Pieni puffi


Minä liityin tai siis liityin mieheni nimin tänne ! Rakennusperinteen Ystävät Ry.
Ajattelin, että mies tykkää jos liitän hänet.
Saa nikkarointi-intoa ja tietoa !

***

Off topicina pohjalle: khh:n , saunan ja keittiön ollessa vielä pintaremontoimatta, tulee miettineeksi kaikenlaisia ratkaisuja kaapistojen ja hyllyjen suhteen.
On hyvä, ettei meillä ole mahdollisuuksia tehdä mitään kyseisille kohteille vielä (keittön kaapistoille ja kodinkoneille,
khh: kalusteille, altaalle ja tasolle, pesuhuoneen ja saunan laatoille).
Joka päivä tulee joku uusi idea tai parempi ajatus lillumaan pään sisään. Täydentämään olemassa olevaa ajatusta joka on hyvin selkeä. Khh eli saunan eteinen saa ainakin aivan uuden ulkonäön, jossain vaihein elämäämme.
Khh:n kaapistot ja laatat ovat kovin tummat ja nuhjuisen oloiset. Vaikka ovat uudet. Kaapistot ovat epäkäytännölliset. Ja tila on tungettu NIIN ahtaaksi että tulee paniikki. 
Kaappeja on hieman liikaa.

Huomasin tarvitsevani sinne ennen kaikkea yhden kunnollisen siivouskaapin, minne sopii rikkaharja ja imuri.
Alakerrassa ei oikein ole siivouskamoille mitään paikkaa.
Vaikka tilaa on.

Noihin kaikkiin järjettömiin, tyhjänpanttina seisoviin khh:n kaapistoihin on tungettu arvatkaas mitä ? Tyhjiä ja täysiä maalipurkkeja, puolittaisia maalipurkkeja, tapettiliisteriä, tapettirullia, jämätapetteja, seilaavia työkaluja, hikisiä lenkkivaatteita ja salibandykenkiä, käyttämättömiä suihkuverhotankoja, verhoja, hyllykiskoja ... siis ihan kaikkee roinaa vaan.
Yhdessä kaapissa meillä on pyyhkeitä. Yhdessä pesuaineet ja sen sellaiset siivoussuihkeet.

Muuten kaikki laatikostot ja kaapit täys kakkaa. Roskaa, romua, roinaa.
Ja ai että se ärsyttää mua aina kun ajattelen sitä. Esimerkiksi nyt.

10 comments

 1. Heippa,
  ihana on blogisi! Kuulutaan kanssa Rakennusperinteen ystäviin ja Tuuma on kiva lehti, ollaan saatu meille hurjasti hyödyllistä tietoa sieltä.

  ReplyDelete
 2. Komppaan sinua täysillä! nimim. juuri vintin edustan ohittanut ja syvään huokaissut

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Kodissa on paljon välttämätöntäkin tavaraa, jolle on todella vaikea löytää järkevää säilytyspaikkaa. Me asumme kerrostalossa, ja säilytystilat ovat pepusta... Minne sijoittaa silityslauta, laskettelukamat, puhtaat ( silittäjää odottavat )pyykit... Vinttikomeroon ei viitsi viedä mitään murtohoukuttelevaa.

  Ja roinat ovat sitten asia erikseen.

  Hesarissa oli viime vuonna mielenkiintoinen juttu. Toimittaja pyrki karsimaan henkilökohtaisen omaisuutensa sataan tavaraan. Loppujenlopuksi onnistui siinä.

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 5. Meillä on myös yksi komerollinen maaliputeleita, tapettijämiä yms.yms. mutta hiisi, kun jossain nekin pitää säilyttää!
  On nimittäin murphy juttu, että jos nyt menen ja heitän ne tapettijämät roskiin, niin joku piirtää just seuraavana päivänä tapettiin jotain.

  Mutta jonkinlaisia raivaustoimenpiteitä on taas pakko suorittaa, kun koko alakerta täytyy tyhjentää maalämmön saapuessa. Näyttää siltä, että joka vuosi tyhjennetään yksi kerros.. Ensin oli keskikerroksen tyhjennys, viime vuonna yläkerta ja nyt kellari. Mitäköhän seuraavaksi...... toivottavasti kierros ei ala alusta!!

