Unelma keittiöstäLeikitään leikkiä "jos minulla olisi raha laittaa keittiömme uusiksi" ... mitä tekisin. Ottaisin kaikki keittiön kaapit pois. Purimme jo osan, kun muutimme taloon.Palkkaisin timpurin tekemään puiset alakaapit ja asentamaan ne paikoilleen.
 
Yläkuva on hieman liian romanttinen mun makuuni, noilla laatoilla. Jotka ovat kyllä ihanat, mutta en itse valitsisi niitä meille. Vitriinikaappi on hauska. Unelmoin vanhasta vitriinistä, joka nostettaisiin keittiön seinälle.
Avohyllyjä. Sinne voisin asettaa kaikki keräämäni vanhat Riihimäen - ja Karhulan lasitölkit. Ja värikkäät pakkaukseni. Ihanaisia nuo lasiset karaffit !
Pitäisin esillä kaikki käyttöastiani. Kaiken muun ylimääräisen haluaisin pois turhaa pölyä keräämästä.

Kaapistot olisivat puiset ja pehmeän kermanvalkeat, tasot puuta.
Ihana leivänpaahdin, semmonen mitä kehtaisi pitää esilläkin. Ja blenderi. Kahvikone kans !
Ah ! Värikkäät purkit ja pakkaukset esille , pois kaappien kätköistä. Rakastan värikkäitä ja iloisia pakkauksia.Rosteriset kodinkoneet viehättävät minua enemmän kuin valkoiset tai kalusteisiin piilotetut. Tarjottimia on oltava, koska kuskaan yläkerran aulaan itselleni ja mukuloille telkkarinaposteltavia. Ja kesällä kuljetan ruuat tarjottimilla ulos. Syödään kesällä aina ulkona nykyään jos vaan sää sallii (kesää odottaessa!).
Ah ! Värikkäät jutut saavat pilkistää ihan reilusti vitriinikaapista ! Ja Tivolin PAL radio. Sen tahtoisin myös keittiööni.

Ja joku ihana vanha pöytä kauppakassien väliaikaiseksi laskutasoksi ikkunan alle. Yrttipöydäksi. Keittokirjoja varten. Viinilasia varten, njamskis ... (mulla oli kesällä paikalle yksi yritys , joka meni puihin, kun se vanha dyykattu kaappi lemusi niin paljon, että heitin sen pois.Mutta muistatte paikan).

Sitten vielä muutama kappale vanhoja puisia tuoleja. Silleen boheemisti ympäri keittiötä. Ilman mitään vakituisia paikkoja. Voisi siinä istahtaa puhelimeen juoruamaan, pastan keittelemisen ohessa.

Joo, ja sitten vanha messinkinen (kirjoitin ensin krominen ?! Hjelp!)  verhotanko nipsuin kiitti. Ikkunan ylle. Nyt siinä on jotain aivan muuta.

Mitä muuta ? Viinilaseista tulikin mieleeni. Mulla oli aivan ihanat vanhat viinilasit. Niistä kolme meni viime kesänä rikki !! Ja kaksi on enää jäljellä. Joten tarvisin kiireesti uudet.

Tämmösestä unelmoi tänään Niina.

Ps. Kuvat ovat mun koneelle talletetuista kansioista. En osaa sanoa alkuperää. Mutta netistä siis. Luulen, että suurin osa jonkin sisustuslehden sivujen kautta. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu, kun ovat täällä.
Photos are from Internet. If You mind, please contact. So I'll take picture off.

13 comments

 1. Aika ihania unelmia! Mulla on myös keittiö, joka vaatisi hieman tuunaamista, uutta en edes haaveile laittavani tähän taloon.

  Kuulostaa muuten aika kaukaiselta tuo ulkona syöminen, mutta eipä hätää, kohtahan se toukokuu tulee ja sitten istutaan terassilla tarjottimien kera! =)

  ReplyDelete
 2. Nonna
  Totta turiset sillä täällä Helsingissä sääherra suo antimiaan - ja vettä tulee taivaan täydeltä tammikuussa :(

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa ihanalta!:) Hyvin sama maku täällä keittiön suhteen. Meille tulee avohyllyjä, värikkäät purkit ja astiat esille, valkoista ja puutasoa. Oi että, en malta odottaa!:)

  Niin ja se retrojääkaappi mikä teilläkin!:):)

  ReplyDelete
 4. Tosi kivoja suunnitelmia! Meille on tulossa uuteen kotiin juuri avohyllyt ja seinälle yksi vitriini, uusi tosin. Vanhan iso talonpoikaisvitriinin saa lisäksi kätkeä sisälleen ihguimmat astiat ja aarteet.

