Varjo (ja kaikenlaista muuta)




Olen ihastellut muutaman vuoden (sis.lehdistä, netistä) näitä kevyitä päivänvarjoja. Niissä on jonkun sorttinen bambuinen varsi. Varjon materiaalia en ole päässyt kokeilemaan ; se näyttää paperilta, kuten miniversionsa jäätelöannoksissa, mutta tokkopa on paperia ? Ymmärtääkseni nämä eivät ole mitään "jokasään" varjoja kuitenkaan.
Ei haittaa ! Hellepäivän koristuksia, juhlien piristäjiä -juuri semmoisia tahtoisinkin.

Kööpenhaminassa mm .Gronlykke myy näitä. Näin omin silmin. En kuitenkaan ruvennut lentorahdin perään kyselemään ...
Onkohan tämä House Doctorin tuote ?
Yritin etsiä kuvastosta,  mutta en nähnyt.
Vitsi,  kun saisin muutaman meidän "puutarhaan".
Lainakuvalla mennään; kuva on BoligLivin nettisivuilta.

Sitten muuten vaan juttuja :
meillä on tänään tiedossa Vernerin koululla oppilasesitysilta, kevätjuhla toisin sanoin. Tosi hauskaa !
Aina saa nauraa vatsa kipeenä esityksille. Huumorintajua ei näiltä lapsilta puutu ja sitä viljellään näytelmiin ja runoihin.

Lauantaina (aamusta aikasin, hohhoijaa, saankohan silmäni auki, kun olen niin väsynyt tästä viikosta jo valmiiksi, heh) lähden työkavereiden kanssa Tallinnaan, ja palaan vasta sunnuntai iltana.
Osallistumme pienimuotoiseen juoksutapahtumaan, Maijooksiin.
Olen ihan innoissani !

Ja sitten muut höpinät jatkuvat ... eilen hankin kuistin portaikkoon muuten ekan Mårbackan ! Kirjoitin siksi "ekan" koska pieni kutina on saada enemmän. 
Pyöräilin kukkakioskin ohitse ja bongasin ikkunassa. Myyjä oli ihan ihmeissään, kun sanoin, että tahdon tuon Mårbackan tuosta mukaani; hän innostui, kun olin tunnistanut lajikkeen !
Ihania pulleita pionejakin siellä oli.
Ihania vaaleanpunaisia, ah !

Olin paluumatkalla virtuaalisen sisustamisen ryhmäkeskustelusta, johon minut kutsuttiin tämän blogin kautta -tai siis sain kyselyn, johon vastasin,  ja sitten seurasi kutsu osallistua ryhmäkeskusteluun. Ihan nastaa tavata muita bloggaajia (eka kerta kun käyn tämmöisissä kinkereissä).

No mutta, mennääs taas aiheeseen !
Meidän pihalla on suuria pionipuskia omasta takaa (kukka niissä on tummanpunainen, hieman lilahtava, aniliini). Nuppuja on -paljon, eli kukkia tulossa.
Naapurilta sain synttärilahjaksi valkoisen pionipuskan (olen ikionnellinen tästä lahjasta, ja ilostuttaa varmasti myös naapuriakin, yhteinen piha kun on ) , jonka istutin heti.
En odota siihen kukkia nyt, mutta ensi vuonna sitten  peukut pystyssä. Hyvin näytti istutuksen jälkeen virkoavan ja luulen, että paikka on hyvä.
Kastelin alkuun sitä kerran päivässä.
Isot vanhat pionipuskat viihtyvät parhaiten omissa oloissaan enkä ole niitä kastellut oikeastaan lainkaan. Nuppuja täynnä ja valmiina rehottamaan, ne nimittäin kasvavat älyttömän suuriksi.

Sain myös Ruusutapetin Nannalta pionin viime vuonna ja istutin sen suuren puskan kupeeseen. Ja kappas, siinäkin on jo nuppuja ! Kaksikin ! Siihen tulee myös tumma, aniliinin punainen kukka.
En muista kertoiko Nanna, mikä lajike se olikaan; siinä on palmumaiset lehdet. Ja näyttääkin ihan pieneltä palmulta mun mielestä.


Onko teistä muuten kivempaa, jos höpisen tänne hieman mitä vaan mieleen juolahtaa tällä lailla kuin nyt  ... vai pidänkö linjan simppelinä ja jutut lähinnä lyhyinä ? Kuten tässä on tullut tehtyä aikapulan vuoksi. Postaan kuitenkin yhden - maksimissaan kaksi kertaa viikossa, muuta en ehdi näillä näkymin.

Mutta siis höpinää vai hillittyä vain omien kuvien kera ??

17 comments

  1. Kivan näköinen varjo tosiaan, toivottavasti löydät niitä jostain!

    Tykkään sun blogista, jatka vaan samaan malliin -oli jutut lyhyitä tahi pitkiä, kuvat omia/lainattuja...tietysti on aina ihanaa nähdä kuvia teidän kodsta!

