Lämmin aamu












Sunnuntai. Ja rakastan tätä taloa päivä päivältä enemmän.

Onneksi tätä vanhaa puutaloa ei ole purettu. Luin tänään ikävän uutisen aamun lehdestä. Herttoniemestä aiotaan purkaa huonokuntoinen hirsihuvila kaupungin toimesta. Muutama ihminen olisi kiinnostunut kunnostamaan talon. Remonttikustannus olisi 150 -200 tonttua. Miksei kohdetta myydä vaikka niin huokeasti, että kunnostaminen kannattaisi ? Huvila säilyisi maisemassa ja kaupunki voisi vuokrata asukeille tontin. Ihan takuulla olisi kiinnostuneita. Kai se on parempi säilyttää kun hävittää. Voi kumpa ihmiset ymmärtäisivät tämän ...

Olemme lämmittäneet toista kakluunia ahkeraan ja oi hitsi miten ihana tunne aamulla hipsutella alakertaan, kun siellä on lämmin.
Hyrisen ja kehrään.


32 comments

  1. Kylläpä teillä on siellä kotoisaa!

    Tänään on kyllä niin kaunis päivä, että elämä hymyilee, vaikka juuri pesin oksupetiä ja tuulettelin taloa hajuista...

    ReplyDelete
  2. Nonna
    Eikä ! Ihannoin asennettasi :D !! Keep going !

    ReplyDelete
  3. Huomasin saman jutun Hesarissa ja fiilikset samat. Toivottavasti talovanhus säästyy. Mäkin melkein rakastan teidän taloa ;) ihanat tunnelmat. Nautinnollista sunnuntaita!

    ReplyDelete
  4. Iskin silmäni, uudelleen ja uudelleen, noihin maalattuihin lattioihin. Ne tekevät niin seesteisen tunnelman!

    Toivottavasti tosiaan huvila säilyy, sellaista kun ei sitten enää mistään saa.

    Uunien tuoma lämpö on ihanan pehmeää verrattuna vaikka sähköpattereihin! Lämmityskausi alkakoon.

    ReplyDelete
  5. minä taas iskin silmäni tuohon vihreään tapettiin, mitä ja mistä se on?? Niin kotoisaa siellä teillä.. toisin kuin täällä lastenosaston pikkuisessa huoneessa, jossa me pienimmäisen kanssa parannellaan tulehdusta vielä ainakin viikko :(

    ReplyDelete
  6. Hanni :D
    Kiitti ! Joo, harmillista jos talo puretaan pois :(

    Koivurinteen rouva
    Niin, ihana lämpö ! Hirvee into tuli nyt korjuuttaa toinenkin uuni. Sähköähän säästyy hirvittävä määrä jos kumpikin uuni pöhisisi lämmintä ilmoille. Tosin, uunin kunnostus oli niin kallista puuhaa että emme voi ihan heti siihen ryhtyä ! :(

    Lotta
    Voih ! Mä olin kanssa Verkun kans aika usein lastenklinikalla lastenosastolla kun Verkulla oli babyastma :(
    Muistan ! Koittakaa jaksaa.
    Tapetti on Tapettitalosta semmonen kun ATOMI. Ja taisi olla tarjoustapetti silloin kun rullat ostettiin.
    Sopii pojalle mun mielestä tosi hyvin :o) Miksei minne tahansa !!

    ReplyDelete
  7. Voi kun mekin löydettäisiin tuollainen vanha talo, joka olisi kylläkin jo valmiiksi rempattu (kamat vaan sisään -tyyliin). Vinkkaa vaan, jos olet bongannut jonkun kivan kohteen ; ) Käpylä ei olis paha ollenkaan! Mäkään en kunnolla siis tiedä edes noita pohjois-Hesan alueita kun ei ole tullut käytyä, mutta eikös joku Tapanila ole kans kivaa vanhojen okt-aluetta vai sekoitanko johonkin toiseen..?