  ReplyDelete
 6. Ihanaa että muillakin:)
  Olen joulusta asti tuskaillut tavaramäärää, sitä turhaa tavaraa mitä ei ole koskaan käytetty, eikä käytetä. Muutettiin 7 ja puoli vuotta sitten rintamamiestaloomme, keittiössä on kolme yläkaappia joista en ole koskaan ottanut mitään, ne on silti niin täynnä ettei niihin myöskään mahdu mitään. Yksi korkea kaappi on täynnä astioita, käytän sieltä piirakkavuokaa ja yhtä kulhoa. Meillä on kellarissa hienot kodinhoitotilat, tai olisi jos ne ei olisi poissa-silmistä-poissa-mielestä tavaroiden säilytysvarastona. Vihaan koko kellariin menemistä kun tiedän minkänäköistä siellä on, portaiden alla laatikoittain kenkiä, kaikki khh kaapit täynnä, koskaan sieltä ei käytetä muuta kuin pyykkikaapista pesuaineita.
  Töissä ollessa tää ei niin mua ärsytä, ei kai ehdi niin paljon miettimään, mutta nyt taas äitiyslomalaisena alkaa tää kodin kaaos ahdistaa. Näin kotona ollessa kun ei juuri muita ympyröitä ole on mulle ainakin kodinsiisteys=mielenrauha.
  Mitään en tosin vielä ole asialle tehnyt, mukamas ei ole aikaa. No, toivotonta se onkin näin päivisin kun aina joku kolmesta haluaa tai tarvii jotain tai sotkee kaiken (selityksiä) ja viikonloppujakaan ei haluais uhrata. Nytkin roikun koneella vaikka aamulla päätin että kun muksut nukkuvat siivoan esikoisen vaatekaapin...

  ReplyDelete
 7. Mehän remontoitiin n. 2 vuotta sitten ajatuksena, että saadaan helposti myytyä. Just eilen illalla luettelin sitten miehelle, että miten mä nyt, kun tiedän, että tässä vielä tovi tai kaksi ollaan, tekisin esim keittiön ja ym. säilytyskalusteet taloon. Oon hiljalleen ajatuksia kypsytelly, josko vaikka joskus niitä pääsis toteuttaan. Mutta mieli tosiaan muuttuu päivittäin ja ideat elää omaa elämäänsä. Koskaan enää en halua tehdä pikaremppaa, jossa mennään helpolla kaavalla.

  Ja se roina. Voi pylly, mä olen kans täynnä sitä. Lupasin tyhjennellä komeroita vaatteista ja leluista, tekstiileistä ym. sälästä ja viedä vastaanottokeskukseen. Kuullemma yli 20 lasta syntynyt sinnekin alle vuodessa, ja vauvatavara ja lasten romppeet otetaan ilolla vastaan. Nyt pitäis vaan ryhtyä hommiin, mutta kun tökkii ja tökkii.

  ReplyDelete
 8. Hei kaikki !

  Nopsaan, meillä myös keittiön kaapistoissa pari kaappia joissa en säilytä mitään muuta kun roinaa mikä joutas pois ! Tiskikoneen alla on yks alakaappi / laatikko (tiskikone on meillä sijoitettu niin, ettei tarvitse kumartua sen alla on kaappi) jossa mulla ei ole mitään. Ihan turha kaappi. Ja tiskikoneenkin ottaisin mielelläni niin kuin se normaalisti on. Mua ei haittaa kumartelu ja siihen päälle sais tasotilaa. Nyt siinä on mikrolle paikka ja sit taas kaappi. Eli tajusitteko tästä sepustukseta et tiskikone on integroitu kalusteen sisään :D
  Hitto mä selitän joskus ihan liian vaikeesti kaiken.

  ReplyDelete
 9. Voih, niin tutun kuuloisia juttuja täällä. Just kaupungilla hypistellessäni mietin, että on otettava itseään niskasta kiinni ja käytävä rojuvuoret läpi. Edes yksi hylly/yksi laatikko päivässä. Uutta ei saa ostaa ennen kuin on jostain vanhasta (ja tyhjänpanttina olevasta) luopunut. Rintamamiestalon remontoimaton kellari se meidänkin mörkö on.
  Johanna

  ReplyDelete
 10. Saman asian parissa tänään, siis kodinhoitohuoneen! Tavaralle on vaikea löytää paikka. Kurkkaas meidän blogiin Niina :) siellä kuvia ja sanoja meidän KHH-tilanteesta.

  ReplyDelete