  Meillä täällä on ihanan lumista ja potkukelkalla pääsee sukkelaan, kun on lumisen liukkaat tiet.

  ReplyDelete
 5. Ihana unelmoida! Mun unelmien keittiö olisi iso ja valkoinen. Ikkunan alla olisi työtaso tai allas, jotta puuhastellessa voisi kurkkia ulos. Kaakelointi olisi valkoinen ja semmoinen suorakaiteen muotoinen. Avohyllyjä ei olisi kovin montaa, mutta kaappitilaa olisi paljon, paljon. Keittiössä olisi vanha astiakaappi tai senkki, jossa säilytettäisiin aarteita. Kitchen aid ehkä kauniin kerman värisenä olisi ahkerassa käytössä. Ja paljon kylmäsäilytystilaa myös. Ison ruokapöydän ääreen voisi kutsua ystävät ja tuttavat.

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 6. Ihastelen aina avohyllyjä, mutta omassa keittiössä vierastan niitä. Nyt jo ahdistaa pölyjen pyyhintä vanhasta astiahyllystä. Mutta silti, kivoja suunnitelmia :)

  ReplyDelete
 7. Mä oon aina sanonut et sit ku mulla on se tupakeittiö ja kolme metrinen pirtin pöytä.... Haaveita pitää olla, onneks sain vanhan puusohvan keittiöön 1,6 metrisen pöydän lisäksi=)

  ReplyDelete
 8. Ihania unelmia :) Itse asiassa... meillä tehtiin keittiöremppaa nyt syksyllä. Juurikin noilla spekseillä, vaikkakin alakaapit on ehtaa Ikeaa :) Yläkaappeja ei ole yhtään! Ihana <3

  ReplyDelete
 9. Henna
  :) Kiitos kommentistasi !
  Jääkaappi passaa meillekin oikein hyvin.

  Hanna
  Oli kyllä liukasta aamulla. Meinasin myöhästyä töistä kun vauhti bussipysäkille oli köpöttelyä ! HUH ! Mutta teillä varmaan eri liukkaat ja lumiset ;)
  Meilläkin on yks vanha lasivitriinikaappi keittiössä jonka hommasin jo edelliseen kotiin. Ihana ! Pitääkin laittaa kuva vanhan asunnon keittiöstä vielä esille :o)

  Kristiina
  Mintunvihreä Kitchen aid ♥ ♥ ♥ oi oi.

  kerttu
  Juups :)

  Katja
  Joo, pölyn määrää ! Huh. Itse yrittäisin pitää avohyllyillä vaan ne astiat joita käytetään ahkerasti. Mutta kai sieltäkin jokunen kippo ehtis pölyttyä ? Tiedä sitten ?

  Bambi
  Oi kiitos !

  Puuhelmi
  Kyllä ! Elän haaveilulla ja unelmilla ;)

  Eskurin emäntä
  Meilläkin oli vanhan kodin keittiössä Ikeaa :o)
  Remontoitiin se silloin. Aikanaan. Ihana oli ! ♥

  ReplyDelete
 10. Oih, ihania suunnitelmia. Tai unelmia:) Voi kun minäkin haluaisin edes astiakaapin, jossa kauniit astiamme pääsisivät esille. Nyt meidän pikkuisessa keittiössämme ei ole kunnolla tilaa ja joudumme pitämään kaikki tarjoiluastiat piilossa olkkarin senkin uumenissa. Ja pakkauksia minäkin laittaisin esille. Ja ja:)

  ReplyDelete
 11. Ihanat suunnitelmat.Mut hei,eikö joulussakin se odotus ole yhtä tärkeää kuin itse aatto,jospa näissä talo/keittiö/lumilinko-tyyppisissä jutuissakin se odottaminen ja suunnitteleminen ja säästäminen on tärkeä osa lopputulosta.Tulee kunnolla harkittua ja suunniteltua ja osaa arvostaa lopputulosta.
  T: 'meillä on vuokrakämpässä lastulevyiset keittiönkaapit,valkoiset mäntyisillä alalistoilla,semmoset huonolla maulla ja pienellä rahalla hommatut,tasotkin jotain pinnoitetta,mitälie kalvoa joka matkii puuta.Pistäisin pommin sinne saman tien jos olis oma..'

  ReplyDelete