    Meille tärkein olis kyllä kanssa turvallinen koulutie (ja mieluusti yläastekin kohtuu lähellä : )

    Minna ("mäkin haluuuuuunnn!!!! ; ) )

    ReplyDelete
  8. On teillä vaan ihanaaaa!! :) Toi rinsessa piste iin päälle!

    ReplyDelete
  9. Nyt on tosi ihanaa kun puuhellat ja kaminat sun muut on taas otettu käyttöön. Se tunnelma se tunnelma oih. Meillä kyllä eilen puuhellaa lämmittäessä kaikki savu tuli koko torppaan, mutta kyllä se nopeasti alkoi taas vetämään.
    Ei kyllä voi käsittää tuota miksi kaupungit aina haluavat hävittää sitä vanhaa ja laittaa niitä korkeita tiiliskivi monumentteja tilalle. Ärripurriargh.

    ReplyDelete
  10. Samaa juttua luin minäkin ja mietin,että kukahan sen kunnostus arvionkaan on tehnyt.Tosi kotoisalta aamunne näyttää.-)

    ReplyDelete
  11. Voi, tuota Lottaa, kun niin ihanasti taas hääräilee.

    Sullahan taitaa ollakin Rie Elisen varjostin jalkalampussa. Mun tekee kovasti mieli pöytälamppua, sellaista lilakukallista varjostinta :)

    Mukavaa sunnuntaiehtoota!

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  12. Ihkuu, melkein kuin vaeltelisi teillä, kun katsoo noita kuvia!

    Muuten, sä voit sitten jossain vaiheessa valaista meitä muita siitä munatemperasta.
    Meille tuli nimittäin just puolet aivan ihanasta vanhasta puusängystä J:n mummin navetanvintiltä ja ens we tulee toinen puoli. Se vain kaipaisi uutta pintaa, mutta en aio sutia sitä ihan millä tahansa!

    ReplyDelete
  13. Minna
    Mehän kyllä tehtiin täällä remppaa jonka ajan asutiin vuokralla. Noin kolme kuukautta. Muuttaessa paljastui vesivahinko ja sitten tehtiin tätä muuta sisäkatot, lattiat, seinät jne :o)
    Mutta siis vesi- ja sähkötöissä ei tarvinut mitään. Kun kaikki on uusittu, josta olen mielissäni.
    Ja siis hyvään muutettiin mutta paljastui muutakin :(
    Käpylä, Kumpula, Toukola ja Tapanila on tulvillaan vanhoja taloja. Myynnissä sillon tällöin jotain kivaa, hinnat kohdillaan kyllä. Nyt on Kumpulassa myynnissä yksi talo, aivan mielettömän idyllisellä Limingantiellä, punainen puutalo. Vanhoja taloja toki muuallakin kuten puu-Vallilassa (pieniä asuntoja) ja pitkin poikin Helsinkiä. Nämä alueet on vaan semmosia, jotka mä tiedän ja ollaan itse käyty katsomassa taloja.

    Teija
    Kiitos , prinsessa on se parhain :o)

    Villasukka
    Meillä kans savut sisälle, mutta onneks ei hätäännytty sentään :D ;D Nyt vetää kyllä hienosti.

    kerttu
    Taloonhan pitäs uusia sähköt (en tiedä onko siellä ?) ja se tulisi liittää kunnallistekniikkaan. Siis ei juoksevaa vettä tai sisävessaa, pesuhuonetta. Helpostihan siihen saa meneen kaikenkaikkiaan sen , mitä olivat laskeneetkin. Katto, julkisivua jne. Meneehän sitä rahaa. Toi oli ihan ok, mutta joskus joku huvila oli huonossa kunnossa Jollaksessa ja ei edes kauhean suuri ... silloin mietin, että mihin reikiin ne oikein tunkee sitä rahaa, kun kaupunki oli laskenut kunnostuksen maksavan kaksi miljoonaa ... hmmm ???