    ReplyDelete
  2. Mulle on ihan sama mitä sä siellä höpiset.Tykkään kaikista sun jutuista.
    Meidän pojat ovat olleet tänään Espoossa teatterissa katsomassa Saapasjalkakissaa.Jännitän täällä kotona ovatkohan olleet kiltisti;)
    Toivottavasti varjo löytyy,sopis teidän puutarhaan.Voi sua onnellista,pääset taas reissuun:)

    ReplyDelete
  3. Hanni
    :) Kiitos paljon ! ♥
    En tiedä, saanko ikinä mistään noita. Mulle tulee ihan mielen että jostain Honkkarista voisi saada tuommoisia mutta ei siellä ole varmaan :D Jos ne on House Doctorin varjoja :)

    Sannu
    Hei siitä tulikin mieleeni että unohdin peräänkuuluttaa että onkos Tallinnassa mitään oikein herkullista puotia missä on sisustusjuttuja ?
    :)
    Mutta minnekään kauas keskustasta en voi lähteä, ei ole aikaa! Ollaan yötä Virussa (missäs muuallakaan ...)
    Kiltisti varmaan on pojat olleet ;)

    ReplyDelete
  4. Kysymys Tallinan puodeista on siis kaikille mut vasta tajusin lähteväni reissuun kun Sannu mua siitä muistutti :D

    ReplyDelete
  5. Mä luen kanssa mielellään mitä tahansa höpisetkin. Pitkää tai lyhyttä, fiilispohjalta vaan. :)

    ReplyDelete
  6. Ehdottomasti höpinää :)

    Mä eilen katselin pioneita ja mietin, voiko niissä olla noin paljon nuppuja tai nuppuja ylipäänsä kun on niin kylmä. Mutta pakko se on kai uskoa - kohta saa ihailla väriloistoa!

    ReplyDelete
  7. Kaikkiruokainen olen blogisi suhteen. Pihabloggauksia kuvineen odotan kovasti tänä kesänä.Kuvat kodistanne ovat aina yhtä innostavia. Mukavaa pikkureissua!
    Johanna

    ReplyDelete
  8. Kallistun myös sille kannalle, että höpinää tai lyhyitä juttuja, kaikki luetaan joka tapauksessa. Että ihan oman fiiliksen mukaan. :)

    Mukavaa Tallinnan reissua!

    ReplyDelete
  9. Meilläkin palmut puskee kukkapenkissä. Just nyt en muista mikä sen nimi on, mutta ihan kesän ekoja kukkijoita.

    Bambujalkaisia varjoja kangaspäällisellä sai ainakin pari vuotta sitten Honkkarista ja Maskusta!! Mutta niissä oli ihan perusvaalea se kangas.

    ReplyDelete
  10. Täälläkin on kaikkiruokainen blogisi suhteen.Mutta jos nyt toiveita saa sanoa niin kuvia pihastanne ja kodistanne omien höpinöiden kera :) luulen että voisin katsoa uudelleen ja uudelleen kodistanne kuvia.
    Mukavaa Tallinnaa!

    ReplyDelete
  11. Hei tytöt, kiitos KIITOS vakkarilukijani ! Otetaan huomioon toiveitanne ...
    huomenna pitää pakata kyl aurinkolasit kans messiin. Ihanaa ilmaa on luvattu ja tänne Suomeen kans.

    ReplyDelete
  12. Fiilispohjalta ;) kaikki käy! Sun jutut ei koskaan kyllästytä...Eikä mua haittaa yhtään jos kuvat ovat lehdistä tai muist sisustus ym blogeista...me kaikki surffaillaan ja löydetään eri asioita netista ja kaikkia sisustuslehtiäkään ei ole aikaa käydä läpi...jotan luotan ja tiedän makusi, että poimit parhaat palat tänne ideablogiisi!!! Ja aina teidän tekemisetkin kiinnostaa ja Söpöliini Lotan kanssa. ;) hih! xoxo

    ReplyDelete
  13. Kaikki kyllä käy!! Täällä on aina kiva tunnelma ja kivoja juttuja :) Minua kiinnostaa kodissanne pienet hauskat yksityiskohdat, yritän aina välillä tihrustaa mitä ripustelet ovenpieliin siis kortteja ja viirejä yms Mukavaa reissua toivottelee Reetta♥

    ReplyDelete
  14. Voisikohan tuo Nannan ja Niinan "palmu" olla tillipioni? Alussa sellaiset partasudit alkaa töröttää maasta ja kukkii touko-kesäkuun vaihteessa. Meidän pihassakin sellainen. Kaikki pionit on mun suursuosikkeja!
    Johanna

    ReplyDelete
  15. Moi kaikki !
    Kiitos, kiitos kommenteista :)
    Krista ♥ Reetta
    Ethän pahastu, luulin, ettei sua kukaan tunnista. Nämä bloginseuraajat ovat tarkkaa porukkaa ! :D

    Johanna
    Kiitos johtolangasta !!!
    Kävin googlettelemassa ja se ei suoraan näytä ihan tillipionilta mutta kartanopionilta enemmän joka on TILLIPIONIN ja KUOLANPIONIN risteytys ja tosi harvinainen vanha perenna ! Mutta voi olla toki ihan tillipionikin ... mut enemmän mä kallistuisin tuohon kartanopioniin :)
    Mä en tiedä mut nyt olen INNOISSANI asiasta koska kummatkin on harvinaisia ja kalliita ! :D Ja mulla kaksi pulleaa nuppua vaikka siirretty vaan hätäseen Nannalta saadessani :)

    Käykää katsomassa googlen kautta lajeja.

    ReplyDelete
  16. Mä sanoisin, että se on kartanopioni näin parin vuoden kukinnat nähneenä. Se kasvoi meillä alunperin vanhan sireenin alla, mutta siirsin sen paremmalle paikalle kukkapenkkiin. Eka pioni joka ei ota pätkääkään nokkiinsa siirtelystä! Oikeastaan päin vastoin, innostuu siitä!

    ReplyDelete
  17. nanna
    Samaa mieltä. Ja tosiaan, näyttää käyneen hyvin tuon meidän pihaan juurtumisen suhteen. Siitä toisesta kasvista jonka sain sinulta , en ole niinkään varma ... :D Siitä ei näy jälkeäkään ! Voi eih !

    ReplyDelete