Kylmää kalisevaa










Ulkona on ihan älyttömän kylmä ! Käytiin koko sakin kanssa aamulenkillä. Tai siis melkein koko sakki, koska Vernerillä on futispeli. Lotta istui miehen fillarin takana istuimessa ja minä hölkyttelin Vilpun kanssa. Eilinen hiilaritankkaus oli siis onnistunut, koska lenkki kulki kuin unelma. 

Tässä keittelen iltapäivän kardemummakahveja, väsään pientä lounasta ja sitten täytyy alkaa pakertamaan kaikenlaista. Ja orvokkeja meinasin kans käydä hakemassa ulos. Mutta varsinainen puutarhurin sää ! Kun toppatakki piti kaivella takas kaapista. Puutarhamyymälä on kyllä salakavala paikka nykyisin. 
Tekis niin mieli kaikenlaista !

Siitä tulkin mieleeni, onko jollain antaa hyvää koriste / kukkapuu vinkkiä ? Me ollaan laitettu kirsikkapuu ja koristeomenapuu mutta joku ihanuus vielä ois niin kivaa saada pihaan. Naapuri laitteli viime keväänä päärynäpuita. Jännittävää katsoa, alkaako ne menestyä täällä vai miten käy.

Mutta nyt se kahvi on jo tippunut joten - rentouttavaa lauantaita !


20 comments

  1. Lapsen kaverin pihalla on luumupuu, joka tuottaa syksyisin roppakaupalla ihania luumuja

    ReplyDelete
  2. Minä haluan omaan pihaan kriikunapensaan. Mutta mikä on se ihana, missä on valkoiset kukkaryppäät, jotka eivät varise pois vaan jäävät lakastumaan puuhun?! En saa nimeä päähän sitten millään...

    ReplyDelete
  3. Meillä on kans luumupuita pihan perällä, hieman huonossa paikassa mutta kyllä sieltä luumuja saatiin pikkusen viime vuonna ainaskin :)

    Jonna
    Kriikunat, naminami !! :) Tarkoitatko syyshortensiaa ? Meillä Käpylässä oli niitä. Niita tahtoisin kyllä !

    ReplyDelete
  4. Meillä on puut lopussa... Enää ei sytytellä tulia, ellei sitten sorruta tilaamaan lisää ennen syksyä :)

    Kylmää täälläkin, mutta huomenna pitäisi tulla lämmintä ja aurinkoista! Pihahommia tiedossa.. ja niitä orvokeita olen itsekin katsellut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eilen olikin aivan ihana päivä ! Haravoin monta tuntia. Siivosin pihaa, leikkimökin ja istutin kukkia. Kävin koiran & ystävän kanssa lenkillä. Niin lämmin ♥

      Delete
  5. Mut ajatteles: viikon päästä on +18 astetta!!!

    ReplyDelete
  6. Mites olisi kirsikkapuu, siinä on ainakin kauniit kukat? Sanoo nainen joka ei innostu yhtään pihanlaitosta ;) En oo yhtään pihanlaittaja tyyppiä, saatikka pihanhoitaja :D Meillä on piha tällähetkellä pelkkää multaa (uusi talo). Kunhan rakentaja on sen tasoittanut, pitää pikimiten kylvää nurmikko. Kesästä taitaa tulla haastava, kun lapset eivät saa juosta mullalla mutta eikös nurmikko kasva aika nopsaan? Onneksi takapihalle tulee iso terassi, jossa voi leikkiä ja tietysti tuossa lähimetsässä. Päättyvänkadun päässä kun asutaan, niin pääsevät tuohon metsänlaidalle sitten. Anoppi on (onnekseni) innokas kuokkija ja istuttaja, niin ehkä mekin saadaan muutama omppupuu, sireeni, pioni ja marjapuska pihalle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutta kirsikkapuuhan teillä olikin jo ;) luin huonosti!

      Delete
    2. nurmikko kasvaa nopeesti ! me kylvettiin etupihalle nurtsi ja se kasvoi tosi nopsaan , ihan siemenistä. Ei ollu siirtonurtsi vaikka sitäkin mietin.

      Delete
  7. Hei!
    Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa, silloin tällöin kun se on kohdalle osunut.
    Tänään intouduin lukemaan vanhoja posteja vuodesta 2009.
    Minua jäi kiinnostamaan eräs asia.. Elikkäs, kun ostitte tämän nykyisen talon joka oli kuntotarkastettu ja jo aiemmin isot rempat läpikäynyt, niin miten se kosteusongelma seinissä sitten teille aukesi?

