Tuesday, November 8, 2011

Pakkaukset = rakkaukset

Tykkään ihan hulluna ruokapakkauksista. Oikeastaan enemmän kuin sisällöstä. En tiedä olenko ainoa hassu vai jopa tyhmä, mutta kaupassa tulee monestikin shopattua tuotteita pakkauksen, purkin tai pussin hauskan ulkonäön vuoksi. Mutta tottahan toki myös maku ja tuote itse on se ykkönen. Pakkauksen voi säästää ja siihen voi täydentää myöhemmin.Sitrusliptonit on sisällä, vaikka pakkaus antaa ymmärtää ihan jotain muuta ;)

Siksi on ihanaa,  kun meillä on semmoisia pieniä puoteja kuten Liike51 (Krista on blogannut liikkeestä täällä) sekä Anton & Anton , jopa Prismassa Eat & Joy maatilatori. Tulvillaan ihania hillopurkkeja, muro- ja ryynipakkauksia, mehuja yms yms. !
Toki TIETENKIN ovat myös eettisesti ihania ♥ Että eipä nyt mennä mainostamaan näitä kauppoja pakkauksin, kun ovat ansainneet paikkansa ihan jollain muulla.

Palataan pakkauksiin kuitenkin vielä. Hauskoja (mm.jenkkipakkauksia) löytää nykyisin supermarketeista ja vaikka mistä. Ihan all american - ruokaan erikoistunut Behnford's WTC:ssä keskustassa, siinä tulee poikettua aika usein. Koska käyn kaupungilla bussilla, on pieni liike läpikulkumatkalla asemalle. Tosin se on aika kallis , sikakallis. Mutta sorrun pakkausten takia joskus. Ja useimmiten menen ihan vain katselemaan.  Ja onhan ne herkkuja, nam ! Jos siis mukaan tarttuu jotain. Joskus yllätän lapset jollain "ihan ihmeellisellä" karkilla tai keksipaketilla, mitä ei Suomesta muualta saa ;o) (tämä siis ei ole mikään lähiruokaputiikki)

Liike51, Anton&Anton ... tunnelma, esillepano ja ihanasti pakatut tuotteet tekevät sen, miksi sinne haluan mennä. Ja tuoreet leivonnaiset. Sen, miksi jaksan viikonloppuisin satunnaisesti pyöräillä Tapanilaan saakka ;)  

Kaikki tuo keksi-muro-karkki yms. jenkkiruokahan jättää luultavasti hirvittävän hiilijalanjäljen mutta eipä se, että minä en osta muropakettia, saa kauppaa keskustasta häviämään. Että apus, älkää nyt ampuko kuitenkaan! :) Ja jos katsoo mistä mikäkin tuote on Suomeen mitäkin kautta saatu, en pysy enää kärryillä. Tällä hetkellä on uutisoitu sushibaarejen jättävän tonnikalan pois valikoimistaan ja sen sellaista. Siihen en ota kantaa,  koska en syös sushia kun tarjottaessa. Mutta eiköhän se liity jotenkin siihen , että kala lennätetään kaukaa (sekä ylikalastukseen, luin nyt hs:n artikkelin!).

Ulkomaillakin nykyisin pyörin ruokamarketeissa kiilto silmissäni :) Vaikka harvoin tulee matkusteltua.En ole totaallisen luomu. En tarkkaile fanaattisesti, kuten varmaan tätä tekstiä lukiessanne olette huomanneet. Hintatason vuoksi on tingittävä. Ja sen, että mies käy ruokaostoksilla useammin kuin minä ...


... koska hän autoilee ja minä pyöräilen (pyörällä en saa nelihenkisen perheen ostoksia tehtyä, kun vaan täydennettyä). Kunnes ekat liukkaat kelit puskevat päälle. Pimeällä ja liukkaalla en aja edes pyörällä.

Ja kaiken kaikkiaan on mukavaa, kun pieniä kivijalkakauppoja avataan ja asiakasta palvellaan. Nouseva trendi ainakin Helsingissä ja minä nautin siitä. Että maasta se pienikin ponnistaa ! Toinen tykkää värikkäistä, söpöistä pakkauksista tai toinen ei. Toinen ostaa kaiken Siwasta ja toinen kasvattaa itse. Ja kaikki shoppaa ruokaa siellä missä kukin meistä tahollaan

:o)Kuvat / photos, bilderna : http://www.alvhemmakleri.se/

11 comments:

 1. tykkään tykkään! sais tulla tännekkipäin enemmän tuollaista!

  Luulin jo hetken että ruokakaappi on teidän!olis makee!