    Kristiina
    Juu on. Mulla on tuo ja samanlainen pieni + Rien lampunjalka (pöytämalli) ja sitten semmonen punainen minkä toin jo 2,5 vuotta sit Köpiksestä. Se on Lotan huoneessa kattolamppuna :o) Nämä oon ostanut Ihan Pienen Putiikin loppuunmyynnistä. Nythän Puodilla uus alku taasen, kiva :o) !

    nanna
    Helppoo kun heinänteko. Ohjeet löytyy netistä ja juurikin tuolta Vintagen viemää kirjasta :o)
    Voin toki sitten kertoakin, kunhan ennätän maalinvalmistukseen ;) Ja kuvata.

    ReplyDelete
  14. Kiitti nero :) Mulla oli nimittäin mielessä sellainen tummaharmaa ja google vei mut parolan asemalle, jossa oli puolapuut maalattu kaiken lisäksi just sellaisella tummalla harmaalla itse lotratulla.

    ReplyDelete
  15. nanna
    Okei , no ihan hyvä että mieluinen sävy löytyi helposti. Mä luulen, että itse joudun kokeilemaan useaan otteeseen :0)

    ReplyDelete
  16. Minä hyrisen ja kehrään näistä kuvistasi! Toivon tosiaan, että se hirsihuvila säästyisi.
    Johanna

    ReplyDelete
  17. Käveltiin miehen kanssa illalla Tarvaspäähän. Munkkiniemen ja sen välissä on Tarvon saari, jossa on kaksi vanhaa puuhuvilaa. Toinen on nyt kunnostettu ja toisessa olivat Viron pojat hommissa sunnuntai-iltanakin. Se valmis näyttää ihanalta! Luin jostain ilmaisjakelulehdestä, että taloon olisi mennyt vuokralaiseksi joku tekstiilitaiteilija. Siitä keskeneräisestä tullee myös ihana, mutta se on vielä iso savotta. Mun mielestä se on ollut tosi huonossa kunnossa, kun olen sitä vuosien saatossa katsellut. Mutta siis niille taloille tulee uusi elämä :)

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  18. Vitsi teillä on niin ihanan kotoisaa ja kaunista!:) Tällaisen kodin mäkin haluan, missä näyttää kivalta vaikka tavarat on vähän levällään ja asuminen ja eläminen saa näkyä,mutta silti on kaunista!:) Puulattiat ja kauniit tapetit tekee niin paljon!
    Mikä tuo teidän vihreä tapetti muuten on? Kun mä pähkäilen pojan huoneen tapettia, niin tuo olisi aika kivan yksinkertainen...

    ReplyDelete
  19. Nyt vasta luin muiden kommentit, tuossahan se tapetti selvisikin jo.:D

    ReplyDelete
  20. Vielä yksi kommentti:D : Kävin kattoo tapettitalon sivuilla ton atomin. Sehän on läheltäkin tosi kiva! Ihania värejäkin.
    Että kiitos vinkistä, jälleen.:)

    ReplyDelete
  21. Henna, ole hyvä ! Kävin katsomassa niin teillähän alkaa näyttää jo oikein somalta :O) Sillon kun me tapetoitiin, tuota hyasintin värisävyä ei ollut lainkaan mitä löytyy nyt teiltä ja Marilta Siltakulmasta -ainakin ! Kiitti jos voin olla avuksi.

