Pesuhuone ja kodinhoito


Joku joskus pyysi kuvia meiltä, jotka eivät olisi niin ihania
 :D  ... meiltä varmasti löytyisi jokin soppi, joka ei ole aina edustavassa kunnossa.

No tässä tulee ! 
Murheenkryyni on alakerran  kodinhoitotila / pesuhuone, ja pieni sauna. 

Joskus vielä heilutan lekaa niin että tärisee. Tila on epäkäytännöllinen sekä ahdas. Kaapistot ja laatat eivät vastaa yhtään omaa makua. Tai edes vanhan talon tunnelmaa.


Haaveilen suurehkosta, vanhasta seinävitriinistä, lasiovin. Sinne saisi pesuaineiden kirjavan joukon hauskasti esille. 
Unelmissani poistan jok'ikisen kiinteän kaapin, vaihdan valaisimet ja laatat. 
Pesukoneen ja kuivurin sijoittaminen rinnakkain tason alle vois olla näin pienessä tilassa aika jees.

Samalla tutkisin koko sopen niin kunnolla kun olla ja voi. Viemäristä lehahtaa aina ja yhä pistävä lemu suihkun käytön jälkeen. Ollaan kutsuttu putkareita ja ukkeleita katselemaan. Syytä ei löydy. Olen sitä mieltä että pakko löytyä.
Joka kerta kun viemäreitä putsaa haju hetkeksi hiipuu. Vain ... tullakseen takaisin hetken päästä :/ :(
Luin netistä että kaivon tiivisteet kannattaisi vaihtaa mutta miehet eivät usko minua. Koska "ne on ihan hyvässä kunnossa".


Hassu aihe .. mutta hassun hauskaa perjantaita sinne näytön sille puolen. Ja nastaa viikonloppua !

24 comments

 1. Meidän kauhukellarimme on sata kertaa karmeampi.Teidän laatat ovat sentään inhimilliset vaikkakin vanhanaikaiset. Meillä on, kuin olisi lääppinyt ruikulla koko pesutilan..Lekanheiluntaa odotellessa..!!

  ReplyDelete
 2. Minäkin odotin jotain "pahempaa". ;) Mutta ymmärrän, kun joku ei tunnu istuvan kokonaisuuteen tai omiin mieltymyksiin, ne häiritsevät ja niistä tahtoisi päästä eroon mahdollisimman pian. Mokomat energiasyöpöt epämieluisat nurkat. Niistä huolimatta, oikein ihanaa viikonloppua teille!

  ReplyDelete
 3. Johanna, Miia
  Juu, onhan tuo uusittu. Tilassa on sijainnut ennen talon keittiö.
  Mutta kun ei vaan oo yhtään kiva :( :(
  Haaveilen ja makustelen sitä, että JOSKUS siitä tulee IHANA :o)

  Ihanaa vkonloppua siis kaikille unelmoijille .

  ReplyDelete
 4. Mäkin aina nuuskuttelen meidän saunassa, jossa haisee lievä kissanpissimäinen haju. Mies ei sitä edes haista, mutta mä vaan väsymättä nuuskin... Ja sama juttu, kun sinne kaataa ämpärillä kuumaa vettä ja päälle Tolua, niin halu lähtee joksikin aikaa. Mutta aina se palaa. Ehkä sit joskus, kun tehdään kylppäriremppa, selviää toivottavasti tuo hajun syy. Onneksi se ei ole hirvittävän häiritsevä.

  Meillä vois koko kellarikerroksen räjäyttää dynamiitilla :D Tai ainakin se vaatis romulavan tohon pihalle, että sais kaikki ylimääräiset romppeet kaatikselle. Ja vielä kun sais koko kellarikerrokseen lattialämmityksen ja siistit laatat lattiaan. Lottovoittoa odotellessa siis...

  ReplyDelete
 5. PS. Siis HAJU lähtee, eikä halu :D :D

  ReplyDelete
 6. Teillä onkin muuten niin ihanaa, että joku pimeä kohta on pakko löytyä ;)
  Voin kuvitella, että leka heiluu mielessä!
  Mä voisin joskus laittaa blogiini before ja after kuvia meidän saunaosastolta. Oli meinaan aika originaalissa kunnossa kun remonttia aloitettiin...ja nyt aika ihana vaikka ei mikään spa-osasto olekaan, vaan ihan tavallinen kylppäri.
  Tiina

  ps. Lohdutukseksi voin kertoa, että meidän keittiössä haisee p-aska. Koko ajan. Eikä putkiukkelit osaa tehdä ongelmalle mitään. Kele!

