkään! t.Reetta♥

  ReplyDelete
 25. Ehdottomasti elämisen tulee näkyä. Minusta tuollaiset kirjahyllyt on parhaita, missä ei ole ihan pelkästään kirjoja vaan sitä muutakin elämää. Se näyttää kauniilta, hyvältä ja eletyltä!

  ReplyDelete
 26. Reetta & Jonna -kiitos kommenteistanne, ne oli ihanat kommentit ja aamu alkaa HYVIN kun ne luin :) :)
  Kiitti !!

  ReplyDelete
 27. Meidän kirjahyllyt on nimenomaan juuri ruokahuoneessa enkä mää nää mitään hassua siinä. Kuka sen on määrännyt että niiden tulisi olla jossakin tietyssä huoneessa?
  Ja kyllä, saman näköiset ovat meidän hyllyt. Kirjoja tietysti - mutta sitten paljon muutakin. Mitä vaan!

  ReplyDelete
 28. piilomaja
  Niinpä ! Kukaan ei määrää missä kirjat on ! :)

  ReplyDelete