  Anu

  ReplyDelete
 2. Mä myös katsoin että onpa tutun näköisiä pakkauksia sulla siellä, niin ruotsalaisia. Ajattelin että olet käynyt hamstrausmatkalla täällä puolen. :)

  ReplyDelete
 3. Joo, aika hassua, että asuntoa myydään ruokakaapin sisältöä kuvaamalla. Myydään siis mielikuvia, lifestyleä ja unelmia. Ihanat kuvat kyllä.
  Kävin viikko sitten Anton& Antonissa...ihana paikka!! Onneksi Tampereellekin on avattu muutama kaunis lähi- ja luomuruokaa myyvä puoti.
  Joko Lotalla tauti helpottaa? Mites koiruliinin ensipäivät ovat sujuneet?

  ReplyDelete
 4. Hehee, mä olen ihan yhtä hömppä kuin sä :) Ostan hillot sun muut kauniiden purkkien ja pakkausten perusteella. Raahasin jopa Dubain muuttokuormassa Suomeen muutamat kauniit, tyhjät pakkaukset..

  ReplyDelete
 5. Munkassa on herkkukauppa Mumu, josta myös löytää ihania ruokapakkauksia: teetä, hilloja, öljyjä, mausteita, nameja, säilykkeitä... Kauppaan on helppo tulla, kun nelosen ratikka pysähtyy melkein kaupan kohdalla :)

  Mäkin kiertelen ruokakaupoissa kaikilla matkoilla. Ei tarvii mennä kuin Tallinnaan, niin sieltä löytyy vaikka mitä kivaa ja erilaista.

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 6. Minäkin ajattelin, että vau! Teidän ruokakaappi :) Semmonen olis makee juttu.
  Mä ostan aika vähän pakkausten mukaan. Pakkaukset poltetaan ja aina tyhjennetään muihin astioihin ruokakaappiin. Joten ilo olisi lyhyt :)

  ReplyDelete
 7. kysynpä ihan asian vierestä. Tilasin "mainostamastasi" nettikauppa Peikonpojasta kaksi viikkoa sitten tilauksen eikä posti ole tuonut vielä mitään. Pari kertaa olen tiedustellut meilitse, puhelinumero on mykkänä, joten pitäisikö huolestua kun rahat maksettu heti solon kautta eikä sen jälkeen kuulunut mitään? Muilla tulleet tilaukset perille?

  ReplyDelete
 8. Noora
  Kumpa olisikin käynyt :o)
  Ikeassa on se ruotsalainen ruokakauppa tms. :D Hihih.
  En oo käyny pitkään aikaan, pitäs mennä Ikeaan tutkimaan meininkiä.

  Johanna
  Totta ! Myydään elämää. Mutta minuun ainakin puree ;)

  nanna
  Tiedän tilanteen !! :o) Ihana, kun nykysin saa kaikkea hassua ja söpöä ruokakaupoista.

  Kristiina
  Nimenomaan , olin Tallinnassa keväällä ja tutustuin ruokakauppoihinkin hieman :D ;D

  Katja
  Niin ois.Haaveilen avohyllyistä keittiöön :o)
  Mutta toteutus on ehkä joskus vuosien päästä :D

  Anonymous !
  Kuulostaapa OUDOLTA !!! Mä sain tänään itse tiedon meiliini että tilaus olisi lähetetty minulle. Joten , toivo. sen tulevan pian minulle.

  Yritän ottaa yhteyttä Päiviin itse ja tiedustella asiaa myöskin !! Eihän se noin saa mennä ettei meiliin vastata. Päivi on kyllä mulle vastannut kaikkiin meileihin heti miten.

  ReplyDelete
 9. Heippanen kaikki :D

  @Anonymous - ottaisitko vielä yhteyttä, vaikka varmuuden vuoksi suoraan osoitteeseen paivi(at)peikonpoika.com - niin katsotaan mitä sinun tilauksellesi on tapahtunut.

  --

  Tykkäsitte niin paljon teipeistä, että osa ehti loppua aivan alkuunsa. Onneksi saimme lisää ja teippejä on lähtenyt suurin osa matkaan 4.11 ja 7.11.

  jos tilaustasi ei jostakin syystä ole tullut perille, niin otathan yhteyttä ja selvitetään yhdessä mistä on kyse.

  peikkoäiti niiata niksauttaa

  ReplyDelete
 10. Minäkin rakastan ruokapakkauksia! Ulkomailla ruokakaupat ovat mahtavia löytöpaikkoja - ei ne vaatekaupat edes kiinnosta niin paljon:)

  ReplyDelete