  ReplyDelete
 7. Jos kaikki paikat olis ihan täydellisiä, niin mistä sitä sitten haaveilisi ja mitä suunnittelisi... ;) Remppojen suunnittelu ja haaveilu on kuitenkin aika ihanaa hommaa.

  Meillä taas ei ole leka paljoa muualla heilunut kuin kylppärissä, mutta jospa vielä jonain päivänä.... syytä olisi!

  ReplyDelete
 8. Mutta eikös vanhassa talossa ole ylellisyyttä jo se, että kodari on olemassa? Lisäksi tuo vois näyttää pahemmaltakin.

  Totta kuitenkin, että pyykkihuolto ja muu kodinhoitohässäkkä sekä saunominen on kivempaa viihtyisässä ympäristössä. Epäviihtyisyys ja toimimatomuus ärsyttävät. Onneksesi osaat kuvitella, miltä tuolla voisi näyttää, joten katsele tilaa aina haavelaseila, ikään kuin se olisi jo valmis :)

  ReplyDelete
 9. Niin joo halutkin lähtee siitä hajusta :D Tuula
  Hihih!

  Kyllikit
  Äääk ! Inhaa ! No, ne on näitä. Meidän lähistöllä yhden kauniin vanhan talon pihassa haisee aina ihan hirvee kakka kun siitä ohi lenkkeilee. Vissiin joku mätäoja halkoo tonttia :D

  Katri
  Tekis mieli vaan hajottaa kaapit ja kantaa peräkärryyn ja olla vaikka ilman :S

  Anonymous
  Kyllä, kodinhoitotila on ylellisyys vanhassa talossa, tiedän. Vielä kun se ois viihtyisä niin ah ! Siellä ois ihana kylpeä.
  Tila on loistava paikka kätkeä pyykit, urheilukamat, liiat takit ja lenkkarit aina vieraiden tieltä yms yms.
  Sinne vaan ja ovi säppiin ! :D

  ReplyDelete
 10. Unelmia pitää olla :) Meillä oli edellisessä vuokrakämpässä kylppäri uusittu vallan mainiolla maulla just tollasella siniharmaalla 'marmorikuvioisella' isolla laatalla.Sitä seinätkin kainaloihin asti,siitä ylöspäin valkosta ja siinä laattojen vaihtuessa BOORDI sellasessa persikansävyssä..Mies totesi että tuntuu kuin kävis delfinaariossa kusella.Ei tää nykyinenkään ole sen parempi mutta sitä omaa odotellessa on paras sulkea silmänsä kamalalta vessakopperolta,ahtaalta suihkulta,mauttomalta lastulevykeittiöltä,liukuovikaapeilta huoneenkorkuisine peileineen,tympeältä laminaattilattialta.. Heh.

  ReplyDelete
 11. Rimpsukaisa , juu :o) Voin kuvitella !! :D

  Hanna
  IHANKO TOTTA ? :O) hih, luitko yhtään tekstiäni :)
  Kuvasin kaameinta loukkoamme ja sanot kuvia ihaniksi :) :) :) Kiitti kuitenkin sanoistasi.

  ReplyDelete
 12. Mies sanoi et viemärin tuuletuksessa on vikaa. Meneekö teille katolle tuuletusputki? H sanoi et viemärin haaraveto on liian pitkä...

  ReplyDelete
 13. Meiltä ei löydy tällaista tilaa lainkaan. Vain kuppainen, sinisillä muovimatoilla vuorattu spa-osasto. Pönttö, lavuaari, suihku, rappusten alle tungettu pyykkikone (tämä koppi siis sijaitsee vintille menevien rappusten alla). Olisin niin onnellinen jos meillä olis se kellari, jossa ois (tai johon vois tehdä)sisäsauna,kodinhoitotila ja kylpyhuone. Meidän talon se suurin miinus. Mutta suunnitelmissa on rakentaa, sisäsauna, kylpyhuone, kodinhoitotila taloa jatkamalla, mutta koska? Epäilen ettei ihan lähitulevaisuudessa. :/

  ReplyDelete
 14. MiMa
  Onko sulla oma putkari ! Ihanaa ! Korvausilma tulee väärästä paikasta on kans ollu yks ehdotelma jne jne. mutta ei vaan löydy vikaa. Yks hyvä putkari sanoi että putket on kaikki ihan niinkun kuuluukin olla tehty. Ei mitään vikaa... tiedä sitten. Heittääkö sun mies keikkaa täällä Helsingin suunnalla ? :D :)
  Huoh, on toi ärsyttävää. Mun mies on sitä mieltä että syy on se, kun saunan kaivo tulee samaan liitokseen ja se putki on niin pieni ettei sitä saa putsattuu sieltä kokonaan ja siellä on jotain mömmöä. ???!