    Olen tosi kiinnostunut asiasta, sillä olen vakavasti harkitsemassa vuonna 1923 rakennetun hirsitalon puolikkaan ostoa. Siihen ei ole kuntokartoitusta tehty, enkä sitä itsekään ajatellut vaatia, sillä noin vanhassa remontoimattomassa varmasti huomautettavaa olisi. Minulle olisi kuitenkin tosi tärkeää tietää, ettei mitään kauheaa kosteusvauriota ole päässyt syntymään, juuri esim katon kautta..Kaikki näyttää päällisinpuolin kuivalta ja terveeltä, mutta niinhän siis teidänkin tapauksessa, eikö?

    Jos osaat jotenkin jelpata, niin antaa tulla vaan. Homekoirat nyt ainakin sinne olen vaatimassa..

    Terv. Pia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä sitä Pia oikein osaa neuvoja antaa, kun meilläkään ei kuntokartoituksessa saati pintapuolisesti suoritetuilla kosteusmittauksilla mitään näkynyt. Ja kuitenkin , puolet talon sisäseinistä piti purkaa ja kuivattaa ja eristää uudestaan. Ilmeni siis niin, että ikkunoiden alla oli seinässä tummempi läikkä. Ja ikkunan karmien välistä valui vettä ikkunan sisälle. Muistan vielä kun laitettiin sinne pieni astia ja ihmeteltiin mitä tapahtuu :D

      Mä olisin varmaan silloinkin halunnut ostaa tämän talon puolikkaan , vaikka remontin tarve ois ollu tiedossa.

      Ainoastaan oltaisiin muuttojuttuja saatu junailtuu paremmin. Tämän remontin takia emme päässeet muuttamaan vaan meidän piti etsiä muutamassa pvässä väliaikainen vuokra-asunto LÄHISTÖLTÄ koulujen yms takia. Ja tuli siis roudattua kamoja kahteen kertaan edes takaisin. Lasten kanssa 3kk pahvilotju elämää ei kivaa. Mutta selvittiin.

      Delete
    2. Niin ja siis täytyy vielä todeta että ikinä en ole paremmin nukkunut missään muualla kun meidän hengittävässä puutalossa eikä kukaan meistä oireile mitään --- vaikka näitä ihmisiä oli ympärillä jotka paasasi siitä, että räjäyttäkää koko talo pommilla maan tasalle ... Ö_Ö

      :D

      Mutta siis onneksi myyjällä on vastuu Suomessa. Piilevät vesivahingot menevät myyjän maksettavaksi. Ellei nyt ole tosissaan ollut tiedossa, että ostaa huonokuntoista taloa. Meidän tapauksessa kuntokartoituksessa luki "HYVÄ".

      Delete
    3. Kiitos kovasti vastauksesta, kyllä siitä oli vaan apua.. Ehkä se on niin että kuitenkin tunnepohjalla tässä mennään ja korjataan se sitten mikä pitää..

      Meidän tapauksessa tosin kunto on tyydyttävä, eikä myyjät 'mitään' tiedäkään talosta, sillä ovat entisen asukkaan perillisiä.. Mutta vahvasti näen oman porukan asumassa siellä, että mitäpä tätä enää miettimään :-)
      Pia

      Delete
    4. Pia tule sitten kertomaan kuinka kävi ja tuliko kaupat. Ja tietenkin, voin olla avuksia kaikin puolin niina @ lottalili.com

      Jätä välilyönnit pois jo laitat meiliä ♥

      Delete
  8. Punalehtinen koristeomppu 'Royalty' on hieno, samoin kuin taalainkoivu, hapsuharmaaleppä ym...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos näistä vinkeistä ! Mun mielestä se koristeomppu minkä laitoin on just toi Royalty. Taalainkoivusta pitää ottaa selkoa !

      Delete
  9. Arvatkaa mihin oon ihastunut ? Itkupajuun ♥ Pitää saada semmonenkin.

    ReplyDelete
  10. Ihanaa matkaa!!! Vinkkaisin vielä ruusumantelin.
    Vilppu on söpönassu!

    ReplyDelete
  11. Ihania koristepuita ovat esim ruusuorapihlaja, ja syreeneistäkin on nykyisin rungollisia versioita. Purppuratuomikin on minusta kaunis!

    Meidän pihasta löytyy tuo Royalty koristeomppu.

    ReplyDelete