    Meillä on eteisessä se täysin keltainen minkä valmistus on kuulemma lopetettu kokonaan. Sain lukijlatani yks päivä meiliä ja hän kaipasi tätä keltaista, mitä meillä on eteisessä lisää. Heiltä oli loppunut tossa hetki sitten kesken. Meiltäkään ei löydy enää kun metrin palanen. Että jos jollain on ja haluaa auttaa lukijaani, ottaisitko yhtyttä ? :)

    ReplyDelete
  22. Johanna
    ja Kristiina ! Miksi jätän aina jonkun kommenttilootasta väliin :(
    Hei kiitos kommenteistanne. Kyllä, meillä Suomessa on suht vähän vanhaa säästetty joten nostan hattua jokaisen kohdalla , joka kunnostaa ja korjaa :) <3

    Johanna
    Jups, joka kulma alkaa olla jo kuvissa ollutkin mutta ehkä jossain vaiheessa sitten taas uutta. Jos jaksatte hang in there --- keittiön ja kylppärithän joskus vielä rajäytän pois :D

    ReplyDelete
  23. Onneksi täällä meidän kotikaupungissa on ymmärretty arvostaa vanhaa. En edes uskalla ajatella, millainen kotikaupunkini olis, jos 70-luvulla joittenkin yrittämä vanhankaupungin alasjyräys markettien tieltä olis toteutunu!!
    Meillä on pojan huoneessa tuo atomi sinisenä, sekin on tosi kiva =)

    ReplyDelete
  24. Kotivalo
    Mulla on kanssa sinisenä, piti tapetoida Verkun vaatehuone sillä,mutta laitettiinkin toista raitatapettia :) Sinisellä oon tehny kenkälaatikoista kauniinpia ;)

    ReplyDelete
  25. Kenkälaatikoiden päällystämiseen tuo on ihana tapetti ja moni muukin noista vanhoista pikkukuvioisista! Siihen hommaan kun kerkiäisi. ;)

    ReplyDelete
  26. Hei, valaise vähän vielä, että mitä ovat nuo kuvan mielenkiintoisilta näyttävät kirjat. Ovatko ihan uusia?
    Johanna

    ReplyDelete
  27. Koivurinteen rouva, aikapulasta kärsitään täälläkin :(

    Johanna
    Laitoin tuonne Facebook-sivuille infoa kirjoista :o)
    Käy kurkistamassa ja tykkäämässä !

    ♥♥♥♥

    ReplyDelete
  28. Jep..Kammottavaa miten vanhat rakennukset puretaan ja poljetaan suohon..Just ne,jossa sitä sielua ois!

    Suloinen tuo vihreä tapetti.

    Iloista viikon jatkoa!

    ReplyDelete
  29. Ethän hylkää meitä ei-naamakirjalaisia. Kuulin, että päivität paljon enemmän nykyään sinne. haluaisin niin, että Niinan unelmia pysyy lempibloginani jatkossakin. Ihanaa syksyä sinne!
    ss

    ReplyDelete
  30. ryppymekko
    Kiitos :o)
    Tapetti on ihana minustakin. Täytyy uskaltaa aina olla erilainen !! ;D

    ss
    Kyllähän tuo Niinan unelmia on kaikille avoin fb-sivu, ainakin mun mielestä sen semmoiseksi loin? Enkä päivitä sinne sen enempää kun tännekään ... ? Mistäs moista kuulit ? Ole rauhassa vaan !
    :o)


    Blogin kanssa ollu hieman semmosta tyhjäkäyntiä, muita ajatuksia jne jne.

    Tuntuu, että täältä käydään ideat napostelemassa muihin blogeihin mua mitenkään inspiraation lähteenä mainitsematta, esitetään omina. Se on tylsää ... :S :/

    Tietenkään, en saisi tälläistä ajatellakaan, koska olen itse tänne tunkenut ja esille halunnut :D :D :D Ja inspiraatiota halunnut jakaa kaikelle kansalle.

    Siksipä pohdiskelen kanavaa, joka hyödyttäisi myös minua itseäni jotenkin... :) ? ? ♥ ♥

    Blogi kyllä jatkuu, mutta katsotaan millasena.

    ReplyDelete
  31. Mäkin rakastan teidän taloo vaikka en asukaan siellä.
    Ihanat kuvat jälleen teiltä.
    Mukavaa iltaa sinne:)

    ReplyDelete
  32. Sannu, kiitos kommentistasi ja samoin sinne teille :o)

    ReplyDelete