  Noora
  Ihana kuitenkin että on suunnitelmia ja tiedossa jotain tulevaisuudessa laiteltavaa.
  :o)

  ReplyDelete
 15. Ihanaa että väläytät näitäkin kolkkia teidän talosta. Meillä on ihan samanlainen ongelma, eli kylppäri ja vessat ei ole yhtään meidän makua, mutta ne ei ole prioriteettilistalla ihan ylimmäisinä.. Ja pikkuvessassa haiskahtaa meillä myös... viemärin suunnalta tulee..

  ReplyDelete
 16. Hei,

  Meillä epämiellyttävät pissin tuoksut loppui kun hokasin että pari pikkaista pissi suihkussa ollessaan sama oli veskissä kun ei tuo poikien tarkkuus ollut ihan kohillaan.

  ReplyDelete
 17. Ei se mitenkään putkien pienuudesta ole kiinni...laita mulle meiliä mammamiau@luukku.com niin annan miehen puh.numeron. Kaikki työt on Helsingissä =), annan firman kotisivujen osoitteen ym...saatte sit keskustella siitä jos tarvii vaik tulla sitä ongelmaa katsomaan =)

  ReplyDelete
 18. Ei paha:) Kyllä noiden kans elää voi;) Ja voi tota Lottaa kun se niin ihanasti polskii ammeessaan:)

  Musta on ihanaa kun saadaan tähän taloon kerralla kaikki tilat oman maun mukaan. Vanhassa kodissa oli niin monta paikka muiden suunnittelemia...

  Ja nyt vasta huomasin, että teillehän on tulossa perheen lisäystä, ihanaa:)

  ReplyDelete
 19. Merja
  Nämä on näitä ettei tosiaan oo prioriteettiasteikolla meilläkään :D Pystyy elelemään mutta haaveilee silti siitä omannäköisestä kylppäriosastosta.

  Anonymous
  Mistään tuon suuntaisesta ei ole kyse :) :)
  Meillä on näitä kylppäreitä ja pikkaisia suihkupissijöitä ollu että ... tämä haju on aivan eri sfääreissä. Ja sama onkelma on kiusannut myös naapuria silloin kun he käyttivät alakerran suihkuhuonetta remonttinsa aikana. En usko, että on pienistä suihkuun pissijöistä kyse.

  MiMa
  OI kiitos !!! :)

  Mari
  Kiitos onnitteluista !! :)
  Iso urakka teillä mutta kuten sanoit, niin ihanaa kun on omaa makua sit. Ja teillä on aivan upea upea kylppäri. Voi kun meilläkin joskus ois :)
  Ihana haaveilla ...

  ReplyDelete
 20. Ei kun ihan tarkoituksella Niina laitoin ihania <3 Just siks että se oli ensimmäinen asia mitä tuli mieleen näistä todellisen elämän kuvista. Eli ihanaa että kaikessa kaameudessaan kuvasit. Itseä kun aina ottaa päähän oma edelliselle omistajalle laitettu vaaleansiniseksi kaakeloitu vessa ja muut talon jutut mitkä ei oo rahan tai ajan takia prioriteettilistalla kun ovat toimivia mutta niin "ei mua", näistä kuvista tuli heti ensimmäisenä ajatus ihanaa että muillakin

  ReplyDelete
 21. Hanna
  :) Okei ! Ihanaa että muillakin :)
  Hyvä, että selvensit asiaa.

  ReplyDelete
 22. Hellurei! Olen täällä usein piipahdellut ihailemassa vanhan talonne satumaista tunnelmaa, ja iloisen värikästä lapsiperheen eloa :)

  Hih, hauska nähdä joskus näitä " huonompiakin" puolia asunnosta ;) Meilläkin kylppäri/kodari on todellinen murheenkryyni, jonka rempasta olen haaveillut jo piiitkäään!!! toisaalta kyllä olisin valmis muutenkin vaihtamaan tämän rivarikotimme milloin vaan vanhaan omakotitaloon ( joskus sitten :)

  Mutta kiitos siis ihanasta blogista! Iloa viikkoone!

  ReplyDelete
 23. Iida Emilia
  Juuri sain koneen ekaa kertaa auki tälle päivälle kotoa käsin ja kello on 22:40 :)
  Kiitos ihanista sanoistasi ! Hirvee kynnys laittaa kuvia inhokkipaikasta blogiin :S
  Iloa myös sinun viikkoosi sylin täydeltä !

  ReplyDelete