Maalattua

Huom. yläkuvan talon ulkoverhoilun alapaneli on mun osin maalaamaa. Ammattimainen jälki, etten sanoisi.

Kadunpuolelta maalasimme talosta vain "huonot osat" ulkoverhouksesta. Miehet joutuivat vaihtamaan myös osan tippalistoista, kun listat olivat kovin kovia kokeneita.

 Kadunpuoleinen yläosa on maalattu uudestaan kauttaaltaan. Tämä mua hieman jännitti, tulisiko kova sävyero. No tietenkin siitä tuli jonkinmoinen, totta mooses !  Uudelleen maalatut osat seinästä huomaa heti, mutta ei se nyt niin paha kuitenkaan ole. Ettei elää vois. Paljon parempi kun ennen. Ensi kesänä sit enemmän taas jos ihan kauheasti alkaa järkyttään.


Paikkamaalauksia suoritimme sinnetänne. Lantrasimme naurista hieman valkoisella ja katsoimme, että missä ois se lähin sävy.

Meidän naapureilla on ikkunoiden kunnostus kesken. Siksi heillä pilkistelee vielä osin ikkunoita tuo vanha ruskea maali.

Kuvassa näkyvän kirsikkapuun istutti mieheni toissa kesänä mulle kihlajaisvuosipäivälahjaksi. Sen vieressä on nyt pieni koristeomenapuun taimi symboloimassa taas uutta vuotta, jonka olemme asuneet talossa. Puiden tarkoitus on myös olla hieman näköesteenä. Tien toisella puolen on myös vanha talo.

Vielä pitäisi tilata puhallusvillaa vintille, sekä parantaa ilmanvaihtumista siellä puhkaisten kattoon tuuletustötteröinen (en tiedä mikä oikeasti, mutta kuvannollisesti putki, joka menee ulos ja tuo ilmaa vintille ). Uudelleen maalattua peltikattoa ei hakata tänä talvena lumilapioilla. Varmasti joutuu pudotteleen, mutta ei hakkaamaan jäätä pliis. Onko jollain vinkata hyvä, edullinen puhallusvillafirma pääkaupunkiseudulta ?

?

13 comments

 1. Mielettömän kaunis talo teillä, vau!

  ReplyDelete
 2. Meilläkin maalattiin aika samansävyisellä keltaisella, mutta joku oli osannut valita niin hyvin sävyn, että eroa ei juuri huomaa!

  ReplyDelete
 3. Ihana puutalo, mäki haluun tommosen vielä jonain päivänä :)


  -Anna

  ReplyDelete
 4. On teillä komea talo, kelpaa asustella :)
  Voit kutsua mut paikanpäälle ihastelemaan syksyn mittaan, vinkvink ;D

  ReplyDelete
 5. Ah toi teidän talo on niiiiin ihana!! Nyt kun sitä näin katsoo, niin onkohan teidän keittiössä joskus ollut ikkuna siinä kaappiseinällä, mitä luulet?

  Sävyero ei todellakaan ole paha!

  ReplyDelete
 6. Voi miten kaunis tuo teidän talo! ja kiva väri! Tuon mä olisin meillekin halunnut, mutta en nyt sitten saa. No, eiköhän siitäkin hyvä tule minkä saan.:)
  Tuo sävyero ei mun mielestä haittaa. Kyllähän sen huomaa, mutta se ei ole mitenkään häiritsevä!

  ReplyDelete
 7. Ainakaan kuvasta ei huomaa niin paljon sävyeroa että haittaisi, ja varmasti ensi kesään mennessä tuo uusikin sävy jo saanut sen verran pölyä ja muuta pintaansa että ero tasoittuu..

  Meidän talon sävy on muuten pikkasen heleämpi versio tuosta keltaisesta, että aika lähellä teidän väriä :) Ja Tuulan tapaan tulisin kyllä mielellään kylään!

  ReplyDelete
 8. Hei !
  Ihanaa, ette tuominneet ;D

  Esmeralda, oi kiitos kiitos, komea se onkin.

  maiju
  :o) Sävy on Uulan nauris.
  Hieno sävy ! Mä olen aina haaveillut asuvani roosassa puutalossa jossa on musta katto ja valkoiset vuorilaudat yms.
  Mutta aina ei voi toteutua ! ;D


  Anna
  Kyllä ! Mä oon pikkutytöstä saakka ihaillut vanhoja puutaloja - ja salaa haaveillut aikuisena semmosen hankkivani. Pitää olla varovainen mistä haaveilee ;)

  nanna
  En tiedä ! Ainakin olkkarissa siinä kohdin, missä meillä on se iso kaamea talonpoikaiskaappi, on ollut ovi. Se paljastui vesivahinkoremontissa, kun purettiin seiniä. Ja sit tietty ylhäällä missä on nyt meidän makuuhuoneen ikkunat, oli parveke. Se umpeenrakennus kyllä erottuu. Toisella puolen vielä parveke jäljellä.

  Henna
  Kiitos paljon ! Minäkin tykkään asua nyt keltaisessa talossa :o)

  Merja
  Kiitos kehuista ! ;o)
  Tuulan kans kimppakahveelle ?

  ReplyDelete
 9. Maalattu näyttää aina niin siistille ja huolitellulle. Meillä jäi ensi kesään sokkelin ja tikkaiden maalaus. Tuo talonne on niiiin kaunis! Yhä edelleen tunnen siinä jotain tsehovilaista henkeä.
  Johanna

  ReplyDelete
 10. Johanna
  :) Kiitos kauniista sanoistasi ♥

  ReplyDelete
 11. Blogissani on sulle jotain..

  http://countrysally.blogspot.com/2011/09/tunnustus-synttaripaivan-ratoksi.html

  Syysterkuin, Sally

  ReplyDelete
 12. Oh teidän talo muistuttaa ihan hurjasti mun lapsuuden ala-asteen koulua! Sama malli, väri, ikkunapuut ja kaikki! Tuli ihan nostalginen olo kun tätä katselee :)

  ReplyDelete
 13. Sally
  Kiitos, vastailen näihin kyllä ! Kiitos kiitos <3 Olette ihan mahtavia,kun annatte näitä tunnustuksia.

  Mirppu
  :o) Varsinainen elämänkoulu tai Villa ala-aste ;)
  Hauskaa, että tulee tämmöstä mieleen. Kiitos Mirppu kommentistasi.

  ReplyDelete